מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער אצל בחורה בת 22יסמין27/08/2008
שלום, אני בת 22 וסובלת מנשירת שיער. אין לי אינדיקציה כמה שיערות בערך נושרות ביום אבל נראה לי שזה די הרבה... אחרי שאני יוצאת מהמקלחת, על המברשת, כשאני אוספת את השיער (לעתים רחוקות) - הכל מלא בשערות... אני מאוד מודאגת, מכיוון שכבר יש לי דלילות בולטת למדי בחלק הקדמי של הראש... אני מאוד מוטרדת בגלל זה. התחלתי לקחת גלולות נגד הריון כאשר הייתי בת 17, ואני חושבת שהנשירה התחילה בערך אז, אבל אני לא יכולה להיות בטוחה. עשיתי בדיקות, והן הראו כי הכל בסדר - ויטמינים, מינרלים וכו', הכל ברמות תקינות. ליתר ביטחון אני לוקחת כדורי Roots HR, אבל לא נראה לי שזה ממש עוזר למצב. רופא המשפחה הפנה אותי לרופא עור, אשר טען כי הנשירה היא תוצאה של הגלולות... לכן הפסקתי לקחת גלולות למשך שנה, וכמובן שדבר לא השתנה. חזרתי לפני כשבועיים לקחת שוב את אותן גלולות, מסיבות אישיות. כמו כן, רופאת הנשים שלי טענה כי הגלולות דווקא אמורות לעזור בעידוד הצמיחה ולכן אינה מבינה מדוע רופא העור אמר את שאמר. אני כבר מאוד מבולבלת מכל הטענות השונות ולא יודעת מה לעשות. אני מאוד חוששת שאישאר בלי שיער עוד כמה שנים. מה ניתן לעשות, והאם יש המלצות למי ניתן לפנות? שמעתי על בדיקה בשם HemoTest אשר אמורה לגלות אילו סוגי מזון כדי לאכול ומאילו סוגים כדאי להימנע, ושהדבר יכול לסייע בטיפול בעיות כגון אקנה... האם הדבר יכול לסייע גם לטיפול בנשירת שיער? אני צריכה עזרה, בבקשה. אני מאוד חוששת ועל סף ייאוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ד"ר
יסמין27/08/2008לפני כ-5 חודשים עברתי הפסקת הריון בעזרת כדורים (מייפג'ין). האם ייתכן שיש קשר? במיוחד כאשר עברה כמעט חצי שנה? ואם יש קשר האם העניין ייפסק מעצמו? הרי נשירת השיער התחילה כבר לפני הפסקת ההריון (שגרמה לי צער רב והייתי במצב נפשי קשה כל התקופה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער אצל בחורה בת 22
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום עדי,
מתיאורך לא ברור אם נשירת השיער הקבועה שלך לא תקינה, מכיוון שברגיל נושרות כ100 שיערות ליום. גלולות נגד הריון לא משפיעות על נשירת שיער בקרקפת. תזונה משפיעה על מצב השיער. הריון והפסקת הריון יוצרים שינויים הורמונליים היכולים לגרום לנשירת שיער גם כחצי שנה ואפילו שנה לאחר הפסקת ההריון. נשירה זו זמנית. מצב נפשי ירוד יכול להוביל לנשירת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)