ד"ר..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר..
    שירי
    23/07/2008

(זו כבר הודעה שלישית שאני שולחת- ואין לי מענה)

אני קוראת פה הודעות של אנשים..(בעיקר נשים) ואני רואה מקרים דומים לשלי..אבל איני מצליחה למצוא תשובה לבעייתי. אז ככה..אני כיום חיילת בת 19,וסובלת כבר שנה מנשירת שיער, לפני שנה וחצי בערך התחילה לי נשירה אבל בקטנה כזה..לאחר מכן עשיתי פסים בשיער (ראש מלא) והמשיכה הנשירה, לרוב נשר השיער הבלונדיני של הפסים, אבל זה היה עוד איכשהו מצב טוב.. בכל זאת עשיתי בדיקות דם, ונמצא כי רמת הברזל שלי נמוכה למדיי (אני לא אוכלת הרבה בשר) הרופא נתן לי כדורי ברזל למשך 3 חודשים,אבל משום מה לא ראיתי שהשיער שנשר צמח לי בחזרה וזה היה מרגיז, הלכתי לדיאטנית (כי בתקופה הזו ובעבר עשיתי מספר דיאטות) אך היא אמרה שאין שום קשר לדיאטות ולא לפסים שעשיתי, אולי זה מלחץ כלשהו (עמדתי להתגייס באותה תקופה)אך לא נראלי שזו הסיבה העיקרית,התגייסתי וזה החמיר ושורשי השיער שלי נהיו ריקים ובלי הרבה שיער כמו שהיה לי..עם הזמן השיער לא גדל שם והמשיכה הנשירה , הזנחתי את העניין של הכדורים והכל (בגלל הצבא והרופאים ששם)כיום אני נותרתי מיואשת מהמצב שורשי השיער שלי עדיין ריקים וזה לא נעים לי, אני לא הסתרקתי איזה חצי שנה מפחד, אמנם הנשירה פחתה, אבל השיער שנשר לא צומח מחדש, השורשים ריקים.כרגע אני כבר שנה במצב הזה בלי שינוי, אחרי שנה שלא עשיתי פסים או משהו בשיער. אני רוצה שהשיער יחזור להיות מלא, לעשות פסים ללא דאגה. מה אני צריכה לעשות עכשיו ..?ראיתי שציינת בדיקת פרופיל הורמונלי ולא הבנתי מזה ואם זה קיים האם אפשר לעשות משהו לשנות, אולי תכשירים לשיער או ויטמינים כדורים..שיצמיחו מחדש.. (עשיתי בדיקות דם ואני מחכה לתשובה אם זה קשור לברזל...) בבקשה תייעץ לי בפירוט אני נואשת. המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר..

הוספת תגובה

• ד"ר..

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/07/2008

שירי שלום,
    לפי התיאור שלך את נמצאת בלחץ תקופה ארוכה מאד. משתמע מדבריך שלא הקפדת על המלצות הרופאים והדיאטנית, מכיוון שלא ראית את השינוי שייחלת לו. בנוסף לא ברור אם את חופפת את שיערך בתכיפות מספקת כדי לנקות את עור הקרקפת ולמנוע שומניות מצטברת המובילה לנשירה. חוסר בברזל קשור לנשירת שיער מכיוון והוא משפיע על עור הקרקפת. הפסקת הפסים הייתה מבורכת. תשובות לגבי בדיקת פרופיל הורמונלי הוזכרו בפורום זה כבר מספר פעמים - ראי תשובות קודמות. לדאבוני, שיער שנשר לא תמיד צומח שוב. הייתי בעיקר ממליץ לך על שימור המצב הקיים: חפפי את השיער, סרקי אותו, טפלי בחוסר הברזל - במידה וקיים, הקשיבי לדיאטנית ואל תעשי דיאטות לא מאוזנות ועצמאיות והכי חשוב - לטפל בלחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר..

שירי
    27/07/2008

ד"ר תודה רבה על הייעוץ.. אולי קיימים תכשירים לשיער שיוכלו לעזור לי בנוסף למה שאמרת?..כי לא נראלי שזה יעזור כ"כ.. ואתה ממליץ מעכשיו לא לעשות פסים יותר או שזה לא קשור?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר..

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

שירי שלום,
    ציינת שיש לך ספקות לגבי כל ההמלצות של הרופאים והדיאטנית שניתנו לך, כולל זו שלי. את לא מאמינה שדברים יעזרו לך ולפיכך, את מפסיקה טיפולים באמצע. בכדי שטיפול יצליח עליך לגשת לרופא באופן אישי, לסמוך עליו ולבצע את הוראותיו עד גמר הטיפול. מעבר לכך, הפורום הנוכחי נועד להעניק עצות כלליות והכוונה, הנועדות לכלל הקוראים. כפי שאני מציין תמיד, ייעוץ וטיפול מעמיק - נעשים לאחר שרופא/איש מקצוע בודק ומאבחן את המטופל/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו