מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיזוף מלאכותי .ענת01/05/2011
היי.אני בעלת עור בהיר והייתי מעוניינת לדעת האם שיזוף מלאכותי ממש מסוכן גם בחשיפה מעטה?הכוונה היא אם אני מבצעת שיזוף במכונה שלוש פעמים למשך זמן של עד 12 דקות .האם זה יותר מסוכן מלשבת בשמש כל יום לפחות שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף מלאכותי . - תגובה
ד''ר אהוד סופר02/05/2011ענת שלום רב,
שיזוף מלאכותי באמצעות מכונות מעלה את הסיכון למלנומה (סרטן עור) ואינו מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלוך שהתכסה בעור בפיןדני נוימן29/04/2011
שלום,
יש לי כבר מזה זמן פצע בפין שנראה כלכלוך שהתכסה בעור.
ניסיתי זמן רב להוריד אותו באמצעות לחיצתו עם הידיים וזה די כואב.
מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלוך שהתכסה בעור בפין - תגובה
ד''ר אהוד סופר02/05/2011דני שלום רב, לצערי לא ניתן לאבחן את הבעיה באינטרנט. נא פנה למומחה לרפואת עור לבדיקה קלינית וקבלת טיפול בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ISSUEחם28/04/2011
מה יש לאלרגיה מברזל באיזור הידיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
ד''ר אהוד סופר02/05/2011שלום,
ראשית, יש לאבחן האם מדובר באלרגיה ולערוך טסטים לגורם האלרגיה.
פנה למומחה לרפואת עור לאנמנזה, בדיקה קלינית, ביצוע טסטים בהתאם, אבחנה וקבלת טיפול בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על העור באזורי כלי דםסרגי28/04/2011
שלום
יש לי כל כמה שנים תופעה שחוזרת על עצמה, נקודות אדומות קטנות על הידיים, רגליים ובצדדי ההחזה. הנקודות מרוכזות על העור באזורים שרואים ורידים או כלי דם.
השאלה אם זה יכול להיות קשור לאלרגיה או למשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות על העור באזורי כלי דם - תגובה
ד''ר אהוד סופר02/05/2011ב' שלום רב,
הגורמים לתופעה זו יכולים להיות רבים. נא לגשת למומחה לרפואת עור, לאנמנזה , בדיקה קלינית, אבחנה וקבלת טיפול בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים אם הרופא אומר תבוא מתי ש
בן05/05/2011שזה מופיע. עד שאני מגיע לרופא הנקודות נעלמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיהאדיר בנינו26/04/2011
אני סובל כמעט כשנה וחצי מכתמים אדומים על איבר המין. הכתמים יורדים כאשר אני מורח משחה בשם בטאקורטן G ואחרי שבוע וחצי -שבועיים לערך חוזרים.
נשלחתי לעשות ביופסיה והתשובות חזרו:
spongiotic dermatitis could be consistent with contact dermatitis.
foci of impetiginization.
no evidence of dysplasia.
clinical correlation advised.
מה זה אומר לגבי מה שיש לי?
מה יהיה הטיפול הנדרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/05/2011הממצאים מתאימים לדלקת עור לא ספציפית, פסוריאזיס, דלקת עור ממגע ועוד.
מצויין בתשובה הצורך לשקול את האפשרויות מול המראה הקליני וסיפור המהלך.
המלצתי: פנה לרופא העור שלך ושקול עמו את אסטרטגיית המשך הבירור והטיפול.
בכל מקרה הביופסייה שוללת אפשרות של תהליך ממאיר - מדובר רק בתהליך דלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת כתמי הריון - פיגמנטציהמירב26/04/2011
שלום,
בת 35. לאחר שני הריונות.
לאחר הריון מסובך מאוד הופיעו לי כתמי פיגמנטציה בפנים (אף, שפה עליונה ומצח).
1. האם ניתן להבהירם?
2. באם כן, אשמח לדעת באיזו שיטה/ות?
3. האם לבצע הנ"ל אצל רופא/קוסמטיקאית?
4. האם ניתן לבצע הבהרה במהלך הנקה?
תודה רבה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמי הריון - פיגמנטציה - תגובה
ד''ר אהוד סופר02/05/2011שלום מירב,
הינך סובלת מפיגמנטציה לאחר היריון - Chloasma.
ישנו טיפול רפואי (הניתן על ידי רופא) מצוין.
הטיפול יכול להיות באמצעות משחות מסוימות.
הטיפול אינו ניתן במהלך ההנקה.
לאחר סיום ההנקה, פני למומחה לרפואת עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רואקוטן עוזר לסבוריאה?שנאל24/04/2011
חג שמח..
רוצה לשאול מספר שאלות בנוגע לתרופה:
האם רואקוטן עוזר לסבוריאה?
מה המינון המומלץ ?
תוך כמה זמן מתחיל השיפור?
מה אחוז המגיבים לתרופה בסבוריאה? הרוב מגיב?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רואקוטן עוזר לסבוריאה? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/05/2011סבוריאה אינה התווייה מוכרת לטיפול ברואקוטן. עלי לברר בספרות הרפואית האם תואר מקרה של סבוריאה (קשה?) שטופל ברואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,כן מדובר בסבוריאה דיי קשה.
שנאל02/05/2011תודה,כן מדובר בסבוריאה דיי קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטוציטוזיס?רונן24/04/2011
שלום רב,
אני בן 22, כבר תקופה ארוכה אני מבחין בהתקפים של אודם בקפלי העור בעיקר בבטן או במפרק כף היד. התופעה אינה מגרדת כלל ומופיעה בד"כ דקות ספורות וחולפת עצמונית.
האם לדעתך ייתכן ויש לי מסטוציטוזיס או תופעה אלרגית אחרת??? מה עליי לעשות על מנת להשלים את הבירור??? האם עליי לקחת אנטי-היסטמינים??? תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטוציטוזיס? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/05/2011עליך לפנות לבדיקת רופא עור לצורך בדיקה קלינית, אבחנה קלינית, טיפול מתאים ובירור נוסף אם נדרש כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אפורהאייל22/04/2011
יש לי נקודה אפורה על הפין היא לפעמים נעלמת וחוזרת
אובחנתי עם ליכן פלנוס באזור אחר על איבר המין האם יתכן שזה גם ליכן פלנוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אפורה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/04/2011ייתכן אך שווה בדיקה מעמיקה יותר. גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאופלסמהאני21/04/2011
שלום
בבדיקת PCR התגלה שנדבקתי באוריאופלסמה. מעולם לא קיימתי ממש סקס רק מין אוראלי יכול להיות שנדבקתי מזה? או סתם מאוננות משותפת עם שותפים אחרים? כרגע מטופל באופלקסין ל10 ימים. זה בסדר או שיש טיפול אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאופלסמה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/04/2011ייתכן שזהו ממצא אקראי אך הטיפול הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן על ראש הפיןדני21/04/2011
לפני כשנה קצה אבר המין התחיל להחליף צבע ללבן זה לא כאב ולא השפיע על יחסי המין כמו כן היה לי כמה נקודות ורודות מסביב לפה שמעט מאוד מגרדות רופא העור נתן לי משחה וזה עבר בתקופה האחרונה הנקודות הורודות חזרו לאזור הפה וכיום גילתי כמו צלקת מסביב לפי הטבעת שקצת אבל מממש מעט מאד מגרדת. לאשתי היה גרד בנרתיק עשתה בדיקה בקטריולוגיה התוצאה "צמיחה מעורבת של מספר חידקים" קבלה טיפול דרך נרות לתוך הנרתיק וזה נעלם.האם יתכן שנדבקתי או שזה לא קשור לענין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן על ראש הפין - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/04/2011קשה לי לראות את הקשר אך כדאי להיבדק כשהתופעה מופיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע במרפק -איבחוןאבי20/04/2011
לרופאים שלום ,
מזה כ -3 שנים אני סובל פעמיים בשנה מנגע במרפק - לעת עתה לא כ"כ מוסבר .הנגע מופיע כפעמיים בשנה - ייתכן ובמצבי סטרס - והוא מופיע אך ורק על מרפק שמאל .בשנה הראשונה היה רק בקוטר של מטבע ( על העצם ) ולאחרונה גדל עד לקוטר של 6 ס"מ לערך כמו שמופיע בתמונה המצ"ב .
הנגע איננו כואב, אך מגרד בטירוף ועם שלפוחיות ובעת ההופעה ישנם לעיתים עיקצוצים .התופעה נמשכת כשלושה שבועות ונעלמת - אם כי הפעם בגלל חריפות הנגע וקוטרו השטח נשאר מחוספס .
רופא העור הראשון לפני 3 שנים איבחן כהרפס .רופא העור השני מלפני חודש שלל זאת לכאורה אבל לקח דגימה- אני מקווה שעוד היו שלפוחיות על פני השטח - ליתר בטחון והתשובה השבוע herpes culture - "לא בודד נגיף ".
ע"פ הנתונים והקובץ מה זה יכול להיות ואילו עוד בדיקות ניתן לעשות.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע במרפק -איבחון - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/04/2011אוכל לסייע באם תבוא כאשר התופעה נמצאת בתחילתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פםוריאזיסאבי20/04/2011
לבת שלי יש חבר אשר מרבה לגרד בעור ההסבר שניתן לנו שהוא סובל מאלרגיה של העור, - (הוא נוטל כדורים)
אני יודע כי אמו סובלת ממחלת הפסוריאזיס.
הבחור בן 25 ואימו כ 50 לערך.
שאלתי
1יתכן והבחור יכול לפתח מחלה זו? ובאזה אחוז?
2.מחלה זו גנטית?
3.ניתן להידבק ממנה?
בתודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פםוריאזיס - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/04/2011התופעה היא גנטית. לא ניתן להידבק ממנה ובעיקרון יכולה להופיע בכל גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור תקיןאייל19/04/2011
איך אפשר לדעת אם עור איבר המין תקין האם יש בדיקה מקיפה לעור?
אם אין יבלות ואין גרד והכל נראה תקין לחלוטין כבר הרבה זמן
איך ניתן לדעת אם העור בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור תקין - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/04/2011ע"י בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטיריאזיס רוזאה ללא גירודיםג'יין דו16/04/2011
שלום,
אני בת 16 ורופא עור אמר לי שיש לי פיטיריאזיס רוזאה.
אין לי גירודים כלל ולפי מה שקראתי זה עובד תוך חודשיים שלוש,
הבעיה היא שהמחלה משאירה כתמים כהים על העור וזה נראה ממש לא אסתטי ונורא.
זה מציק לי מאוד ורציתי לדעת אם ניתוח להסרת כתמי לידה יכול להיות מועיל.
זה מאוד מפריע לי ואני ניגעלת מהגוף של עצמי.
אני אסכים לכל תיפול רק כדי להיפטר מהסימנים הנוראיים האלה, האם יש כאלה?
וקראתי שמים מגבירים את הופעת הפיטריות-אמת?, והאם חשיפה לשמש תועיל בהעלמותם?
מה אפשר לעשות כדי לשמור על האסתטיקה של הגוף ולהאט את הופעת הפטריות?
תודה רבה, אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריאזיס רוזאה קיים טיפול
גיא17/04/2011תחפשי בגוגל - פיטריאזיס רוזאה
קיים טיפול שמעלים אותה תוך מספר ימים
זה קוקטייל צמחי אנטי וירלי שקיים רק בישראל.
מאד לא מומלץ לך להחשף לשמש בכלל כי אז יווצרו לך כתמי פיגמנטציה חומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)