מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וטיליגו ומלנומהשירי21/02/2011
שלום,
אנו דניאל ברנט ושירי גולדשטיין תלמידות כיתה יב' במגמת ביולוגיה בביה"ס רמות חפר ואנחנו עושות עבודה על שימוש בנוגדני הוטיליגו כריפוי ביולוגי למחלת המלנומה.
נודה לכם אם תוכלו להפנות אותנו אל מומחה על מנת לשאול אותו שאלות, מקורות מידע ומאמרים בנושא?
תודה,
דניאל ברנט ושירי גולדשטיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וטיליגו ומלנומה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן22/02/2011אתן יכולות לפנות לרופאים העוסקים במלנומה במחלקות האונקולוגיות בבתי החולים תל השומר, הדסה עין כרם ולהיעזר בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?רועי21/02/2011
זה התחיל בכאב חזק באזור הרגל העליונה ואז אדמומיות וצורת גבשושית ולבסוף כמה נקודות לבנות וקטנות בקוטר של 1 סמ' וזה ממש כואב ( יש לציין שזה הפעם השלישית שזה קורה ב-4 שנים האחרונות ) מה זה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד''ר אכי פרידמן22/02/2011עלי לראות ולאבחן בכדי לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד מטורף בין הרגליים ,כנראה פטרתאסף21/02/2011
שלום ,
רציתי להיוועץ באיזה תכשיר אני אמור להתשמש בשביל להעלים את התופעה?
הנחתי שזה יעלם מעצמו אבל זה ממשיך כבר בערך חצי שנה
נוצר לי סימן אדום בשני הרגליים באיזור המפשעה וזה מגרד בצורה מטריפה
אודה לתשובה.
אסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד מטורף בין הרגליים ,כנראה פטרת - תגובה
ד''ר אכי פרידמן22/02/2011כדי לגשת לרופא עור לקבלת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוד ועור יבש בידייםרבקה20/02/2011
בוקר טוב
האמת שכל התגובות לנאמר כאן הן מאד נכונות
אני קבלתי את כל המשחות הנ"ל והן פשוט מאד עשו לי יותר גרוע
למה בכלל נותנים דרמובאט אם הוא כל כך לא טוב?
למה הוא קיים אם כן?
מה, הרפואה לא יודעת איזה פתרונות לתת למחלות עור?
ואם כן מישהו יודע על משחות פלא אחרות?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד ועור יבש בידיים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/02/2011שלום רבקה,
אין "תרופות פלא". אם הטיפול לא הועיל יש לפנות שנית לרופא העור להערכה חוזרת לאפשרויות אבחנתיות נוספות ואפשרויות טיפול חלופיות או מוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בגב כפות הידייםדני19/02/2011
שלום- בני בן 12 - היום הראה לי שיש לו יובש בגב שתי כפות הידיים - הקטע של מפרקי כף היד.
מה זה יכול להיות- אקזמה ? פסוריאזיס ? אלרגיה ?
האם תיתכן אלרגיה לבגד שהוא לובש לבית הספר .
תרגיעו אותנו
תודה
דני
כמובן שאלך איתו לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בגב כפות הידיים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2011שלום דני,
איני יכול לייעץ באופן מוסמך ללא בדיקה אך התיאור שלך מאוד מתאים להתפתחות הריפוי לאחר פגיעת קור בגב כפות הידיים. ההחלמה מפגיעת הקור בגב הידיים מתאפיינית בעיבוי העור עם תחושת יובש וסדקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LEUCONYCHIAרונן19/02/2011
שלום רב,
יש לי פס לבן על אחת מהציפורניים כבר זמן רב. האם תופעה זו מדאיגה? על מה זה מעיד והאם קשור לחסר באבץ? (יש לציין כי יש לי גם נשירת שיער)....מה עליי לעשות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LEUCONYCHIA - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2011שלום אלון,
לא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך רק לפי המידע כאן אך ברוב המקרים פס לבן בודד ודק על ציפורן אחת אינו מהווה סימן לבעייה רפואית כלשהי.
בכל מקרה, ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית - פנה לבדיקת רופא עור בקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים אדומים על העור- אינטרטיגו?רונן19/02/2011
שלום רב,
אני בן 22. מזה תקופה ארוכה (מעל שנה) יש לי התקפים של אודם בקפלי עור, בעיקר בבטן או באיזור מפרק כף היד. אירועים אלו מופיעים במשך מס' דקות בד"כ ונעלמים...
מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו? האם יש לי אינטרטיגו? האם מדובר בתגובה אלרגית כלשהי? (יש לציין כי אין לי גרד כלל!!!)
כיצג עליי להשלים את הבירור? האם ישנו טיפול לבעיה זו? תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים אדומים על העור- אינטרטיגו? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2011שלום אלון,
מחלת העור היחידה שמתבטאת בנגעים שמופיעים על העור ונעלמים תוך עד 24 שעות הנה אורטיקריה.
ניתן לטפל בתופעות המחלה בעזרת תרופות אנטיהיסטמיניות לבליעה.
אזהרה: לעיתים נדירות תופעות המחלה מתבטאות בבצקת של דרכי נשימה עליונות שעלולות לגרום להפרעה בנשימה. לכן בכל מקרה של נפיחות השפתיים או הלשון, צרידות, קושי בנשימה או קושי בבליעה יש לפנות לעזרה רפואית מיידית או לחדר המיון הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ביחסי מיןמיכל17/02/2011
שלום וברכה
אני באה מרקע דתי ללא ניסיון מיני.(20) אנו נשואים שנה וחצי . כשאנחנו מקיימים יחסי מין כואב לבעלי בעת החדירה כנראה כי שרירי צוואר הרחם מכווצים. אך הוא טוען שגם כאשר אני רפויה כואב לו.(כמו צבת) אם כן מה הפתרונות לכזה מצב. למרות שהונחנו שזה יסתדר עם בזמן זה רק נעשה יותר ויותר כואב ומוציא את הטעם לנסות בכלל. וכן רציתי לשאול אם יש קשר בין זה לכך שעדיין לא הריתי? תודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבת
דני20/02/2011שלום רב, מאחר והדוקטור הנכבד לא התייחס לשאלת אני מרשה לעצמי לענות ואבקש לציין כי אני לא רופא! ייתכן כי בעלך לא כל כך מנוסה בקיום יחסי מין ומכאן הבעיה.גם את לפי דברייך חסרת ניסיון מיני. מערכת המין הנשית צריכה לאחר ריגוש מיני שאת חווה להרטיב את המעאכות הפנימיות בנוזל חיכוך מה שימנע את הכאב ותחושת המלחציים של בעלך.משמע כי עליו להתחיל במה שנקרא בשפתנו החילוניים "משחק מקדים" וזאת בכדי לעורר את המערכות שבגופך לפני קיום היחסים.המשחק המקדים כולל מס'ג עדין ומפנק,ליטופים,נשיקות,מגע אוראלי הדדי (השם ישמור) במידת האפשר ולאחר מיכן תנועות קלות של הכנסת האיבר הסכרי לנקביחדירה עדינה ורציפה ייתכן ותאפשר את המגע המלא ואולי אפילו תצליחו להנות מכך.אם בעלך לא נהנה ולא מצליח לגמור בתוך איבר מינך מן הסתם ברור שלא תיכנסי להריון.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ביחסי מין - תגובה
ד''ר אכי פרידמן22/02/2011הפני שאלה זו לגניקולוג וסקסולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי17/02/2011
שלום,
לבעלי יש מעין נקודות/קרישי דם על האשכים.
הן בגדלים שונים וכאשר מתפצצות יוצא מהן הרבה דם.
הן לא כואבות או מציקות.
רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם יש סיבה לדאגה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/02/2011סוג הנגע השכיח שמתבטא בגידולים שפירים על כיס האשכים שבנויים בעיקר מכלי דם וורידיים זעירים קרוי Angikeratoma ע"ש Fordyce.
בכל מקרה - בעלך צריך להבדק ע"י רופא עור כוון שקיימת מחלה מסוכנת יותר (Angikeratoma Corporis Diffusum = סינד' ע"ש FAbry) שביטוייה ההתחלתיים דומים מאוד לתופות השפירות של סוג הנגע השכיח יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 שנה עם משחות סטרואידיםgb,17/02/2011
שלום
אני כבר 12 שנה מקבלת משחות סטרואידים לידיים ובשנתיים האחרונות נותנים לי להשתמש באלוקום קרם / משחה
אצלי המצב : נוצרות בועות מתחת לעור שמגרדות ומתפוצצות , דבר שגורם להתפוצצות של עור הידיים , קילוף עור הידיים דימום ולעתים הידיים גם מסריחות כי הבשר נחשף, במשך השנים עשו לי טסטים שגילו כי שי לי אלרגיות רבות ומגוונות.
הידיים שלי מלאות בחריצים וצלקות מכל השנים.
מה אפשר לעשות על מנת להפטר מהעניין פעם אחת וחלק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 שנה עם משחות סטרואידים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/02/2011שלום,
בהנחה שאת מתארת תופעה שנקראת Dyshidrosis או Dyshidrotic eczema, בהנחה שהגורם הנו אלרגן חיצוני ולא תגובה לזיהום פטרייתי בעור רגליך ואם האלרגן אינו מתגלה או שלא ניתן להמנע ממגע עם האלרגן (לרוב אלרגן שאנו שואפים עם האויר שאנו נושמים אך לעיתים גם אלרגנים שאנו בולעים) אזי אין דרך למנוע את הישנות התופעות.
אם הטיפול במשחות אינו מקנה הפוגות ארוכות מספיק, ניתן לשקול פוטותרפיה - הקרנת עור כפות הידיים ב UVB* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מדאיג על הפיןאנונימי16/02/2011
אתמול לפתע הבחנתי במין בליטה כזאת בהתחלה של איבר המין, זה נראה כמו פצע כזה אבל הוא די בולט ומפריש נוזלים. זה ממש מדאיג אותי? מה זה יכול להיות?! צריך לשים משחה? אני גם מתבייש ללכת לרופא עור, מה אני אראה לו את זה?
מבקש עזרה!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מדאיג על הפין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/02/2011עליך להתגבר על הבושה ולפנות לבדיקת רופא עור כדי לאפשר איבחון קליני של התופעה.
האפשרויות מרובות ונעות בין הרפס של איברי המין ועד Fixed Drug Eruption ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים חומים בציפורנייםyanol16/02/2011
שלום,
לפני כמה חודשים שמתי לב שעל הציפורניים (לא על כולם) בידיים מופעים פסים חומים דקים. הם עולים יחד עם גדילת ציפורן ונעלמים. רציתי לדעת מה התופעה הזאת ואיך לטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים חומים בציפורניים - תגובה
ד''ר אהוד סופר16/02/2011שלום,
לתופעה המתוארת יכולים להיות מספר גורמים. נא לפנות למומחה לרפואת עור לאנמנזה, בדיקה וקבלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים שחוריםאייל15/02/2011
שלום ד"ר
היתי אצל רופא נשים בעבקות 3 נקודות שחורות/אפורות על איבר המין ובגלל קונדילומה שנעלמה חודשיים אחרי טיפול.
הוא לקח דגימה מהנקודות ושלח למעבדה והנה מה שנכתב בתוצאות
פירור אפור.
תיאור מיקרוסקופי:
ביופסית עור זעירה המראה אפידרמיס היפרטרופי יחד עם תסנין ליכנואידי הופעת גופיפי CIVATTE ופיגמנט מלנין במלנופגים.
אין עדות היסטולוגית לקונדילומה
יש להביא בחשבון : LICHEN PLANUS
הרופא אמר שזה סתם ולא מפחיד והוא נתן לי קרם אפלומיצין אבל המשחה הזאת בכלל לא עזרה...
הנקודות לא רק על פני העור קצת מתחת
האם יש משחה אחרת שיכולה לעזור ולא לגרום נזק?
או שעדיף לטפל בלייזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים שחורים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/02/2011פנה\י לרופא נשים המתמחה במחלות הערייה והלדן או לבדיקת רופא עור.
ממצאי הביופסייה מחשידים למחלת עור הנקראת Lichen planus. חשוב לטפל במחלה למנוע כתמים פיגמנטריים שגורמת וכן לעקוב ולוודא שאינה גורמת כיבים בריריות הנרתיק או הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה עם פצעים מגילוח...ליהיא15/02/2011
כל פעם שאני מגלחת אני ממש מדממת מזה..וגם שעווה פוצעת אותי..הפצעים הללו לוקח להם הרבה זמן עד שהם חולפים ואני מתביישת מהבן זוג שלי שיראה אותם ויגעל..מה אני צריכה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיה עם פצעים מגילוח... - תגובה
ד''ר אכי פרידמן15/02/2011נסי למרוח משחה אנטיביוטית לפני ואחרי הגילוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו ממש בעיה מה שאת מתארת.אני חושבת.
ליהיא16/02/2011שכדאי לך להתחיל הסרת שיער לצמיתות, זה פשוט מה שרופא העור שלי המליץ לי ולי הייתה בעיה קצת אחרת של צמיחת שערה פנימה שזה גם עושה פצעים לא נחמדים במפשעות..יש היום גם מכשירים ביתיים שהם זולים יחסית למכונים הגדולים..יש עכשיו איזה מכשיר חדש שמדברים עליו הרבה בשם מי של חברת סינרון...אז אולי שווה לך לברר עליו..והעיקר שתטפלי ולא תזניחי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגב כף הרגלשימעון15/02/2011
היי
יש לי כבר שבוע גרד באזור שמעל כף הרגל (גב כף הרגל). אני מגרד המון עד כדי פציה ואז נוצר מצב שכל כך כואבת לי הרגל שאני לא מסוגל ללכת או לעמוד עליה.
יש לציין שאני סובל גם מאטופיק דרמטיטיס, אך רק על אצבעות הידיים - האם יכול להיות שזה עבר לרגל? שמתי את המשפחה של הידיים על הגרד - וזה לא עזר (דרמובט)
האם מדובר באקזמה, פטריה, או משהו אחר? כיצד ניתן לטפל בזה עד שהפצע יחלים?...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בגב כף הרגל - תגובה
ד''ר אכי פרידמן15/02/2011ראה תשובתי בפורום השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)