המצב הולך ומחמיר!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המצב הולך ומחמיר!
    בת 16.5
    11/09/2008

שלום ד"ר, רק לשם הקדמה - סימן ההכר שלי היה עד היום השיער.... במהלך חצי שנה איבדתי כ-3/4 מהשיער והנשירה המ-א-ו-ד חריפה אינה מפסיקה! ואני עוד לא בת 17. קצת רקע: כיום אני מחלימה מגסטריטיס (דלקת ושט ודלקת קיבה חמורה) שבשוגג הזנחתי לתקופה של כחצי שנה, פשוט מאוד מהזנחה בריאותית כללית שהתחילה סביב הבגרויות ומבחני הגמר. בעקבות הדלקות נמנעתי מאכילת מאכלים שונים (בשל הכאבים והצרבות שגרמו) בעיקר מאכלים מטוגנים ושמנים. די סמוך להתחלת הדלקות (סביסות סוף דצמבר - ינואר) התחילה לי נשירת שיער לא חמורה אך יותר מהרגיל. ככל שעבר הזמן הנשירה הוחרפה. בחודשיים האחרונים הייתי מאושפזת בבית חולים בשל הדלקות ובאמצע גם נדבקתי בוירוס וביליתי 3 שבועות עם 40.4 חום ושלשולים. בדיקת הדם האחרונה שלי מבית החולים (סוף יולי) הראתה רמת המוגלובין נמוכה והומלץ לי ליטול ויטמינים וברזל. כיום יש הטבה בכאבים אך אני עדין נמנעת (עפ"י הוראות הגסטרואנטרולוגים) מאכילת מטוגנים, שמנים, חריפים, חמוצים, מלוחים, קפה, ומוגז. למרות זאת האוכל שלי היום הרבה יותר מגוון מבעבר והכמויות גדולות יותר. למרות זאת הנשירה הוחמרה עוד יותר מקודם ולא מפסיקה. בשל העובדה שאני אוכלת המון קורנפלס, חטיפי בריאות, חלב מועשר, ומעדנים מועשרים (יחד עם הויטמינים והברזל) אני חוששת שאולי מדובר בעודף יתר של ויטמין כלשהו (כמו סלניום?.... - למרות שלא הופיע ברשימת הויטמינים בעלון של הכדורים). כמו כן, יכול להיות כי חוסר השמן באוכל קשור? אני מאוד מודאגת מהענין - ובאמת אובדת עצות. אודה לך מאוד אם תוכל ליעץ ולענות לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המצב הולך ומחמיר!

הוספת תגובה

• המצב הולך ומחמיר

ד``ר ברנרדו פינקל
    11/09/2008

לבת ה 16.5 שלום,
    עודף בויטמין או הימנעות ממאכלים שומניים לא מובילה לנשירת שיער. תיארת שילוב של מחלה במערכת העיכול, לחצים נפשיים משמעותיים והזנחה של טיפול חיוני. חשוב מאד שתקפידי על הוראות הגסטרואנטרולוגים ושלא תנסי על דעת עצמך לשנות את התזונה, אלא, בהוראות תזונאי/ת. השיער מגיב לטראומות הן הפיזיות והן הפסיכולוגיות. כשהמצב הפיזי והנפשי יתייצב יחול שיפור במצב השיער. רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו