פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת ראקוטן לחודש
    גלית
    03/03/2011

שלום,
    אני בת 41 לוקחת ראקוטן במשך כחודשיים וחצי - אחד ביום, אין לי ממש פצעים אבל יוצאים שאני מקבלת מחזור..בגלל איזה טיפול בצמחי מרפא (לפיסורה)שאני מתחילה היום, נאמר לי להפסיק בינתיים עם הראקוטן,השאלה שלי אם אני מפסיקה לחודש בערך וממשיכה לאחר חודש לקחת האם זה אפשרי? ואם בכלל אפסיק - האם החודשיים וחצי שלקחתי עד עכשיו זה עשה את הפעולה או שאם מפסיקים זה כאילו לא לקחתי בכלל.

תודה

גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ראקוטן לחודש

הוספת תגובה

• הפסקת ראקוטן לחודש - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

לדעתי - כאילו לא נטלת את התרופה.
    חשוב להתמיד בטיפול ברואקוטן עד להשגת מינון מצטבר מלא כדי להפחית את הסיכון לחזרת המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס שפתיים - כמה שאלות
    אביב
    03/03/2011

שלום רב ,

שמי אבי ואני בן 22 ולפני כשנה בערך היתה לי ההתפרצות הראשונה בחיים של הרפס שפתיים-זה היה בזמן הצבא לכן חשבו שזה סתם זיהום ונתנו לי סינטומצין.
    כל השפה העליונה התנפחה ובקושי יכולתי לדבר ואת האמת שזה עבר בעיקר בזכות עצמו כי את הסינטומצין לא הקפדתי למרוח.
    שלשום הופיע שוב ההרפס (יש לציין שגם קודם וגם עכשיו הופיע ללא שלפוחית כלשהי ובעצם נראה כמו חצ'קון-מצורפת תמונה) ובעצם אובחנתי ע"י רופא כחולה הרפס (אתמול).
    הרופא נתן לי משחה אנטיביוטית בשם פוסידין למריחה פעמיים ביום למשך חמישה ימים.
    רציתי לדעת מאחר ולא מצאתי יותר מידי מידע על הרפס שפתיים :
    1) מה הרפס שפתיים שונה מהרפס של איברי מין?
    2)האם אני יכול לדעת איזה סוג הרפס יש לי (סוג 1 או סוג 2)?
    3)הרפס שפתיים יכול להדביק בזמן שהוא לא פעיל?
    4)לגבי מין אוראלי כאשר אין התפרצות של ההרפס , האם אני יכול להדביק?
    5)מתי לאחר סיום הטיפול או לחלופין שהנגע נעלם מותר להתנשק?
    6)לגבי הדבקה שההרפס פעיל : מה ההמלצות? מאחר איני היחיד בבית ויש כלי בית
    משותפים כמו מגבת,כוסות,מצעים וכו' -האם מומלץ להשתמש במגבת אישית ,כוס
    אישית,להחליף כל יום מצעים וכו'? או שאין הגבלה מיוחדת וזה לא מפריע ?
    7)כמו שאלה 6 רק איך להתנהג כאשר הוא אינו פעיל?
    או שאין הגבלה מיוחדת וזה לא מפריע ?
    8)הבנתי שיש מדבקות מסיסות שמרפאות את ההרפס במהירות גבוהה יחסית לשאר המשחות והטבלית , מה שמה והאם היא מומלצת להשתמש?
    9)האם תדירות ההתפרצויות קבועה או שהיא "לפי קריזה" ?
    10)האם הרפס שפתיים יכול לנדוד בגוף שלי ויופיע במקום אחר (כמו איבר מין וכו')?
    11)יכול להיות שאני נושא את המחלה הזאת מלא זמן ולא ידעתי עליה בכלל?

תודה רבה מראש על העזרה והתשובות למרות השאלות הרבות ,
    פשוט רוצה לחיות את חיי רגיל ככל האפשר בלי לגרום נזק מיותר לסובבים אותי.

ושוב , תודה רבה !
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס שפתיים - כמה שאלות

הוספת תגובה

• הרפס שפתיים - כמה שאלות - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

שלום גבי,
    להלן שאלותיך ותשובותי:

1)
    שאלתך: מה הרפס שפתיים שונה מהרפס של איברי מין?
    תשובתי: במיקום
    2)
    שאלתך: האם אני יכול לדעת איזה סוג הרפס יש לי (סוג 1 או סוג 2)?
    תשובתי: מסובך למדי לבדוק זאת ואין לתשובה משמעות לגבי מהלך מחלתך או לטיפול בה
    3)
    שאלתך: הרפס שפתיים יכול להדביק בזמן שהוא לא פעיל?
    תשובתי: כנראה שכן. כנראה שקיימים מצבים של השלת הוירוס ללא סימפטומים
    4)
    שאלתך: לגבי מין אוראלי כאשר אין התפרצות של ההרפס , האם אני יכול להדביק?
    תשובתי: כנראה שכן עקב השלה אסימפטומטית אך הסיכון מזערי.
    5)
    שאלתך: מתי לאחר סיום הטיפול או לחלופין שהנגע נעלם מותר להתנשק?
    תשובתי: רובנו נחשפנו לוירוס ההרפס של השפתיים ופתחי דרכי הנשימה העליונות בגיל הילדות המוקדמת בהדבקת ספריי כמו זו של מחלות דרכי הנשימה הנפוצות. לכן אין חשש להדבקה בנשיקות בגיל הבוגר כוון שכמעט כולנו נושאים את הוירוס שם
    6)
    שאלתך: לגבי הדבקה שההרפס פעיל : מה ההמלצות? מאחר איני היחיד בבית ויש כלי בית
    משותפים כמו מגבת,כוסות,מצעים וכו' -האם מומלץ להשתמש במגבת אישית ,כוס
    אישית,להחליף כל יום מצעים וכו'? או שאין הגבלה מיוחדת וזה לא מפריע ?
    תשובתי: ראה תשובתי לשאלה 5)
    7)
    שאלתך: כמו שאלה 6 רק איך להתנהג כאשר הוא אינו פעיל? או שאין הגבלה מיוחדת וזה לא מפריע ?
    תשובתי: כרגיל
    8)
    שאלתך: הבנתי שיש מדבקות מסיסות שמרפאות את ההרפס במהירות גבוהה יחסית לשאר המשחות והטבלית , מה שמה והאם היא מומלצת להשתמש?
    תשובתי: איני מכיר תכשיר תרופתי כזה. לדעתי הטיפול היעיל ביותר הנו טבליות אציקלוביר (זובירקס) או טבליות של תרופות שהן נגזרות של אציקלוביר (ולציקלוביר, פמציקלוביר)
    9)
    שאלתך: האם תדירות ההתפרצויות קבועה או שהיא "לפי קריזה" ?
    תשובתי: בעיקר אקראית ("קריזה") אך שכיחה בעת מחלת חום, לאחר חשיפה ממושכת פתאומית לקרינת השמש, בעת מתח נפשי ניכר ופתאומי וכיו"ב.
    10)
    שאלתך: האם הרפס שפתיים יכול לנדוד בגוף שלי ויופיע במקום אחר (כמו איבר מין וכו')?
    תשובתי: סיכון נדיר אך יתכן - בעיקר העברה ע"י מגע אצבעותיך לאזור עור פגוע (אפילו באופן מיקרוסקופי בלבד)
    11)
    שאלתך: יכול להיות שאני נושא את המחלה הזאת מלא זמן ולא ידעתי עליה בכלל?
    תשובתי: ככל הנראה שכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזקס ג'ל
    טלי
    03/03/2011

שלום רב,

1. רציתי לדעת האם רוזקס ג'ל טרטוגני. וכן, אני כבר למעלה מעשור משתמשת בו לרוזסאה - האם זה בעייתי.

2. כמה זמן לפני הריון צריך להפסיק רואקוטן?

3. שפורפרת הרוזקס ג'ל שלי (כמעט מלאה) היתה מול תנור חימום וכשנגעתי בה היא היתה חמה. האם אפשר להתשמש או שהחום פגע בחומר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רוזקס ג'ל

הוספת תגובה

• רוזקס ג'ל - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

שלום מירי,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: רציתי לדעת האם רוזקס ג'ל טרטוגני.
    תשובתי: כן. רצוי להפסיקו כאשר מנסים להרות.
    2.
    שאלתך: וכן, אני כבר למעלה מעשור משתמשת בו לרוזסאה - האם זה בעייתי.
    תשובתי: לא
    3.
    שאלתך: כמה זמן לפני הריון צריך להפסיק רואקוטן?
    תשובתי: אם מתכננים להרות - רצוי להפסיקו בשלב התכנון והכוונות אך אם מתגלה הריון במקרה יש להפסיק את השימוש בתכשיר. גם במקרה כזה לא צפויות בעיות למיטב ידיעתי.
    4.
    שאלתך: שפורפרת הרוזקס ג'ל שלי (כמעט מלאה) היתה מול תנור חימום וכשנגעתי בה היא היתה חמה. האם אפשר להתשמש או שהחום פגע בחומר?
    תשובתי: אני חושש שפעילות התרופה נפגעה עקב החשיפה לחום. עדיף לרכוש שפופרת חדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    03/03/2011

ראשית תודה על כל תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!! - שימוש בזוסטריקס
    נטע
    03/03/2011

שלום

היום בערך בשעה 6 בערב מרחתי משחת זוסטריקס-HP לאורך היד שלי (מהמפרק מטה). נורא כאבה לי היד ממאמץ יתר, והייתי חייבת שהיא לא תכאב לי ומהר. אז חיפשתי בבית ומצאתי את המשחה. עכשיו כבר אחרי 12 בלילה והיד שורפפפתתתת באופן מטורף. להתרחץ היה כמעט בלתי נסבל. עכשיו אני עוטפת את כל היד במגבת רטובה כדי להקל על השריפה. אני מבינה שזה אמור לשרוף בהתחלה, אבל 6 שעות? מתי השריפה תעבור? מתי אני אוכל לחמם את היד (כמו למשל במקלחת) מבלי לסבול מכאבים עזים?

זה ממש חשוב לי, מה אני יכולה לעשות כדי להקל על המצב? אני חייבת לטפל בזה כמה שיותר מהר, עד מחר!!

אשמח לתשובה מהירה

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!! - שימוש בזוסטריקס

הוספת תגובה

• דחוף!! - שימוש בזוסטריקס - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

זוסטריקס הנה משחה שמכילה מיצוי פלפל קאין (חריף מאוד) ומשמשת לטיפול בכאב כרוני של פרקים או של נוירופתיה עורית.
    עליך לפנות בהקדם לרופא עור לברר את סיבת הצריבה - האם נגרמה כתוצאה ממריחת כמות גדולה מדי של המשחה או מסיבה אחרת.
    בינתיים אני ממליץ לבצע הרטבות במים פושרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סטודנט לרפואה
    02/03/2011

מכמה שיכבות עור מורכבים איבר המין של הגבר ותחילתהכיפה של הגבר ושאלה נוספת האם נוזל מדבק יכול לעבור דרך שיפשופים אדמומים בלבד בפין כמו דם למשל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

שלום אבי,
    עורנו מורכב מאפידרמיס (שמורכב מ 4 תת שכבות), מדרמיס ותת עור. הדבר נכון לכל אזורי הגוף אם כי שיעורה שכבת תת העור של הפין קרוב ל 0.
    פגיעה בשלמות עור אברי המין, אפילו מיקרוסקופית, מגבירה את הסיכון להידבקות במחלות מין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה באזור המפשעה
    avior123
    02/03/2011

יש לי כבר כמה שבועות פריחה באזור המפשעה (איפה שבדך כלל יש שפשפות)
    וזה פריחה שהיא קצת בולטת ומגרדת

מזה יכול להיות??

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה באזור המפשעה

הוספת תגובה

• פריחה באזור המפשעה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

פנה לבדיקת רופא עור בשאלת פטרת עור המפשעות.
    הקפד לבדוק גם את רגליך בשאלת זיהום פטרייתי בעור או בציפרני הרגלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    ליאור
    01/03/2011

שלום,
    לבני, בן החמש וחצי, יש אבעבועות רוח כבר יומיים.
    את חלקם של הפצעים בפנים (בעיקר באף) הוא פיצץ ונוצר חור קטן ולצערי, זה סימן לכל החיים וזה יהיה מאוד לא יפה.
    רופאת המשפחה נתנה לנו היום מרשם למשחה נגד הגרד.
    האם קיימת משחה כלשהי שניתן יהיה למרוח על הפצעים בכדי לטשטש את הצלקות העתידיות שיהיו לבני בפנים? אם כן, איך קוראים למשחה והאם יש חלון הזדמנויות בו ניתן לעשות בה שימוש על מנת שתהיה יעילה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

שלום ליאור,
    לצערי הרב התשובה הנה שלילית לכל שאלותיך.
    הדרך הטובה ביותר להמנע מסיבוך זה וסיבוכים אחרים של המחלה הנה לחסן את הילדים בזמן. כך גם ימנע מהם הסיכון לחלות בשלבקת חוגרת בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוראה קלה בהנקה
    אנה
    01/03/2011

שלום,
    יש לי כנראה סבוראה קלה, קילופים במצח גבול הקרקפת בצבע לבן ומצח אדמדם. בעבר ניתן לי אלוקום אך זה לא עוזר לי. האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור בזמן הנקה? זה אכן סבוראה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סבוראה קלה בהנקה

הוספת תגובה

• סבוראה קלה בהנקה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

שלום לימור,
    1. אם את סובלת אכן מסבוריאה אני ממליץ לך להמנע משימוש בתכשירים סטרואידיים כדוגמת האלוקום.
    2. בכל מקרה, לא ניתן לרפא סבוריאה אלא לשלוט עליה בלבד ולדכא את התופעות בעור ע"י טיפול בתרופות למריחה באופן קבוע - גם למניעה
    3. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא עור אשר ימליץ לך על טיפול מתאים לממצאי בדיקתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אוכל לשוב ולהשתמש בתרופה?
    חיים
    01/03/2011

הוספת תגובה

• ?איזו תרופה?

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים בישבן
    דנה
    01/03/2011

שלום אני בחורה כבת 20.
    יש לי בעיה שמאד מטרידה אותי, יש לי הרבה פצעונים בישבן.
    זה מאד מפריע לי ומבייש אותי כשאני נמצאת ביחסים אינטימיים כי הם בולטים והמגע לא נעים.
    מה הסיבה לזה והאם יש פיתרון?
    תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים בישבן

הוספת תגובה

• פצעונים בישבן - תגובה

ד''ר אהוד סופר
    01/03/2011

אורית שלום,
    אם הדבר מפריע לך, אין צורך להתבייש.
    יש צורך לפנות לרופא עור לאיבחון וקבלת טיפול מתאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות המהירה ד"ר

דנה
    01/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי ישבן

דנה
    01/03/2011

תחפשי בגוגל - פצעי ישבן

יש פתרונות שטובים יותר מכל טיפול של רופא עור.

מאיה
    שסובלת גם כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו זה מאיה....

מיקי
    01/03/2011

בסוף ייגמרו השמות ומה אז......הכי טוב לעסוק בחקלאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת שיער
    רוני
    01/03/2011

שלום, אני שאמח אם תוכלו לעזור לי
    הורדתי את שיער הערווה עם מכונה המורטת שיערות
    עכשיו כשהן התחילו לגדול בחזר שמתי לב שכמה וכמה גדלות מתחת לעור ואני לא מצליחה להוצאין.
    מה אפשר לעשות? האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת שיער

הוספת תגובה

• הורדת שיער - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

שלום אלה,
    שיער הערווה נוטה להיות מקורזל אצל רוב האנשים.
    תלישת שיער מקורזל או גילוח מוקפד כרוכים בחיתוך מוט השערות בעומק זקיק השערה. צמיחת השיער מחדש גורמת להסתלסלותו בתוך זקיק השערה, לפריצת הזקיקי ולתגובת דלקת המדמה תגובה לגוף זר.
    אפשרויות המניעה:
    1. הסתפקות בתספורת קצרה בה נתכות השערות מעל שטח פני העור
    2. הסרת השערות לצמיתות אם לא ניתן להסתפק (מבחינה אסתטית) בתוצאות התיספורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להורדת שיער הערווה

רוני
    02/03/2011

תודה על התשובה,
    רציתי לדעת בנוסף האם יש דרך להוציא את השיערות שבתוך העור ולא יצאו החוצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להורדת שיער הערווה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

ברוב המקרים לצערי התשובה הנה לאפשר לזמן לרפא את הבעייה. לעיתים רחוקות יכולים המטופלים לבצע מניפולציה עצמית ולשלוף את השערות המסתלסלות בפתחי הזקיקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול יעיל בקרטוזיס פילאריס
    דוד
    28/02/2011

שלום ד"ר

נאמר לי שהטיפול הכי יעיל בתופעה הוא מינון נמוך של רואוקטן- כדור של 20 מ"ג פעמיים עד שלוש בשבוע.

האם הטיפול ברואקוטן מעלים את התופעה לגמרי?
    והאם צריך ליטול את הכדור במשך כל החיים?

ושאלה נוספת:

האם הסרת שיער באפילציה יכולה להעלים קרטוזיס פילאריס?

תודה רבה

הוספת תגובה

• קרטוזיס פילאריס - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

שלום דוד,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: נאמר לי שהטיפול הכי יעיל בתופעה הוא מינון נמוך של רואוקטן- כדור של 20 מ"ג פעמיים עד שלוש בשבוע.
    תשובתי: גם צורת טיפול זו אינה יעילה מאוד
    2.
    שאלתך: האם הטיפול ברואקוטן מעלים את התופעה לגמרי?
    תשובתי: לא אך לעיתים הטיפול מטשטש במידה בינונית את התופעות העוריות
    3.
    שאלתך: האם צריך ליטול את הכדור במשך כל החיים?
    תשובתי: השפעת התרופה תלויה בהמשך נטילתה. מאידך התופעות בעור נוטות לפחות מעצמן עם השנים
    4.
    שאלתך: האם הסרת שיער באפילציה יכולה להעלים קרטוזיס פילאריס?
    תשובתי: לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה - גבר
    מודאג
    28/02/2011

היי,
    אני חושד שיש לי קונדילומה, לפני יותר משנה - צצו לי כמו 2 נקודות קטנות ובהירות באיבר המין.
    כנראה מתוך הדחקה, וגם בגלל שאותן נקודות קטנות ולא הפריעו לי במיוחד, לא הלכתי לבדוק את הנושא, ולאחרונה קראתי - והבנתי שכנראה מדובר בקונדילומה. מה שהלחיץ אותי מאד.

שאלותיי הן:
    1. באם לא טיפלתי/נבדקתי והקונדילומה קיימת למעלה משנה (אולי אפילו שנתיים) - האם הסיכון גדל?
    2. האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין עם קונדום (הנקודות ממוקמות כ2 ס"מ מתחת פתח השופכה, בחלקו הקדמי של איבר המין)?
    3. האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין אוראליים?
    4. אני חושש מאד מצלקות כתוצאה מטיפול בקונדילומה - האם הטיפול היחיד שבא בחשבון הוא לייזר?
    5. מה העלות המשוערת של טיפול בלייזר? במידה והסכום יקר לי מדי כרגע, כדאי לי להמתין שיהיה לי את הסכום או לרוץ לטפל בבעיה בהקדם האפשרי?
    6. האם לאחר הסרת הקונדילומה וירוס הHPV עדיין יהיה בגופי, והאם אהווה סיכון כלשהו לבנות זוגי?
    7. האם לאחר הסרת הקונדילומה - במידה ואעשה חיסון, אוכל לדעת בוודאות שהקונדילומה לא תחזור ושלא אדבק יותר לעולם?

המון תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה - גבר

הוספת תגובה

• קונדילומה - גבר - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

שלום,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: באם לא טיפלתי/נבדקתי והקונדילומה קיימת למעלה משנה (אולי אפילו שנתיים) - האם הסיכון גדל?
    תשובתי: סיכון למה? להדבקת בנות זוג - כן. להדבקה עצמית לאזורים סמוכים - כן.
    2.
    שאלתך: האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין עם קונדום (הנקודות ממוקמות כ2 ס"מ מתחת פתח השופכה, בחלקו הקדמי של איבר המין)?
    תשובתי: כן אך במידה פחותה אם אתם מקפידים להשתמש בקונדום לפי הכללים
    3.
    שאלתך: האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין אוראליים?
    תשובתי: בהנחה שאתה מתכוון ליחסי מין אוראליים ללא הגנת קונדום - אז אכן כן.
    4.
    שאלתך: אני חושש מאד מצלקות כתוצאה מטיפול בקונדילומה - האם הטיפול היחיד שבא בחשבון הוא לייזר?
    תשובתי: לא. ניתן לבצע גם טיפול בחנקן נוזלי ובמקרים מסויימים גם תרופות יכולות להועיל.
    5.
    שאלתך: מה העלות המשוערת של טיפול בלייזר? במידה והסכום יקר לי מדי כרגע, כדאי לי להמתין שיהיה לי את הסכום או לרוץ לטפל בבעיה בהקדם האפשרי?
    תשובתי: פנה לבדיקת רופא עור שיוכל לטפל בך בעזרת חנקן נוזלי או להמליץ על תכשיר תרופתי מתאים
    6.
    שאלתך: האם לאחר הסרת הקונדילומה וירוס הHPV עדיין יהיה בגופי, והאם אהווה סיכון כלשהו לבנות זוגי?
    תשובתי: לצערי כן אך במידה פחותה בהרבה
    7.
    שאלתך: האם לאחר הסרת הקונדילומה - במידה ואעשה חיסון, אוכל לדעת בוודאות שהקונדילומה לא תחזור ושלא אדבק יותר לעולם?
    תשובתי: לצערי לא: א. החיסון מכוון למס' זנים של הוירוס, אך לא לכל הזנים האפשריים. ב. זמן השימוש בו לא היה ארוך מספיק כדי לצבור נתונים שיאפשרו תשובה מוסמכת לשאלתך זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ליפשיץ - תודה רבה על התגובה!

מודאג
    03/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשוהה בחו"ל - צילום חדש
    ital
    28/02/2011

הפסקתי עם המשחה, קבוצת השלפוחיות התחילה להתייבש מצורף צילום מהבוקר

המקום לא כואב, קצת דוקר וטיפה מדקדק לפעמים

האם ניתן להמתין לפני שאגש לרופא? זה יכול להתרפא לבד?

הוספת תגובה

• המשך לשוהה בחו"ל - צילום חדש - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/02/2011

הרפס הנה מחלה שנוטה לריפוי עצמוני.
    שמח שלא סבלת מסיבוכים.
    ברכת בריאות והמשך טיול מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת זרע ומחלות מין
    ללל
    28/02/2011

האם זה נכון שאפשר להידבק במחלות מין כולל איידס וצהבת B מבליעת זרע או מעצם הימצאות של זרע בפה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בליעת זרע ומחלות מין

הוספת תגובה

• בליעת זרע ומחלות מין - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/02/2011

מספר מחלות מין מדבקות גם במגע מיני אוראלי.
    לגבי איידס - העדויות אינן מובהקות. כנראה שהרוק קוטל את הוירוס שאינו עמיד בתנאי הסביבה אך עדויות חדשות מעידות שקיים בכ"ז סיכון במגע מיני אוראלי עם נשאי HIV

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ללל
    01/03/2011

תודה רבה על התשובה יש לי שאלה נוספת, האם אתה מתכוון לעצם המגע של הפה עם

איבר המין הגברי (שהבנתי שנידבקים במצב כזה אם יש פצע פתוח) או לעניין הזרע -

שבחורה בולעת או עצם זה שהוא נמצא בפה שלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2011

איני מכיר תשובה ברורה לשאלה זו בהקשר להדבקה ב HIV.
    בנוגע למחלות מין אחרות אזי אפשרויות ההדבקה קיימות בשתי האפשרויות: מגע עם האיבר הנגוע ומגע עם נוזל הזרע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה