פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לשוהה בחו"ל
    ital
    26/02/2011

אני סובלת מכאב , קצת גירוד / דקירות והרגשה לא נעימה בין פי הטבעת לפות בצד ימין.

השתמשתי במגבונים לחים, שבדרך כלל עושים לי גירוי, כעת אני שוטפת ומשתמשת בסבון ללא סבון, ומורחת משכה שפעם נתן לי פרוקטולוג המכילה: nystatin 10 mio. I.E., Flupredniden - 21-acetat 0,05g

במרכז הצילום יש מאין קבוצת שלפוחיות

אבקש לדעת על פי הצילום המצורף במה מדובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לשוהה בחו"ל

הוספת תגובה

• עזרה לשוהה בחו"ל - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/02/2011

הרפס גניטלי אולי?
    המלצתי: פני לבדיקת רופא עור או רופא נשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים וגרוד באבר המין
    יוסי
    26/02/2011

שלום למומחה
    בעבר הופיע אצלי הרפס על ראש הפין ואז טופלתי בכדורי זובירקס טיפול מונע ואכן ההתקפים פסקו כמעט לחלוטין . בחודשים האחרונים מופיעים אצלי מדי מספר שבועות פצעונים אדומים על גוף האיבר מגרדים ומכילים בחלקם נוזל מימי אני מורח משחת זובירקס ולאחר מספר ימים הם כמעט נעלמים אך זה חוזר לאחר מספר שבועות באזור החלק העליון של גוף האבר (ולא בראש הפין) ויש מין סירחי עור קטנים
    מה עלי לעשות והאם זה פיצעי הרפס שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים וגרוד באבר המין

הוספת תגובה

• פצעים וגרוד באבר המין - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/02/2011

שלום יוסי,
    עליך לפנות לבדיקת רופא עור בשאלת אירועי הרפס חוזרים על איבר המין וכן בשאלת קונדילומות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    מיגל
    26/02/2011

בעקבות פטריות ומשחות סטרואידיות אני סובלת מוולנדיניה אני לוקחת אטרול שסה"כ עוזר,אך יש לי בעיה בעור הפות ברגע שאני לובשת טייץ או מכנס צמוד או תחתון אני מרגישה כאב על העור בלבד כלומר על אזור שיער הערווה ורק בצד שמאל יודעת שהרקמות שם כנראה לא במצב טוב וכל חיכוך קטן גורם לסבל נוראי ולאודם באזור
    בדר"כ אני לא לובשת צמוד בגלל הסיפור אבל קרה השבוע שלבשתי ואין סוף לסבל
    יש איזה עצה למשחה שתוכל לסייע לרקמות שם להתחדש?
    תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/02/2011

שלום,
    לצערי לא ניתן ליעץ לך בצורה מוסמכת על סמך המידע בפורום.
    המלצתי: פני לרופא הנשים שלך אשר עוקב אחריך בנושא הוולבודיניה.
    ניתן לפנות לבדיקת רופא עור באם קיים ממצא עורי חדש על עור שפתי הערווה לצורך איבחון אך כנראה שמדובר במשהו ש"הרגיז" את נטייתך לוולבודיניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים?
    רונן
    26/02/2011

אני בן 16 ויש לי אקנה בינונית וקיבלתי מהרופא לקחת כדורים של מינוציקלין למשך תקופה של 3 חודשים.

אני כבר 4 ימים לוקח את הכדורים, ואני לא יודע אבל התחיל להיות לי באחד הלחיים מן כתם חום\אדמומיות כזאת.
    זה לא מגרד, ואין לי שום תופעת לוואי של הכדורים..

האמת שאני לא יודע אם זה פיגמנטציה כי אומנם כי אני לא בדיוק מזהה אם זה חום או אדום..האמת שזה לא כזה בולט, ויכול להיות מצב שזה היה לי עוד מלפני לקיחת הכדורים ואני סתם פרנואיד.. אבל לא יודע לא שמתי לב לזה לפני שהתחלתי לנטול את הכדורים.

אגב אני לא נחשפתי לשמש לזמן של יותר מ10 דקות ככה שאני לא מאמין שזה בגלל השמש..

יש לי תור לרופא המטפל שלי אבל רק בעוד כמה שבועות, ועד אז - אני לא יודע אם להמשיך בלקיחת המינוציקלין ?

אני לא יודע אם הכתם\האדמומיות הזאת נוצרה בגלל הכדורים.. ואני לא יודע אם היא תעבור..

אני לא יודע אם לחכות עוד כמה ימים לראות אם הכתם\אדמומיות עוברת, כי בתכלס הכל טוב עם הכדורים ואני לא מרגיש שום דבר מוזר.. אבל פתאום שמתי לב לכתם\אדמומיות הזאת באחד הלחיים.. וזה כבר 3 ימים לא עובר.

האם אחד מתופעות הלוואי של הכדורים זה אדמומיות\פיגמנטציה בלחיים? האם זה לא קשור לתקופה? האם זה בגלל ה5-10 דקות שנחשפתי לשמש ללא הגנה בזמן לקיחת הכדורים? האם להפסיד מייד לקחת את הכדורים?

הוספת תגובה

• כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים? - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/02/2011

שלום רונן,
    נטילה ממושכת של מינוציקלין במינון גבוה (100 מג"ר ליום או יותר) עלולה לגרום לתופעות פיגמנטריות על העור וריריות הפה.
    הסיכוי שהכתם על פניך נגרם עקב הטיפול במינוציקלין הנו קלוש אך בכל מקרה עלי לייעץ לך להפסיק את הטיפול בתרופה ולפנות בהקדם לבדיקת רופא העור שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים בשימוש בכדורי OXSORALEN
    חגי
    25/02/2011

שלום,
    אובחנתי כחולה ב MF. לאחר תקופה ארוכה שטופלתי ב UV בלבד, לאחרונה הטיפול שלי "שודרג" ל PUVA עם 4 כדורי OXSORALEN לפני כל טיפול.
    שמעתי, שהכדורים האלה מאוד מסוכנים ואני מעוניין לדעת מהם תופעות הלוואי שלהן והאם יש טיפול אלטרנטיבי?
    כמו כן, אשמח לשמוע מהם סיכויי ההחלמה עקב טיפול ה PUVA יחד עם הכדורים אותם אני נוטל.
    בתודה מראש, חגי.

הוספת תגובה

• סיכונים בשימוש בכדורי OXSORALEN - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/02/2011

שלום חגי,
    הטיפול נועד להסיג את תופעות המחלה ולשלוט עליהן אך לצערי סיכויי הריפוי המלא אינם גבוהים.

מידע נוסף על המחלה תוכל למצוא באתר:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mycosis_fungoides

מידע על התרופה תוכל למצוא באתר הבא:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Methoxsalen

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד מוזר
    דניאל
    25/02/2011

שלום,

בכמה חודשים האחרונים יש לי גירוי בעור בצצדי הגוף ובכתף שמאל ולאחרונה זה התחיל ממש להתריד מאחר והגירודים ניהיו תכופים יותר..זה התחיל לי קצת אחרי שחזרתי משיעורי צלילה באילת (עד עומק של 30 מטר),ולכן בהתחלה חשבתי שהגירודים הם רק תופעות לוואי של דקומפרסיה קלה ביותר (מאחר ובמהלך השיעורים ישנם תירגולים של עליה בחירום)..זה ממש מדאיג אותי מאחר והצלילה הייתה בחודש דצמבר..

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד מוזר

הוספת תגובה

• גירוד מוזר - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/02/2011

ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בפין ואודם ונפיחות חיצונית
    אפי
    25/02/2011

שלום רב

אני סובל מצריבה בפין כחודשיים ומטופל באנטיביוטיקה אצל אורולוג כשלושה שבועות ובנתיים ללא הטבה

הבעיה הנוספת בשבועיים האחרונים זה שיש לי אודם ונפיחות בקצה הימני של הפין - ממש בקצה פתח השופכה מצידו הימני, זה מתבטא במעין נקודת עור בולטת בדיוק בחיבור בין הפין לפתח השופכה ובנוסף אודם ונפיחות קלה בכל החלק הימני של קצה הפין.

כל זה בולט מאוד שהפין בזקפה\חצי זקפה כמו לאחר שקמים בבוקר אבל כמעט ולא מורגש שהפין במצב רפוי ומכווץ.

האם עלי לראות רופא מין ועור בנוסף לאורולוג ?
    האם כל רופא עור מתמצא גם במחלות מין ?
    האם יש כאלו שמתמחים יותר במין מאחרים ? ההיתי שמח לקבל המלצה האזור המרכז

תודה מראש

הוספת תגובה

• צריבה בפין ואודם ונפיחות חיצונית - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    27/02/2011

אפי, אם הופיע ממצא חדש, עליך לפנות שנית לאורולוג שמטפל בך או לרופא עור לבירור טיב הממצא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור קטן

אפי
    27/02/2011

האם כל רופא עור במרפאת המומחים בקופה הוא גם מומחה מין ועור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור קטן - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/02/2011

ההתמחות בארץ הנה משולבת למחלות עור ולמחלות מין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים אדומים כהים ללא גרד
    דבורה
    24/02/2011

אני בת 38 אחרי לידה(8חודשים) בריאה בדרך כלל..אני נוטלת ציפרלקס וכדורי אבץ באופן קבוע..לאחרונה הופיעו כתמים אדומים כהים באזור הבטן העליונה והתחתונה כולל גב תחתון בלבד..הכתמים הם ללא מסגרת או גודל קבוע,הם אינם מגרדים והם מתחת לעור(ללא שלפוחיות)..איזור איבר המיןם שלי בסדר גמור ואנני סובלת משום תופעות כגון גרד או פטריה..אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים אדומים כהים ללא גרד

הוספת תגובה

• כתמים אדומים כהים ללא גרד - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2011

שלום דבורה,
    ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית ולא ניתן להסתפק באינפורמציה המועברת בפורום אינטרנטי.
    פני לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בקצה הפין
    יוסי
    24/02/2011

שלום לרופאים
    הבעיה קיימת אצל בני בן 11.5 ,בני נולד עם מום הנקרה אקסטרופיה קלאסית ,לאחר מס ניתוחים וטיפולים תוקן המום למצב הנוכחי . מצבו היום שימוש בחיתולים ובפדים עקב דליפה של שתן תמידית וצורך לריקון כול שעה של השתן והחלפת פד סופג. בחודשים האחרונים בני מתלונן על צריבה חזקה וכאב בקצה הפין ובמיוחד בשעות הבוקר המוקדמות במיוחד בסיום התלת השתן .ניסינו להחליף חיתוליי לילה לדגמים שונים ,וניסנו להעירו באמצה הלילה כדיי להחליף ולרוקן את השלפוחית ועדיין יש את הבעיה בתדירות של אחת ליומיים שלושה בממוצעה . הדבר היחידי שמרגיעה את הצריבה ,טבילה באמבט מים חמים ולעיתים נטילה של משכך כאב. לאחר שביצענו את כול הבדיקות וכול מה שניתן נשללה הבעיה מכיוון האורולוגי, אובחן רגישות בקפל עור שסמוך למיאטוס מימין ואין סימני דלקת. ועל פי הערכת הרופא נוצר מצב של גירוי קצה הפין ופגיעה ברירית ולכן צריך לטפל עיי חומר חיצוני. והופנינו להבחנה במרפאת עור .נכון להיום נדרשנו לבצע בדיקת אלרגיה לחומרים וטקסטיל וטיפול עיי משחה
    PROTOPIC 0.03%
    פעמים ביום .
    האם משחה זו מתאימה ? ואם יש לכם המלצות או מידע שיוכל לעזור לבני לשפר את המצב?
    המון תודה.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בקצה הפין

הוספת תגובה

• צריבה בקצה הפין - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2011

שלום יוסי,
    יהיה זה בלתי אחראי מצידנו ליעץ לך על סמך המידע שכתבת וללא בדיקה קלינית.
    אני מאמין שהבאת את בנך לבדיקת רופא עור מומחה ומקצועי אשר מייעץ לכם לפי מיטב ידיעתו ונסיונו ובהתאם לממצאי בדיקתו.
    בכל מקרה של ספק, זכותכם לפנות לרופא עור אחר ולקבל חוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בקצה הפין

יוסי
    24/02/2011

תודה על התגובה המהירה ואתה צודק. אבל בכול זות רק לגבי סוג המשחה והתאמתה לבעיה ולחלופין משחות אחרות המומלצות לטיפול בבעיות דומות.
    תודה. יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה שגוייה לבדיקת ביופסיה
    דוד
    23/02/2011

שלום רב. שאלה כללית-היתכן שאבחנה לבדיקת ביופסיה-היסטולוגית לקטע עור שנלקח מאזור איבר המין הזכרי תהיה שגוייה(ללא אבחנה או מתן אבחנה ספציפית)

הוספת תגובה

• אבחנה שגוייה לבדיקת ביופסיה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2011

לא הבנתי את שאלתך. אנא פרט יותר והבהר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוציקלין
    רונן
    23/02/2011

יש לי אקנה יחסית קל באיזור הפנים ואקנה בינוני באיזור הגב העליון,
    מה שכן כנראה העור שלי רגיש וכל פצע הכי קטן משאיר לי סימן אדום שעובר אחרי הרבה מאוד זמן..
    וגם יש לי הפרשת יתר של בלוטות החלב באף, וזה גורם לאף שלי להוציא המון שומנים.

אני מתאמן בחדר כושר ואני מרכיב עדשות מגע ואני לא לוקח ריאוקוטן בגלל התופעות לוואי ואני גם לא רוצה לקחת כי המצב לא עד כדי כך חמור.

אבל אני מתלבט בין 2 שיטות הטיפול הבאות :

1. אני כבר שבועיים משתמש בסבון פנים ACNIL WASH ולפעמים מורח משחה CLEAREX5% נקודתי וללא ספק יש שיפור משמעותי - אם אני ימשיך זה יכול למנוע את התפרצות האקנה או לעזור למצב שבו וכמעט לא יוצא פצעים?

2. הרופא עור המליץ לי על הכדור מינוציקלין ל-3 חודשים, אך ממה שקראתי והבנתי שהכדור הוא רק אנטיביוטיקה ושמסיימים לקחת אותו האקנה חוזר ואפילו חמור יותר - האם זה נכון? האם ייש סיכוי גדול שאני אקח את המינוציקלין וזה ייעלים לגמריי את האקנה? האם המינוציקלין משפיע על כל הגוף או רק על הפנים?

האם המינוציקלין יעזור לי בהפרשת בלוטות החלב (השומנים שיוצאים מהאף) או בהעלמת הכתמים האדומים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מינוציקלין

הוספת תגובה

• מינוציקלין - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2011

שלום רונן,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: אני כבר שבועיים משתמש בסבון פנים ACNIL WASH ולפעמים מורח משחה CLEAREX5% נקודתי וללא ספק יש שיפור משמעותי - אם אני ימשיך זה יכול למנוע את התפרצות האקנה או לעזור למצב שבו וכמעט לא יוצא פצעים?
    תשובתי: מדובר באמצעי טיפול שידכאו מעט את ביטויי האקנה ויקלו את תופעות המחלה אך לצערי לא מדובר בטיפול שירפא את המחלה
    2.
    שאלתך: הרופא עור המליץ לי על הכדור מינוציקלין ל-3 חודשים, אך ממה שקראתי והבנתי שהכדור הוא רק אנטיביוטיקה ושמסיימים לקחת אותו האקנה חוזר ואפילו חמור יותר - האם זה נכון? האם ייש סיכוי גדול שאני אקח את המינוציקלין וזה ייעלים לגמריי את האקנה? האם המינוציקלין משפיע על כל הגוף או רק על הפנים?
    תשובתי: המינוציקלין משפיע על כל הגוף והנו תרופה יעילה אך גם המינוציקלין רק מדכא את האקנה ולא מרפא אותה ולכן אין לצפות ש"יעלים לגמרי" את האקנה
    3.
    שאלתך: האם המינוציקלין יעזור לי בהפרשת בלוטות החלב (השומנים שיוצאים מהאף) או בהעלמת הכתמים האדומים?
    תשובתי: לשתי השאלות האחרונות - לא
    הערה: אם גילך מעל 18 ואתה סובל עדיין מאקנה ובייחוד אם הפצעים מותירים סימנים על עורך, עליך לשקול שוב את אפשרות הטיפול ברואקוטן. למרות תופעות הלוואי הזמניות והמגבלות (חדר כושר, עדשות וכו') מדובר בתרופה היחידה שיכולה לרפא אקנה ולכן כדאי לשקול שוב את האפשרות ליטול אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת שאני רק בן 16

רונן
    24/02/2011

והאמת שתמיד היה לי אקנה פה ושם ורק בכמה חודשים האחרונים יצא לי התפרצות רצינית בעיקר באיזור המצח.

האמת שרוב הפנים שלי חלקות הבעיה היא רק במצח, שיש לי הרבה פצעים שמשאירים לי המון כתמים אדומים להמון המון זמן.. ממש המצח שלי נראה כמו שדה תותים, אבל למזלי שאר הפנים ממש חלקות!

בכל מקרה לגבי המינוציקלין,
    1.האם בטוח האקנה לא יעבור אחרי זה? אין סיכוי שזה לפחות ידכא את המחלה וישפר את מצב הפצעונים עד דיכוי מוחלט וסופי שיבוא עם הזמן? הכוונה היא שבטוח שאחרי שאני אפסיק לקחת את הכדורים המצב יחזור לקדמותו?

2. כתוב שצריך להמנע מחשיפת יתר לשמש. יוצא לי במשך היום להיחשף פה ושם לשמש, לא ברמות של שיזוף או שהייה ממושכת, אבל יוצא לי להיחשף. האם הכוונה להזהר מהשמש היא ממש כוונה לכל 10 דקות קטנות בשמש? או שהכוונה בעיקר לשיזוף\שהייה ממושכת ללכת לים וכאלה.. ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה אחרי קיום יחסי מין
    ע
    22/02/2011

שלום,
    אני נמצאת עם בן זוג חדש מזה 3 חודשים וכל פעם לאחר שאנחנו שוכבים מופיעה לי פריחה באזור החזה והבטן. הדבר קורה גם עם שימוש בקונדום. הפריחה מופיעה רק לאחר מגע מיני, לכמה שעות ואז נעלמת. זה לא קרה לי עם בני זוג אחרים.
    ממה זה יכול להיות ומה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה אחרי קיום יחסי מין

הוספת תגובה

• פריחה אחרי קיום יחסי מין - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    22/02/2011

מציע שתגשי לרופא נשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ע
    23/02/2011

תודה על המענה, אבל הייתי כבר אצל רופא נשים והוא לא ידע להגיד לי מה זה. הייתי גם אצל רופא עור וגם הוא לא הכיר מקרה כזה והפנה אותי לאלרגולוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטיבן ג'ונסון ציפורניים נושרות דחוף
    מור
    21/02/2011

אמי כבת 64 סבלה לפני כחודשיים מתסמונת סטיבן ג'ונסון עקב אלרגיה לכדור למיזיל. היא הייתה מאושפזת במשך כשלושה שבועות ושוחררה לפני כחודש וקצת הביתה. העור מבריא לאט לאט, אבל בהחלמה בבית שמנו לב שנשר לה המון שיער בצורה דרסטית, וגם כמה ציפורניים באצבעות הידיים נשרו ועכשיו האצבעות ריקות מציפורן. בביקורת בבית חולים לא אמרו לה על כך משהו מיוחד אבל היא דואגת מאוד שכן שבועיים בערך אין ציפורניים ולא נראה שיש צמיחה. האם זה אופייני לתסמונת? מהו קצב גדילת הציפורניים? ומה בנוגע לשיער שנושר בכמויות מטורפות?
    אשמח לתשובה מהירה, אנחנו דואגים ורוצים להרגיע את אימא :)
    תודה

הוספת תגובה

• סטיבן ג'ונסון ציפורניים נושרות דחוף - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    22/02/2011

ראי תשובתי בפורום הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה גנרית
    אני
    21/02/2011

הי
    האם יש מניעה להחליף פרופסיה בFINEPCIA?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה גנרית

הוספת תגובה

• פרופסיה גנרית - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    22/02/2011

כל עוד מדובר בגנריקה ובמינון ההולם - אין בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמת או מיתוס?
    א
    21/02/2011

שלום לרופאי הפורום.
    מקווה שהגעתי לפורום הנכון....

אני בת 24, מתכוונת לקחת רואקוטן על מנת לטפל בעור הפנים הבעייתי שלי.
    שמעתי שאסור להשתמש בשעווה בתקופה של לקיחת התרופה. (לדוגמא סידור גבות ).
    האם מותר להשתמש בשעווה להסרת שיער מהידיים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמת או מיתוס?

הוספת תגובה

• אמת או מיתוס? - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    22/02/2011

לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה