נשירת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירת שיער
    חסוי
    27/09/2009

שלום אני בן 19 , בזמן האחרון הבחנתי בנשירת שיער במקלחת, הלכתי לרופאת עור והיא המליצה לי על לקיחת פרופסיה, לאחר שאמרתי לה כי אני מעוניין לעבור גם בדיקות דם היא החליטה לתת לי להיבדק.
    הלכתי להיבדק והכל היה במצב נורמלי. הלכתי לרוקח והוא שאל אותי אם אני מרגיש עייפות בזמן האחרון אז אמרתי לו שכן והוא אמר שבדיקות הדם מראות כי אני צריך B12 ולא כמו שרופאת המשפחה אמרה. אמרתי לו על הנשירה והוא אמר לי שאני יקח את ה- B12 ונראה אם הוא משפיעה . אני לוקח את התרופה במשך חודשיים ולא רואה שיפור במצב הנשירה.
    כמו כן יש לציין כי לפני 4 חודשים סיימתי מבחנים שדרשו ממני הרבה כוחות והייתי נטול תחת לחץ גבוה.
    (האם יש קשר לנשירה והאם ההשפעה יכולה לקחת כל כך הרבה זמן).
    כמו כן חשבתי לקחת פרופסיה אך אותו רוקח אמר לי שעדיין לא התפתחתי מספיק ואם אני יקח את הפרופסיה זה יפגע לי בהתפתחות מכיוון שיש פגיעה בהורמון הגברי ע"י לקיחת התרופה . האם זה נכון?
    אני גם כל הזמן חושב על מצב הנשירה.
    כמו כן השיער שלי לא מלא מילדות דבר שמקשה לי להבחין האם זוהי נשירה נורמלית או גנטית. יש לציין כי את גן ההתקרחות אני מקבל משני הצדדים. אני גם רואה חברים שלי שהיו עם שיער מלא מתחילים להקריח. אחרי כל מה שאמרתי כאן מה דעתך?
    ומה תופעות הלוואי של פרופסיה, שמעתי שיש השפעה על מצב הזרע גם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    28/09/2009

שלו חסוי,
    מתיאורך עולה כי נשירת השיער, יכולה בהחלט לנבוע מרקע גנטי. מתח הוא גורם נוסף. פרופסיה יכולה אצל עד כ 2% מהמטופלים בלבד להשפיע על איכות הזרע ועל החשק המיני - תופעה החולפת עם הפסקת לקיחת התרופה. לפיכך, אין מניעה להשתמש בפרופסיה, תחת מעקב רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יכול לדעת...

חסוי
    29/09/2009

איך אני יכול לדעת שמצב השיער שלי הוא באמת בעקבות נשירה או מילדות ככה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יכול לדעת...

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/10/2009

שלום חסוי,
    כפי שעניתי לך קודם מתיאורך עולה כי נשירת השיער, יכולה בהחלט לנבוע מרקע גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

חסוי
    08/10/2009

הרוקח אמר שהוא לא ממליץ לי לקחת את פרופסיה כי עדיין לא הגעתי לגיל 21 ועדדין לא התפתחתי גם האם יש אמת בדבריו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

ד``ר ברנרדו פינקל
    11/10/2009

שלום חסוי
    אין אמת בדבריו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חסוי
    12/10/2009

תודה לך על תשומת הלב. רציתי לשאול אם לקיחת פרופסיה יכולה לגרום לי בעיה בכבד?

האם צריך לעשות מדי 3 חודשים בדיקת תפקודי כבד?

אני אמור להתגייס בסוף חודש אפריל הקרוב ועד כמה שידוע לי די קשה לקבל בדיקות דם בצבא וההורים דואגים שאני לא אפול בין הכסאות וגם דואגים מאוד לבריאותי.

כמו"כ יש לי צניחת מסתם בלב והאם הכדורים עלולים לגרום או להשפיע בדרך כלשהי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד``ר ברנרדו פינקל
    16/10/2009

שלום חסוי,
    כפי שציינתי פרופסיה חייבת להילקח תחת השגחה רפואית, בין השאר בגלל השפעתה על תפקודי הכבד. עם זאת, חשוב לציין כי תופעה זו נדירה. לגבי הצבא, בצבא לא מונעים בדיקות דם מוצדקות. לא מצויינת במחקרים השפעה של פרופסיה על מסתמי הלב, עם זאת, מכיוון וציינת שאתה לוקח את התרופה מזה חודשים, אני מניח שהנך נמצא תחת השגחה רפואית.
    גיוס קל ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה קשקשים

נורית
    04/10/2009

שלום רציתי לברר יש לי נשירה חזקה וקשקשים שנראים כמו גרגרי סוכר וקרקרפת שנודגעים בה מרגישים כמו ניר זכורית. עשיתי בדיקת דם לההורומון הגברי ובלוטת התריס. רופא הנשים אמר שהכול בסדר ושיש לי יותר מדי הורמון נשי 27.30 שהמדד זה 0.6 עד 26 חוץ צזה יש לי שיער דליל ופלומתי ואני מרגישה עייפות וגם אני אנמית. חוץ מברזל ויטמין b מה אפשר לעשותבקשר לחיזוק השורשים והקשקשים כי שיער בריא גודל בקרקפת בריאה. ועוד שאלה האם ההורמון הגברי שמכווץ אתנימי הדם קרוב לקרקרפת יכול להיות רק באזור הראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה וקשקשים

קארין אלבכרי
    14/10/2009

נורית שלום,
    ע"פ השקפת החיים ההוליסטית שיער בריא יתקיים אך ורק בקרקפת בריאה.
    להבראת הקרקפת(וטיפול בקשקשת) יש צורך במתן לחות,סילוק רעלים,שיפור זרימת הדם,איוורור וכו'.
    מומלץ לטפל בשיער בעזרת תכשירים טבעיים המותאמים אישית בטכניקה מקצועית לחיזוק השורשים והבראת הקרקפת.
    ההורמון האחראי על איבוד השיער הוא DHT הורמון תוך תאי הנקשר לרצפטורים בתאים שבזקיק השערה וגורם להרס והזדקנות מוקדמת.
    בברכה,
    קארין אלבכרי-טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו