מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרהot21/11/2009
שלום אני בן 21
לפני כשלושה חודשים באמצע הקיץ החלה נשירת שיער בראש
בהתחלה לא ראיתי בזה משהו לא שיגרתי..
רק אחרי חודש שכבר זה נראה לי מוגזם שאחרי כל מקלחת אני מוריד 100 + שיערות מהראש
התחלתי להלחץ והתחלתי לשים לב שכל הזמן השיער נושר לי.. אני פשוט מושך והוא נושר..
קבעתי תור לרופא עור והוא בקושי נתן לי יחס תוך 20 שניות הוא קבע שיש לי התחלה של התקרחות ושאני יקח תרופות..
עכשיו זה לא נשמע לי הגיוני שפתאום בגיל 21 תיהיה לי נשירה כל כך חריפה וכל יום אני אצתרך לקחת תרופה למניעת התקרחות.
הדבר המוזר בנשירה הזאת שהיא מכל הקרקפת.. מה ששמתי לב שאנשים מתקרחים באזורים מסויימים.. ולי השיער נושר גלובלי מכל האזור של הראש.
ניסיתי שמפויים לחיזוק הקרקפת זה לא עוזר שום דבר..
קניתי עכשיו את המכשיר של ההיירמקס ב2700 שקל לא יודע עם זה יעזור כלכך..אבל עדייף מאשר לקחת כל יום כדור בגיל 21
עכשיו לשאלתי לפני כשבועיים גיליתי משהו שזיעזעה אותי גיליתי שבתופעות לוואי
של הרטלין רשום בסוף "גורם לנשירת שיער"..
ישר עשיתי חישוב ולשמחתי גיליתי שהתחלתי להתשמש ברטלין כימעט באותו זמן שהתחילה לי הנשירה.. וחשבתי שזה הגורם לנשירה
אבל עכשיו נגמר לי הקורס סיימתי להשתמש ברעל הזה "רטלין" ועכשיו אני שבוע וחצי אחרי הפעם אחרונה שהשתמשתי ברטלין והשיער ממשיך לנשור לי בצורה מטורפתתתתתתתתתת@!@!$!!
ככה שלא נראה לי שהבעיה זה הרטלין.. הלוואי והייתי יודע מה לעשות ]=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ותודה מראש
ot21/11/2009האם זה הגיוני גם שהתקרחות מתחילה ככה במכה כזאת
ושמים לב אליה.. פשוט אי אפשר לתאר את כמות השיער שנושר לי
אני לא יודע איך אנשים בעלי קרחות עברו את התהליך
אבל לא נראה לי שכל יום הם היו מורידים 300 שיערות במקלחת
זה לא אמור להיות תהליך איטי לאט לאט? כי לי נראה תוך חצי שנה אין לי שיער
ויש קשר אולי בחוסר בוויטמינים דברים בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ותודה מראש
ד``ר ברנרדו פינקל28/11/2009שלום ot,
כמה דברים: נשירת שיער יכולה לנבוע ממגוון סיבות. בכ 80% מהמקרים מדובר בגורם תורשתי. הנשירה יכולה להתחיל כבר בגיל ההתבגרות, באופנים שונים, כולל נשירה באזורים נרחבים של הקרקפת. ה 20% הנוספים נובעים מגורמים פיזיולוגיים, נפשיים, תזונתיים וסביבתיים. מכאן, עריכת בדיקת דם (פרופיל הורמונלי, ויטמינים ומינרליים) יכולה רק להוסיף מידע להבנתך את המצב. לגבי ריטלין - נשירת שיער היא תופעה אפשרית, אך מוגדרת כנדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחי אני לא מבין למה אתה מתפלא...?
dor22/11/2009התקרחות יכולה בהחלט להתחיל בגיל 21
ככה זה היה אצלי.
המזל שלך זה שתפסת את זה בזמן. אני הייתי בהכחשה תקופה ארוכה ורק לאחרונה התחלתי לטפל ,אחרי שכבר השיער שלי מאוד דליל.
תעשה מה שהרופא אומר. קח את התרופה ואת מה שצריך...
עדיף שתשלם ותתמודד עם זה עכשיו מאשר שעוד שנה-שנתיים תמצא את עצמך עם שיער דליל מאוד.
בלי קשר, תבקש לעשות בדיקות דם כדי לודא שלא מדובר בגורם אחר.
ותאמין לי, אני יודע מה זה לראות מאות שיערות במקלחת....אבל אם תתמיד עם התרופה אז יש מצב שזה יעצר...
אצלי כבר נראה לי מאוחר מידי....
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)