נשירת שיער כתוצאה מטיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירת שיער כתוצאה מטיפול תרופתי
    ולדי
    25/01/2009

שלום רב, בגיל 17 התחלתי טיפול תרופתי במחלת הצהבת (הפטיטיס) C. נשירת שיער זו תופעת לוואי נפוצה של הטיפול הזה. בדרך כלל יש נשירת שיער דיפוזית. לעומת זאת במקרה שלי מדובר בנשירה מוקדית, כלומר נשירה באיזורים מסויימים בראש. נשירה מהסוג הזה נדירה בקרב מטופלים בצהבת והיא יותר בעייתית. בכל אופן, כיום אני בן 19 ועברו 4 וחצי חודשים מאז שסיימתי את הטיפול. השיער החל לצמוח אבל הוא צומח בקצב איטי להפליא. אצל מטופלים אחרים השיער צמח עד הסוף תוך זמן קצר יחסית אחרי גמר הטיפול. כמו כן, חלק מהשיערות החדשות הן חסרות פיגמנטים כלומר הן שקופות. אני תוהה מדוע חלק מהשיערות חסרות פיגמנטים? כאשר אני יוצא מהבית אני יוצא רק עם כובע על הראש (נשירה מוקדית זה לא הדבר הכי אסטתי בלשון המעטה). אני חושב שחלק מהשיער חסר צבע בגלל חוסר חשיפה לשמש. יש לציין שלצד השיערות השקופות מתחילות להופיע גם שיערות שחורות (הצבע הטבעי של שערי), אבל בקצב איטי מאוד. בנוסף לזה, קראתי באתר הזה שחרדות ולחצים גורמים לנשירת שיער. אני סובל לא מעט מחרדות כאלה כתוצאה מהנשירה המכוערת שיש לי כבר במשך יותר משנה. אני מניח שהחרדות האלה אינן מטיבות עם צמיחת השיער מחדש. אשמח לעיצות וטיפים כיצד לזרז את צמיחת השיער בחזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

ד``ר ברנרדו פינקל
    25/01/2009

ולדי שלום,
    אני שמח שסיימת את הטיפול ואני מאחל לך רפואה שלמה. אל תשווה את עצמך למטופלים אחרים. קצב צמיחת השיער שונה מאדם לאדם ויכול לקחת במקרים כמו שלך עד כשנה. עליך להיעזר בסבלנות. שיערות עם פיגמנטציה החלו לצמוח והמצב ישתפר עם הזמן. אין טיפול שיזרז את התהליך. מדובר בקצב החלמה אינדיבידואלי. החשוב הוא שאתה בדרך הנכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ולדי
    31/01/2009

תודה רבה. הרגעת אותי מעט. אני מקווה שאני לא אאלץ להמתין עוד הרבה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו