שיער דליל בקודקוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיער דליל בקודקוד
    יוסי
    12/03/2010

שלום רב,

אני בחור בן 27 מחיפה, ללא נטייה להקרחה משני הצדדים. דורי דורות של אנשים שופעי שיער. לפני 8 חודשים התחלתי דיאטה שנמשכה במשך חצי שנה ובמהלך הורדתי 12 ק"ג והגעתי ל-56 ק"ג (בינואר). הגובה שלי הוא כ-1.70 כך שגם לפני הדיאטה הייתי רזה יחסית, ולאחריה נעשתי ממש רזה. במהלך הדיאטה כמעט לא שתיתי מים, שתיתי כדורים משלשלים ובשלב מסוים לא הייתי יכול לבצע יציאות סדירות ללא הכנסת אצבעות, כך שהרסתי את שרירי פי הטבעת ולא הצלחתי באופן רגיל להוציא כלום.

איפשהו בחודש ינואר הבחנתי שמתחיל לנשור לי השיער, ואנשים החלו לשאול אותי "תגיד, יכול להיות שמתחילה לך נשירה". מיד ניגשתי למראה, וראיתי שבקודקוד הראש נוצר לי עיגול דליל שיער. נכנסתי להיסטריה. הפסקתי את הדיאטה, עליתי במשקל, לקחתי ויטמינים, בבדיקות דם שערכתי היה חסר לי ברזל אבל יתר המדדים היו תקינים (אבץ, ויטמין וכו'). התחלתי להרבות בשתיית מים, קניתי שמפו לעמידות השיער (של הד אנד שולדרס), לאחרונה גם הכרחתי את עצמי להגיע למצב שבו אני לא נעזר באצבעות או חוקן - אלא רק מה שיוצא באופן טבעי ולפי הרצון של מע' העיכול.

מכל מקום, החודשיים האחרונים הם סיוט מבחינתי - כבר שמעתי על כל התרופות והתכשירים וקראתי אלפי הודעות של אנשים מיואשים. הצבתי שאלות, בקשות, תהיות וכו'..ועדיין אני מאוד מפוחד. נדמה לי שלאחר חודש כמעט של ויטמינים ואכילה סדירה צמחו מעט שערות (אך אולי זה רק נדמה לי)

במבחן השערות - אני חושב שנושרות לי פחות מ-100 שערות ביום ולפעמים הרבה פחות. אבל במקלחת היד שלי מלאה בשערות. פשוט המון (20-30 שערות במהלך המקלחת).
    במבחן השערות על הכרית רוב הזמן איחן לי כלום על הכרית או שיש רק שערה אחת -היום לדוגמא היו 3 וכמעט חטפתי התקף לב.

אני מודע לכך שאני מנפח את הנושא ממעבר למשמעות האמיתית שלו, ושאני מגזים - אך השיער חשוב לי. תמיד היה לי שיער ארוך יחסית ושופע וכך גם אהבתי אותו. כעת, אני מרגיש שאני נתון לחסדיהם של שרלטנים, מוכרי אשליות ושל כדורים שמורידים את החשק המיני ופוגעים באופן כזה או אחר בשערות הראש.

בכלל נוצרה אצלי תחושה ששום תרופה לא עוזרת (על סמך תגובות רבות בפורום). אני מפחד לנסות מחשש שהמצב שלי יוחמר.

חשוב לי לדעת האם אני אשאר עם השיער שלי (אפילו במתכונתו הנוכחית) לפחות עד גיל 40, או שמכאן ואילך אני בדרכי להיות רמי קלינשטין ושאול מופז. חשוב לי לקבל תשובות כנות כדי שאוכל לתפקד באופן נורמלי

חשוב לציין שאין לי בעיית מפרצים כלל - רק קודקוד. כשהלכתי לרופא עור שלי הוא אמר שיש לי שיער חזק ולא רשם לי תרופה ואמר לחזור עוד חצי שנה (מאוד עוזר...). הבנתי שאחרי גיל 25 ניתן לדעת מה יהיה כיוון התפשטות הקרחת והדלילות. אני כבר בן 27. יש לי שיער עבה בעורף. האם אני מתאים להשתלה?

אני מצרף תמונה של המצב שלי. מצטער על אריכות המכתב. אשמח לעזרה
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיער דליל בקודקוד

הוספת תגובה

• תמונה נוספת - מבט מקרוב

יוסי
    12/03/2010

יצוין שהראש מלא, ואין כלל מפרצים או דלילות נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת - מבט מקרוב

ד``ר ברנרדו פינקל
    13/03/2010

שלום יוסי,
    הטראומה שהעברת את הגוף שלך בנושא התזונה (הלקויה ביותר) גרמה לנשירה. לפי התיאור המפורט והתמונות, "תפסת את עצמך" בזמן והנשירה נעצרה. אין לך שום צורך בהשתלת שיער או בלקיחת תרופות למינהן. רופא העור צודק. גש למעקב עוד כחצי שנה והעיקר נסה להרגיע עצמך ובעתיד אל תנסה דיאטות מזיקות ולא מבוקרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער דליל בקודקוד

ד''ר שלום שאלתיאל
    15/03/2010

שלום יוסי

הדיאטה שעשית יכולה להיות הגורם לנשירה בקודקוד.
    אומנם היא גורם נוסף לנטיה גנטית לנשירה שקיימת ושמסבירה שדוקא
    הקודקוד נפגע ולא איזור אחר בראש.
    אז יש לך הנטיה אבל ברור שאצלך היא מאד מוגבלת היות ויש לך שיער
    מלא בראש לפי התמונה.
    הנשירה שלך כרגע לא משמעותית.
    השתלת שיער אפשרית בכל שלב התקרחות.
    לגבי העתיד קשה להגיד ב-100% מה יהיה אבל נראה שהנטיה שלך
    להתקרחות מוגבלת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו