מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לקבל את עזרתכם במספר שאלות.גלעד21/04/2010
שלום רב,
שמי גלעד ואני בן 20.
יש לי מספר שאלות, הודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי:
1. לפני כשנה נחבלתי בראשי כחלק משירותי הצבאי. הראש נפתח והופניתי למיון. במיון הדקו לי סיכות לראש (אני חושב ש-2), ואמרו לי אחרי 10 ימים לחזור על מנת להוריד את הסיכות. כעבור 10 ימים הורידו לי את הסיכות. לצערי נותר לי חלק קטן, שבו לא צומח שיער. הדבר מאוד מפריע לי, שיש לי סימן של קרחת קטנה בחלק האחורי של ראשי (כשרואים כשהשיער קצוץ) שבה לא צומחות שיערות. הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול שיכול לעודד את צמיחת השיער בחזרה באיזור שבו פתחתי את הראש.
2. לצערי יש לי קרחת בזקן באיזור של החיבור בין השפם לזקן תיש (מה שמונע חיבור לזקן צרפתי), וגם קצת מצד לזקן תיש. יש לציין שיש לי שם שיער, אבל הוא לא ארוך, והוא לא מספיק בולט... כלומר רואים שיערות קטנות אם ממש מתקרבים. למרות ששאר הזקן צומח בצורה מהירה וטובה. רציתי לדעת אם יש דרך לעודד את צמיחת השיער במקומות החסרים בכדי ליצור זקן מלא. כמו כן, אני יכול להגיד שככל שהשנים עוברות צומח במקומות החסרים יותר זקן, אבל אני לא יודע אם בסופו של דבר הוא יהיה מספיק ארוך ובולט וישלים לי זקן מלא.
3. עלה בראשי לעשות קרחת, ממש על 0 (עם סכין), באופן חד פעמי. לצערי, אמרו לי שיכול להיות שהשיער לא יצמח כמו שצמח בעבר, אלה תהיה לו צמיחה שונה. מצד שני, יש כאלה שטענו שזה רק מחזק את השיער וזה בריא כי צומח בעצם שיער חדש חזק ובריא יותר. רציתי לדעת אם אחת מהטענות הללו נכונה.
תודה מראש,
גלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זר במספר שאלות
ד''ר שלום שאלתיאל21/04/2010שלום גלד
1.אפשר לנסות לשים מינוקסי 5% שאולי יגרום לזירוז צמיחת השיער.
2. יש פחות סיכוים שאפשר לעזור לאיזה צמיחה במקום הזה היות ונראה
שזה הצורה של הזקן שלך.
3. זה לא יעזור וגם לא ההפך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גלעד21/04/2010תודה רבה על התגובה המהירה.
רק אם תוכל להסביר לי מה זה ה"מינוקסי 5%" הזה, והאם יכול להיות שהשורשים עדיין יכולים להצמיח שיער במקום שבו הראש נפתח. זה הגיוני?
ולגבי הזקן... אני מבין שאם זאת צורת הזקן שלי, אז אין שום דרך לפתור את זה. הבנתי נכון? והאם יכול להיות שעדיין לא קיבלתי את צורת הזקן המלאה שלי למרות היותי בן 20.
תודה מראש,
גלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר שלום שאלתיאל21/04/2010שלום גלעד
המינוקסי מרחיב נימי דם בקרקפת ועוזר לשורשים חלשים להצמיח שיער.
אומנם אם מדובר בצלקת עצמה בדרך כלל השיער הטיבעי לא צומח
בתוך צלקת.אבל מסביב לצלקת אפשר לנסות.
לפי דעתי בגילך יש כבר צורה של הזקן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה.
גלעד21/04/2010תודה רבה. רק אני לא מבין מה זה ה"מינוקסי" הזה. זה תרופה שקונים? כדורים? צריך מרשם?
אשמח לקבל עוד פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
גלעד21/04/2010אם אני לא רואה צלקת, אז בעצם יכול להיות שכן יצמח שיער באיזור שנפתח?
ושוב תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
ד''ר שלום שאלתיאל22/04/2010שלום גלעד
אם המקום היה פתוח אז כן יש צלקת.
אבל אם חסר שיער מסביב ולא במקום הצלקת עצמה יכול להיות צמיחה.
בברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
ד''ר שלום שאלתיאל22/04/2010שלום גלעד
זה תרסיס ולא צריך מכשם.
מגביר זרימת דם בקרקפת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)