מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זיהוי כתר בשן וסוג הכתרדוד12/10/2019
שלום רב
רופא השיניים שלי המליץ על כתר זירקוניה בשן קדמית אך קראתי כי כתר מסוג emax עדיף יותר לשיניים הקדמיות מה עדיף?
ושאלה נוספת האם ניתן לזהות מהצד כי מדובר בכתר אם מסתכלים בצורה ממוקדת (כאשר מדובר בכתר איכותי כמובן)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר קדמי
ד``ר גיא לוי13/10/2019כתרים קדמיים ניתן לבצע מכמה כיחידה אחת או שילוב של חומרים. יש חשיבות לצבע השן מתחת לכתר וביכולות המעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר
ד``ר גיא לוי12/01/2020בכתרים באיכות, גסוהה כמעטהלאצניתן, להבחין שמדובר בכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זירקוניה שן קדמיתבוריס08/10/2019
שלום רב.
קראתי כי בכתר שן קדמית כאשר השלד מזירקוניה המצופה בחרסינה החזרת האור מהשן עלולה לפגוע במראה האסתטי האם נכון הדבר?
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירקוניה
ד``ר גיא לוי08/10/2019כתר זירקוניה מצופה חרסינה הוא הכתר האסתטי ביותר. אם השן עם פגם בצבע יש להתייחס לזה בהכנת הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זירקוניה שן קדמית
בוריס08/10/2019ראשית תודה על התגובה המהירה
שאלה אחרונה בבקשה:
רופא השיניים שלי המליץ לי על כתר זירקוניה אבל בהצעת מחיר הוא רשם כתר חרסינה INCERAM. מה זה אומר? האם זהו כתר זירקוניה? האם הוא איכותי וחזק ויש לו את השקיפות של שן טבעית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שן טוחנת לסט תחתונה שן 37יגאל08/10/2019
לפני כ- 8 חודשים עברתי השתלת שן טוחנת לסט תחתונה צד שמאל, לאחר דלקת בשן שעברה טיפול שורש לפני הרבה שנים ונהיה בה דלקת חזקה שהביאה צורך של עקירה של השן והשתלה.הטיפול והדיאגנוזה של הטיפול היא
השתלת שתל מסוג אלפא ביו ICE קוטר 4.2 על אורך 13 אזור 37 אפקט גרמי נרחב באזור המכתשית מילוי עצם עצם סורבון בשילוב עצם ממקור אדם LITE MUT (לא סגור לגבי השם המדוייק)לאחר מכאן כתר זירקוניה מוברג.
לאחרונה אני מרגיש באזור כאב עמום חלש מאוד שקצת מקרין לי לשן חותכת באותה לסט תחתונה שיש בה כתר ושעברה טיפול שורש. הכאב הוא חלש מאוד אבל אני מרגיש שיש באזור "פעילות לא בריאה", שמזכירה לי קצת את התהליך של אותה שן שנעקרה, שהתחיל בכאב עמום וכידוע דלקת שגרמה לכאב עצום עד לתהליך של עקירה וההשתלה הנ"ל.(כדרך אגב אני סכרתי 20 שנה בן 38 A1C 7.2.והגיינת הפה שלי ברמה גבוהה בכללי ובאזור השתל.
השאלות שלי הם
1.מה אומר הכאב הזה האים זה מבשר רעות לגבי השתל וההצלחה שלו?
2.מהנסיון שלך לפי המצב האים אני יכול להיות רגוע יחסית ?
3.מה הדבר הקל ביותר שיכול להיות במצב זה?
4.מה תהליך הבדיקה של המקום כדי לראות את המצב כמו למשל האים ישנו הצורך בהוצאת השתל? והאים ניתן אחרי הבדיקה להחזירו(הכתר הוא מוברג)
5.עד כמה יש קשר לסכרת הכאב הזה?
אשמח אים תענה לי על כול השאלות תודה מראש ד"ר גיא לוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל
ד``ר גיא לוי08/10/2019על מנת, לאבחן מה מקור. כאב יש לבצע בדיקה קלינית ורנטגנית, לסכאת השפעה שלילית על הצלחת שתלים במידה והיא לא מאוזנת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מאלחש ללחי במקום לחיךדניאל28/09/2019
שבוע טוב
מה קורה במצב של הזרקה בטעות ללחי, במקום לחיך לצורך טיפול שיניים,?
האם יש משמעות שלילית בהזרקה כזו? במקרה וחןמר ההרדמה חודר לזרם הדם,?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר גיא לוי08/10/2019שלום. אין השפעה שלילית להזרקה פרט לתחושת, ההרדמה שתחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה שלילית שהייתה אחרי זריקת דיפרוספןיונתן22/08/2019
שלום
בעבר,אחרי שקיבלתי זריקת דיפרוספן, משום מה פיתחתי אחרי כמה שעות,סימפטומים קשים,כמו כאבי ראש לוחצים,טיניטוס,הרגשה כללית רעה,תופעות שנימשכו חודשים רבים,
אני עומד לעבור עקירות שיניים,שאלתי, האם באיזה שהוא מחומרי ההרדמה ברפואת שיניים,בזריקות ההרדמה,ישנם חומרים כימיים,שיש בזריקת הדיפרוספן?
האם יש מקום לחשוש,? או שאין קשר בין החומרים שבדיפרוספן ומאלחשים בטיפול שינייים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר גיא לוי08/10/2019שלום. בחומר אלחוש אין את החומר הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה - נפלה? איך אפשר לדעת?חיים16/08/2019
היום במהלך ארוחת הצהריים הרגשתי משהו קשה בשניים.
מצאתי בפה את החלק המצורף.
האם יתכן ומדובר בחלק מסתימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
חיים16/08/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה
ד``ר גיא לוי21/08/2019חלק מסתי ה או חלק משן. יש להגיע לרופא שיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בשן תוחנתשלומי12/08/2019
מה האפשריות לסתימה חור בשן בינה חוץ מסתימה לבנה קומפוזית עד כמה הסתימה הזאת "איכותית" והאים יש אופציות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר גיא לוי13/08/2019ישנם, מספר סוגי חומרים לשחזור בניהם אמלגם, קומפוזיט או גלאס יונומרצ. בנוסף, אפשר לבצע מילואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקה לרגישות שיניים- בירוריגאל12/08/2019
יש לי רגישות בשיניים קדמיות עקב שחיקת האמייל, אשמח לדעת כמה הלקה הזאת יעילה? והבנתי שיש לקה של פלואוריד מה ההבדל ומה היעילות של שניהם למצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר גיא לוי13/08/2019ראשית יש לטפל, בבעיה שגורמת לרגישות. לקה של פלאור עוזרת בחלק מהמקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין והליך כירורגיאביבה21/07/2019
שלום רב
אני בת 61 מקבלת קבוע מיקרופירין 75,בגלל היצרות עורק בצוואר
יתר ל ד
אני צריכה לעבור עקירת שן בינה,
איך להפסיק את המיקרופירין? בבת אחת או בהדרגה? כמה ימים לפני העקירה להפסיק?
וכמה זמן אחרי זה אפשר לקחת שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר גיא לוי27/07/2019אין צורך להפסיק מיקרוםירין לפני עקיעת שן בינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשן טוחנת תחתונה - עם או בלי?דני11/07/2019
שאלה לגבי פרוצדורה שלאחר טיפול שורש בשן טוחנת תחתונה (37): שמעתי דברים סותרים בדבר המשך הטיפול - האם עדיף לבצע מבנה ללא כתר (סתימה) בשן, או כן כתר בשן אחרי טיפול השורש, ומדוע?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר גיא לוי27/07/2019יש מספר גורמים, אשר משפיעים על ההחלטה כמו סוג השן, כמות, הקירות ומצב החניכיים,. כמו כן יש אפשרות נוספת של מילואה. כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל או כתר שן 36מירית22/06/2019
שלום וברכה, יש לי שן שיחקה העליון נשבר לאחר שהרופא שיניים עשה לי טיפול שורש בשנת 2008 וכעת נשברה. רופא אחד אמר לי לעשות שתל, אך בדקתי עם רופא מומחה אחר שאמר לי שניתן כתר, אני חושדת שבכתר לא יחזיק, אשמח לשמוע דעה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר גיא לוי26/06/2019אם ניתן, תמיד עדיף לנסות, ולבצע כתר על שן, מאשר שתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר חרסינה בסריקה דיגיטליתאור28/05/2019
שלום
שן טוחנת תחתונה שעברה טיפול שורש, כעת לאחר תקופה של כתר זמני עוברים לכתר קבוע.
כששאלתי את הרופא איזה כתרים יש, הוא אמר לי שהם (במרפאת שיניים של קופ"ח) עובדים עם כתר בסריקה דיגיטלית.
במפגש הוא הכניס לי פלטות עם חומר כלשהו לפה (2 למטה, ולאחר מכן 1 למעלה).
שאלתי אותו איזה כתר מדובר, הוא שוב אמר לי שמדובר על כתר בסריקה דיגיטלית.
גם בתשלום שילמתי על כתר חרסינה בסריקה דיגיטלית. ושצריך לחזור עוד פעמיים שלוש.
ממה שקראתי באינטרנט, יש כתר בסריקה דיגיטלית, והוא נעשה באמצעות צילומים רבים בתוך הפה, ותוך מפגש אחד זה מוכן.
האם יכול להיות כתר חרסינה שעושים עם מדידה של הפלטות ועדיין קוראים לזה כתר בסריקה דיגיטלית, או שיש כאן איזו הטעיה/תרמית ו/או דרך לעשות כסף על משהו שלא קיבלתי בפועל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר גיא לוי28/05/2019הכוונה ככל הנראה שסורקים את הטבעים שבוצעו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבוע -שאלה בבקשהShay23/05/2019
שלום רב
לאחר התאמת צבע לכתר שן קדמית עם דבק זמני,השן הודבקה קבוע ונראה כאילו השן קיבלה פתאום גוון אחר-אפרפר יותר ושונה ממה שהיה עם הדבק הזמני.
1.האם יתכן שהדבק הקבוע גורם לכך ?
2.האם ניתן להוציא את הכתר שהודבק קבוע לפני שבועיים ללא נזק לכתר על מנת לתקן גוון צבע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע
ד``ר גיא לוי28/05/2019יתכן צביעה של הדבר בתלות בסוג הדבק. לא ניתן בדר"כ להוריד את הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החומר המאלחש בעקירה..ירון03/05/2019
שלום רב
האם החומר המאלחש שמוזרק בעקירת שיניים, עלול לגרום תגובה אלרגית?
אני עומד לפני עקירות, בעברי סבלתי מאסטמה, ואלרגיה שכיום לפי ידעתי היא לחומר שבתרופה, דיפרוספאן,
לא אלרגי לביצים, אבל לא יודע על רגישויות לחומרים שונים,
אפשר לגשת לעקירות ללא חשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוש
ד``ר גיא לוי03/05/2019נרא האין מניעה לבצע אלחוש. האלרגיה היא לרוב לחומר השימור באלחוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת של אמא שלי נשברהלאה26/04/2019
התותבת נפלה על הריצפה ונשברה האם ניתן לתקן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת
ד``ר גיא לוי03/05/2019במקרים מסוימים, ניתן, לבצע תיקון,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)