מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בסטרואידיםולדי04/04/2009
שלום דוקטור.
באחת מתגובותייך לגולש אחר טענת שאחת מתופעות הלוואי של טיפול בסטרואידים היא נשירת שיער.
יש לי נשירת שיער מוקדית. למעשה הנשירה כבר הופסקה וכרגע זה בתהליך של צמיחה (מאוד איטית ומתסכלת). הוצע לי טיפול בזריקות של סטרואידים לקרקפת. אתה ממליץ לעשות זאת או לא? הרי לטענתך אחת מתופעות הלוואי של טיפול בסטרואידים זה נשירת שיער. זה קצת סותר את מה שהציעו לי.
חשוב לציין שהנשירה המוקדית הינה תופעת לוואי של טיפול רפואי שנגמר לפני חצי שנה. מאז שנגמר הטיפול, הנשירה הפסיקה והחלה צמיחה איטית מהצדדים של הקרחות (ההתקרחות במוקדים מעגליים). יש לציין שכיוון הצמיחה של השיערות החדשות הוא לא בכיוון של שאר השיערות. זה מעניק לשיער החדש מראה די מוזר. מכאן נובעת שאלה נוספת, האם כיוון הצמיחה יסתדר בסופו של דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסטרואידים
ד``ר ברנרדו פינקל04/04/2009שלום ולדי,
במידה והינך סובל ממחלת עור ספציפית בשם אלופציה אראטה זהו הטיפול המומלץ לטיפול בגורם המחלה. לעומת זאת, כל עוד הנשירה הופסקה ויש לך צמיחת שיער, גם אם איטית ובמידה ואינך סובל מהמחלה שציינתי, הייתי ממליץ לך לחכות בסבלנות ולא להזריק סטרואידים לקרקפת. מעבר לכך, יש להבדיל בין סוגים שונים של סטרואידים ופעולתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסטרואידים
ולדי05/04/2009לא, אני לא חולה בשום מחלת עור. ניבדקה האפשרות הזאת ונשללה.
אני עברתי טיפול בהפטיטיס (צהבת) C. החומר הפעיל בתרופה הוא אינטרפרון, והנשירה היא השפעה ישירה של האינטרפרון. אני גם חושב שלא כדאי להזריק סטרואידים מכיוון שיש צמיחה חוזרת.
מה באשר ל כיוון הצמיחה? האם זה יסתדר עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסטרואידים
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום ולדי,
כוון צמיחת השיער יכול להסתדר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)