מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה ממושכתשושי31/08/2010
לפני שבוע וחצי החלו להופיע לי על החזה, הבטן והגב כתמים ורדרדים (בגודל של עקיצת יתוש קטנה), לאחר מספר ימים התפתחה פריחה נרחבת בכל האיזור שנמשכת מזה כמה ימים. רופאת המשפחה שלי אמרה שזו נראית כמו פריחה אלרגית, אך בדיקות הדם שעשיתי יצאו תקינות.
האם יתכן שמדובר באלרגיה?
שבוע קודם להתחלת התופעה קיבלתי חיסון נגד טטנוס ועשיתי בדיקת מנטו לשחפת. האם יתכן שמדוב בתגובה לחיסון/מנטו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן31/08/2010כן.
וכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בגבדני31/08/2010
שלום רב
שמתי לב לאחרונה שלאחר כל שהייה בשמש(ים) למחרת כל הגב והכתפיים מתמלאים פצונים הנראים כמו פריחה על כל הגב.
הדבר התמוה הוא כי כל חיי אני הולך לים ומעולם זה לא הופיע.השאלה הנשאלה מאין ומדוע זה בא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן31/08/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטות בגבשי31/08/2010
יש לי שריטות באיזור הגב הצוואר והידיים שניראות כמו צלקות קטנות
הם מופיעים לאחר שאני קם בבוקר מהשינה, ונעלמים אחרי מספר ימים ,וזו תופעה שחוזרת.
ואני חושד שזה מחרק "דג הכסף".
הרחקתי את המיטה והשמיכה מהקיר, והתופעה נעלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה?
ד''ר אכי פרידמן31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ARUIARUI14731/08/2010
אותי ממש . אני מקבלת רמיקייד אומנם היו לי לפני הרמיקייד .ואז שרפו לי את זה במכשיר עם חימום החומר ניראה כמו סבון וקצף .
ועבר .עכשיו יצאו לי שוב במקומות אחרים לא באותו מקום.למרות שהרופאה אמרה שזה עלול לחזור .
והעדיפה לא לשרוף לי כי אני מקבלת רמייקד וננסה להתגבר .עכשיו זה יותר מגרד .
אוקי עבר .כמה חודשים .והרופאה העדיפה שנשרוף בחורף בגלל זיעה .
ועכשיו יצאו לי שוב במקומות אחרים בגוף מתחת לבית השחי אישה 2 גולות קטנות הם ניראות כמו צורה של ציצים .כמו גודל זבוב .אדומים ורודים
מה זה יכול להיות .האם זה יכול להיות מהרמיקייד .
זמנית עד לתור לרופא עור .מה עליי לעשות איזה משחה למרוח או ג'ל מה יכול לעזור
זה מגרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך אינה ברורה
ד''ר אכי פרידמן31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדולומיהמשה אבוטבול30/08/2010
היה לי קנדולומיה באיבר מין עשיתי לייזר האם הצלקות יעלמו או שזה ישאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן31/08/2010לצערי איני יכול לענות על שאלה זו ללא בדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....??
משה אבוטבול01/09/2010קראו מקרים שנשארו צלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מליאן מתאימה לאקנה?רוזה29/08/2010
שלום, אני בת 33, סובלת כבר כמה חודשים מאקנה חמור בפנים. קוסמטיקאית גרמה לי נזק- נותרו לי צלקות מהטיפול ורופא עור אמר לי לקחת רואקוטן רק בתחילת החורף. בינתיים שמעתי שגלולות למניעת היריון יכולות לעזור. הגניקולוג שלי נתן לי מליאן(מינון נמוך), מכיוון שהגלולות הקודמות גרמו לי לתופעות לוואי חמורות. השאלה היא האם מליאן יכולה לעזור עם הפצעים? לא שיתפתי את הרופא בסיבה האמיתית ללקיחת הגלולות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן31/08/2010נסי את התרופה למשך שלושה חודשים ובדקי את יעילותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד מ ט ו ר ף בעור לאחר שהות בבריכהאייל29/08/2010
שלום,
בכל פעם שאני מבלה בבריכת שחיה,
אני מגיע לביתי מתקלח ואז מתחיל גרד בשוקיים (רגליים תחתונות)
גרד נוראי -
אני שם קרם גוף וזה לא עוזר.
העור נראה יבש (סימנים לבנים בעת הגירוד)
התופעה אורעת 48 שעות ונעלמת
ממה זה קורה? מה עושים בכדי למנוע? ומה עושים כשזה מגיע?
חשבתי למרוח מלא קרם גוף לפני הכניסה לבריכה ובחזרה ממנה למרוח אחרי המקלחת פניסטיל ג'ל
נכון?
תודה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שנתיים אין תגובה לעניין?
גירודי23/08/2012אני סובלל מאותה תופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד מ ט ו ר ף בעור לאחר שהות בבריכה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/08/2012הגורמים לתופעה יכולים להיות מגע עם הדשא על שפת הבריכה, תגובה ליובש העור שמחמיר לאחר השהיה בבריכה, תגובה לחומרי החיטוי בג'קוזי, כוויית שמש ועוד.
תאם תור לרופא עור ותכנן רחצה בבריכה במועד רלבנטי למועד התור לרופא כך שיוכל לבדוק אותך בעת התפרצות התופעה ולהמליץ על טיפול וניהוג עתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה פשוטהאביב28/08/2010
שמי אביב אני בן 22...יש לי פצעים בגב...בגרון ובפנים...פניתי לרופאת העור שלי והיא נתנה לי מרשם של אקנטרים ו neo medrol acne lotion....עכשיו היא רשמה לי במה להשתמש לפצעים בגרון ובפנים ובמה להשתמש לפצעים בגב אבל איבדתי את הדף ושכחתי מה היא אמרה ...אין לי אפשרות ליצור איתה קשר אז אני רוצה לשאול אתכם האם אקנתרים זה לפצעים בפנים ובגרון וneo medrol acne lotion זה לפצעים בגב או ההיפך? אני יודע שכל בן אדם הוא אינדיבידואלי ולכל אחד מתאים משהו אחר אבל אני שואל את זה בכלליות...תודה מאביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר אהוד סופר28/08/2010מתיאורך נראה כי אתה סובל מאקנה וולגריס. הטיפולים המקומים שהזכרת מתאימים הן לגב והן לפנים - תלוי בצורות הקומודונים ובעוצמת הדלקת הקיימת, בהתאם לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל לא הבנתי משהו
אביב29/08/2010אז למה כל תרופה מתאימה? האקנתרים זה בשביל פצעים בפנים ובגרון? וה neo medrol acne lotion לפצעים בגב? או להיפך? לא הבנתי פשוט את תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-ilvenדוד27/08/2010
שלום לכולם,
לאחי יש מחלה כרונית של ilven בכף הרגל על גבי מספר אצבעות.
התוצאה: עור קשיח שמתקלף פעם בזמן מה או במקרה והרגל לא מקבלת אוויר דוגמת נעליים סגורות. לאחר נשירה של עור זה האזור שורף וגורם לסבל רב.
לפני מספר שנים(באזור ה-5 שנים) נבדק על ידי רופאים בביה"ח בתל השומר ונאמר כי כיום אין פיתרון לנושא זה וכנראה יצטרך לסבול זאת לשארית חייו.
הפיתרון היחיד שהוצע אבל לא הומלץ זה הסרה כיררוגית של הבעיה אך נאמר שכנראה אם יתבצע יישאר עם כאבים עזים לכל חייו באזור.
כעת מספר שנים אחרי, הגיע הזמן לבדוק את הנושא שוב. האם יש בארץ מומחה לבעיות אלו מעבר לרופאי העור הרגילים הקיימים בבתי החולים? האם ייתכן ויש טיפול חדש לנושא שלא היה ידוע לפני מספר שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ilven
ד''ר אהוד סופר28/08/2010ilven הינה מחלה ידועה ויש טיפולים אפשריים למחלה. פנה לרופא עור .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהILVEN
דוד29/08/2010על פי מה שנאמר לנו על ידי הרופאים בזמנו המקרה שלו נדיר והאופציה היחידה שהייתה קיימת(לפחות לפני מספר שנים) זה ניתוח להסרת הבעיה, אך לא הומלץ מכיוון שהצלקת שתישאר לאחר מכן תגרום ליותר בעיות ולכאבים נוספים.
שאלתי היא לפני פניה נוספת לרופא עור שיגיד אותו הדבר, שאין כלום לעשות האם בשנים האחרונות התגלו פתרונות נוספים לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהענבל27/08/2010
שלום, אני בת 30 , 3 חודשים לאחר לידה (לא יודעת עד כמה זה קשור, מציינת ליתר ביטחון...)
לאחרונה התחילה לי מעין פריחה ופצעונים (לא מוגלתיים) באיזור העורף והחזה (האיזורים שחשופים לשמש), ובעקבות חופשת הילדים מהגן נחשפתי גם הרבה לשמש.
אני מצרפת תמונה
האם אילו פצעים מהשמש/זיעה/אלרגיה למשהו?
מה ניתן לעשות בנדון? (לצערי לקבוע תור לרופא עור במועד סביר בקופ"ח שלי זה דבר קצת בלתי אפשרי... כל התורים הם לעוד 3 שבועות ומעלה)
תודה,
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר אהוד סופר28/08/2010לא ניתן לבצע אבחנה ע"פ התמונות המטושטשות ששלחת. נא לפנות לרופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה באיזור הפיןאושר27/08/2010
דוקטור שלום,
בחצי השנה האחרונה החלה צריבה מתחת לעטרה באיזור הוריד שמתחת לפתח השופכה
חשבתי שזה חולף אבל העניין מחמיר
האיזור עצמו צורב וגם צבע העור הפך לבנבן, (בתחתית העטרה)
האם אפשר לקבל אבחנה אני רוצה להמנע מבדיקה פיזיולוגית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה באיזור הפין
ד''ר אהוד סופר28/08/2010לצערי לא תוכל לקבל אבחנה ללא בדיקה קלינית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר למנוע מכוויה להפוך לצלקת?Berys26/08/2010
שלום.
קיבלתי את התמיסה ורומאל מהרופא שלי לאחר שנגשתי אליו בנוגע לטיפול בכמו שומות קטנות על העור, לאחר השימוש בורומאל גילתי ממש שעה אח"כ כוויה על האזור יש לציין שהשימוש היה באזור העיין לכיוון הלחי. ייתכן שתשאר לי צלקת על האזור? איך אפשר למנוע מהכוויה להפוך לצלקת? לא השתמשתי בהרבה מהחומר אך עדיין נשאר סימן חום אדמדם שהוא די שורף. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה - ורומאל
ד''ר אהוד סופר28/08/2010לורומאל יש תופעות לוואי פוטנציאליות כולל דלקת של העור. נא לפנות לרופא לאיבחון וקבלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע עור עגול סימטריחנה26/08/2010
שלום,
לבני בן ה-3 הופיע על הקרסול נגע עור עגול סימטרי, בהיר במרכז, עם שוליים מוגבהים אדומים, הנגע הופיע קטן והוא גדל. עד שנגיע לרופא העור, הייתי שמחה לקבל הערכה כלשהי לגבי התופעה בפורום זה. פתאום זה לא נותן לי שקט... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע עור עגול סימטרי
ד''ר אהוד סופר28/08/2010יש מספר אפשרויות. לצערי לא ניתן לעשות אבחנה ללא בדיקה - פני לרופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס והסרת שיעריהלומה25/08/2010
שלום,
ברצוני לברר האם אפשרי להסיר שיער בלייזר באזור המפשעה אם אני סובלת מהרפס גינטלי?
האם דורש טיפול כלשהו או שאפשר ללא טיפול.
מה ממליצים?
המון תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס והסרת שיער
ד''ר אהוד סופר28/08/2010כן, אבל מכיוון שאת סובלת מהרפס גניטלי כדאי לקבל ולטרקס (כדור נגד הרפס סימפלס) באופן מניעתי לפני הטיפול להסרת השיער בליזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בציפורנייםיפית25/08/2010
שלום,
האם אני עלולה להידבק בפטרת הציפורניים כתוצאה משימוש באמבט לרגליים מס' ימים לאחר שבן משפחתי ,שציפורניי רגליו נגועות בפטרת , השתמש באותו האמבט?
אם כן, האם חיטוי האמבט באלכוהול ישמיד את כל החיידקים?
בתודה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בציפורניים
ד''ר אהוד סופר28/08/2010לפי תיאורך, לא ניתן להידבק בפטריה בציפורניים בשימוש באמבט.
כן ניתן להידבק בפיטריה בעור וחשוב לחטא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)