מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בין וסתיחן04/02/2011
כמה ימים אמור להימשך דימומים בין וסתיים כשלוקחים גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/02/2011לא אמורים להיות אלא אם שכחת לקחת גלולה או שאת ב3 ח' הראשונים של הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחננת לתשובהנופר04/02/2011
התחלתי לקחת גלולות ביום הראשון של המחזור (פעם ראשונה שאני לוקחת גלולות)
לקחתי במשך 4 ימים בלי להפסיד יום אחד ובאותה שעה בדיוק.
במשך ה-4 ימים היו לי הכתמות חומות כאלה שמגיעות בסוף המחזור והרגשתי שאני כמעט בסוף המחזור,
ואז ביום שאמור להיגמר לי המחזור חזר לי הדם באותם כמויות של היום הראשון
מה קורה פה? זה בגלל הגלולות ?!?
מתי ייגמר המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננת לתשובה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/02/2011זו תופעה נורמאלית של תחילת נטילת גלולות. סבלנות, זה יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה טבעי או צריך לפנות לרופא ?עירית03/02/2011
בתי בת 13 קיבלה בגיל 12 מחזור פעם ראשונה קיבלה במשך 3 חודשים סידר והמחזור נעלם ? מה עושים יש לציין שבתי לא מקיימת יחסי מין ואין חבר
האם זה טבעי ?
מתי צריך לפנות לרופא ?
אשמח לשמוע תגובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה טבעי או צריך לפנות לרופא ? - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/02/2011בשנתיים ראשונות אי סדרים בווסת אינם חשודים. לשם ביטחון ממליצה לבצע פרופיל הורמונלי לוודא שאין חריגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתי ..חן02/02/2011
סיימתי חפיסה אחת של גלולות אני צריכה לעשות הפסקה של שבוע אני יודעת ,
אבל מתי בדיוק לקחת את החפיסה השניה? בתחילת המחזור או בסופו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי .. - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/02/2011אחרי הפסקה של שבוע ללא גלולות. לא קשור בכלל לוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל לקחת גלולות?חן02/02/2011
התחלתי לקחת גלולות סיימתי את החפיסה הראשונה (לקחתי במשך 21 ימים).
אני יודעת שצריך לעשות הפסקה של שבוע ואז לקחת את החפיסה השניה..
אבל לא הבנתי מתי בדיוק להתחיל לקחת כשמתסיים המחזור או כשמתחיל המחזור ..
סיימתי את החפיסה ביום שישי מתי אקח את החפיסה הבאה?
שאלה נוספת :
לקחתי גלולה ולאחר 4 שעות הקאתי זה נחשב כאילו לא לקחתי או שהגלולה כבר השפיעה על הגוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל לקחת גלולות? - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/20111.בשבת
2.נחשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שמאחר בטירוףשואלת31/01/2011
שלום,
המחזור שלי מאחר כבר בשבועיים וחצי, עשיתי 5 בדיקות הריון ביתיות ו2 בדיקות דם שכולן יצאו שליליות. הבדיקת דם האחרונה שעשיתי היתה לפני פחות משבוע ככה שאין סיכוי שאני בהריון. בנוסף אנחנו משתמשים באמצעי מניעה.
הלכתי לגניקולוגית בצבא והיא רשמה לי פרימולוט נור להקדמת המחזור, העניין הוא שראיתי שהתרופה מיועדת כעיקרון לאיחור המחזור ולא להקדמה.
נשאר לי רק עוד יומיים לקחת. מתי אני אמורה לקבל את המחזור? כי הוא לא מראה סימני הגעה כלל! תודה מראש יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שמאחר בטירוף - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/2011סיימי לקחת ותוך מס ימים תופיע הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..אבל
שואלת03/02/2011סיימתי שלשום עם הכדורים, ואתמול והיום עדין לא קיבלתי ...המחזור מאחר כבר כמעט ב3 שבועות:O
אני חושבת שהסיבה לאיחור היא הפסקת גלולות דיאנה אחרי נטילת רציפה של שנה, יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר מחזור- בבקשה דחוף...לירון31/01/2011
יש לי שאלה כזאת , ב18 לחודש קיבלתי מחזור ( בדר"כ מחזור אצלי נמשך 3-4 ימים) וביום שבת לאחר שנגמר המחזור קיימתי יחסים ,
לצערי זה היה ללא אמצעי מניעה אבל חבר שלי בטוח כמעט במאת האחוזים כי זה לא היה בפנים .
יום אחרי לא רציתי להסתכן ושתיתי פוסטינור על אף ששמעתי שזה כלל לא עוזר .
לאחר שבוע הופיעו לי דימומים די דומים לשל מחזור שנמשכים כבר שלושה ימים שהם לא דימומים חזקים אלא די חלשים .
לא הופיעו לי כאבי בטן או תופעות חריגות מסוימות ...
האם זה יכול להיות הריון ?
ואם כן האם אפשרי לבצע עכשיו או שאני אאלץ לחכות עד איחור המחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר מחזור- בבקשה דחוף... - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/2011לא סביר שזה הריון . בדיקה אפשר לעשות 10 ימים לאחר יחסי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשהשרון30/01/2011
גם כאשר הגמירה מתבצעת בפנים? אין לחשוש מהריון לא צפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/2011בעת נטילת גלולות אין חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ימי קבלת מחזור:)30/01/2011
כרגע אני נמצאת בשבוע ההפסקה שבין חבילות הגלולות
וביום השני של הוסת
ב-31/1 אני אמורה להתחיל חבילה שלישית של גלולות
יש לי בעיה לגבי הימים בהם מגיע המחזור
תמיד הוא מגיע בסוף השבוע
וברצוני שיגיע בתחילת השבוע
כיצד עליי ליטול את הגלולות על מנת ליצור מצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב ימי קבלת מחזור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/2011את יכולה לסיים חפיסה אחת מוקדם יותר או מאוחר יותר כדי להגיע ליום הרצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאילנה30/01/2011
יש לי בעיה כלשהי בבטן[אני עדיין בבדיקות]
כל פעם שהמחזור מגיע הכאב כל כך איום ונורא ובלתי נסבל שזה מגיע עד לכדי בכי. ובאמת שאני לא יכולה לסבול את זה .
יש דרכים להקל על הכאב בינתיים?
אני בת 14.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/2011אפשר, על ידי גלולות המכילות פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןחן30/01/2011
חברה שלי משתמשת במדבקה שיש לה אותו אפקט כמו של גלולות אתם כרופאים ממליצים?
שאלה נוספת - מהי הגלולה הכי מומלצת עם פחות תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/02/2011מומלץ כמו גלולות.
לכל אחת מתאימה הגלולה לה היא מגיבה הכי טוב. אין יתרון בולט של גלולה על פני האחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותחן29/01/2011
התחלתי לקחת גלולות והבנתי שכשלוקחים גלולות אז המחזור בדרך-כלל נמשך 3-4 ימים וגם ללא כאבי מחזור.
האם זה נכון גם לגבי הפעם הראשונה שמתחילים לקחת גלולות?
שאלה נוספת : מהם התופעות לוואי המוכרות של גלולת לודן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל30/01/2011משתנה מאישה לאישה.
ת. הלוואי של לודן הםן כמו של כל שאר התכשירים ההורמונלים-עלולות להיות בחילות, תחושת גודש בשד. הכתמות דמיות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשרון29/01/2011
אני משתמשת בגלולות באופן קבוע ומקיימת יחסי מין עם חבר קבוע, אבל אנחנו לא משתמשים בקונדום.
אם הוא גמר בפנים בטעות, האם אני צריכה לחשוש? האם אחרי דבר כזה צריך לקחת פוסטינור...
ומה הסיכוי להיכנס להריון למרות שימוש קבוע בגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל30/01/2011אם נטיל הגלולות מסודרת אין לחשוש מהריון אלא ממחלות מין העלולות לעבור ללא שימוש בקונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוררררררר
אורית פ30/01/2011ברור שכן, כאילו שכבתם בלי גלולות, את לא מוגנת.
את יכולה גם לקנות נורלבו זו גם גלולת היום שאחרי שלקחתי לא מזמן בגלל פאשלה דומה לשלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורי,חשבתי שאת לא לוקחת גלולות קבוע
אורית פ30/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות דחופות...חוששת.....27/01/2011
לפני ארבעה ימים סיימתי חפיסה שניה של גלולות.
לקחתי את כולן פחות או יותר סביב אותה שעה, בכל יום,
חוץ מפעם אחת בה נטלתי את הגלולה באיחור של 4 שעות.
יש לציין כי בחלק מהמקרים לא נטלתי את הגלולה עם מים כמו בחודש הראשון, אלא עם משקאות אחרים...מאחר והבנתי כי אין זה פוגע ביעילותה של הגלולה.
אני ביום הרביעי להפסקה, ולעומת החודש הקודם המחזור עדיין לא הגיע.....
אני מעט חוששת, האם באמת יש לי סיבה לדאגה? מה עליי לעשות במידה והמחזור לא מגיע עד היום בו אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה? ליטול כרגיל...? לבצע בדיקת הריון...?
בנוסף לכך, קיימתי יחסי מין ללא קונדום בשבוע ההפסקה, הבנתי שגם בשבוע הזה אני מוגנת מהריון.
האם זה נכון?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות דחופות... - תגובה
ד``ר דגנית סמואל30/01/2011הוסת מגיעה תוך 4 ימים. אני מניחה שהיא כבר הגיעה מאז כתבת את השאלה. אם לא הגיעה-בצעי בדיקת הריון
את מוגנת גם בשבוע ההפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהמיטל27/01/2011
חודש שעבר קיבלתי מחזור ב13.12.10. קיימתי יחסים לא מוגנים באותו חודש(שבוע אחרי המחזור) ולקחתי פוסטינור יום למחרת. החודש הזה(ינואר) קיבלתי מחזור ב.16.01.11 היום עשית בדיקת דם להריון ובתשובה היה רשום "אחד". מה זה אומר והאים עליי לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל30/01/2011נשמע שאת לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדגנית בבקשה
נירה30/01/2011אז למה יצא אחד ולא אפס? אני אמורה לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדגנית בבקשה
נירה03/02/2011אז למה יצא אחד ולא אפס? אני אמורה לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם עשיתי כזו בדיקה
חסויה03/02/2011אחרי שלקחתי נורלבו הגלולה ליום המחרת עשיתי גם בדיקת הריון כאלו מהקופסא שקוננים בסופר פארם בקיצור יצא פס אחד וזה אומר שאת לא בהריון, אז אל תדאגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)