מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי שיקום שן 15 - לא מעוניינת בשתלאורה14/07/2020
שן מס' 15 שעברה טיפול שורש, מבנה וכתר
ולאחר מס' שנים הכתר והמבנה התנדנדו ונשאר קיר אחד בחזית. לאחר מכן עברתי הארכת כותרת ושוב מבנה וכתר שהחזיקו מס' שנים ועכשיו שוב הכתר התנדנד ונפל ביחד עם המבנה. נשאר קיר אחד בחזית ומסביב שאר השן בתוך החניכיים. יש לי מצד ימין של שן 15 כתר בודד ומצד שמאל 2 כתרים מחוברים (הניב והשן שצמודה) אין שבר בשורש, אבל כמעט ולא נשאר חומר שן. צירפתי תמונה.
אני חוששת מאוד ולא מעוניינת כלל בשתל.
מה האפשרויות העומדות בפניי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן 15
ד``ר גיא לוי26/07/2020מכוון שיש לך גם עדשת תחת כתר 16 יש אפשרות לבצוע גשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקוניה - אפשרות לבטל טיפול ולהמשיך אצל רופא אחרצחי13/07/2020
באמצע טיפול כתר זירקוניה שרק עם הזמניות אפשרי לבטל את הטיפול ולהמשיך אצל רופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול
ד``ר גיא לוי13/07/2020תמיד ניתן לבטל אבל יש עלויות של המרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל כתר זרקוניה זמני לעומת כתר קבוע בשיניים קדמיותמעיין13/07/2020
התחלתי טיפול בשיניים קדמיות ועשו לי זמני. הזמני יצא גדול ואמרו לי שזה לא יהיה ככה שהכתר הקבוע יראה אחרת, יותר טבעי וקטן האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים זמניים
ד``ר גיא לוי13/07/2020אפשר לשנות את הכתר הקבוע שיראה אחרת מאשר הזמני. זה פחות נכון טיפולית אבל אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקוניה זמני מה עושים אם לא מרוצים מהתוצאה?דנית13/07/2020
התחלתי טיפול שיניים ועשו לי זמניות והזמניות ממש לא אהבתי, זה רחוק ממה שאני רציתי. מה אפשר לעשות במקרה שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתריןינ זמניים
ד``ר גיא לוי13/07/2020לבקש כתרים זמניים חדשים ועדיף מהמעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב כלוא בלסת עליונה ואפשרות להחדרת שתל בתוך הניבמשה21/06/2020
אני עומד לפני השתלת שיניים בלסת עליונה שבה יש לי ניב כלוא.
האם יש אפשרות של החדרת שתלים בתוך הניב הכלוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל בתוך ניב
ד``ר גיא לוי12/07/2020ישנם מספר תאורי מקרה בספרות אך זו, פרוצדורה פחות מומלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניב כלוא בלסת עליונה ואפשרות להחדרת שתל בתוך הניב
פרלסון12/07/2020תודה על המידע,האם ידוע לך על מומחה בנושא הספציפי של השתלת שתל בתוך ניב שניתן להתייעץ עימו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלה
ד``ר גיא לוי12/07/2020לא מכיר מישהו ספציפי. מניח שכל מומחה לרפואת חניכיים או פה ולסת, יוכל לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לעיניים מאור כחול שמשתמשים בסתימותדני18/06/2020
האור הכחול שמשתמשים בסתימות, האם הוא מסוכן לעיניים
המטופל יכול להסתכל עליו בהשתקפות דרך המראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור כחול
ד``ר גיא לוי12/07/2020אין סכנה. מדובר באור בספקטרוםינ, הרגיל רק בגל אחד. ישבהמ סיכון רק בשימוש לאורך שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחים בין השיניים לאחר יישור שיניים לא מוצלחגולי01/06/2020
שלום רב, אחרי טיפול אינוויזליין לייט ליישור שיניים,כרגע סיימתי את הטיפול נעשו קיבועים, התוצאה אינה מושלמת מבחינתי כי יש רווחים כמו חורים בין השיניים הקדמיות והחניכייםוגם בשן שליד השיניים הקדמיות ,שני החורים מציקים לי ממש, האורתודנטית המליצה על הזרקת חומצה היאלרונית לחניכיים שהיא מזריקה ובכך לטענתה ייסתם "החור". האם יש אופציות נוספות לסגירת הרווחים כמו קומפוזיט למשל,מה היית ממליץ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת רווחים
ד``ר גיא לוי12/07/2020ראית, יש לבדוק את הסיבה לנסיגת. חומצה היא פתרון לזמן קצר שיש לחזור עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זירקוניה מספר שאלותדניס12/04/2020
שלום רב..
ברשותך 2 שאלות..
1.האם כתר זירקוניה מאפשר העברת אור דרכו
2.יש לי כתר זירקוניה עם מבנה פייבר פוסט
האם בזמן תאורת אולטרה סגול כמו שיש במועדונים השן תיראה סגולה כפי שקראתי באיזו כתבה?
לעזרתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זיכקןניה
ד``ר גיא לוי29/04/2020כתרי זירקוניה הם לרוב אטומים,
באור אולטרה סגול רובם נראים שחורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום פה מורחב ואגרסיבי שלא מכיר בצרכי המטופלמבקשת מזור27/02/2020
הגעתי לאחד מבתי החולים הסמוך לעיר מגוריי, שבמסגרת מרפאות החוץ, גם נותן שירות לפונים שנזקקים לשיקום פה מורכב, במקרה הפרטי שלי בגלל אובדן עצם קיצוני בלסת עליונה.
כל בקשתי הייתה לטפל במצב הלסת העליונה, במטרה להכשירה מחדש לשיקום בשתלים דנטליים
בשורה התחתונה מדובר בשתי הרמות סינוס, וכנראה גם צורך בעיבוי העצם הקדמית, ולדעתי מבלי שאמרו לי, גם בצד שמאל שנפגע, בעברי, מתאונה.
אציין, שאיני בכלל מתווכחת עם אבחנתם של הרופאים של בית חולים זה, על פיה גם הלסת התחתונה מאופיינת באובדן עצם סביב השתלים...זאת למרות שבינתיים השתלים יציבים ואני דווקא מאוד מרוצה.
דרישתם הבלתי מתפשרת ממני היא שלצד תחילת הטיפול בלסת העליונה, עלי לשקם מחדש גם את הלסת התחתונה, כלומר לעקור באחת 7 שתלים שבינתיים יציבים, ולהחדיר במקומם אחרים "בכפוף ל CT דנטלי", (יצוין שטרם ראו את ה CT של לסת תחתונה) על פי גישתם עלי לעבור את השיקום המורחב והאגרסיבי הזה בהרדמה כללית, למרות ועל אף שאינני סובלת בכלל מחרדה דנטאלית, אלא רק בגלל שמדובר בתוכנית שיקום מורחבת ומעבר לאפשר ואגרסיבית.
ברור, שלעת גילי המתקדם, היעדרות ממושכת מהעבודה משמעה פיטורין, אובדן מוחלט של מקור פרנסתי.
אני באה ושואלת, למה צורכי המערכת של בתי החולים גוברים על זכויות וצורכי המתרפא, להתקדם בהליכי השיקום צעד צעד כדי שלא יקבר חיים תחת נטל השיקום האגרסיבי, ברור שאאלץ לוותר בכלל על השיקום המשונה הזה, ובצר לי להתרגל לתותבת. אנא חווה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לסתות אגריסיבי
רות02/03/2020חבל שאינך עונה לי, שכן מחר בבוקר בתאריך ה- 03.03.2020 אני מוזמנתה להגיע לבי"ח זה לצורך כנראה סיכום על תוכנית.
לאחר ששקלתי את המצב שספרתי לעיל , ועל אף שאין מי שיענה לתמיהותיי המרובות שהועלו בפנייתי, להלן התובנות שלי:
שקלתי את הדברים, ביכולות שלי תוך שאני מדגישה שאינני רופא וגם לא משפטן עם זאת 'אדם מן היישוב" לכאורה ככול אדם סביר אחר אילו היה במקומי. .
1. לטעמי, לא תיתכן הצדקה לעקור 7 שתלים כל עת שהמתרפא (אני) מרוצה מתפקודם, לשתלים האלה יש "אבא" בעיר אחרת, טלפנתי איליו והוא אמר לי "אם יש בעיה תבואי....."
2. הכירורג שהחליט על עקירת כל השתלים והחדרת אחרים במקומם, במטרה להציל לי את הלסת, אני בטוחה בטוהר מידותיו. אבל הוא לוקח על עצמו סיכון שאסור לו לקחת, שכן מצב שכזה המאופיין בכישלון מוחלט של פרוצדורה רחבה של השתלות , הידועה בהצלחה של 95% וכאן יש 100% כישלון, מחייב קודם חקירה רפואית, לברר למה זה קרה, לפני שחוזרים על הפעולה הכירורגית, וזאת על מנת להבטיח ששוב לא יקרה, במילים פשוטות מתחייבת חקירה רפואית מעמיקה.
3. ללא ספק הכירורג איבחן משהו, אבל הוא פותר אותו באופן מוזר, למשל קראתי (אני לא רופא) שעקירת שתל מצדקת רק כאשר אין תקווה להצילו, ככלל ההמלצה היא לטפל ולהציל שתלים, במילים פשוטות הכירורג סבור שהמקרה שלי הוא חסר תקווה, אם כך חייב, לפני הכל, בירור רפואי.
אין בכוונתי להיגרר, מחר, לוויכוח כלשהו עם הרופאים, לצורך העניין הם גם לא מאפשרים...... כלומר מאוד מתנשאים......
סביר בראייתי שפשוט יגרשו אותי ..... כי אני לא מסכימה למודל של גישתם,
אז יש עוד בי"ח בסביבה של עיר מגוריי, ויש עוד רופאים .....
לא יכול להיות שהרמות סינוס בלסת עליונה, מותנת בעקירה מוחלטת של הלסת תחתונה.
ככלל, אני מסכימה עם הנימוק שהם מטפלים במכלול, וזה נכון מאוד כך להתנהל, אבל ה"מכלול" הזה מחייב חקירה רפואית רחבה לפני שמחליטים על עקירת לסת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס לפני החדרת שתל בשן 15-16אלה01/02/2020
שלום רב,
האם נכון שבאזור של שן 15-16 אף פעם אין צורך בהרמת סינוס לפני החדרת שתל ?
התכנון להשתיל שתל קצר או עם זווית בהטיה.
אני עם סינוסיטיס כרונית וחוששת מפריצה לסינוס
מראש מודה על התייחסותך ודעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס
ד``ר גיא לוי12/03/2020אזור 15-16 הוא האזור להרמת סינוס. הצורך, בהרמת סינוס הוא לפי צילום סיטי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון זמני או קבוע לחוסר מולד של שינייםליז11/01/2020
בתי בת 11 עם חוסר מולד של שן חותכת. היום נשרה לה שן חלבית חותכת שנייה, לפי הצילום, צפויה לצמוח שן קטנה ושפיצית במקומה. שאר השיניים הקדמיות קטנות ושפיציות. בתי מאוד עצובה על כך. חוששת ללכת לבית הספר . האם קיים פתרון זמני כלשהו למראה השיניים החסרות? למי כדאי לפנות?
בתודה מראש,
ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן חסרה
ד``ר גיא לוי12/01/2020כמובן. יש מספר פתרונות. ממליץ לפנות לרופא שיניים ובמקביל להתייעץ עם מומחה ליישור דימיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן חסרה
ליז12/01/2020האם התכוונת לפנות למומחה ליישור שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד``ר גיא לוי12/01/2020אכן מומחה ליישור שיניים. אורתודנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קדמי בשיניים והחלפה לכתר אסתטיאוראל04/11/2019
הי דר,
בגיל 17 עשו לי כתר קידמי , היום אני בת 26 וחושבת שהגיע הזמן להחליף אותו לאסתטי. השאלה היא כזו.
אני עשיתי לפני חמש שנים בערך יישור שיניים ואז בשביל לשים את הקיבוע עשו לי חתך בכתר כדי להכניס את הפס של הקיבוע , יש פתרון אחר לזה ? לא באלי שיעשו לי את זה גם בכתר חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי12/01/2020צריך לבדוקצאם עדיין יש צורך בקיבוע. במידה וכםהמיתן להכינו מראש עם הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה לא עוזרת בטיפולי שינייםאוראל29/10/2019
הי , היום עשיתי סתימה עמוקה בשן עם הרדמה מקומית העניין הוא שההרדמה לא עובדת עלי אפפעם גם אחרי 4 ו5 זריקות ,(תאמת שזה כבר פעם שניה שזה קורה) האם יש מצב שההרדמה לא תעזור ועדין אני ארגיש את הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר גיא לוי12/01/2020ישנם מספר סוגי חוצרי הרדמה יש לבדוקצסוג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שיניים חסרות ושתלים שנעקרורינה18/10/2019
דילמה משמעותית. עקרו לי לפני כמה חודשים שני שתלים בשיניים תחתונות קדמיות. השתלים פיתחו דלקת והתנדנדו . נעקרו לאחר כחמש שנים. עכשיו כל רופא אומר לי משהו אחר לגבי האפשרות לשתלים במקום. נכון לעכשיו יש שם פליפר שמחכל מאד את השיניים הסמוכות שהםכו לרגישות עקב נסיגת חניכיים. מצב נטראי. קשה לי לאכול. יש פתרון אחר לפחות בינתיים? פליפר מחומר רך? מרילנד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון, זמני
ד``ר גיא לוי12/01/2020מרילנד הוא הפתרון הזמני הטוב ביותר מכוון שלא מפעיל כוחות על הרכס ללא השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמי, בהקשר לכיסוי עופרת בזמן הצילוםאברהם18/10/2019
שלום
האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת,
בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה]
במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, על הבריאות?
מהי כמות הקרינה בצילום כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי12/01/2020כמות, הקרימה תלויית, מכשיר. במכשור החדש היא זניחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)