מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופסיה ומפרציםאלמוני11/04/2009
ד"ר פינקל שלום בבקשה תענה לי בהקדם - מצטער מראש על אורך השאלה
ברצוני לשאול מספר שאלות
1. יש לי נשירה במפרצים ועקב כך הלכתי לרופא עור שרשם לי פרופסיה - שאלתי את רופא העור לגבי סיכוי ההצלחה של התרופה והוא אמר לי שבעיקרון הפרופסיה עוזרת ל80 אחוז בעצירת נשירת השיער אבל הןא אמר לי שנתונים אילו מיוחסים אך ורק לאיזור האחורי של הראש (הפדחת)ולא נכון לגבי המפרצים ששם הסיכוי למניעת נשירה נוספת נמוכים מאוד(הרופא ציין בפני שבמחקר פרופסיה נבדק רק החלק האחורי של הראש רציתי לשאול האם זה נכון?
2 . האם נשירת שיער עקב חוסר בויטמין B12 ולחץ תיראה כמו נשירה גנטית(לא מבחינת איזור הנשירה) מבחינת התהליך שבו השיער ינשור ובמקומו יצמח שיער קצר ודק יותר ובקצב צמיחה איטי יותר?
3. האם יכול להיות שגבר יקריח (פדחת מפרצים וכו) לא מסיבה תורשתית בגלל עודף הורמונים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה ומפרצים
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום רון,
לשאלותיך:
1. נתוני המחקר שציין רופא העור נכונים. עם זאת, פרופסיה יכולה לעזור במקרים מסויימים גם לעצירת הנשירה במפרצים, זאת בתנאי שקיימים זקיקי שיער באזור זה.
2. נשירה גנטית שונה מנשירת שיער על רקע מחסור בויטמינים או לחץ מבחינת אזור הנשירה. לגבי התהליך: בנשירה גנטית, השיער נמצא בתהליך רגרסיבי בו הוא נעשה בהדרגה דק יותר, דליל (בגלל אבוד עובי ואבדן ממשי של שיער) ומפסיק לצמוח. בנשירת שיער על רקע מחסור בויטמנים או לחץ, השיער נעשה דק יותר, קיימת אשלייה של דלילות (בגלל אבוד עובי השיער), אין הפסקת צמיחה, אלא קיימת צמיחה איטית של שיער. במידה וגורמי המצב לא מטופלים, תגרם נשירה.
3. באופן כללי, שיבוש הורמונלי הגורם לנשירת שיער הינו על רקע תורשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)