מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומהיוסי13/07/2011
שלום,
לפני כמה חודשים חברה שלי פתאום שמה לב לגידולונים קטנים שהופיעו לה ליד איבר המין, אבל לא התרגשנו מזה יותר מידי.
כמה זמן אח"כ הופיעו גם לי גידולונים דומים בבסיס איבר המין והבנו שזה כנראה משהו מדבק.
לפני כשבוע הייתי אצל רופאת עור שבמבט אחד איבחנה את זה כקונדילומה וצרבה את הנגעים עם חנקן נוזלי.
חברה שלי היתה אתמול אצל הגניקולוגית שלה שאמרה שמה שלה יש זה כלום, לא קונדילומה.
ההגיון אומר שאחת מהן טועה, לא?
תמיד הנחנו שאני נדבקתי מחברה שלי אבל יכול להיות שנדבקתי מהחברה הקודמת... לכן תהיתי, כמה זמן אחרי הדבקות בוירוס מופיעים הנגעים בד"כ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה משחות מומלצות
ירון13/07/2011יש ש 2 משחות מדהימות לקונדילומה שאני ממליץ לך
הן על בסיס צמחי.
תחפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
תגיע לאתר של המטפל שפיתח אותן.
אני לא מכיר שום טיפול אחר ברמה הזו.
לי הם הסירו 8 יבלות מה שלייזר לא הצליח למגר בכמה מחזורים.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובת אחד המומחים
יוסי23/07/2011אחרי ש/כבר עבר שבוע וחצי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב, מבקש את דעת המומחים
יוסי30/07/2011שאלה מלפני כמעט חודש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה - תגובה
ד''ר אהוד סופר30/07/2011יוסי שלום,
קונדילומה אקיומינטה נגרמת על ידי וירוס HPV. הוירוס מידבק ועובר ביחסי מין.
זמן הופעת הנגעים מיום ההדבקה משתנה מאד.
אם לחברתך יש ספקות - מציע לה לפנות לרופא עור לאיבחון וטיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וקמטים במצח?יונתן13/07/2011
אני בן 16 ולפני כ2-3 חודשים התחיל להיות לי יובש במצח
בנוסף ליובש אני רואה 3 קמטים לרוחב במצח שנראים ממש ממש רע...
הלכתי לרופא עור והוא נתן לי מרשם לקרם לחות למרוח פעם ביום ולא עוזר..
ניסיתי למרוח קרם לחות אחר פעם ביום וזה גם לא ממש עזר..
אולי זה עוזר טיפה ליובש אבל לא לקמטים.
מה לעשות? הקמטים האלה ממש נראים רע.. ואני רק בן 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש וקמטים במצח
רחל20/07/2011יובש וקמטים הם חברים טובים...בדרך-כלל הולכים יד ביד וקשה להפריד ביניהם....
אתן לך דוגמה פשוטה - כשאין גשם (לחות) האדמה מתייבשת והתוצאה = תלמים חרושים באדמה. בדיוק כך מתנהג עור הפנים שלנו.
עור הנוטה להתייבש בדרך כלל הוא עור עדין ורגיש.
אתה נמצא כרגע ב"גיל ההתבגרות"...זהו גיל משופע בהורמונים. הורמונים הם חומרים כימיים המופרשים מכמה בלוטות בגופנו....הם מופרשים למחזור הדם ומתפזרים בכל הגוף. כמות ההורמונים המוגברת בגיל ההתבגרות מביאה לכמה תופעות לא רצויות וביניהם האקנה, הפרשה מוגברת של חלב לפני העור. האקנה יודע לעשות צרות איומות - לבייש אותנו, לפגום במרקם העדין של העור, להותיר סימנים, צלקות, נקבוביות רחבות, להפריש ריח גופרתי אופייני ודוחה...מראה פנים מבריק כתוצאה מהפרשת החלב המוגברת ובאותה המידה ליבש את העור. זה לא חייב להתרחש בכל הפנים, זה תלוי בריכוז בלוטות החלב שבדרך כלל נמצאות ברובן באזור המוגדר כאזור ה- T, כלומר מצח-אף-סנטר.
בדרך כלל התופעה חולפת בתום תקופת ההתבגרות - או יותר נכון עם הירידה בכמות ההורמונים וחזרה למצב רגיל, אך זה תלוי ומשתנה מאדם לאדם.
הדרך הטובה ביותר לשמור על עור הפנים היא באמצעות - ניקיון וניקיון ועוד פעם ניקיון.
אסור ליבש את העור יתר על המידה.
אחת ליום להשתמש בחלב פנים ומי פנים ואחת ליום בסבון והרבה מאוד מים נקיים.
אחת לשבוע לעשות פילינג ומסכה. רצוי להשתמש בפילינג עדין - לא כזה שצריך לשפשף בכדי לא לגרום לנזק נוסף.
כל יום למרוח את הפנים בקרם לחות טוב, לא צריך להיות יקר, צריך להכיל כמות גדולה של אוראה.
אסור לשכוח לשתות....בעיקר מים, מועיל מאוד לעור הפנים גם בחורף וגם בקיץ ללא הבדל.
מייעצת לך לפנות לקוסמטיקאית טובה להתייעצות.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש וקמטים במצח? - תגובה
ד''ר אכי פרידמן20/07/2011אם אתה מוטרד גש ליעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בנשירת שיער גבריתאבי11/07/2011
שלום,
אני בן 24 ולאחרונה התחלתי להבחין בתסמינים של התקרחות: דילול ברכות, קו שיער קדמי נסוג מעט, ובקודקוד פחות שיער מבשאר הראש, שבילים עדינים.
עדיין השיער נראה מלא שיער אך ע"פ התסמינים התחלתי לקחת פרופסיה. לאבי (בן 58) יש שיער על כל הראש, אך קודקוד מקריח ומפרצים סבירים.
לאחר 8 ימים של נטילה, אני מוצא סיבה לשאול אם יש טעם להמשיך נוכח תופעות הלוואי: חשק מיני כמעט שלא קיים, קושי בהגעה לזקפה מלאה. בנוסף, כאבים עדינים וממושכים באשכים, ומדי פעם "פעימות" כאב קטנות בחזה. קראתי שהתרופה עלולה לגרום לסרטן החזה בגבר.
האם לפי תופעות אלה עלי להפסיק ליטול אותה, או שזה אמור לחלוף עם הזמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
אבי11/07/2011עדיין הראש נראה מלא שיער, במרכז הקודקוד שטח קטן ללא שיער.
ע"פ הגרפים: אני בדרגה 1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להעברת מחלות דרך נשיקהעידן09/07/2011
שלום,
חברה שלי לוקחת ראקוטן ולכן השפתיים שלה מאוד סדוקות ועם חתכים קלים. לעיתים רחוקות זה אף מגיע לדימום קל מאוד ומקומי בחתכיםבשפתיים אצלה. הבנתי שזאת תופעת לוואי נפוצה של ראקוטן, אם כי אצלה זה קיצוני מהרגיל. היא שמה ליפ-סטיק מספר פעמים ביום שעוזר קצת אבל זה עדיין קים.
השאלה שלי היא האם זה בסדר להתנשק איתה-גם צרפתית או שזה יכול להיות מסוכן/להעביר מחלות?
בינתיים התנשקנו כרגיל אך אני מתחיל לחשוש שזה אולי מסוכן לי?
מצד שני, קשה לקיים קשר מיני מבלי להתנשק...
בכל מקרה אודה לך אם תענה לי על השאלות ואף תציע לי מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם לענות לי על השאלה.....
עידן12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מוזרים על הזרוערועי08/07/2011
יצאתי מהמקלחת וגיליתי את הסימנים הללו על הזרוע,
אדומים, מרובעים, וברווחים שווים אחד מהשני.
לא כואב, לא מגרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שנשענת עם היד?
יואב08/07/2011באזור המחשב אולי.
לי זה קרה כמה פעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי על זה
רועי10/07/2011לא נשענתי על כלום, בטח שלא על משהו עם דוגמא כזאת,
לא ליד המחשב ולא במקום אחר..
וזה בכלל מתחת לשרוול של החולצה, (ואין לי גופיות כתפיות..)
בינתיים התקלחתי כבר פעמיים וזה לא עבר, זה נראה בדיוק כמו אתמול.
אקבע תור לרופא עור.
אשמח לשמוע אם זה נגע עור מוכר או ידוע עד שהתור יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשו תעזרו לי-אני כ"כ מפחדתקרן08/07/2011
שלום רב,
שמי קרן ולפני כשנתיים יצא לי לייד העין נקודה לבנה שמאז ועד היום היא הלכה וגדלה להרבה נקודות לבנות שנראות כמו כרובית והן בולטות והמקום הולך ונראה רע מיום ליום(שללו לי בעיות סוכר וכולסטרול)לפני כשלושה חודשים יצא לי לייד העין השנייה כתם לבן שאינו בולט,פשוט נראה כי חסרה שם פיגמנטצייה.
שלחו אותי לביופסיות בשתי העיניים וקריא לכם את התוצאות בתקווה שתעזרו לי לדעת מה יש לי
right-focus perifollicular and inflammation
left-skin showing melanophages in upper dermis /no tumor seen
אבקש לציין שבצד שמאל הרופאה לקחה בטעות ביופסיה לא מהנגע הלבן אלא ממקום לייד כך שאיני בטוחה שהתוצאה משקפת לגמרי במדוייק.
הבנתי שצד ימין זה משהו אחד,ואילו צד שמאל מזכיר משהו כמו התחלת ויטיליגו
אנא,אני מתחננת,אני כ"כ מפחדת -בבקשה הסבירו לי את התוצאות של שתי האבחנות ואיך עליי להמשיך לטפל והאם יש לכך פתרונות.
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשו תעזרו לי-אני כ"כ מפחדת - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/07/2011פני שנית לרופא שהפנה אותך לביופסיה להערכה חוזרת של התשובה ההיסטופתולוגית והרלבנטיות שלה לנגעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהקרין08/07/2011
שלום אני סובלת מאקנה/רוזיצאה (לא ברור מה זה) בעיקר כל הראש שלי אדום עם פצעים ברקות. לפעמיים מסביב לפה אחד או 2. במצח כבר התנקה. וגם בלחיים . בעיקר האדמומיות מופיע לי. ואני דיי מיואשת. אני ילדה יפה עם עור אדום. בת 22. אני כבר שנתיים ככה אפשר לומר. האיפור מצליח להסתיר לפעמיים. גם העור דיי רגיש שנוגעים ישר רואים אדום.(גם זה דיי החלים הרגישות אך היא עדיין קיימת) הרופא עור נתן לי רוזקס. היום זה היום העשירי. שאני קמה בבוקר העור שלי לא אדום. אולי ורדרד אבל זה כבר יותר נורמלי. אני אמורה כבר לראות תוצאות ביום העשירי? כי שאני שוטפת פנים בשביל לשים רוזקס אני משתמשת בסבון מחטא. סבון לניקוי עמוק של לייף במיוחד לאקנה ולעור פגום.(ככה הרוקחת המליצה לי לפני שאני מורחת את הרוזקס. ) אז מה שבאתי לומר שהעור שוב הופך לאדמומי אחרי שאני שוטפת עם הסבון ומורחת רוזקס, אחרי שקמתי עם עור דיי יפה. ולאחר שהרוזקס מתייבש העור חוזר לעצמו. זה אמור להיות ככה? מתי בערך אני אמורה לראות תוצאות נורמליות שסוף סוך אני אשטוף פנים והן לא יהיו אדמומיות? ראקוטן יעזור לי? אני חייבת לציין ששנתיים אחרונות נפגע לי ההיזון בגוף והמחזור לא היה סדיר אני מניחה שבגלל זה הופיע לי מה שהופיע בפנים. עכשיו אני מטפלת בהורמונים דרך דיקור סיני וצמחי מרפא. כדי להוריד גם את האנדרוגנים. יכול להיות שהתוצאה תיהיה שההורמונים יחזרו לעצמם??
אני אשמח לתשובות. אם סיבכתי אז השאלה מתי אני אמורה לראות תוצאות אחרי רוזקס. והאם אחרי הסדרת ההורמונים הפנים יחזרו לעצמם.?
תודה רבה אני אשמח לתשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/07/2011הביטוי של רוזציאה על עור הפנים הנו בנטיה להסמקה, סומק קבוע וכן פצעונים.
הנטיה למחלה זו הנה תורשתית ונדרש טיפול מתמיד ברוזקס למניעת החמרה חוזרת.
חפשי מידע נוסף בגוגל (Rosacea)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא בקשר לאקנה
קרין11/07/2011אולי בכל זאת זה אקנה?? איך אתה קובע שזה רוזציאה כי הרופא הביא לי רוזקס?
קראתי באינטרנט שגם אלה עם אקנה קיבלו רוזקס..
ואם זה רוזיציאה אין איזה לייזר משהו שיכול להעלים את זה.? זה פנים זה לא נראה טוב..
וממי יכול להיות קיבלתי את זה. אמא שלי ורדרדה. ואבא שלי גם. אבל אין להם רוזיצאה. הם חלקים בפנים.
אני אשמח לתשובה תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הקרקפתיונה08/07/2011
שלום רב,
בעלי סובל מפצעים על הקרקפת, הוא נוטל ראקוטן ורציתי לשאול אם זה עשוי לפגוע באיכות הזרע שלו כי אנו מנסים להיקלט להריון.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הקרקפת - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/07/2011אין מניעה לגברים להשרות הריון במהלך טיפול ברואקוטן. לא ידוע שרואקוטן פוגעת באיכות הזרע. לא ידוע שנטילת רואקוטן ע"י גברים מגבירה סיכון למומים בעוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מבצעים בדיקה תקופתית?ג'ינג'י08/07/2011
אני נוהג לבצע בדיקה תקופתית כל שנה.
כאשר הצעתי לרופא בבדיקה האחרונה לצלם אותי על מנת לאפשר השוואה של התפתחות נקודות בבדיקה הבאה, הוא טען שזה לא מעשי ולא נהוג.
אני לא מסוגל לזכור אילו נקודות הן חדשות ואילו לא, והאם הן מתפתחות או לא, ובוודאי שהרופא לא מסוגל.
מה דעתכם - האם בדיקה שנתית מחייבת תיעוד מפורט יותר מאשר הכמה מלים שהוא רושם בתיק שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מבצעים בדיקה תקופתית? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/07/2011לרופאי עור בקהילה אין אפשרות מעשית לבצע ניתור מצולם של שומות.
קיימות מס' מרפאות שמבצעות בדיקה כזו. הבדיקה אינה כלולה בסל הבריאות ומבוצעת במסגרת פרטית - במקרים מסויימים עם השתתפות הביטוחים המשלימים או ביטוחי בריאות פרטיים.
המרפאות שאני מכיר:
1. molemap
2. מרפאה לצילום שומות בתל השומר
3. מרפאה שמפעילה ד"ר אניטה לזרוב
הערה: יתכן שקיימות עוד מרפאות בארץ שמספקות שרות זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וירוס פפילומה אצל גברשני08/07/2011
שלום רב. אובחנתי עם וירוס פפילומה, מס' מסויים. יש לי בן זוג חדש, ואני מעוניינת לדעת האם הוא נדבק בוירוס במהלך חייו, וזאת כיוון שאני רגישה יותר להידבק בעוד זנים של הוירוס.
אני מעוניינת שהוא יעבור את הבדיקה, שלמיטב הבנתי הינה פרטית.
כיצד לבק את הבדיקה, וממי?
כיצד היא מתבצעת?
בברכה, ובתודה מראש,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת וירוס פפילומה אצל גבר - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/07/2011איני יודע איך מבצעים בדיקה כזו מעור בריא למראה ואיני בטוח שיש לה ערך כלשהו.
בררי זאת אצל רופא הנשים שלך או אצל יועץ למחלות זיהומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוש במשחה טופיסלןשרון07/07/2011
שלום,
יש לי קרטוזיס פילאריס בזרועות ובירכיים ואני משתמשת בקלמוריד שעוזר חלקית. קיבלתי מרופא עור טופיסלן למריחה פעמיים בשבוע. אני חוששת להשתמש במשחה מאחר ויש בה קורטיזון. אני רוצה לדעת האם מומלץ להשתמש במשחה באופן הזה לזמן ארוך? ואם יכול להיות שלאחר הפסקת השימוש במשחה מצב העור יחמיר אף יותר מאשר לפני תחילת השימוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוש במשחה טופיסלן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/07/2011שלום שרון,
KP הנה תופעה תורשתית שכיחה ונורמלית למדי.
השימוש בקלמוריד הנו נסבל ואני שמח שאת מוצאת בו תועלת.
שימוש בתכשירים המכילים סטרואידים או רטינואידים אינו מוצדק בעיני כוון שהתועלת מזערית, חלקית וזמנית ואינה מצדיקה את תופעות הלוואי הצפויות עקב השימוש בם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בן 15גל06/07/2011
שלום ד"ר!
לפני שנה התחילו לי המון סימני מתיחה במותניים שנוצרו כנראה מהשמנת יתר.
עד היום יש לי אותם בצבע אדום ורוד וכל הזמן נוצרים לי עוד סימנים כאלו והם בולטים מאוד.
זה כבר ממש מבייש ומעיק כל הסימנים האלו ואני רוצה לטפל בהם לפני שזה יחמיר עוד יותר ממה שעכשיו.
מה אתה מציע לי לעשות, כיצד אפשר לעצור את זה ולטפל במה שקיים?
בבקשה עזרה!
תודה,
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה בן 15 - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/07/2011צבע פסי המתיחה צפוי להתבהר בחודשים שאחרי הווצרותם אך עצם הופעתם, ריבויים והמשך הופעת חדשים מחייב בירור רפואי.
פנה לבירור בסיסי אצל רופא המשפחה שלך, כהכנה להערכה מליאה של אנדוקרינולוג - מומחה לבלוטות הפרשה ומשק ההורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל07/07/2011קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה!
ועוד שאלה, האם יש קשר בין אוננות ל"סימני מתיחה" הורודים האלה שעל המותניים?
יכול להיות שזה גם בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלה הנוספת?
גל12/07/2011משום מה עכשיו הוא נותן לי להגיב פה.
אשמח לקבל תשובה לשאלה האחרונה ששאלתי.
תודה רבה לך,
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס ויובש בקרקרפתאיתן06/07/2011
יש לי פסוריאזיס בקרקפת. הבעיה היא שחוץ מהמקשקשים שהם מפגע אסתטי חמור. העור של הקרקפת מתייבש וזה ממש מגרד מטירוף.
אני בדר,כ חופף עם אלפוסיל אבל זה לא עוזר לא לקשקשת ולא לגירוד. יש איזה שמפו או משחה אחרת טובה (ניסיתי כבר כמעט הכל, דיפרוסליק דייבונקס דייבובנט באטקרטון....) השאלה אם יצא משו חדש בזמן האחרון שמפו או משחה אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס בקרקפת
גיא06/07/2011גם לי יש פסוריאזיס בקרקפת ובגוף.
מה שהכי עזר לי היא משחה צמחית פסורליט
לי הורכבו 2 סוגים.
אני כרגע לוקח גם טיפול פנימי על אותו בסיס.
תחפש בגוגל - פסורליט
זה האתר של המטפל.
כל טוב לך ואל תשתמש בסטירואידים כמו שעשית כי זה גורם להחמרה ברמות.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדילומהעידית04/07/2011
שלום רב,
לפני כחודש וחצי גיליתי באיזור פי הטבעת יבלת ולא ייחסתי לכך חשיבות, לאחר התפשטות נגעים רבים ונוספים איזור פניתי היום לרופא עור שאבחן זאת כקונדילומה אקומינטה. הוא צרב לי את האיזור ונתן לי משחת אלופימיצין לשבוע הראשון ולאחר מכן אלדרה. בנוסף, ביקש ממני לחזור עוד חודש וחצי למעקב. לאחר קריאה באינטרנט על הקונדילומה נבהלתי מעט אני חייבת לומר , וברצוני לשאול מספר שאלות:
1. בוודאות אני נושאת את הוירוס לפי הבנתי אם יש נגעים, האם עליי בכל זאת לעשות בדיקה ולבדוק איזה זן אני נושאת?
2. אין לי בן זוג קבוע, האם עליי להימנע כעת ממין ? אם כן עד מתי?
3. האם עליי לידע בני זוג עתידיים על כך? זה מביך ועשוי לעורר בעיות.
4. משחת האלדרה יקרה ולכן לא קניתי אותה עדיין, האם היא מומלצת ועוזרת?
ובאופן כללי, איך עליי להמשיך כעת את ההתנהלות השגרתית.?
תודה מראש,
אילנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדילומה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/07/2011שלום אילנית,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: בוודאות אני נושאת את הוירוס לפי הבנתי אם יש נגעים, האם עליי בכל זאת לעשות בדיקה ולבדוק איזה זן אני נושאת?
תשובתי: לדעתי אין בכך תועלת. יש לטפל בנגעים עד שיעלמו ולא יחזרו. יתכן שיש בכך טעם בשאלת ביצוע חיסון כעת. הוועצי בכך עם הגינקולוג שלך
2.
שאלתך: אין לי בן זוג קבוע, האם עליי להימנע כעת ממין ? אם כן עד מתי?
תשובתי: כנראה שכך - לפחות ממגע מיני ללא קונדום עד ריפי מלא (6-12חדשים ללא חזרת נגעים). אני ממליץ גם שתיבדקי ע"י גינקולוג - קולפוסקופיה ומשטחי PAP חוזרים בשאלת נגיעות צואר הרחם וריריות איברי המין שלך
3.
שאלתך: האם עליי לידע בני זוג עתידיים על כך? זה מביך ועשוי לעורר בעיות.
תשובתי: השאלה הנה בתחום האתיקה האישית ולא בתחום הרפואי ולכן אמנע מתשובה
4.
שאלתך: משחת האלדרה יקרה ולכן לא קניתי אותה עדיין, האם היא מומלצת ועוזרת?
ובאופן כללי, איך עליי להמשיך כעת את ההתנהלות השגרתית.?
תשובתי: לחליפין תצטרכי לבצע טיפול בחנקן נוזלי כל 3 שבועות עד הלמות הנגעים ולאחר מכן פעם נוספת כדי למנוע חזרתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה + והעלמות שער ב זקןמוני04/07/2011
בס"ד
שלום דר
אני טל בן 31
יש לי שיער קארה שחור עד הכתף חלק מזה כמה שנים אני מרגיש שהשיער דליל בעבר הוא היה יותר עבה ומלא כיום הוא דיי מקלות חלק .
יש לי הרגשה שבשנים הוא התמעט ונעשה דליל במיוחד בחלק העליון בקרקפת יש מיעוט שיער ושבילים גדולים ונקודות ללא שיער . אין לי נשירה מסיבית אני לא רואה שיערות על הכרית שאני קם בבוקר אבל בהחלט יש התמעטות שיער והשיער נשבר בקלות ..
גמלה בי ההחלטה להשתמש בפרופסיה . אני לא טוב במריחות של תכשירים על בסיס יומי עדיף לי לטול כדור ..
השאלות שמתעוררות אצלי כאלו
1. האם יש סיכוי בפגיעת איכות הזרע לכשארצה להביא ילדים יצעוררו אצלי בעיות פוריות או אימפוטנציה ..
2. יש לי מראה מאוד נערי ואין לי צמיחת זקן מסיבית בפנים ובאזור הלחיים בכלל לא .. אני מעוניין לשמור על המראה הזה האם נטילת הפרופסיה עלולה לגרום לי לצמחית שיער על הפנים יותר ממה שיש לי ובאזורים שלא צמחו לי מעולם שיערות ..
3. האם הכדור משפיע נפשית ?<
4. אילו סיכונים קיימים ומה יעילות התרופה ?
5. לפני חודשיים נעלם לי חלק בזקן באזור הצוואר בצד שמאל
הרופא טען שזו תופעה שמקורה ככ הנראה בלחץ וסטרס אכן אני עובד בתנאי לחץ תמידי .. חודשיים שהאזור לא הצמיח שיער זקן אלא רק יצאו שיערות לבנות קטנות .. האם הפרופסיה תעזור גם למקרה הזה ? ואם לא מה הסיכוי שיצליח לצמוח לי זקן באזור כי האזור נראה לבן ללא שיער וזה כמו כתם ומפריע לי מאוד
בברכת בריאות איתנה ושילמה לכולנו
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופצייה אריאטה עיצה עבורך
גיא04/07/2011לתופעה שאתה מתאר קוראים אלופצייה ארייאטה.
הטיפול בה במסגרת רפואת עור רגילה הוא במשחות סטירואידיות שאוליי ישפרו קצת את המצב אך התופעה תלך ותחזור.
תחפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
יש משחות צמחיות שפועלות מדהים נגד דלקות עור ובניהם גם אלופצייה אריאטה.
עצה מבעל נסיון במחלה אחרת שמטופל גם כן אלטרנטיבית.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה + והעלמות שער ב זקן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/07/2011שלום טל,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם יש סיכוי בפגיעת איכות הזרע לכשארצה להביא ילדים יצעוררו אצלי בעיות פוריות או אימפוטנציה ..
תשובתי: פרופציה מפחיתה את כמות נוזל הזרע אך לא פוגעת באיכות הזרע או בפוריות. שימוש בפרופציה עלול לגרום להפחתת עוצמת הזיקפה או להפחתת החשק המיני.
2.
שאלתך: יש לי מראה מאוד נערי ואין לי צמיחת זקן מסיבית בפנים ובאזור הלחיים בכלל לא .. אני מעוניין לשמור על המראה הזה האם נטילת הפרופסיה עלולה לגרום לי לצמחית שיער על הפנים יותר ממה שיש לי ובאזורים שלא צמחו לי מעולם שיערות ..
תשובתי: לא מוכרת לי השפעה של פרופציה על שיער הפנים בגברים אך איני בטוח שאין לפרופציה השפעה על שיער הזקן - במילים פשוטות יותר: איני יודע בוודאות את התשובה לשאלתך
3.
שאלתך: האם הכדור משפיע נפשית ?[
תשובתי: לא מוכרת לי השפעה כזו של הפרופציה מלבד ההשלכות הנפשיות הכרוכות בהתקרחות או במניעתה
4.
שאלתך: אילו סיכונים קיימים ומה יעילות התרופה ?
תשובתי: תופעות הלוואי שמוכרות לי הנן הפחתת החשק המיני, הפחתת עוצמת הזיקפה, הגדלת שדיים וכן דיווח על חשד להגברת שיעור סרטני ערמונית קשים ועל השפעה על המוח באזורים בם אמור הורמון המין הגברי להשפיע
5.
שאלתך: לפני חודשיים נעלם לי חלק בזקן באזור הצוואר בצד שמאל, הרופא טען שזו תופעה שמקורה ככ הנראה בלחץ וסטרס אכן אני עובד בתנאי לחץ תמידי .. חודשיים שהאזור לא הצמיח שיער זקן אלא רק יצאו שיערות לבנות קטנות .. האם הפרופסיה תעזור גם למקרה הזה ? ואם לא מה הסיכוי שיצליח לצמוח לי זקן באזור כי האזור נראה לבן ללא שיער וזה כמו כתם ומפריע לי מאוד
תשובתי: אם מדובר באלופציה אריאטה אזי הסיכוי לצמיחה מחודשת של השיער בכתם הקרח על אזור הזקן גבוה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלה06/07/2011בס"ד
תודה רבה על התשובות דר
אך רציתי לדעת מה הסיכוי להפחתת זיקפה ודלול הזרע (שגם ככה אין לי כמוית גדולות ממנו בעת השפיכה ) כתוצאה מנטילת פרופסיה ..
כמו כן דברת על סרטן הערמונית שיכול להיווצר כתואה מנטילת התרופה או שלא הבנתי נכון ? אבי שיהיה בריא קבל לצערי סרטן הערמונית בגיל 62 הוא עבר ניתוח והקרנות.. האם יש סיכוי שיתפתח אצלי משהו דומה חס ושלום אם אתחיל לקחת פרופסיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/07/2011הסיכון להפרעה בעוצמת הזיקפה הנו עד 2% מהמטופלים.
הפחתת נפח נוזל הזרע קורית בכמעט כל המטופלים.
הסיכון לסרטן חמור של הערמונית מוגבר באנשים עם נטיה תורשתית לכך (הפרעה לאנזים מסויים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)