מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות בפעם הראשונהשני14/08/2011
החודש התחלתי להשתמש בגלולות בפעם הראשונה. קיבלתי מחזור ביום חמישי בערב ולקחתי את הגלולה הראשונה בשישי בבוקר, ובאותו יום קיימתי יחסי מין.
קיימתי יחסי מין שוב 3 שבועות אחרי זה ביום חמישי (ביום של הגלולה האחרונה בחפיסה) וביום שישי שאחריו.
האם יש סיכוי שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בפעם הראשונה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל18/08/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוךבתשבע13/08/2011
אני כמעט בת 12. קיבלתי מחזור לפני חודשיים. בפעם הראשונה המחזור נמשך בערך שבוע. אחרי חודש קיבלתי מחזור וכבר שלושה שבועות אני מדממת. ( הדימום ממש חזק. לא רק טיפות..) מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה13/08/2011התופעה שכיחה בוסתות הראשונות , אך תפני לרופא נשים מטפל על מנת לקבל טיפול תואם , כי איבוד דם יכול לגרום לחוסר דם אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בתשבע13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםבר12/08/2011
שלום!
אני בת 20, ויש לי חבר. מזה כ3 חודשים יש לי דימום קל לאחר קיום יחסי מין. אני נוטלת גלולות (אם זה קשור...).
הלכתי לגניקולוגית והיא שלחה אותי לעשות בדיקת פאפ.
קראתי באינטרנט שדימום לאחר יחסים הוא סימפטום לסרטן צוור הרחם. יש בעבר של משפחתי מספר של מקרי סרטן, ואני מודאגת מאוד.
יש לי באמת ממה לדאוג..? תוך כמה זמן סדר"כ מגיעות התוצאות של הבדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה13/08/2011בדיקת PAP הינה בדיקה מצוינת לגילוי מחלה בצואר הרחם שנים לפני שהיא מתרחשת
לכן אין לך ממה לדאוד תעשי את הבדיקה ,התוצאה מתקבל תוך חודש ימים ואפילו פחות ובגילך אם יש צורך בטיפול כלשהוא הטיפול פשוט מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד בתוליםסימה12/08/2011
שלום רב,
שמעתי המון סיפורים על סקס בפעם ראשונה.
ספרו על כאבים.
הבנתי שכשהבחורה מאבדת בתולים פעם ראשונה, היא צריכה לחכות כמה ימים (4-5) ימים עד שתוכל לקיים יחסי מין פעם נוספת. אם היא תבצע יחסי מין מיד אחרי איבוד הבתולים (אותו יום, יום אחרי וכולי) זה יהיה נורה כואב.
האם זה נכון?
תודה מראש,
ש.צ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד בתולים - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה12/08/2011כל בחורה והגוף שלה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר עזרה בפירוש אבחנה של רופאדנה11/08/2011
שלום, הייתי רוצה לדעת אולי מישהו מבין במונחים של רופאי נשים.
אני בת 17 והיום הלכתי לרופא נשים לבדיקה ובלי קשר לבעיה שלי הוא כתב בהפנייה תיאור של הבדיקה הגופנית והיה רשום שם:
פות - ללא ממצא חריג למעט אטרופיה מסויימת של שפתיים גדולות.
לא היה לי זמן לקרוא את זה ולשאול אותו וסמתי לב רק כשחזרתי הביתה.
אני ממש רוצה לדעת מה זה אומר יש מישהו שיכול להגיד לי בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר עזרה בפירוש אבחנה של רופא - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה12/08/2011את יכולה להרגע הוא תאר את הבדיקה ולא היה משהוא חריג
אך אם תשאלי אותו אני מניחה שהוא יסביר לך היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזר או הריון?תהילה10/08/2011
היי, אני בת 19, משתמשת בגלולות יסמין כבר שנה ומשהו.
החודש, יומיים לפני שכביכול היתי אמורה לבייץ (12 יום אחרי תחילת המחזור) לא הייתי בטוחה שבלעתי גלולה (לא לשאול, שמתי אותה בפה ושתתי ישר מהפילטר ליד הכיור... היה לי חשש שאני לא מרגישה שאני בולעת אותה.). יומיים לאחר מכן חבר שלי (חייל קרבי של צה"ל!! חוזר פעמיים בחודש.) ואני קיימנו יחסי מין ובגלל החשש הוספתי קונדום. בסוף החפיסה (2 הגלולות האחרונות) לא השתמשנו בקונדום ושלושה ימים אחרי זה קיבלתי מחזור מאוד מוזר. הדימום ממש לא חזק, כמעט בלתי מורגש אבל עדיין קיים. כלומר, חלש אבל מתמשך.
שאלתי היא, האם יכול להיות שהדימום מעיד על תחילת הריון? (שמעתי שזה קורה, שיש דימום חלש שטועים וחושבים שהוא מחזור אבל הוא מעיד על השתרשות ביצית ברחם. כמה חלש זה אמור להיות?)
יש לציין שאני מרגישה כאבי מחזור- התכווצויות, רק ש... זה ממש לא רגיל ואני רוצה להיות בטוחה..
אודה לכם\ן מאוד אם אקבל תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מוזר או הריון? - תגובה
ד``ר דגנית סמואל11/08/2011לא שכיחה כניסה להריון עם שיכחה של גלולה אחת בלבד. סביר להניח שאינך בהריון אולם הדרך לקבלת תשובה ודאית היא בדיקת הריון כ 10-12 ימים מיחסי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...עדן10/08/2011
היי. אני בת 14, 1.69, 53 ק"ג.
קיבלתי מחזור בתחילת כיתה ו' (בנובמבר),
היו לי בהתחלה בעיות איתו, הוא לא היה סדיר והדימום נמשך לפעמים להמון זמן,
אני יודעת שזה נורמאלי וזה הסתדר לאורך כיתה ז'.
אני לא משמינה מכלום למרות שאני אוכלת המון מאכלים משמינים,
רק אם אני גובההת אז אני עולה איזה חצי קילו וזהו.
המחזור אמור להיפסק לבנות בתת משקל,
אז אם בטעות אני ארד לתת משקל, לא מהרעבה, כשאני אוכלת נורמלי,
אז המחזור שלי יפסק?
גם החזה שלי נורא קטן, A75, יש לו צורה יפה אבל זה מציק לי
ואני רוצה לדעת אם הוא עוד יכול לגדול לי... המידה הזאת לא קטנה מידי למשקל שלי?
יש לי גם תמיד תחושה מול המראה שהוא יותר גדול לפני המחזור עד שהמחזור מפסיק,
זה הגיוני?
החזה יכול להיות רגיש כמו לפני מחזור גם כשאני מבייצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות... - תגובה
ד``ר דגנית סמואל10/08/2011הפסקת מחזור עלולה לקרות במצב של תת משקל אך בדכ לא כאשר התזונה היא נכונה ומלאה אלא במצבי הרעבה או פעילות יתר גופנית.
גודל השדיים תלוי בגורמים רבים ובהם בעיקר תורשה, אחוז השומן הכללי בגוף, נטילת גלולות, הריון, הנקה, שלב במחזור הוסת, שינויים הורמונליים, וניתוח פלסטי כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה נורמלי .. ?חסויה09/08/2011
אני בת 13 וכמה חודשים , קיבלתי מחזור בסוף כיתה ו' (אני עולה לכיתה ח')
עד לפני חודש המחזור שלי היה בסדר , והייתי מקבלת כל חודש ..
החודש , קיבלתי מחזור לקראת סוף חודש יולי , והוא נגמר לי אחרי 3-4 בערך ימים ,
ועברו קצת פחות משבועיים וקיבלתי מחזור שוב .. (כלומר עכשיו)
אני לא רוצה לספר לאמא שלי .. כי אני לא הכי פתוחה איתה
זה נורמלי שהמחזור יופיע שוב אחרי זמן כלכך קצר .. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי .. ? - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/08/2011יתכן שהדמם הנוסף הוא של ביוץ ואז הוא יהיה מעט רירי.
אם תראי שנושא הדימומים לא מסתדר-מומלץ לפנות לבדיקה ואפילו אם את לא פתוחה עם ההורים-אין פה משהוא להסתיר אלא עניין בריאותי שהורייך יוכלו לעזור לך לפתור אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורהמור08/08/2011
לפני כשלושה שבועות התחלתי להשתמש במדבקות אוורה ואלה גם אמצעי המניעה ההורמונלי הראשון שאני משתמשת בו.
בשבוע הבא אני אמורה להוריד את המדבקה השלישית ולהיות שבוע ללא המדבקה, רציתי לדעת אם אפשר באופן חד פעמי להזיז את השבוע הריק ולהשתמש בעוד מדבקה למשך שבוע נוסף?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/08/2011אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנופר08/08/2011
שלום, התחלתי חפיסת גלולות פעם ראשונה. את החפיסה התחלתי כשקיבלתי את המחזור כמו שאמרו לי וזה יצא ביום שלישי מה שאומר שאני מסיימת את החפיסה ביום שלישי ואני במחזור בסוף שבוע. בגלל שזה יצא ככה ייצא לי להיות כל פעם בסיום חפיסת הגלולות במחזור בסוף שבוע, משהו שאני לא רוצה. השאלה שלי היא מה יקרה אם אני אתחיל את החפיסה השניה ביום שבת במקום ביום רביעי כמו שאני אמורה כדי שייצא לי לסיים כל פעם את חפיסת הגלולות בשבת ולהיות במחזור במהלך השבוע? האם זה משבש את בטיחותן של הגלולות? האם אפשר לעשות דבר כזה רק שצריך להשתמש באמצעי מניעה במהלך אותו חודש או שאני לא יכולה לעשות דבר כזה בכלל
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/08/2011את יכולה בסבב הבא של הגלולות להמשיך אל תוך החפיסה השניה ישירות ולקחת במקום 21 כדורים 24 כדוריםברצף וכך לדחות את הדימום אל מעבר לסוף השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
נופר09/08/2011זה חייב להיות בסבב הבא? או שאוכל כבר בחפיסה הזאת שאני לוקחת עכשיו (שהיא הראשונה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל11/08/2011אפשר כבר בסבב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום בתוליםפעיל05/08/2011
האם החדרת אצבע לאיזור הנרתיק עלולה לקרוע את קרום הבתולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום בתולים - תגובה
ד``ר דגנית סמואל06/08/2011תלוי במבנה הקרום. אם את חשה כאב-זה יכול להיות סימן לאפשרות פגיעה בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לעור פנים חלקדפי03/08/2011
שלום, הלכתי לרופא נשים והוא נתן לי גלולות פמינט בגלל שיש לי אקנה קל על הפנים. הוא אמר שזה מה שיכול לעזור לי. באמת גלולות יכולות לטפל בעור הפנים? אני מאוד אשמח אם זה יקרה.. תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לעור פנים חלק - תגובה
ד``ר דגנית סמואל06/08/2011כל הגלולות יכולות לעזור לאקנה אך יש דרכים נוספות לטפל באקנה קל לנשים שאינן זקוקות לאמצעי מניעה . למה שלא תתייעצי עם רופא עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסויה02/08/2011
שלום רציתי לדעת כמה דברים :
1. האם קרום הביתולין יכול להיקרע סתם ? או מאוננות ללא החדרת חפצים ?
2. איך מחדירים טמפון ואיך הקרום לא נקרע כתוצאה מכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דגנית סמואל06/08/20111.לא
2.הדרכה על החדרת טמפון -עדיף שתיעשה במרפאת הרופא, ולעיתים אם מבוצעת בכוח-עלולה כן לפגוע בשלמות הקרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור והריוןשלי02/08/2011
היי אני בת 16.
קיימתי יחסי מין, הייתה חדירה לאיזה 10 שניות.. הוא לא גמר.
עכשיו הייתי לחוצה נורא ולקחתי פוסטינור 19 שעות אחריי היחסים.
עברו יומיים מאז שלקחתי את הפוסטינור, יש לי המון הפרשות ועוד לא קיבלתי מחזור.
שקיימתי את היחסי מין זה היה הזמן שהייתי אמורה לקבל מחזור אני חושבת.
אני לא יודעת מה לעשות- ואין מצב שאני אומרת להורים משהו על זה.
אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור והריון - תגובה
ד``ר דגנית סמואל06/08/2011אם היית אמורה לקבל, זה לא הזמן לכניסה להריון לכן אני מניחה שלא הרית אולם הדרך הבטוחה לבדוק זאת היא בדיקת הריון 10 ימים אחרי יחסי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימוס31/07/2011
אני וחברי שכבנו לאחר שעבר פחות משבוע ימים בין המחזור לבין היום בו שכבנו.
האם יש סיכוי שאכנס להיריון?! (שבייצתי).
ואם כן, לקחתי גלולת פוסטינור 20 שעות אחרי ששכבנו... וכתוב על האריזה שיכול להיות "הריון חוץ רחמי" אפשר בבקשה להסביר לי מה זה ואיך להתמודד ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל31/07/2011בצעי בדיקת הריון 10-12 ימים אחרי הסקס ואם יהיה חיובי-נתמודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)