מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים ומהיכן מתחילים?נמלונת03/08/2008
היי דוקטור, אני בחורה בת 30, בעלת שיער מתולתל עבה (בעבר), ב-3 השנים האחרונות עשיתי כמעט כל יום פן עם מחליק שיער ובנוסף עשיתי טיפוליים כימיים בשיערי מגיל 14 כגון פתיחות תלתלים. לאחרונה, החלטתי לסיים עם הפאנים ולשקם את שיערי. עלי לציין שתמיד סבלתי מנשירת שיער , אך הדבר הלך והחמיר בשנה האחרונה. כיום, אבד לי חצי מכמות השיער שהיה לי וניתן לראות זאת בשורשים הריקים שמתגלים בקרקפת שלי. מבחינת תזונה: לא מקפידה על ארוחות מזינות ובזמן, עדיין לא עשיתי בדיקות דם לבדיקת חוסרים. לאחרונה גם יש לי גירודים קלים בקרקפת (ולא, אין לי כינים:) וכשאני מגרדת בראש עם ציפורניים, אני מגלה מתחת לציפורניים מעיין ליכלוך לבן ושומני. מבחינה גנטית: אמי סובלת משיער דליל עד לכדי התקרחות במרכז ראשה, האם זה אומר שגורל שיערי נחרץ ואין מה לעשות בנידון?? הספר שלי נתן לי כדורים טבעיים בשם "רנסאנס" אותם התחלתי לקחת. המצב הזה די מלחיץ אותי בעיקר שאני רואה את כמות השיער שנושר מראשי כל יום והדלילות הרבה שנוצרה לי. השאלה שלי: מאיפה מתחילים "לתקוף" את הבעיה?? בדיקות דם? רופא עור? שמפו רפואי? מרפאת שיער כגון "הייר קליניק"?, דיקור סיני? נטורופטית? לאחרונה גם שמעתי על מסרק לייזר בשם "היירמקס" האם זה יוכל לעזור לנשירה המטורפת הזו ולהחזיר לשיער את עובייו המקורי? אני כבר יומיים בודקת באינטרנט דרכי טיפול אפשריים לנשירת ודלילות שיער והאמת שמצאתי כל-כך הרבה אופציות שאין לי מושג קלוש מאיפה להתחיל ולמי באמת להאמין. אני רוצה לטפל בבעיה בצורה מסודרת ואפקטיבית ואני שואלת: מה עושים ומהיכן מתחילים? המון תודה על העזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים ומהיכן מתחילים
ד``ר ברנרדו פינקל10/08/2008שלום נמלונת,
כפי שציינת לא דאגת לבריאות השיער ועור הקרקפת תקופה ארוכה מאד. עבור טיפול יסודי ואינטגרטיבי, הייתי ממליץ לך לפנות לרופא עור. הרופא יבדוק ויטפל בהפרשות שיש לך מעור הקרקפת, יתכן ויתן לך שמפו רפואי וישלח אותך, במידת הצורך, לבדיקות הדם המתאימות לבירור סיבתי של נשירת השיער. הטיפולים הנוספים שציינת מיותרים בשלב זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)