קרקפת שומנית + קשקשים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרקפת שומנית + קשקשים.
    יריב
    19/10/2008

שלום ד"ר. כבר זמן מה, יש לי קרקפת שומנית . גם מיד לאחר המקלחת, לאחרונה התחלתי להבחין בקשקשים לבנים, גם בגבות יש קשקשים ונוצר עור אדום סביבן כמו כן יש לי תחושת עיקצוצים וגירודים בקרקפת, בגבות ומס פצעים אדומים על הקרקפת, לאחרונה הופיעו על החזה למעלה גם. כמו כן בקפל האף ומתחת קצת וגם בסנטר יש לי אודם., אבל הקרקפת עצמה לא אדומה, קצת קשה לראות השיער ארוך. לפי קריאה באינטרנט, הבנתי שכנראה יש לי סבוריאה או סבוריאה דרמטיטיס, מה ההבדל? והבנתי שזה עלול להוביל גם לנשירה בלתי הפיכה. עד עכשיו הייתי חופף פעמיים בשבוע מקסימום עד 3 בשמפו רגיל. עכשיו יש לי ניזורל ועוד שני שמפואים לקרקפת שמנה וקשקים, והתחלתי לחפוף בעיקרון כל יום, כל יום שמפו אחר מהם בסדר מסודר, הבנתי שלא לכולם זה עוזר. יש לציין שאני נוטל סטרואידים באופן קבוע, הבנתי שיכול להיות קשר. 1.האם השומן שמופרש והקשקשים עלולים לפגוע בזקיקי השיער והם לא יצמיחו שיער יותר? 2. האם זה מזרז התקרחות גברית, כלומר זה אומר שאני עומד להקריח? 3.אני אצטרך לחפוף ככה כל החיים? תודה מראש, הראל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרקפת שומנית + קשקשים.

הוספת תגובה

• קרקפת שומנית+קשקשים

ד``ר ברנרדו פינקל
    25/10/2008

שלום הראל,
    תיאורך את מצבך מעלה אכן חשד לקיומה האפשרי של סבוראיק דרמטיטיס/ סבוריאה – seborrheic dermatitis. חשוב ביותר שתפנה לרופא/ת עור כמה שיותר מוקדם לשם אבחון מדוייק וטיפול רפואי. למחלה זו דרגות חומרה שונות וגם נטייה להחמרות והקלות במהלכה. במידה ואכן תקבל אישור שזהו המצב, מדובר במחלה כרונית. לשאלותיך: במידה ולא תטופל רפואית כיאות, ובתלות בדרגת החומרה של המצב - במצבים קשים של סבוריאה, תתכן נשירת שיער כתוצאה מהפרשת יתר שומנית ויצירת קשקשים. עם זאת, טיפול נכון ימנע זאת. הסבוריאה איננה מזרזת התקרחות גברית. רופא/ת העור ינחה אותך לאחר האבחון לגבי מידת החפיפה הנדרשת. בנוסף, לא ברור מתיאורך סיבת לקיחת הסטרואידים או אופן לקיחתם (מקומית/מערכתית). נטילת סטרואידים יכולה גם להחמיר את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו