מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירה, הדללות, מינוקסי וסבוראהבת 3004/05/2009
ד"ר פינקל שלום,
אני בת 30, וסובלת מנשירה מוגברת בחודשים האחרונים. יש לציין שגם לפני תחילת הנשירה המסיבית שערי הדלדל משמעותית בשנים האחרונות. בקו צמיחת השיער הוא ממש פלומתי, ובכל הראש השיער דליל. אוסיף גם שבמשפחתי יש התקרחות מוקדמת של גברים ושיער דליל ודק אצל נשים (אם כי הדבר התחיל אצלן בגיל המעבר ולא בגילי).
רופא עור המליץ על מינוקסי אחרי שראה תוצאות בדיקות דם בהן רמת הברזל תקינה (134), הפריטין מגרד את הגבול הנמוך של הנורמה (14), תפקודי בלוטת תריס תקינים (TSH 2.42), רמת B12 טובה (330).
אציין גם שרמת הסטרס בחיי נמוכה בשנה האחרונה.
יש לי שלוש שאלות:
1. האם מינוקסי מיועד להתקרחות מסיבות הורמונליות?
2. מהי בעצם פעולתה של התרופה הזו? איך היא גורמת להפסקת הנשירה?
3.. האם מותר לשים תרופה זו על קרקפת עם סבוריאה? אני סובלת מסבוריאה מאז גיל ההתבגרות, ושום תרופה/שמפו בשוק לא עוזרים, אבל המצב השתפר מעט מאז שעברתי לתזונה טבעונית. כיום אני חופפת כל יום, ומידי פעם שהגירוי חזק מורחת קורטיזון.
בנוסף, כמובן שאשמח לשמוע כל המלצה שלך.
תודה רבה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה, הדללות, מינוקסי וסבוראה
ד``ר ברנרדו פינקל06/05/2009שלום בת 30,
לשאלותיך:
1. כן.
2. המרכיב הפעיל במינוקסידיל נמצא כמרחיב כלי דם. המחקר מראה כי מינוקסידיל גורם לגירוי תאי האפיתל בזקיק השערה, פעולה המאריכה את מחזור חיי השערה ומעודדת צמיחה.
3. אפשרי. אך חייבים לבדוק ולעקוב אחר תגובת הקרקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)