מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שורף לי הפיןג'וני06/05/2010
היי
יש לי כאבים כשאני עושה פיפי ו גם מידי פעם בלי קשר לפיפי.
הכאבים הם בבסיס הפין ובקצה שלו בצינור.
כאב שורף ולא דקירות או משהו.
יש לפעמים הפרשות שדומות לזרע בצבע אבל בכמויות מאוד קטנות.
היום בבוקר היו קצת כאבי בטן תחתונה ועבר.
מקיים יחסי מין ולא עם מישהי קבועה.
מה יש לי?
אני יודע שצריך לעשות בדיקות ועשיתי, אבל אולי יש השערות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010ייתכן ויש לך זיהום. גש לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעורשימרית05/05/2010
שלום,
במשך תקופה ארוכה של שנה בערך נעשה לי אדמומיות מלווה בגרד, קילופים ופצעים קטנטנים (לא מוגלתיים) בסביבות האף ומתחת לפה. שבוע שעבר הייתי אצל רופא עור והוא המליץ לי לקחת משחה בשם: protopic 0.1%
השתמשתי במשחה למשך שבוע (כי ככה כתוב בהוראות בעלון לצרכן שבחפיסה) והמצב השתפר מאוד! ממש כמו חדש! אבל מיד כשהפסקתי למרוח את המשחה ,חזרה האדמומיות והפצעים והקילופים והגרד. אני מודעת לכך שהתרופה בנויה על בסיס קורטיזון ולכן מפחדת לקחת אותה לטווח ארוך. מה כדאי לעשות?
נ.ב
ברור לי שעלי לחזור לבדיקה אצל הרופא המטפל, אך אני מעוניינת בחוות דעת נוספת ...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקיי חוות דעת
גיא06/05/2010פרוטופיק לא מכילה סטירואידים אבל היא מגיבה לזמן קצר ביותר.
מה שאת צריכה לעשות הוא דבר פשוט .
להכנס לגוגל ולהקיש סבוריאה
תקבלי אתרים מדהימים שמטפלים בסבוריאה
בלי סטירואידים ובלי צרות של תופעות הלוואי שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010לשם כך אוכל לסייע לאחר בדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה הרדמה מלאהליהי05/05/2010
שלום
אני בת 29 נוטלת רואקוטאן 20 מ"ג מזה כחודשיים. מחר אני עוברת ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה (ללא פתיחת בטן)
האם הרדמה מלאה מסוכנת עם רואקוטאן?
האם עליי ליידע את המרדים?
האם יש הנחיות מבחינת הצטלקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010יידעי את המרדים.
לא צריכה להיות בעיה מבחינת ההרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול שיער בצידי הראש ובפניםיואב05/05/2010
יש לי דילול שיער בצידי הראש ובפנים נוצרו מקומות אם עיגולים שלא גדל בהם שיער הרופא עור נתן לי טרמבון לפנים האם אפשר להשתמש בזה גם לצידי הראש ובכלל מה הסיבה יכולה להיות ראוי לצין שאני אדם בריא ובדיקות דם תקינות.
2.כאשר אני נישען על משהו או יושב על ספסל אז נאר לי סימן אדום כחולשחור כמו נימי דם למשך שבוע שבועיים ואז זה עובר וגם אם יש לי פצע בפנים ואני נוגע אז נשאר כתם לשנים ולא עובר מישהו אמר לי שאני צריך לעשות בדיקה לקריש דם האם זה נכון ואם לא מה ניתן לעשות והאם יש פיתרון לדבר.
תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010הייתי מנסה לבצע טיפול דרך רופא מטפל ולא דרך "משהו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע כהה מעל השפה העליונה תינוקתחני05/05/2010
ביתי בת 7 חודשים ,בתקופה האחרונה אני רואה מעל השפה העליונה שלה מין צבע כהה שחרחר כמו ליכלוך , מה זה יכול להיות , מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010ללא בדיקה ואבחון לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מבהיר באיבר המיןרונן05/05/2010
שלום
התופעה הופיעה לפני זמן רב אך לא יחסתי לה משמעות.
יש שטחי עור באיבר המין שלי שמבהירים. צבע העור שלי באופן כללי הוא שחום. העור הבהיר מופיע ככתמים לא מגרד לא מתקלף. פשוט הצבע התחלף לעור בהיר.
מה זה יכול להיות וממה זה נובע? כרגע העור הבהיר מחסה חצי מהעטרה ומופיע בגבול העטרה עם הפין בכל הקוטר וכתם בהיר די גדול על הפין מעל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010קיימות מספר תופעות היכולות לסביר את הנל - גש לרופא עור לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לפרט מה האפשרויות?
רונן25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובהיערית04/05/2010
אני מאובחנת כחולה בפסוריאזיס, ועד היום טיפלתי בזה בעיקר במוצרים טבעיים.
לאחרונה קניתי את משחת הדייבובט בעקבות המלצת הרופא שלי.
לפי מה שידוע לי זאת משחה המכילה סטרואידים, ורציתי לשאול אם יכולה להיווצר בעיה במידה ואני גם לוקחת גלולות (שאותם רק לאחרונה אני לוקחת) למניעת היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010כעקרון לא צריכה להיות בעיה כל עוד השימוש יהיה לזמן מוגבל על פני איזור מוגבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כתמים בצוואריעל04/05/2010
לפני פחות מחודש חברה שלי העירה את צומת ליבי שיש לי כתמים מוזרים בצוואר חשבתי שזה סתם מהשמש וזה יעבור אבל לפני יומיים גם אמא שלי שאלה אותי על זה אלה כתמים כתומים שחומים כאלה בכל הצוואר בצורת עיגולים זה יעבור או שצריך ללכת לבדוק את זה?
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010כדאי לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסימפטומים לגילוי פסוריאזיסלאורה 7104/05/2010
והאם יש פסוריאזיס באיבר המין ? האם רופא עור אמור לגלות זאת מיד?
תודה מראש אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010כן.
כן.
כן - אם יש חשש ניתן לעשות ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם כללית..LG03/05/2010
לד"ר שלום.
רציתי לדעת האם זה אפשרי בבדיקת דם אחת לרכז את כול הבדיקות האפשריות למחלות מין?
(HIV צהבת B זיבה וכו )
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן06/05/2010כעקרון ניתן לרכז את כל הבדיקות לבדיקה בודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה לא ברורהאלדד03/05/2010
שלום רב!
אני סובל מפטריות מספר שנים ועד לאחרונה הן לא זוהו,בהתאם לתסמינים חשבתי שמדובר בגזזת אך לאחר משטח ראש נמצא בבדיקות התרבית שאני סובל מ-mallasezia furfur pityriasis
ובבדיקה המיקרוסקופית נכתב שבמשטח ישיר נראו ספורות.
גם לחברתי החדשה צצה פתאום פטרייה
לכן רציתי לדעת האם מלסזיה מדבקת וכן האם כדורי פלוקנול מתאימים הן למלסזיה והן לגזזת?
אשמח לתשובתכם
בכבוד רב,אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולנו נשאים של מלסזיה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/05/2010..ורוכשים את הנשאות מגיל 3 ימים לערך.
לגבי הטיפול הדרוש אנא הוועץ ברופא העור שלך שימליץ לך על טיפול מתאים לבעייתך לפי ממצאי הבדיקה הקלינית ובדיקות המעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pigmented Purpuric Eruptionדן02/05/2010
Pigmented Purpuric Eruption1.מה זה.?
2.האם זה נגרם מפוטותרפיה או מקונטק דרמטיטיס?
3.מה הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב
דן09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPigmented purpuric eruption
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/05/20101. מחלת עור שנגרמת עקב תגובת דלקת (לא זיהומית) שפוגעת בכלי דם נימיים ומתבטאת בנגעים שצבעם אדום-סגול
2. הגורם למחלה אינו ידוע. פוטותרפיה הנה צורת טיפול אפשרית במחלה זו אך לא גורם למחלה. יש לציין שלעיתים מחלות עור אחרות מדמות נגעים של PPE ולכן רצוי לאבחן את המחלה בעזרת ביופסיית עור ולבצע ביופסייה חוזרת כל 6-24 חדשים
3. אין טיפול יעיל. מטרות הטיפול הנן בעיקר הקלה סימפטומטית במקרים בם המחלה גורמת לגרד ולשיפור אסתטית. הטיפול כולל שימוש במשחות סטרואידיות ופוטותרפיה. לרוב נדרש מעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דן11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בתוך הפיןיוסי02/05/2010
דר' שלום רב!
אני בן 34 ובריא בדרך כלל.
יש אצלי תופעה שאני סוחב איתי מגיל 6 אך למדתי להתמודד איתה.
כאשר אני קם בבקר, אם אני הולך יחף על הריצפה לשרותים לעשות פיפי, כ-2 דקות לאחר מכן מתחיל לשרוף לי בתוך הפין.
את הבעייה הזו פתרתי כאשר למדתי לאורך השנים שהמגע הקר של הרצפות גורם לשרפה בתוך הפין.
ישנה עוד דרך שאני מפחית את השריפה, ע"י שתיית משקה חם.
תאור השריפה:מתחיל מכפות הרגליים, עובר דרך הירכיים, דרך פי הטבעת, דרך חיבור שק האשכים, והכי מורגש בצינור השופכה.
רציתי לדעת האם הבעייה מוכרת בעולם הרפואה.
תודה.
ד''ר אכי פרידמן02/05/2010פנה לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ויראלית - מסוכנת?מרב01/05/2010
ד"ר שלום רב לך,
לבני בן ה- 15 יש יבלת ויראלית בכף הרגל. לאחר אולטרסאונד אורכה 1.1 ס"מ ועומקה 0.6 ס"מ. האם יתכן שהיבלת מסוכנת? אני חרדה וחוששת כי אין לי מושג מה יכול לקרות כתוצאה מכך בכל אופן מדובר בוירוס הפפילומה האנושי, זה מסוכן לא? הצילו :( אני בחרדה נוראית. תודה, אמא מודאגת מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן02/05/2010אמנם זהו וירוס מקבוצת הפפילומה אך אין עימו הסיכונים מהם את חוששת. ישנן מספר שיטות לטפל בוירוסים הנ"ל. אנא פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי עקירת ציפורן הבוהן, באיזהמור שושנה01/05/2010
לפני 5 ימים כירורג עקר לי את ציפורן הבוהן. אחרי העקירה ו-2 חבישות נוספות בהפרש של יומיים ננאמר לי להמשיך הטיפול בבית. עם ערימת של 3 משחות. אני מבולבלת, לא יודעת באיזו משחה להשתמש ומתי. שבת היום ועד שאראה את רופא העור מקופת החולים יעברו עוד מספר ימים.
המשחות הן "פולידין", ציקלודרם - C, וגנטתרים. בעלון של התרופות רשום 3 - 4 ביום, או לפי הוראת הרופא. במה להשתמש וכמה פעמים ביום אני לא יודעת.
מחכה לתשובה
תודה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן02/05/2010נסי למרוח גנטתרים וציקלודרם פעם אחת ביום כל אחת בהפרש של כשעה זו מזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)