פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה אצל גברים
    אור
    14/06/2011

שלום רב,

לפני כ- 4 חודשים התגלו אצלי נגעים של קונדילומה על איבר המין (שהיו עליי במשך 9 חודשים) ומאז עברתי 4 טיפולים בחנקן נוזלי ובתקווה שזה נגמר.

יש לי כמה שאלות:

1. האם הצלקת (עור בהיר) שהחנקן הנוזלי משאיר תעבור לי מתישהו, ואם כן אז מתי?
    2. מה ההבדל בין חנקן נוזלי לבין טיפול בלייזר מבחינת הטיפול הרפואי/ התוצאות הרפאויות?
    3. בחלק מהפורומים אני קורא שהנגיף עצמו נשאר על העור לכל החיים ובפורומים אחרים אני קורא שאפשר לחסל את הנגיף לגמרי. אשמח לדעת איזו אמרה נכונה?
    4. האם יש דרכים טבעיות לחזק את המערכת החיסונית כדי שתוכל להתגבר בצורה מהירה יותר על הנגיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה אצל גברים

הוספת תגובה

• קונדילומה אצל גברים - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/06/2011

שלום אור,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: האם הצלקת (עור בהיר) שהחנקן הנוזלי משאיר תעבור לי מתישהו, ואם כן אז מתי?
    תשובתי: ההחלמה מטיפול בחנקן נוזלי מלווה לעיתים קרובות בהתפתחות בהרת באזור הצריבה. ברוב המקרים גם הצבע חוזר לטלאים הבהירים. תהליך התחדשות הפיגמנטציה נמשך שבועות רבים למדי
    2.
    שאלתך: מה ההבדל בין חנקן נוזלי לבין טיפול בלייזר מבחינת הטיפול הרפואי/ התוצאות הרפאויות?
    תשובתי: לייזר כואב הרבה יותר (נמדרשת הרדמה מקומית ברוב המקרים) ויקר יותר לביצוע (זמן ועלויות ציוד ובלאי השימוש בו). התוצאות הרפואיות דומות. לחנקן נוזלי יש יתרון כוון שניתן לבצע את הטיפול בו על שטח עור רחב יותר וכך למנוע התפשטות היבלות לאזורי ההדבקה הסמוכים (שם צפויה ההדבקה והתפתחות הנגעים הבאים)
    3.
    שאלתך: בחלק מהפורומים אני קורא שהנגיף עצמו נשאר על העור לכל החיים ובפורומים אחרים אני קורא שאפשר לחסל את הנגיף לגמרי. אשמח לדעת איזו אמרה נכונה?
    תשובתי: אפשר לחסל את המחלה. במקרים בם נותר הוירוס בגרעיני תאים ואינו מתבטא קלינית - אי אפשר לטפל. יתכן שהמענה לכך יהיה שימוש בתכשירי החיסון שמפתחים בזמן האחרון גם לגברים
    4.
    שאלתך: האם יש דרכים טבעיות לחזק את המערכת החיסונית כדי שתוכל להתגבר בצורה מהירה יותר על הנגיף?
    תשבותי: תרופה בשם אלדרה שמורחים לאזור היבלות פועלת באמצעות שיפעול מערכת החיסון של המטופל. איני מכיר שיטות "טבעיות" או קסמים מסוג כלשהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמתי בבוקר עם תופעה מוזרה
    עדנה
    14/06/2011

אני בת 50.
    התעוררתי בבוקר ונדהמתי לראות את כף ידי השמאלית חומה כאילו מישהו מרח לי חינה גם בתוך הציפורניים, שטפתי היטב וזה לא ירד, במהלך השעות זה מתפוגג בעצמו.
    זוהי תופעה מוכרת? ואם כן מהי?

לקביעת תור
    סגירה
    קמתי בבוקר עם תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• קמתי בבוקר עם תופעה מוזרה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/06/2011

נסי לשפשף אזור קטן בעדינות עם פד גאזה ספוג באלכוהול 70%. אם הצבע יורד לפד הגאזה סימן שמדובר בהכתמה של עור כף היד ממקור חיצוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פס כהה בטן
    שירד
    14/06/2011

שלום
    אני שלושה חודשים לאחר לידה שנייה ויש לי בבטן פס כהה עוד מההריון. אציין שלאחר הלידה הראשונה הפס לא עבר אלא רק התבהר מעט ומהלידה הראשונה לשנייה עברו שנתיים. האם יש דרך לפחות להבהיר אותו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פס כהה בטן

הוספת תגובה

• פס כהה בטן - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/06/2011

שינוי צבע פס אמצע הבטן מבהיר, בנשים שטרם הרו וילדו (שאז שמו Linea alba) לכהה, בנשים לאחר הריון מתקדם יחסית ולידה (שאז שמו Linea nigra) הנה תופעה נורמלית שתפקידה הביולוגי התבטא בתקופה בה נקבעה תורשת המין האנושי - תקופת איש המערות. שינוי זה סימן אישה שמקיימת מסגרת זוגית ומגדלת ילדים כלא פנויה למעוניינים אחרים.
    בכל מקרה, מזל טוב ורוב נחת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד ו"גבשושיות" בכפות הידיים
    יוסי
    13/06/2011

שלום,

לפני כמה שבועות התחיל לי גרד בכפות הידיים (בעיקר במרכז ובבסיס האצבעות) ושמתי לב כי בזוויות מסויימות ניתן לראות מעין גבשושיות מתחת לעור.
    תהיתי מה זה יכול להיות.
    האם זה יכול להיות קשור לאימון בחדר כושר ללא כפפות (שמעתי פעם שיש וירוס שמאד נפוץ בחדרי כושר ופוגע בעור הידיים)?
    האם זה משהו שאני כלול להדביק את עצמי (לדוגמה, כשאני שוטף פנים)? האם זה יכול להיות קשור למגע באיבר מינה של חברתי, שחיובית להרפס, כמובן לא במזמן התפרצות? לחילופין, האם זה יכול להיות משהו שעלול לסכן אותה כשאני נוגע בה?

כמו כן, לא מזמן שמתי לב להופעת גידולוני עור קטנים בבסיס איבר המין שלי (ומתברר שגם לחברתי הופיעו). מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה קשור למה שיש לי בכפות הידיים?

אני מצרף תמונה של כך היד בתקווה שזה יעזור מעט.

תודה רבה

הוספת תגובה

• עוד תמונה

יוסי
    13/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד ו"גבשושיות" בכפות הידיים - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/06/2011

ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית.
    פנה לבדיקת רופא עור. המלצתי חשובה שבעתיים עקב הסיפור של נגעים על איבר המין שלך ושל בת זוגך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כבר תור

יוסי
    22/06/2011

אבל קיוויתי לקבל איזה ייעוץ עד שיגיע מועד התור בשבוע הבא...

תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנקן נוזלי
    שאדיה
    13/06/2011

שלום רב
    יש לי שאלה לגבי חנקן נוזלי והשימושים שלו ... מחד אני יודעת שמשתמשים בו על מנת לשמור רקמות ביולוגיות בהקפאה ...מאיידך היה לי פעם כמה הפרעות ופגמים בעור והסיר לי אותם רופא העור דרך שימוש בחנקן נוזלי ... אז זאת אומרת שהוא שורף רקמות ..ואז זאת אומרת שהוא גורם לכוויות וזה בניגוד לעובדה שהוא שומר מזון ורקמות ביולוגיות ???יש מישהו שיכול להסביר לי בבקשה ...?????
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    חנקן נוזלי

הוספת תגובה

• חנקן נוזלי - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/06/2011

ככל שהתא פעיל יותר - הוא רגיש יותר לנזק (כוויית קור) בעת חשיפה לטמפרטורות של חנקן נוזלי.
    שימור תאים ורקמות בתנאי הקפאה עמוקה בטמפרטורות של חנקן נוזלי מבוצע על תאים ורקמות בשלבי פעילות נמוכה ובתנאים מיוחדים שמונעים מהמים הקופאים בתאים וברקמות לפצוע את התאים ולגרום כך למותם (- המים הקופאים מתרחבים בטמפרטורות שבין 0 ל -4 מעלות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעות קור
    לירון
    11/06/2011

בת 14 כל פעם שקצת קר ,בכל מיני מקומות בגוף
    מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעות קור

הוספת תגובה

• הוספה

לירון
    11/06/2011

תמיד חולף, אחרי כשעה...
    לא נעים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה...
    חסוי
    09/06/2011

בת 21, סובלת כבר הרבה זמן מגירודים בנרתיק ותכיפות במתן שתן הייתי אצל רופא נשים לפני כ-3 חודשים הוא לקח לי משטח וגינלי pcr לזיבה, כלמידיה, מיקרופלסמה ואורופלסמה, הכל יצא שלילי חוץ מאורופלסמה טיפלתי בזה אבל עדיין לא עבר הגירודים...חבר שלי לא קיבל טיפול, האם זה משנה?
    בכל אופן...יש לי דמעות בעיניים כבר כ-7 חודשים וכל רופא שאני הולכת אומר לי שזאת אלרגיה, הלכתי לרופא מומחה הוא אמר שיש 2 אפשרויות: או שזאת אלרגיה או שיכול להיות שיש לי כלמידיה..
    עכשיו השאלה שלי, האם התרבית ל pcr היא בדיקה אמינה?
    הנה התשובות:

CHLAMYDIA TRACH-PCR
    שלילי
    שלילי
    MYCOPLASMA HOM-PCR
    שלילי
    שלילי
    NEISSERIA GONOR-PCR
    שלילי
    שלילי
    TRICHOMONAS VAG-PCR
    שלילי
    שלילי
    UREAPLASMA UREAL-PCR
    חיובי
    חיובי
    MYCOPLASMA GEN-PCR
    שלילי
    שלילי

גם הרופא שלח אותי אחרי שטיפלתי באורופלסמה לעשות בדיקת שתן ותרבית
    ואלה התשובות:
    בדיקת שתן:
    GLUCOSE - U STRIP-NORMAL
    BILIRUBIN- U STRIP-NEG
    KETONES- U STRIP-NEG
    SPECIFIC GRAV-U STRI-1.027( ערכי הנורמה הם בין 1.001-1.030)
    PH- U STRIP-5.5 (ערכי הנורמה הם בין 4.8 ל 7.4)
    PROTEIN- U STRIP-10 (ערכי הנורמה הם בין 0 ל 30)
    UROBILINOGEN-U STRIP- NORMAL
    ERYTHROCYTES-U STRIP-NEG
    NITRITE- U STRIP-NEG
    LEUCOCYTES - U STRIP-NEG

התרבית יצאה שלילית...

האם זה בסדר, האם זה אומר שאין לי מחלות זיהומיות?
    אני ממש לחוצה, אני מעדיפה שזאת תיהיה אלרגיה...

לקביעת תור
    סגירה
    כלמידיה...

הוספת תגובה

• כלמידיה...

חסוי
    10/06/2011

ואגב יצא לי גם בפנים בסנטר חצ'קון פנימי כזה וזה אדום
    מזה? ואיך מטפלים בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של פצע שעור הקיף אותו כלפי חוץ
    איתי
    09/06/2011

לאחר שנפלתי בכדורגל והיה לי פצע די עמוק ברגל שלא התקרש בסופו של דבר הוא הפך לדבר שמצורף בתמונה.

השאלה שלי היא האם יש טיפול תרופתי שיכול להוריד את הגודש הזה מהרגל.. זה נורא דוחה אותי ואת הסביבה .

תודה , איתי.

הוספת תגובה

• סוג של פצע שעור הקיף אותו כלפי חוץ - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

שלום איתי,
    אין לי אפשרות לזהות בוודאות את התופעה המצולמת אך אני חודש שמדובר בצלקת.
    פנה לבדיקת רופא עור בשאלת אפשרות טיפול (הזרקת סטרואיד) להפחתת הבולטות של הצלקת.
    הערה: אם אכן מדובר בצלקת (טרייה יחסית) אזי הצבע האדום צפוי להתבהר במשך הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא סקס בטוח
    איש
    09/06/2011

שלום רב,

אשמח לקבל מידע כדי לקבל בעצמי החלטות לגבי התנהגות מינית:

1 סטטיסטית מה הסיכוי של גבר לקבל מחלת מין בעת קבלת מין אורלי
    2 מה הסיכוי הסטטיסטי של גבר לקבל מחלה בעת החדרת אצבעות לנרתיק של אשה
    3 הסיכוי הסטטיסטי עבור גבר לקבל מחלת מין בעת חדירה תוך שימוש בקונדום

ברור לי שמהזוית הרפואית מומלץ להשתמש בקונדום לכל פעילות מינית לצמצם מספר פרטנרים וכול אך זה כרוך בויתור ולכן אני מבקש מידע כדי לקבל בעצמי את ההחלטות באופן מושכל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא סקס בטוח

הוספת תגובה

• שאלות בנושא סקס בטוח - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

1. גונוריאה וסיפיליס מועברות גם במגע מיני אוראלי. הסיכון לכך תלוי במידת שכיחות המחלות באוכלוסיה
    2. הסיכון להדבקת האצבע נמוך ותלוי בעיקר בשלמות עור האצבע.
    3. הסיכון להידבקות במחלת מין בעת קיום מגע מיני מוגן הנו אפסי אך לא אפס לגמרי. אם הקונדום שלם ואינו פג תוקף, אם נלבש כראוי ובזמן הסיכון לכך נמוך ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות במפשעה.
    פלוני
    09/06/2011

אוקיי, אז הסיפור הוא כזה;

אני בן 23. לפני כמה חודשים הופיעו לי פתאום משום מקום יבלות במפשעה, מסביב לאיבר המין. הלכתי לרופא עור ומין, נתן לי חומצה סליצילית. השתמשתי במשך תקופת זמן מסויימת יחד עם טיפול בחנקן, ובאמת הנגעים חלפו כאילו לא היו.

לפני שבועיים, שמתי לב שהם חזרו, אלא שהפעם הם על איבר המין עצמו.

השאלה שלי היא כזו; שמעתי שיש חיסון לוירוס הפפילומה לנשים שיכול להשפיע גם על יבלות אלה, האם החיסון הזה אפקטיבי גם לגברים (יותר נכון, נגד קונדילומה) והאם הוא יכול למנוע חזרה של היבלות אע"פ שהוירוס כבר נמצא בגוף שלי?

באמת שאני כבר אובד עצות, אין לי מושג מה לעשות כבר כדי שהדבר הזה יעזוב אותי. זה מהווה מפח נפש רציני עבורי.

תודה מראש לכל עונה, פלוני.

לקביעת תור
    סגירה
    יבלות במפשעה.

הוספת תגובה

• יבלות במפשעה. - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

1. עדיין אין אישור לשימוש בחיסון לגברים - אך צפוי בקרוב
    2. בכל מקרה יש צורך לצרוב את היבלות בחנקן נוזלי כל 3 שבועות ולהתמיד בכך עד שהיבלות מפסיקות לחזור.
    3. הקפד על קיום יחסי מין מוגנים.
    4. הפנה את בת זוגך לבדיקת רופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגלל הורמונים?
    דניאלה
    07/06/2011

במשך מספר שנים עברתי טיפולי פריון (ללא הצלחה) בהם הזרקתי בבטן הורמונים בכמות גדולה, לעיתים 4 זריקות ביום. 8 חודשים עברו מאז הטיפול האחרון. במהלך הטיפולים צצו בגופי כתמים שונים נרחבים במפשעה. אך לאחר הפסקת הטיפולים חלה הרעה ויש לי כתמים פנימיים נרחבים אדומים על החזה, הרגליים, המפשעות והבטן. במגע לא מורגש דבר, הם פשוט מתחת לעור. צבע החזה הפך אדום במקום לבן. על הרגליים יש גם פריחה שמתפשטת. הכתמים והפריחה מגרדים לעיתים בעיקר לאחר מקלחת או מריחת קרם. אין לכתמים ראש כלשהו או בליטה.
    בתחילת התופעה רופא אמר שזה אסטמה של העור. השתמשתי בכדורים ומשחה וחל שיפור. לאחר ההרעה רופאה אחרת אמרה שזה תוצאה של ההורמונים ושתהיה שנה בה יהיה חוסר איזון הורמונלי. נתנה משחה שלא הועילה.
    מה זה יכול להיות?? מה עלי לעשות ? האם זה יעבור?
    אני מתכוונת לקבוע עם רופא פרטי אך עד אז אשמח לקל תשובה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה
    בגלל הורמונים?

הוספת תגובה

• בגלל הורמונים? - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית. פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור מגרד וחולשה
    יוסי
    07/06/2011

אתמול שכבתי עם מישהי לי זאת הייתה פעם ראשונה ולה לא, הייתי עם קונדום אבל לפני זה היא מצצה לי וזה היה בלי קונדום, עכשיו אני מרגיש גירוד בכל הגוף וחולשה בעיקר בידיים זה מרגיש כאילו הן צפות...

התסמינים האלה אופייניים למחלת מין כלשהי? יש מצב שזה פשוט משהו פסיכולוגי שאני מרגיש בגלל לחץ או חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    עור מגרד וחולשה

הוספת תגובה

• עור מגרד וחולשה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

התסמינים אינם ספציפיים למחלת מין למיטב הבנתי.
    פנה לבדיקת רופא המשפחה לבירור התסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה בקיום יחסי מין
    טום
    07/06/2011

שלום,

יש לי חבר כבר 10 חודשים (אנחנו שני בנים), בזמן האחרון כל פעם שאנחנו מנסים לקיים מין אנאלי ממש ממש שורף לחבר שלי בפי הטבעת ברמה שאנחנו לא יכולים להמשיך.

אנחנו משתמשים בחומר הכי יקר של חברת איי די וכבר קנינו שלוש סוגים שונים
    וגם ניסינו להחליף קונדומים...

נשמח לקבל עצה טובה :)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה בקיום יחסי מין

הוספת תגובה

• שריפה בקיום יחסי מין - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

פנו לבדיקת פרוקטולוג.
    בכל מקרה הקפידו על שימוש בקונדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס מולוסקום
    מעיין
    06/06/2011

אני בת 24, ויש לי את וירוס המולוסקום .
    הייתי שמחה לדעת מה הן דרכי הטיפול שיכולות להסיר את הנגעים בצורה המהירה ביותר. אני מתחתנת בחודש הקרוב וחייבת שזה ירד לי מהפנים.

קראתי בפורומים שאפשר לצרוב/פשוט להמתין.
    לצרוב-מפחדת מסימנים בפנים בחתונה.
    להמתין-אין לי זמן

תודה,
    מעיין.

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס מולוסקום

הוספת תגובה

• למולוסקום יש טיפול

דן
    07/06/2011

אם תסירי בחנקן או בצורה אחרת ( כרורגית )
    הוירוס יתרבה !

חפשי בגוגל - מולוסוקום

יש משחות שמעלימות אותו מהעור בלי שום הסרות וחנקן.

בההצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס מולוסקום - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

1. זמן ההחלמה לאחר צריבה בלייזר או אלקטרוליזה ב"מחט חשמלית" הנו כ 10 ימים
    2. בכל מקרה - בצעי בדיקת HIV
    3. שיהיה במזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש אחרי נטילת כדורים
    יונתן
    06/06/2011

אני בן 16
    לפני שבוע בדיוק סיימתי טיפול של 3 חודשים בכדורי אנטיביוטיקה מינוציקלין.
    בהתחלה היה לי אקנה בינוני, עכשיו המצב השתפר פלאים - למרות שלפעמים עדיין יוצא לי פצע פה או שם אבל זה לא נורא.

בכל מקרה, בכל ה-3 חודשים האלו לא נחשפתי לשמש, בקושי הייתי תחת השמש.
    היום, שבוע לאחר שסיימתי את הכדורים, הייתי 5-10 דקות מתחת לשמש והרגשתי שאני ממש נשרף !!

ההורים שלי אמרו לי שזה לא דווקא אומר שהעור עדיין רגיש , אלא זה פשוט ככה כי לא הייתי רגיל להיחפש לשמש המון זמן.
    האם זה סתם ההרגשה שלי בגלל שלא הייתי חשוף הרבה זמן לשמש או שמה העור שלי עדיין רגיש ?

רציתי לשאול, כמה זמן אחרי סיום נטילת הכדורים אפשר להחשף באופן רגיל לשמש? (אני לא מדבר על שהייה ארוכה בים או בבריכה, אלא לשמש ביומ-יום קצת פה וקצת שם)

תודה מראש

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש אחרי נטילת כדורים - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/06/2011

מינוציקלין ותכשירי אנטיביוטיקה אחרים ממשפחת הטטרציקלינים גורמים, אכן, לרגישות מוגברת לקרינת השמש. הרגישות חולפת כחודש לאחר הפסקת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה