מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינוקסידורה20/12/2008
שלום רב, לאחרונה שמעתי על תכשיר נגד נשירת השיער בשם מינוקסי. רציתי לשאול האם מומלץ להשתמש בו, כמה הוא יעיל, ומה הוראות השימוש. אני בת 59 ונשירת השיער התחילה אצלי מזמן. השיער נושר באופן קבוע, אולי מסיבות הקשורות למתח ואולי מסיבות הורמונליות בגילי. בכל אופן הייתי רוצה לנסות לשפר את המצב. בתודה מראש, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום דורה,
תכשיר מינוקסי 2% מיועד לנשים. נמצאו כי הוא יעיל לכ 40% מהמשתמשות. יעילות זו נמדדת לאחר שימוש בו לתקופה של כחצי שנה. במידה והסיבה לנשירת שיערך קשורה לחוסר איזון הורמונאלי - התכשיר לא יהיה יעיל. לפיכך, לפני ניסיון השימוש בו, הייתי ממליץ לך לעשות בדיקות מעבדה ע"מ לשלול בעיה זו. לתכשיר מצורף עלון המפרט את הוראות השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהReGen
דורה30/12/2008שלום רב ותודה על תשובתך. בהמשך לשאלתי הראשונה, עכשיו אני שואלת על תכשיר אחר בשם REGEN שהמליצו לי. מה דעתך עליו? אני בת 59 והנשירה התחילה מזמן, אבל עכשיו היא החריפה ואני מנסה לברר מה אפשר לעשות לחיזוק השיער. אשמח ואודה לך על כל עצה טובה. יום נעיםת - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהREGAINE
ד``ר ברנרדו פינקל07/01/2009שלום דורה,
מדובר באותו חומר פעיל (מינוקסידיל) כמו במינוקסי. אין הבדל בינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע לשיער
דורה30/12/2008בנוסף חשבתי לנכון לציין שאני צובעת את השיער כבר מספר שנים. האם הצבע גורם או מגביר נשירת שיער? אולי כדאי לי להפסיק את הצביעה? תודה שוב, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע לשיער
ד``ר ברנרדו פינקל07/01/2009שלום דורה,
רצוי להשתמש בצבעים עם חימצון שלא עולה על 6%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
דורה11/01/2009שלום לד"ר פינקל, תודה רבה שהתייחסת לכל השאלות שלי. אני עדיין תוהה מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב של נשירת השיער. פניתי לרופאת המשפחה עם בקשת לערוך בדיקות מעבדה להבחנת סיבה לנשירת השיער. היא ציינה בהפניה לבדוק רק אבץ וחלבון אלבומין. לשאלתי לגבי בדיקות ההורמונים היא ענתה שבגילי (אני בת 59) אין טעם לבדוק אותם. איך מתקדמים, זאת שאלתי עכשיו, מה היית ממליץ לי לעשות בטווח הקצר והערוך. בתודה, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
ד``ר ברנרדו פינקל15/01/2009שלום דורה,
לדאבוני הרב, אני חולק על דעתה של הרופאה. הייתי ממליץ לך לגשת לגניקולוג/ית או לאנדוקרינולוג/ית ולבקש מהם פרופיל הורמונלי. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות פרופיל הורמונלי
דורה12/03/2009שלום ד"ר פינקל, לפי המלצתך פניתי לרופאת נשים וקיבלתי הפניה לבדיקות דם במטרת לברר סיבה לנשירת השיער. התוצאות הן: ZINC 73 PROTEIN TOTAL 7.5 IRON 76 SHBG 56.4 FREE ANDROGEN INDEX 3.5 TESTOSTERONE TOTAL 2.0 DHEA SULPHATE 2.68 CORTISOL BLOOD 523 TSH 5.35 (גבוה מהגבול העליון) T3 FREE 5.0 T4 FREE 16.3 האם אפשר לדעת מהן סיבות הנשירה במקרה שלי? חוץ מ-TSH כל הנתונים נמצאים בגבולות הנורמטיביות. רוצה לציין שבעבר היו מקרים שה-TSH היה קצת גבוה ובבדיקות חוזרות הוא חזר לנורמה. אודה לך על התייחסותך לתוצאות הבדיקות ואשמח לקבל כיוון אפשרי לטיפול בבעיה שלי. בתודה מראש - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות פרופיל הורמונלי
ד``ר ברנרדו פינקל14/03/2009שלום דורה,
הייתי ממליץ לך על המשך ברור עם אנדוקרינולוג/ית לגבי פעילות בלוטת התריס. פעילות זו יכולה להיות קשורה לנשירת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)