בעיה.....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה.....
    שרון
    16/05/2008

שלום. יש לי 2 שאלות. הראשונה היא: יש לי ילד כבן 12 שיש לו הרגל מאוד משונה, הוא משחק אם שערות רואשו ולאחר מכן מושך אותם(תולש) וכתוצאה מזה הוא גורם לעצמו קרחות. מה ניתן לעשות ומה ההשלכות. שאלה שני: אני ארבעה חודשיים לאחר לידה ויש לי נשירה מחרידה ואני חייבת לציין שאני בעבר עברתי 2 לידות נוספות ואף פעם לא סבלתי מנשירה, האם יש לזה פיתרון? והאם יש לזה קשר לתוספות שער שיש לי (חיבור של חרוזים). אודה לכם על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה.....

הוספת תגובה

• שרון

ד``ר ברנרדו פינקל
    16/05/2008

אענה על השאלה הראשונה במשנה זהירות. הרגל של תלישת שיערות חוזרת ונשנית עד כדי יצירת קרחות קרוי בעגה המקצועית טריכוטילומניה. הסיבות לתופעה זו הינן פסיכולוגיות. הכוונה להפרעה המתאפיינת באובדן שיער בולט, כתוצאה מהכישלון לשלוט בדחף למרוט שערות. לפני מריטת השערות בדרך כלל גובר המתח, ואחרי המעשה באה תחושת הקלה או סיפוק. אינני יכול לאבחן באמצעות האינטרנט אם אכן מדובר במצב זה. אבחון זה יכול להיעשות אך ורק על-ידי רופא או פסיכולוג הרואה את המטופל ואת מצבו ועורך אנמנזה ראויה. לפיכך, הייתי ממליץ לך בחום לפנות לאחד מאלה.
    לגבי השאלה השנייה, אי יציבות הורמונלית לאחר הלידה, הנקה, מתח וגורמים נוספים יכולים להשפיע על נשירת שיער מוגברת. תוספות שיער מחלישות את השיער. הייתי מייעץ לפנות לגניקולוג/ית שלך ע"מ לערוך בדיקות דם הכוללות פרופיל הורמונלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו