מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור אדמומי קבוע,מחוספס +תמונהיוסי25/05/2010
באיזור החזה העליון יש לי כבר שנים! גם בחורף גם בקיץ, כתם אדום קבוע שהשיערות שגודלות עליו ממש קטנות לאומת כל החזה, העור מאוד אדום ולא נעים למגע, ממש דק ומרגיש כמו עוף שחוט, בדקתי הרבה וזה לא נראה כמו קרטוזיס פילאריס, אין כאבים או משהו כזה, רק קוסמטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי, לצערי איני יכול לקבוע ב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010...בוודאות את האבחנה לפי המראה בתמונה אך אני חודש שמדובר בתופעה ששמה Poikyloderma fo Civatte - התנוונות של העור שמאופיינת בעור דק עם ריבוי כתמים אדומים וחומים וכן בהרות קטנות. התופעה נגרמת עקב נזק שמש מצטבר.
המלצתי: פנה לבדיקת רופא עור לביסוס האבחנה על סמך בדיקה קלינית והוועץ בו באשר לאפשרויות הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה עור בולטת על איבר המיןחסוי24/05/2010
שלום אני ב15 ויש לי מין נקודת עור בולטת על איבר המין שלי(זכר)
מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010..פנה לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים גדלות שבורותיעל23/05/2010
היי,
כבר מספר שנים שהציפורן באגודל שלי ביד גודלת שבורה - כלומר יש סדר באמצע הציפורן עד למעלה.
בשבועות האחרונים אותו סוג של שבירה התחילה באצבע ליד האגודל של אותה היד...
שאר הציפורניים נשברות מהר ומתקלפות בשכבות: רואים שכבות על הציפורניים שאפשר ממש לקלף..
בנוסף, לא יודעת אם רלוונטי או לא יש יובש תמידי מסביב לציפורניים גם אם אני שמה באופן קבוע קרן ידיים.
אני אשמח מאוד לדעת אם יש סיבה למצב ואם יש פתרון כלשהו
או אם יש רופא אחר שעלי לפנות אליו כי נראה שהתופעה הולכת ומחמירה
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר = סדק
יעל23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל, לאיבחון ומצבך ויעוץ מוסמך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010...נדרשת בדיקה קלינית. פני לבדיקת רופא עור.
שינוים בציפרניים יכולים להגרם עקב מבנה פגום הנובע מדלקת בעור סביב הציפורן באזור שמצמיח את הציפורן (matrix) או עקב חומרים שמורחים על הציפורן (בעיקר "מחזקי ציפורניים").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בעטרת הפיןפיני23/05/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש גרד באיזור העטרה בעת ביצוע חדירה בקיום יחסי מין.
עקבתי אחרי המקום וגיליתי שיש איזור קטן שלעיתים הוא נראה קצת יבש ואדום (התסמינים הופיעו במידה קטנה ביותר! במבט מהיר קשה לזהות את האיזור הבעייתי). האיזור הבעייתי הוא בבליטה ההיקפית של תחילת העטרה. מדובר על איזור של כסמ"ר אחד, מתוחם ודי סימטרי. שוב אני מציין כי רוב הזמן אני לא ממש יכול לזהות ולהגדיר את האיזור.
כיום בכל פעם שאנו מקיימים יחסי מין ולעיתים כשאני מתקלח במים מאוד חמים האיזור הופך למגורה. עם זאת, לעת עתה אין החמרה במצב.
חשוב לי לציין שיש לי בת זוג קבועה ולא ידוע לנו על פטריה או בעיה כלשהי אצלה.
האם יש סיכוי שזו פיטריה? אם כן, ממה יכולתי להידבק?
ומעל הכל, אשמח לשמוע אם יש מישחה מסויימת שאני יכול לנסות להיעזר בה לפני שאני פונה לרופא לצורך בדיקה יותר מקיפה.
תודה רבה,
פיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיני, לאיבחון ויעוץ מוסמך לבעייתך..
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010..נדרשת בדיקה קלינית. פנה לבדיקת רופא עור.
הדבר היחיד שאני ממליץ לכם לנסות עוד לפני הפנייה לבדיקת רופא עור הנו ג'ל סיכוך בעת המגע המיני (כמו K-Y gel)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלה לד"ר ליפשיץטל23/05/2010
שלום רב ד"ר ליפשיץ
לפני כחצי שנה נפצעתי מזכוכית באזור המצח מעל הגבה חתך עמוק שהודבק במיון כירורגי.
לאחר שלושה שבועות התחלתי בהמלצת רופא עור למרוח קלוקוט למשך מספר חודשים.
היום ישנה צלקת עדינה באזור מעט אדומה ומוגבהת שמפריעה לי מאוד מבחינה אסטטית.
הפלסטיקאי שטיפל בי לאחר הפציעה אמר שתוצאה סופית ניתן יהיה לראות רק לאחר שנה אבל כרגע התוצאה הנוכחית מאוד מפריעה לי והטיפול בקלוקוט לא טשטש מספיק לטעמי את הצלקת. (להעלים אני מבין שאי אפשר ובכל מקרה אני לא מעוניין בתיקון כירורגי/לייזר/הזרקות).
שמעתי בעבר שישנה משחה נוספת בשם מדרמה לצלקות ורציתי לשאול לדעתך מנסיונך האם כדאי אולי לנסות שימוש במדרמה למשך מספר חודשים ואולי גם לנסות טיפול משולב כגון קלוקוט בוקר ומדרמה בלילה? או שכדאי לתת עוד צ'אנס רק לקלוקוט ולמרוח אותו למשך מספר חודשים נוספים?
אני מודה לך מאוד מקרב לב על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל, שני התכשירים מבוססים על...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010... מרכיב זהה - סיליקון, ולדעתי אינם יעילים כלל.
הרשה לי לצטט את הגשש החיוור: יש דברים שעבורם מה שלא עושה הזמן, גם הכסף לא עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה קטנה באיבר המין.אולג23/05/2010
שלום.
לפני כשבוע הופיעה בלוטה קטנה תחת העור של הפין. ביום הראשון הבלוטה הייתה די נפוחה ולאחר כיממה הנפיחות ירדה משמעותית אך עדיין נותר גוש קטן מתחת לעור. הגוש לא גדל ולא קטן, הוא נמצא במצב סטטי כרגע.
כשמרגישים אם האצבע זה כאילו יש גולה קטנטנה מתחת לעור.
כבר נרשתי לביקור אצל רופא עור, אבל רציתי לשמוע את חוות דעתכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010..פנה לבדיקת רופא העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרה בבקשהדוד לוי23/05/2010
ההני חושב שנהיה לי מין פצע בפי הטבעת מה עליי לעשות?
ואיזה תהליך בדיקה אני אמור לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפרוקטולוג (כירורג פרוקטולוג)
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוניםMIKE22/05/2010
האם ישנו סיכוי להעברת מחלת מין כלשהיא ממגע לא מיני עם בחורה בצורה הבאה
האיששה מלקקת את בית החזה ופיטמותיו של הבחור ומלקקת את אצבעותיו של הזכר
והגבר לעומתה מחדיר אצבעותיו לאיבר מינה של הבחורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2010הסיכוי קיים אך נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לימישהי22/05/2010
כבר חודש וחצי יש לי פטריה בנרתיק.... לקחתי אגיסטן ואגינלי והוא לא עזר לי לפני כמה ימים הלכתי לרופא נשים והוא הביא לי sporanox 4 קפסולות..לקחתי 2 באותו היום ושתיים למחורת...אבל זה לא עזר וההפך נהיה יותר גרוע..חבר שלי אמור לחזור לא ראיתי אותו כבר שלושה שבועות ואני לא יוכל לשכב איתו ככה מאחר ומאוד כואב לי האזור..מגרד ובפנים שורף..אני לא יכולה להכניס אפילו טמפון...בבקשה תעזרו לי אני אעשה כל דבר...גם קראתי בכמה פורומים שיש אנשים שיש להם את זה כמה שנים ללא הפסקה ואני מפחדת שזה יקרה לי.אציין שזאת הפעם הראשונה שיש לי פטריה בנרתיק.
בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2010הייתי מבצע תרבית בכדי לאשר את האבחנה. בהנחה שאכן, ישנם טיפולים רבים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מישהי23/05/2010אוקיי הרופא אמר שזאת פטריה...ואםכן מתברר שזאת פטריה, מה אני יכולה לעשות כדי שזה יעבור? את זה אפשר להגיד לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בשפה החיצוניתשין21/05/2010
כבר קרוב לשנה אני סובלת מגרד מטריד במיוחד בשפה החיצונית בפות בעיקר בלילה ולא כל לילה. כבר הייתי אצל רופא נשים ועור ללא הועיל הם אפילו לא הסתכלו.עכשיו אני בהריון ואני מרגישה מעין בליטות קטנות כאלו במקום הגירוד זה תמיד באותו מקום ממה זה קורה? האם יש טיפול?כרוני???אשמח לשמוע אבחנה בגדול .תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2010קיימות מספר אפשרויות אולם יש לבדוק את המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתעמיחי21/05/2010
שלום, אחרי חודש אופלודקס לדלקת ערמונית שאובחנה לפי סימפטומים ע"י רופא משפחה (חום, כאבים בדרכי שתן ובעיקר במרכז, PSA קודם לכן בסביבות 1.0, שתן צהוב עם ריח דמוי אמוניה, הקרנת כאבים לגב...). חלף שבוע מסיום האופלודקס ושוב מתחילים הסימפטומים מחדש אך ללא חום. לוקח מאתמול פעמיים ביום כדור חמוציות, שותה תה קמומיל, הופניתי לאולטרסאונד אך מפאת עומס תורים זה יהיה רק באמצע חודש הבא. מה כדאי לעשות בינתיים - כואב ולא נעים (כולל כאב ביצים למטה). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2010פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ה-NSF - חשיפה לגלודיניוםאבי21/05/2010
לפני קצת מחודש עשיתי MRI ראש עם הזרקת גדוליניום -לאחר מכן החלו לי תופעות לואי -כאבים ונימול בגפיים -כאבי שרירים ורגליים -יש לציין שתפקודי הכליה היו תקינים לפני הבדיקה וכן בבדיקה לפני יומיים -תפקודי כלייה וכבד תקינים -קראתי שאחת מתופעות הלואי של גלדוליניום היא מחלת הNFD או מכד -מחלה איומה שאין לה מרפא -יש לצייןצ שלא היו שינויים בעור מלבד בעור הידדים -שם צורת העור דומה במעט מעט לקליפת תפוז במרקם -שאלתי האם יכול להיות שיש לי NSF A , למרות שתפקודי הכליה תקינים -והאם עלי להיות במעקב -ומה התסמינים בעור למחלה זו -לתשובתכם אודה
ד''ר אכי פרידמן22/05/2010מציע לגשת למעקב אצל רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסענת21/05/2010
לפסוריאזיס שהתפרץ אצלי אני מורחת דייבובט (אני חדשה בכל הנושא הזה של פסוריאזיס וזאת פעם ראשונה שאני מטפלת בזה) הבנתי שהמשחה נחשבת למוכרת ובטוחה. אני רוצה לדעת תוך כמה זמן בערך אפשר לראות שיפור במצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב ומידת התגובה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/05/2010..הצפויים שונים מאדם לאדם ומאירוע לאירוע אך צפויים להסתמן תוך שבועות בודדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודותרון20/05/2010
ד"ר שלום
יש לי מעין נקודות קטנות על הפין בצבע חום ( בהיר יותר מגוון העור באיבר המין - ללא אדמומיות ללא גירודים מזה כמה חודשים - מה זה יכול להיות ממה זה נובע ?
אני יודע שברפואת עור צריך לראות כל דבר אבל בכול זאות מה ההשערות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מני, ליעוץ מוסמך לבעייתך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/05/2010..נדרשת בדיקה קלינית - פנה לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער הראשהילית20/05/2010
לביתי בת ה- 3 שיער דליל יחסית בראשה. תזונתה ובריאותה תקינים, זוהי כנראה נטיה משפחתית (לי גם...)ברצוני לשאול אם יש מה לעשות בנידון, והאם נכונה השמועה שתספורת מרובה עוזרת. (אם כן - האם יש המלצה לצורת הגזירה - דילול סמוך לשורש או תספורת רגילה ?
תודתי מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילית, תספורת אינה אמצעי לשינוי....
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/05/2010...הנטיה התורשתית.
המלצתי בכל מקרה: לפנות לבדיקת רופא עור ולשקול ייעוץ במרפאת השיער המסונפת למרפאת עור ילדים בבי"ח שניידר או למרפאת השיער המסונפת למרפאת העור בהדסה עין כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)