מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה ביחסי מיןאורית21/06/2011
בן זוגי לא נימול , קיימנו יחסי מין ובפעמים האחרונות התחיל לרדת לו הרבה דם והוא ראה שמשהו נקרע לו , מה ההסבר לדבר זה ומה ניתן לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ביחסי מין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011לפנות לבדיקת רופא עור או אורולוג לבירור סיבת הדמם - פציעה, יבלת גדולה, גידול מדמם או כלי דם מורחב שנפצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצותנעמי21/06/2011
שלום, לביתי היו כ- 20 עקיצות בבטן ובגב לפני כחודש. לפני כשבועיים שוב הופיעו עקיצות באותם מקומות בדיוק. העקיצות מלוות בגרד וסבל נוראי לילדה. הרופא עור אמר שזה כנראה פרעושים. אני חוששת שהוא טועה, מאחר ולפי מה שקראתי פרעושים עוקצים בעיקר ברגליים ולא תחת הבגדים. אני חוששת שזה פשפש למרות שבדקתי במיטתה ווגם מדביר בדק ולא מצא דבר. יש לי כמה שאלות:
1. האם פרעוש עוקץ תחת הבגדים?
2. האם יתכן שפשפש עוקץ בהפרש של שבועיים או לילה לילה?
3. בעלי ישן במיטתה מס' ימים ולא נעקץ, האם ייתכן שרק היא נעקצת בבית?
4. היא הולכת לגן איזה חרק יכול לחדור תחת הבגדים?
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011שלום נעמי,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם פרעוש עוקץ תחת הבגדים?
תשובתי: כן
2.
שאלתך: האם יתכן שפשפש עוקץ בהפרש של שבועיים או לילה לילה?
תשובתי: כן
3.
שאלתך: בעלי ישן במיטתה מס' ימים ולא נעקץ, האם ייתכן שרק היא נעקצת בבית?
תשובתי: חרקים מעדיפים לעקוץ אנשים עם עור דק יותר וכלי דם עוריים מרובים יותר - ולכן יעקצו בן משפחה "מועדף" מבחינתם.
4.
שאלתך: היא הולכת לגן איזה חרק יכול לחדור תחת הבגדים?
תשובתי: לא יודע אך במקרה כזה גם בני גילה יסבלו מנגעים דומים (לפחות חלקם9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה גלולותקרן21/06/2011
אני התחלתי אתמול לקחת גלולה ראשונה של פמינט שנתנו לי לטפל איתה בבעיה של אקנה. אמרו לי שזה אמור להתחיל להשפיע כבר בגלולה הראשונה ואראה שינוי אחרי איזה חודשיים שלוש. רציתי לדעת אם גם ההגנה מהריון תגיע מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה גלולות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011לדעךתי אין כיום הצדקה לטפל באקנה בעזרת גלולות למניעת הריון. קיימות אופציות טיפול אחרות עדיפות מבחינת היעילות והסיכון.
למיטב ידיעתי ההגנה מהריון תקפה החל מחפיסת הגלולות השנייה אך יתכן שהיום מקובלת גישה אחרת - בררי זאת עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר מכפות הידיים והרגלייםחנית21/06/2011
שלום
אני בת 29 וסובלת מהזעת יתר אינני זוכרת ממתי. לא מזמן ילדתי ונדמה לי לבני בן ה-4 חדשים ליקוי זה עבר בתורשה. האם זה הגיוני בגיל כה צעיר והאם התופעה עוברת בתורשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר מכפות הידיים והרגליים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011למיטב זכרוני, הזעת יתר בכפות הידיים והרגלים אינה הפרעה תורשתית אך איני בטוח בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה על הגוף...אנונימאוס20/06/2011
שלום.
אני בן 29 חולה FMF נוטל קולכיצין.
לפני כשבועיים הופיעו במפשעה כתמים ורודים.לא ממש ייחסתי חשיבות.היום אחרי שבועיים זה כבר בכל הגוף כמעט.הפריחה מגרדת ומחמירה לאחר מגע עם מים.
הכתמים ורודים עם גבולות ברורים.
במפשעות,על החזה.על הרגליים.
לציין כי לקחתי בדיקות דם שיצאו תקינים.כולל תפקודי כבד.
חשבתי על.. אורטיקריה?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה על הגוף... - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית.
פנה לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ופגיעה בפוריות הגברשרון19/06/2011
שלום רב,
בעלי ואני בעיצומם של טיפולי פוריות.
רופא עור נתן לו טיפול של רואקוטן למס' חודשים, טיפול שעשה לפני כ-10 שנים עקב בעיית פצעי עור חוזרת ונשנית.
שאלתי היא-האם הטיפול יכול לפגוע בפוריות ובאיכות הזרע?
כרגע אנחנו בחודש הפוגה והוא עדיין לא התחיל בטיפול.
אשמח לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ופגיעה בפוריות הגבר - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011שלום שרון,
למיטב ידיעתי, טיפול ברואקוטן בגבר אינו פוגע בפוריות הגבר ואינו מסוכן לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטת חום מתאימה לתמונה של סבוריאה?נימיה19/06/2011
שלום,
ב3 הימים האחרונים אני חווה אדמומיות רבה בפנים ,בקרקפת ובצוואר כולל תחושת שריפה - כמו שחשים כשנשרפים בשמש. העור יבש ונוטה להתקלף באיזור האף. אדמומיות קלה גם בבטן . טיפות פניסטיל וטל-פאסט לא הואילו והיום נרשמו לי כדורי אהיסטון ומשחה סטרואידיאלית. ממתין לראות אם יחול שיפור.
החשד הוא לכיוון אלרגיה. שאלתי - האם תחושת בעירה עזה כזו מתאימה גם לתמונה של מחלת הסבוריאה?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטת חום מתאימה לתמונה של סבוריאה? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011שלום נימיה,
ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית.
עליך לפנות לבדיקת רופא עור. הסיפור שלך יכול להתאים גם לבעיות עור אחרות ולאו דווקא לסבוריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה או פטריה או ?יוסי19/06/2011
בן 61 בריא
אתמול היה לי גרוד קל באזור העכוז (בחריץ בחלקו העליון) הבטתי במראה וגיליתי כתם שחור מאורך באורך כ4-5 ס"מ ורוחב 2-3 ס"מ קצת אדמומיות לא הבחנתי בו ולא הרגשתי לפני כן אולי קצת צריבה שלא התיחסתי. גם עכשיו לא מציק אולי מין צריבה קלה לעיתים, יש לציין כי בחודשים האחרונים אני מרבה לשבת במשרד אולי קשור בכך?
אבקש התיחסותכם ומה עלי לעשות
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה או פטריה או ? - תגובה
פנה לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש במצחיונתן19/06/2011
אני בן 16,
יש לי יובש במצח כבר חודש-חודשיים, זה מתבטא בכך שאחרי המקלחת שאני יוצא יש כל מיני הפרשות לבנות במצח..
אבל בנוסף לזה יש לי כמו קמטים כאלה במצח בגלל היובש וזה ממש מפריע לי!!
ניסיתי כמה קרמים של לחות ואף אחד מהם לא ממש עזר.. גם קרם שרופא עור נתן לי אחרי שבדק אותי
מה הפתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש במצח - תגובה
פנה שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לצורך חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות או פצעון בפי הטבעתעומר18/06/2011
שלום רב,
ביומיים האחרונים חשתי בכאב בפי הטבעת בעיקר כשאני מכווץ את שרירי הישבן.
בתחילה חשבתי שזהו פצעון (חצ'קון) שהתפתח לו על פי הטבעת שלי. אל לאחר הסתכלות מעמיקה יותר הדבר אינו נראה כפצעון אלא כמעין נפיחות מסוימת של דופן אחת של פי הטבעת. חשוב לציין כי אין דימום, והדבר לא מפריע לי בעת יצאת הצואה, אך הוא מפריע כאשר אני מפעיל את שרירי הישבן, וכשאר אני מנקה אחרי את צואתי.
אני רק בן 17 האם טחורים יכולים להופיע בגיל כזה? והאם זה בכלל טחורים?
אשמח לקבל אבחנה של המקרה, ומה יש לעשות בנידון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות או פצעון בפי הטבעת - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית - פנה לבדיקת רופא פרוקטולוג (כירורג או גסטרואנטרולוג שהתמחה בפרוקטולוגיה = רפואת פי הטבעת והרקטום). עליך לפנות לבדיקת רופא המשפחה אשר יפנה אותך לרופא המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים סדוקותתומר18/06/2011
שלום רב,
כבר שלושה חודשים ברציפות אני סובל מחתכים בשני צידי הפה- איפה שהשפתיים נפגשות. למעט שבוע הפוגה זה לא מפסיק. אין דימום, אך יש אדומיות. פשוט סדוק (קשה לצחצח שיניים).
אמרו לי לקחת קומפלקס בי, אך לא עזר. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות כולל ברזל, בי12. אבץ גם לא חסר כיוון שלוקח תוסף. מחלות מין גם אין.
אשמח לקבל כל הכוונה על מנת לפתור את הבעיה המציקה. תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים סדוקות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011פנה לבדיקת רופא עור לטיפול בבעייה.
פנה במקביל לבדיקת מומחה לרפואת הפה או רופא שיניים בשאלת זויות פה שמוטות ונזילת רוק בזויות הפה שעלולה לגרום להפרעה מתמשכת כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לא ברוריםיוני16/06/2011
לפני מספר חודשים הופיעו לי פצעים קטנים על ראש הפין, לא כתוצאה מחבלה וללא כאבים או כל דבר...ביקרתי אצל רופאת עור שאמרה שמדובר בנימים שנשרפו, אך אני מעונין בחוו"ד נוספת, מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים לא ברורים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011יוני, לצורך חוות דעת מוסמכת (ראשונית או נוספת) נדרשת בדיקה קלינית ותמונות אינן מספקות. פנה לבדיקת רופא עור בשנית לצורך חוות דעת נוספת ושקול עימו את המשך הניהוג של בעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורןאלי16/06/2011
שלום
במשך כתשעה חודשים טופלתי בקרטוספור בעקבות פטרת בבוהן, המשחה עזרה ורוב הציפורן נשרה, כשחזרתי לרופא הוא החליט להחליף את הקרטוספור באגיספור ג'ל נגד פטריה רחבת טווח, עכשיו השאלה שלי היא: האם צריך לשייף את הציפורן עם פצירה כמו עם הקרטוספור? (ד"א נראה שיש החמרה מאז השימוש באגיספור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011אם פטרת הציפורן תופסת יותר מ 2/3 מאורך הציפורן ומגיעה עד הקצה הקרוב של הציפורן (מה שקרוי בפי הרופאים מאטריקס) אזי נדרש טיפול סיסטמי (בטבליות) לריפוי הציפורן.
המלצותי:
1. הפסק מריחת תרופות לציפורן ולגפה בכלל
2. פנה לבדיקת רופא עור ושקול עימו אפשרות טיפול בטבליות
3. הקפד לבצע בדיקת פטריות להוכחת סיבת השינויים במבנה הצפורן, בדיקת דם לת. כבד וספירה לפני תחילת הטיפול וכל 4 שבועות במהלך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהמיכל14/06/2011
שלום
עשית בדיקה לזיהוי כלמידיה (שתן) לפני כשבועיים
עדין לא הגיעו התשובות, האם זה סטנדרטי?
כמה זמן בדרך כלל לוקח לתוצאות מעבדה של כלמידיה להגיע?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011בהנחה שמדובר בנסיון לבצע תרבית, הבדיקה אורכת ימים לא מעטים אך איני יודע את התשובה בדיוק. בררי עם משרד המעבדה בטלפון או באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים צהובים בגרוןרון14/06/2011
שלום,
מזה מ3 ימים הופיעו לי בגרון באזור שליד הגורגרת אזורים צהובים כאלו, כמו מוגלות.
אין לי חום, כאבי גרון, חולשה, שיעול. אבל זה קצת מפריע לי בבליעה.
זה לא נראה כמו גושי שומן שמצטברים עד שהם יורדים.
אני מקיים מידי פעם יחסי מין גם עם גברים, ורציתי לדעת אם זה יכול להשליך על איזשהי מחלת מין...
התייעצתי עם רופא , שלא ידע על יחסי המין, והוא נתן לי אוגמנטין 875.
שמתי לב שעם הזמן (עדיין לא התחלתי עם האנטיביוטיקה) זה עובד והכתמים הללו נעלמים...
אשמח לשמוע את דעתכם.. האם להתחיל עם האנטיביוטיקה, איזו מחלת מין זה הסימטום שלה עם בכלל..?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים צהובים בגרון - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011רון, אין דרך מוסמכת ליעץ לך ללא בדיקה קלינית. פנה שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)