מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ההבדל בין כתרי זירקוניהשירלי20/10/2018
רציתי לשאול מה ההבדל בין כתרי זירקוניה בשלב המדידות . יש כאלה שעושים מדידה אחת ומגיע הכתר ויש כאלה שיש מידת ביניים ומגיעה מדידת חרסינה מה ההבדל האם זו טכניקה שהרופאים רוצים להיות בטוחים שהכל בסדר או זה סוג כתר אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרי זירקוניה
ד``ר גיא לוי21/10/2018ישנם כתרי זירקוניה מלאה שמגיעים מוכנים. ישנם כתרים של כיפת זירקוניה עליה בונים חרסינה וכתר זה מבוצע ב 2 פגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים חדשים בשיניים טוחנותקרן18/10/2018
שלום רב, יש לי 3 כתרים די חדשים בני שבועיים אחרי הדבקה קבועה. כתרים בשיניים 25, 26, 27. כתר 25 לוחצת לי ויש הרגשה של לחץ. היא לא חזקה ובשעת אכילה לעיסה לא נוחה לי. גם שן 27 היא לא יציבה. יש לציין שאין לי שיני בינה או שן אחרת אחריו. איך אפשר להוכיח את הטענה שלי? בצילום פנורמי/סטטוס חחו"ד מומחה? אשמח לתגובה. על פניו שמסתכלים על הכתרים רואים שהם יציבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד``ר גיא לוי19/10/2018יש מספר גורמים להרגשה. של לחץ כגון סגר, מיקום ביחס לחניכיים, דברים ועוד. צריך לבדוק כדי לראות מה הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני שנפל ומדידותשירה17/10/2018
התחילו לי מדידות הבעיה שפתאום עכשיו בצחצוח הכתר נפל . הבעיה שהרופאה תהיה ביום ראשון האם במספר ימים זה זה ישפיע על המדידות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר גיא לוי17/10/2018לא משפיע על המידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני שנפל ומדידות
שירה17/10/20183 -4 ימים לא משפיע על המדידות שנפל בטוח כן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון אחרי הארכת חניכייםמל16/10/2018
מתי מותר לעשן אחרי הארכת חניכיים?
הרופאה אמרה שבוע (!!!) הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד``ר גיא לוי17/10/2018ב 24 שעות לאחר ניתוח חניכיים אין לעשן על מנת, למנוע דימום. בתקופת, ההחלמה יש להמעיט ככל שניתן בעישון,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות ל-2 כתרים + שתלנועה15/10/2018
התחלנו מדידות ל-2 כתרים + שתל החלטנו לפצל ליותר פגישות מאשר וכל שן מדידה אחרת ואז אחרי שנגמור את שלושתם למעבדה בגלל המצב שגם עם אחד היה קצת קשה ורוצים שיהיו מדויק במיוחד שיש לי רפלקס הקאה האם בזמן הזה שמחכים שנגמור את שלושתם וזה שמור במרפאה עד שנגמור ונשלח למעבדה לא יכול לקרות משהו בינתיים שהמדידה תגיע לא מדויקת ואז נצטרך הכל מחדש והאם זה נראה נכון לעשות ככה אני סומכת ויודעת שאחרי פגישה של כתר אחד כמעט הקאתי אני חושבת שזה נכון הסבירו לי במיוחד במצבי שאהיה מסוגלת והמדידות יהיו טובות ואלך יותר פעמים למרפאה קצר יותר מאשר שלא יהיו טובות בטוח רק השאלה רק בזמן שעד שגומרים את 3 השיניים למדידות ועד ששולחים כי זה הפרש של כמה בערך שבועיים כי קבענו מזמן והחלטנו על השינוי רק עכשיו אחרי שהתחלנו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות
ד``ר גיא לוי16/10/2018אין השפעה לזמן של שבועיים. נא לנסות, לנסח, את השאלות ברור יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלסת שנוטה הצדהאלה14/10/2018
הלכתי לרופא שיניים חדש שאמר לי שהלסת שלי נוטה הצדה. צריך לטפל בדבר כזה? יש נזקים שיכולים לקרות אם לא אעשה עם זה כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת
ד``ר גיא לוי14/10/2018תלוי בסגר ובמפרק הלסת. אם יש הפרעה או רעשי מפרק כדאי להתייעץ עם מומחה פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת לחיים מאז תחילת טיפול אורתודנטי ליישור שינייםאבישג13/10/2018
לפני כחצי שנה עשיתי גשר בשיניים ועברתי 4 עקירות לצורך היישור ומאז אני אוכלת רק דברים רכים ובעיקר רק בולעת את האוכל. האם יתכן שהעובדה שאני לא לועסת גורמת לנזק בלסת? הלחיים שלי שקעו פנימה מאז תחילת התהליך וזה ממש מבגר את הפנים שלי, מה יכל לגרום לזה? אני באותו משקל מאז שהתחלתי את הטיפול כך שזה לא קשור לרזון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעה
ד``ר גיא לוי16/10/2018לא אמורה. להיווצר שקיעת לחי בשל חוסר לעיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן עם כתרמורן12/10/2018
הי,
במהלך בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים נמצא שיש לי דלקת בשן 26.
הדלקת אינה כואבת לי כלל! הרופא המליץ לי לבצע חידוש טיפול שורש.
האם הדבר נחוץ וזאת מאחר שאין כאב בשן ?
והאם הדלקת יכולה להתפשט על כל חלל הפה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן
ד``ר גיא לוי12/10/2018אני מניח שהרופא התכוון שישנו תהליך אשר נראה ברנטגן ולא לדלקת פעילה. אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת לסת בעקבות סגרא11/10/2018
שלום,
הרופא השחיז לי 4 שיניים טוחנות אחרונות, שן בכל צד בשביל סגר. מאז אני מרגיש שכל הלסת ירדה לי כלפי מטה. השיניים באמצע נתקעות לי, השיניים הקדמיות מכסות חלק גדול יותר מהתחתונות. זה גורם לי לאי נוחות באכילה ותחושה של חריקה. מה אפשר לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגר
ד``ר גיא לוי17/10/2018יש לעשות, בדיקת סגר. הורדה. של יותר מדי חומר שן בשיניים טוחנות מתאימה לתלונה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת חשמלית במצב sensitiveרועי10/10/2018
אני מתכנן לרכוש מברשת חשמלית, ורציתי לשאול האם צחצוח במצב sensitive הינו מומלץ?
וגם, האם מצב זה עדיף על המצב הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח
ד``ר גיא לוי12/10/2018צחצוח במצב סנסטיב מומלץ לאנשים עם חניכיים דקות ונסיגות. שאר האנשים יכולים לצחצח רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לשקם את האמיילאייל10/10/2018
יש לי שחיקת אמייל, יש דרך לשקם אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת אמייל
ד``ר גיא לוי10/10/2018בגדול אין דרך טבעית לשיקום האמייל. יש לבצע מניעה של המשך השחיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני עשיתי עקירה לפני כמה חודשיםליאן06/10/2018
בערך 3 חודשים עברו מאז.. אני בת 22 ורציתי לעשות שתל עכשיו חשבתי על זה ראיתי שיש לי ידיד שעשה שתל כמה זמן אני אמורה להשאר עם הברזל הזה זה נראה ממש לא נוח.. ?
ושאלה שניה האם יש אפשרות להשים לי כתר טרומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל
ד``ר גיא לוי06/10/2018מחכים בין 3 חודשים בלסת תחתונה לבין 6 חודשים, בלסת עליונה. יש מערכת שתלים עם זמן המתנה קצר יותר. בכל מקרה את לא חייבת להישאר עם כיפת המתכת. בחלק מהמקרים ניתן לבצע כתר זמני מייד בתום ההשתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאן07/10/2018הבנתי אבל אפשר שישימו לי כתר טרומי כמו של הילדים או אני חייבת כתר בצבע לבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר.
ד``ר גיא לוי07/10/2018כתר טרומי לא מתאים לשיקום של מבוגרים. הוא לא מותאם למבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש מוזר
ליאן07/10/2018סליחה שוב שאני חופרת אבל ראיתי את התמונה הזאת באחד האתרים של רופא בחול .
רואים שזה פה של מבוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרים
ד``ר גיא לוי07/10/2018אלו לא כתרים טרומיים אלה כתרים ממתכת מלאה. מכינים אותם לפני מידה של המטופל. כתרים טרומיים מגיעים בקופסה בגדלים שונים ומותאמים לשן החלב של הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
ליאן07/10/2018תודה רבה(: על כל הסבלנות מעריכה מלא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר כתרים ל10 שיניים קידמיותרות06/10/2018
עשיתי גשר כתרים ל10 שיניים קידמיות ,ניכנס מלא אוכל ,סבלתי ,הרופא החליף ושוב ניכנס אוכל רק שהפעם ,אני מצליחה להוציא עם סילונית ,אבל בנוסף יש לי סוג של הפרשה שקופה שניצמדת לשיניים בחלק האחורי,מיועדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר
ד``ר גיא לוי06/10/2018לא. ברור לי אם מדובר בגשר זמני או קבוע. בכל מקרה לא. אמורה. להיות. דחיסה של מזון. לגבי ההפרשה לא ברור לי מאיזה מקור זה מגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כתר זמנישירה06/10/2018
יש לי כתר זמני שאני איתו הרבה זמן בגלח עיכובים למיניהם. השאלה היא כזאת אני עושה בעדינות עם החוט שלא ישלוף אבל היום שניקיתי ירד טיפה דםמוהפסיק מהר האם סו תופעה מוכרת / שיכולה לקרות סביב כתר זמני בעקבות שאני איתו הרבה זמני . ודבר נוסף עשיתי ניקוי אצל שיננית אם היה משהוא חריג של דלקת חזקה היתה אמורה לראות לא? בכל מקרה שמתחילה בתור את המדידות יגיד לאופאה שתסתכל לפני שמתחילים אבל בעיקרון בכתר סמני יותר סיכוי לידו לבעיות ודלקות ומגובר בשן טוחנת עליונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר גיא לוי06/10/2018כתר זמני בדיוק כמו קבוע לא אמור להיות עם דלקת. גם לא ניתן לקחת מידות לקבוע עם דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזה של שיניים תחתונות בגיל 35דידי04/10/2018
שלום, מזה כחודשיים אני מרגישה תזוזה בעזרת הלשון של השיניים התחתונות הקדמיות. ישלציין ש4 שיניים מוחזקות עם מתכת שנותרה מיישור שיניים כנערה.והשיניים שלצידן בהן קיימת תחושת
התזוזה.
אני שנתיים לאחר לידה 3. חווה לאחרונה הרבה שינויים הורמונלים ומטופלת בצמחי מרפא. האם זה בעיה הורמונלית? האם זו נסיגת חניכיים? (יש לציין שאני נושמת מהפה, גם בשינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת, שיניים
ד``ר גיא לוי12/10/2018לפנ מה שכתבת אני מבין שאת סובלת, מניידות של, שיניים ולא תזוזה. לא ניתן לקבוע ניידות לפי הלשון ויש להיבדק. אכן שינוי, הורמונלי יכול לגרום לניידות מוגברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)