מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינוקסירבקה שלום24/03/2009
לרופא שלום רב, ברצוני לשאול שאלה מהותית. אני סובלת מבעיה בבלוטת התריס. הבעיה התגלתה כאשר תכננתי היריון והרופאה אמרה שעלי לקחת אלטרוקסין לפני כן כי תפקוד הבלוטה שלי לא מושלם. שאלתי אם הייתה נותנת לי אלטרוקסין במקרה שלא הייתי מתכננת היריון והיא אמרה שהיא לא בטוחה, אבל מאחר שאני מתכננת היריון אין כאן שאלה. חודש לאחר שהתחלתי לקחת אלטרוקסין, התחיל כדור שלג של נשירת שיער והתקרחויות. למיטב הבנתי, אם מתחילים אלטרוקסין חייבים להמשיך לקחת אותו תמיד, למרות שאני לא מבינה למה. מעולם לא התלוננתי על דבר שקשור בבעיה בבלוטת התריס ולכן יש בי כעס רב על מצבי. הבלוטה מאוזנת כבר שנה והנשירה ממשיכה ללא כל עצירה. הייתי אצל שני רופאי עור ושניהם אמרו שאין מה לעשות חוץ ממינוקסי 2% לנשים. התחלתי לשים מינוקסי לפני חודש וחצי. כעת הבחנתי שבמקומות שהרופא עור אמר לי למרוח בתור מניעה ההתקרחות החמירה. הבנתי מתשובותיך לאחרים שאינך חושב כמו 2 רופאי העור שהייתי אצלהם (וגם לא כמו ד"ר אלכס גינצבורג) שמינוקסי יכול לעזור במצב זה למנוע או להצמיח שיער. שאלתי היא אבל האם המינוקסי יכול לפגוע בשערי ולהחמיר את הנשירה? אני פוחדת להפסיק את המינוקסי כי אמרו לי שזה כמו התמכרות ושרואים תוצאות רק אחרי חצי שנה. אני יודעת שזה לא נראה לך חשוב, אבל בשבילי עוד חודש אפילו עם הפוני שלי זה עולם ומלואו. אנא ענה לי מהי דרך פעולת המינוקסי ואם אשתמש בזה חצי שנה, האם שיערי יפגע? ובנוסף, האם זה הגיוני להמשיך לקחת אלטרוקסין, למרות שאני כבר לא רוצה היריון ואני בדיכאון קשה עקב מצבי ושהתרופה הזו הרסה את חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר ברנרדו פינקל26/03/2009שלום רבקה,
אין להפסיק את לקיחת האלטרוקסין. חשוב להפסיק את התרופה רק בעצת וליווי הרופאה. לגבי מינוקסי 2%, הבנת אותי לא נכון. מינוקסי יכול לעזור לעצירת נשירה, אך הוא איננו מצמיח שיער מחדש. לא ידוע על החמרת מצב נשירה או נזק כתוצאה משימוש במינוקסי וסביר כי מצבך נובע מגורמים אחרים. אכן, יש להשתמש לפחות חצי שנה כדי לראות אם המינוקסי עוזר. המלצתי לך, להשתמש במינוקסי בכל הקרקפת (ולא רק נקודתית) פעמיים ביום, ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)