מינוקסי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מינוקסי
    רבקה שלום
    24/03/2009

    לרופא שלום רב, ברצוני לשאול שאלה מהותית. אני סובלת מבעיה בבלוטת התריס. הבעיה התגלתה כאשר תכננתי היריון והרופאה אמרה שעלי לקחת אלטרוקסין לפני כן כי תפקוד הבלוטה שלי לא מושלם. שאלתי אם הייתה נותנת לי אלטרוקסין במקרה שלא הייתי מתכננת היריון והיא אמרה שהיא לא בטוחה, אבל מאחר שאני מתכננת היריון אין כאן שאלה. חודש לאחר שהתחלתי לקחת אלטרוקסין, התחיל כדור שלג של נשירת שיער והתקרחויות. למיטב הבנתי, אם מתחילים אלטרוקסין חייבים להמשיך לקחת אותו תמיד, למרות שאני לא מבינה למה. מעולם לא התלוננתי על דבר שקשור בבעיה בבלוטת התריס ולכן יש בי כעס רב על מצבי. הבלוטה מאוזנת כבר שנה והנשירה ממשיכה ללא כל עצירה. הייתי אצל שני רופאי עור ושניהם אמרו שאין מה לעשות חוץ ממינוקסי 2% לנשים. התחלתי לשים מינוקסי לפני חודש וחצי. כעת הבחנתי שבמקומות שהרופא עור אמר לי למרוח בתור מניעה ההתקרחות החמירה. הבנתי מתשובותיך לאחרים שאינך חושב כמו 2 רופאי העור שהייתי אצלהם (וגם לא כמו ד"ר אלכס גינצבורג) שמינוקסי יכול לעזור במצב זה למנוע או להצמיח שיער. שאלתי היא אבל האם המינוקסי יכול לפגוע בשערי ולהחמיר את הנשירה? אני פוחדת להפסיק את המינוקסי כי אמרו לי שזה כמו התמכרות ושרואים תוצאות רק אחרי חצי שנה. אני יודעת שזה לא נראה לך חשוב, אבל בשבילי עוד חודש אפילו עם הפוני שלי זה עולם ומלואו. אנא ענה לי מהי דרך פעולת המינוקסי ואם אשתמש בזה חצי שנה, האם שיערי יפגע? ובנוסף, האם זה הגיוני להמשיך לקחת אלטרוקסין, למרות שאני כבר לא רוצה היריון ואני בדיכאון קשה עקב מצבי ושהתרופה הזו הרסה את חיי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינוקסי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מינוקסי

    ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

    שלום רבקה,
    אין להפסיק את לקיחת האלטרוקסין. חשוב להפסיק את התרופה רק בעצת וליווי הרופאה. לגבי מינוקסי 2%, הבנת אותי לא נכון. מינוקסי יכול לעזור לעצירת נשירה, אך הוא איננו מצמיח שיער מחדש. לא ידוע על החמרת מצב נשירה או נזק כתוצאה משימוש במינוקסי וסביר כי מצבך נובע מגורמים אחרים. אכן, יש להשתמש לפחות חצי שנה כדי לראות אם המינוקסי עוזר. המלצתי לך, להשתמש במינוקסי בכל הקרקפת (ולא רק נקודתית) פעמיים ביום, ללא חשש.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו