התקרחות ואלטרוקסין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקרחות ואלטרוקסין
    דלית
    02/10/2008

שלום, אני בת 36, אם לשניים. האחד בן 3 והשני בן שנה וחדשיים. את הילד הראשון הנקתי שנה וחודש ואת השני 10 חד, בעקבות נשירה רצינית לאחר הלידה הראשונה הופניתי לאנדוקרינולוג שמצא תת פעילות חמורה של בלוטת התריס (התוצאה היתה מעל 150.נאמר לי שמדובר בתוצאה חריגה באופן קיצוני) ומאז אני מטופלת באלטרוקסין, כבר כ-3 שנים : 600 לשבוע. הנשירה התמעטה וכמובן שהחלה שוב בהריון השני והתחזקה עוד יותר לאחר הלידה השניה. יחד עם זאת נראה כי במידה פחותה מזו שהיתה לי אחרי לידת בני הבכור. אולם לפני שלושה ימים גיליתי שמתחילה אצלי התקרחות (לאחר בחינה מדוקדקת נראה שיש מוקד התקרחות אחד).מיותר לציין שאני מאוד בלחץ. מחלפות ראשי הן סימן ההיכר שלי (אגב, שיערי מאוד ארוך וסופר בפעם האחרונה לפני כחצי שנה - האם יש קשר?). האם כדורי האלטרוקסין הם הגורם לנשירה והאם , בכל מקרה, מומלץ להפסיק את הטיפול? תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקרחות ואלטרוקסין

הוספת תגובה

• התקרחות ואלטרוקסין

ד``ר ברנרדו פינקל
    06/10/2008

שלום דלית,
    תת פעילות של בלוטת התריס מובילה לנשירת שיער, כמו גם, לידות, הנקה ולחץ נפשי.. בשום פנים ואופן אין להפסיק את נטילת האלטרוקסין. האלטרוקסין אינו מוביל לנשירה, נהפוך הוא. האלטרוקסין מאזן את פעילות בלוטת התריס. אורך השיער אינו משפיע על נשירתו. שיער ארוך, יכול להישבר ביתר קלות וליצור רושם (שגוי) כי השיער נושר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו