עזרה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה!
    נעמה
    20/06/2008

אני בת 19.5 (משקל 47 גובה 1.64) סובלת מתת משקל בעבקות אנורקסיה. (אם כי אני מקפידה לאכול 3 ארוחות ביום התפריט היומי שלי הוא תפריט דיאטה).

שיערי נושר בצורה דרסטית ביותר בעקבות המחלה הזאת ואני יודעת שזה בגלל שאני לא אוכלת מספיק.

ביצעתי לפני חודשים ספורים בדיקת דם ולא נמצאו חסרים כלשהם. רמות הברזל, סידן והבי 12 היו בסדר. בעבר התגלו אצלי רמות פריטין נמוכות (5) ונתנו לי ברזל במשך חצי שנה אבל עדיין לא ראיתי שיפור בנשירת השיער.

שאלתי אליך היא האם מומלץ לי לקחת תוספי תזונה/מולטי וטימינים?

מצד אחד לא התגלו אצלי חסרים בבדיקות אבל הבנתי שאי אפשר לבדוק את כל הויטמינים בבדיקות דם. הבנתי שהויטמינים האלה לא מומלצים בכלל ויש אפילו סכנת מוות שכרוכה בלקיחתם.
    מצד שני, אני מאוד רוצה לשפר את מראה השיער שלי וחושבת שאולי זה יועיל.

מה דעתך?
    והאם יש אמצעים נוספים בהם אוכל להקטין את הנזק ולעצור את הנשירה?

מיואשת :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!

הוספת תגובה

• נעמה

ד``ר ברנרדו פינקל
    29/06/2008

שלום נעמה,
    צר לי לשמוע על מחלת האנורקסיה ממנה את סובלת. עם זאת, לאור מצבך לא נכון לייעץ לך דרך האינטרנט על תרופה/תוספי מזון/ויטמינים או כל דבר אחר. המלצתי החמה הינה לגשת לרופא המטפל. הטיפול באנורקסיה קודם לכל. רק לאחר שמשקלך יתייצב אפשר יהיה לדון (שלא דרך האינטרנט) בנזקים שהמחלה יצרה. איחולי להבראתך השלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו