מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח חניכיים או הקצת שורשים?ליז16/04/2019
שלום. רופא כירורג מומלץ לעשות ניתוח חניכיים עקב דלקות וכיסים בשתלים. קראתי בפורומים שצריך קודם כל לעשות הקצעת שורשים ורק אחרי כמה חודשים לפי הצורך ניתוח. מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעות שורשים,
ד``ר גיא לוי03/05/2019קודם יש לבצע הקצעות שורשים, לטיפול בדלקת. בהמשך לפי הצורך, ניתוח, חניכיים. את בניתוח מבצע רוםא חניכיים, ולא כירורג פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה והשתלת עצם לפני השתלת שינייםרפי11/04/2019
שלום
יש לי שן שצריך לעקור. הרופא אמר שיש להשתיל קודם עצם ורק אחרי קליטת העצם להכניס את השתל הפנימי
האם אפשר לראות בניתוח השתלת העצם ניתוח מטלית?
לצורך קבלת החזר מחברת הביטוח.
שמחזירה שתלת עצם רק אם נעשתה במסגרת ניתוח מטלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת, עצם
ד``ר גיא לוי11/04/2019תלוי, בחברת, הביטוח. חלקם מבקשים מומחה לצורך החזר והסבר למה זקוקים להשתלת, עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים להשתלת עצם- בירורחוה26/03/2019
האם יש חומרים להשתלת עצם שעשויים ממתכות כבדות כגון אמלגם וכו.. או שבשום פנים ואופן? שואלת כדי לקבל מידע כללי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד``ר גיא לוי27/03/2019חומרי עצם הנם תחליפים ממקור אדם או בקר. ישנם גם תחליפים סינטטים אבל פרט לאחד המכיל טיטניום אין בהם מתכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים,כשברקע אקסטרא סיסטולותירון10/03/2019
שלום רב, ד'ר
בן 60, MVP מסוים,
מטופל ליתר לחץ דם, יתר שומני דם,ובטמבוקור, כי לפני מספר שנים הופיע רפרוף פרוזדורים,על רקע אשלגן נמוך מ3.2
מצב השיניים לא טוב, עששת.
יש כ 4-5 מקומות בהן נותר שורש בתוך החיך, אחרי שהשן עצמה התפוררה מעששת,
לאחרונה נשברה עוד שן חולה,
חשבתי להתחיל בטיפולי עקירה להוציא את השורשים שנותרו,
יש לי תופעה של פעימות מוקדמות,יש זמנים שישנו 'שקט' מהן, ויש ימים של טירדה קשה מהפעימות האלה,
אני חושש שהן יופיעו או יחמירו במהלך הטיפולי שיניים,
לצורך הטיפול בשיניים, האם יש מקום עדיף יותר על פני מקום אחר?
כלומר, אפשר לבצעאת ה טיפול בקופת חולים, או בבית חולים? מה עדיף? ולמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד``ר גיא לוי10/03/2019אין מניעה מטיפול שינים רגיל. ניתן לטפל גם, במרפאות לחולים בסיכון בביתי החולים ובאוניברסיטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם שנים אחרי עקירת שןאמי05/03/2019
שלום, אני אמורה לעבור השתלת עצם עבור שן שליד הקדמית בשל עקירה שעברתי לפני שנים ושקע שנוצר שם שפוגע באסתטיקה של החיוך. אני עוברת השתלת עצם ללא הכנסת שתל כי יש לי כתרים על 5 השיניים הקדמיות. האם השתלת עצם ללא הכנסת עצם תישאר טובה לשנים רבות או שהיא תתחיל להיספג אחרי שנה כמו העצם שלי? האם יש חומר שעושים איתו השתלת עצם כדי למלא את השקע ושהוא לא נספגו לכן התוצאות נשמרות לשנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד``ר גיא לוי09/03/2019קיימים סוגים שונים של חומרי עצם ולכל אחד תכונות שונות, כמו מהירות ספיגה. יש להשתמש בחומר המתאים לכל פעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו חניכיים אחרי טיפול אורתודונטיחן04/03/2019
שלום, אני לאחר טיפול אורתודנט ונוצר מצב בו קו החניכיים של ניב אחד יותר גבוהה בכמה ממ מהניב בצד השני בגלל נסיגת חניכיים. האם יש אפשרות לעשות הארכת כותרת ויישור קו חניכיים כדי שהחניכיים מעל שני הניבים יהיו בערך באותו גובה? האם טיפול זה מסובך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קן חניכיים
ד``ר גיא לוי09/03/2019אכן ניחן לבצע, לא טיפול מסובך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שתי תכניות: גשרים או שתליםשלמה06/02/2019
לפני שיקום לסת עליונה: מבולבל מ-2 תכניות שונות.
תכנית 1 שני גשרים או גשר אחד לכל הלסת:
גשר צד ימין - מ 11-17 כאשר במבנה חסרות 12 ( 12 קיימת לעקירה), 14,16. שן 15 זקוקה לגילוי כותרת. גשר צד שמאל מ 21-26 כאשר חסרות 24, 25 (25 קיימת לעקירה). במידת הצורך, לדברי הרופא, תבחן גם חלופה של גשר אחד לכל הלסת.
תכנית 2 מערך 5 שתלים כדלקמן: 12(לאחר עקירה 12 קיימת), 14, 15 (לאחר עקירה 15 קיימת, 24, 25 (לאחר עקירה 25 קיימת).
גילי 70 וההתלבטות נוגעת להיבטים: אמינות , מנשך תקין תפקודית וחוזק הגשר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר
ד``ר גיא לוי06/02/2019לא ניתן לתת, תוכנית,
טיפול על סמך צילום פנורמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשקם את השןשרה03/02/2019
שלום. יש לי שן שעברה לפני מספר שנים טיפול שורש ומבנה. השן מלאה בעששת וקיבלתי חוות דעת של שני רופאי שיניים. אחד אמר שהשן צריכה מבנה חדש וכתר ורופא אחר אמר שיש צורך לעקור את השן.
צירפתי תמונה וסימנתי בעיגול שן זו. האם אפשרי לשקם את השן או שחייב לעקור? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום השן
ד``ר גיא לוי03/02/2019רק לאחר הורדת העששת ניתן לדעת אם ניתן לשקם את השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר חרסינה או ציפוי חרסינה?תמר31/01/2019
שלום, האם ניתן להחליף כתר זירקוניה בציפוי מסוג למנייט? (לשן שנשברה ועברה טיפול שורש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר גיא לוי31/01/2019לא ניתן להחליף כתר. בציפויי למנייט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה מקרים צריך הארכת כותרת?עמית24/01/2019
הרופא אמר לי שאולי צריך הארכת כותרת אבל לא הסביר לי למה. מתי צריך הארכת כותרת והאם אני יכול לסרב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר גיא לוי24/01/2019הארכת כותרת היא פעולה מקדימה לביצוע כתר. יש בה צורך כאשר הרס השן עמוק לתוך החניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו זמן החלמה מהרמת סינוס?נתי22/01/2019
מהו זמן ההחלמה מהרמת סינוס? יש הבדל אם היא פתוחה או סגורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס
ד``ר גיא לוי23/01/2019אכן יש הבדל, מהותי בין השניים. האמת סינוס סגורה היא כמו השתלה ולא דורשת, התאוששות. הרמת סינוס פתוחה דורשת, כ 4 ימי חופש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כתר חרסינה לכתר חדשנועה18/01/2019
הולכים להחליף לי כתר חרסינה מאוחה למתכת לכתר זירקוניה. איך הולך הורדת הכתר וחלפה לכתר חדש מה עושים כדי להוריד כתר האם יכולים לראות דברים בהורדה שלא ראו במבט או בצילום ויצטרכו לעשות תוספת לטיפול חוץ מההחלפה? והאם צריכים גם להוריד מבנה כדי לעשות כתר חדש והאם בעקבות ההחלפה תהיה חבר כותרת לשן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זירקוניה
ד``ר גיא לוי20/01/2019אתה הכתר חותכים ומורידים. לפעמים צריך להחליף מבנה לפי, מצ"ב השן אחרי ההורדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום על גבי שתלים ישניםבני15/01/2019
שלום, אני עם שתלים מרובים עקב מחסור בשיניים רבות בשתי הלסתות ושיקום על גבי גשרים. השיקום בוצע לפני למעלה מ15 שנה וישנם שברים קטנים מדי פעם בחרסינה.
הומלץ לי לשקול ביצוע שיקום חדש על גבי השתלים הישנים. רציתי לדעת האם זה מקובל לשקם מחדש על שתלים ישנים ומה טווח המחיר באופן גס לשיקום שכזה. כמו כן, מה אורך החיים באופן כללי של שיקומים על גבי גשר.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר
ד``ר גיא לוי15/01/2019ניתן לשקם על שתלים ישנים. יש לבדוק את מצב השתלים. רמת המחירים משתנה לפי הרופא והמעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בחניכיים בגלל פלטה תחתונהאליה13/01/2019
לאבא שלי יש פלטה תחתונה שעושה לו חתכים בשיניים. הוא מפחד לעשות שתלים בגילו, מה הפתרון המומלץ במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת תחתונה
ד``ר גיא לוי14/01/2019תותבת תחתונה חייבת שתלים על מנת לייצב אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה אי נוחות ולחץסיגל11/01/2019
מאז,שהרכיבו לי את הכתר לשתל לא מתרגלת הרגשה שטיפה תנועה נפגשת למרות שאמרו שאין בעית גובה ולחץ וכאב כל לעיסה וגם שמנקה רק מתקרבת ונגיעה קלה בניקוי מרגישה אי נוחות ולחץ מה יכול להיות הבעיה לזה ומההאפשר לעשות שלחו אותי לצילומיםמעשיתימונראה בתור מה אמורים לראות שבר אין האם בעיית גובה בעצםצאו בחניכיים גם רואים ובכל מקרה מה יכול להיות הסיבה לתחושות שלי ומדובר בשתל על טוחנת עלעונה וכתר מוברג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על שתל
ד``ר גיא לוי14/01/2019אני לא יכול לדעת בהתבסס על תאור תחושות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)