מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים בגב לאחר הורדת שיער בלייזר.שרית15/06/2010
שלום,
שמי שרית ואני בת 30 לפני 3 שבועות עברתי טיפול להסרת שיער בגב העליון במכונת IPL.
יומיים לאחר מכן הופיעו פצעונים בגב ומסרבים להעלם. פניתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי משחת טבעקוטן למריחה פעמיים ביום למשך חמישה ימים. לאחר שטיפול הסתיים עם 0 תוצאות פניתי אליה שוב לרבלת טיפול אחר,היא נתנה לי מרשם למשחת אלוקום למריחה פעם ביום למשך 10 ימים במקביל קבעתי תור לרופא עור אך יש עוד כמה ימים עד לתור.פניתי גם לקוסמטיקאית שלי שעשיתי אצלה את הטיפול והיא אמרה שזאת תגובה של טראומה שהגוף עבר עקב הטיפול וייקח כמה ימים עד שזה יעבור אני רוצה לציין שהקוסמטיקאית שלי מוסמכת להסרת שיער ועברתי כבר 2 טיפולים אצלה והם עברו בהצלחה ללא שום תופעות לוואי.
ברצוני לשאול,האם הפצעונים נגרמו מהטיפול ומחשיפה לשמש? או שזה בכלל הורמונלי? והאם יש מצב שזה ייעלם? המצב הזה ממש מעיק עליי ואני מבואסת מזה לחלוטין... :(
אשמח אם תתייחסו לשאלתי..
תודה רבה!
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שנגרם לך פוליקוליטיס
גיא16/06/2010תחפשי בגוגל פוליקוליטיס טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא,תודה רבה על התשובה
שרית16/06/2010קראתי וזה באמת הגיוני שזאת התופעה כתוב שהיא נגרמת גם מגילוח ולפני שעברתי את הטיפול קודם כל גלחו אותי עם סכין. אז כנראה שזאת באמת דלקת בזקיק השערה.
שאלה לרופאים:
אתם ממליצים שמוש בסבון 'דרמקס' של ד"ר פישר? האם הוא יכול לעזור או להקל במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
שרית17/06/2010יש שתי משחות מאד יעילות תגיע לאתר של המטפל בהקשה על פצעי ישבן
בגוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לטיפול בפצעים על הפניםדגנית15/06/2010
אני בת 17 ויש לי פצעים על הפנים, לא משהו יותר מידי חמור אבל לי זה מאוד מפריע...
חברה שלי שיש לה את אותה בעיה התחילה לקחת גלולות נגד הריון והיא אמרה לי שהיא התחילה עם הגלולות בגלל שהרופא שלה אמר לה שזה עוזר להעלמת הפצעים.
רציתי להבין איך בדיוק זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
מירית17/06/2010זה קשור להורמונים, גם אני לוקחת גלולות פליים טיפול בפצעים על הפנים וזה ממש עוזר לי, התחלתי לפני 3 חודשים והפנים שלי כבר כמעט חלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי עורital15/06/2010
אני משתמשת במדבקות הורמונליות שיש להחליפן כל 3-4 ימים
אני מדביקה אותן או על הישבן או על הכתף.
לאחר יומיים העור תחת המדבקה מאד אדום ומגורה, בדרך כלל אני מעבירה אותה אז למיקום אחר , אך הגירוי נשאר לעוד כמה ימים
האם יש לך רעיון איך ניתן להרגיע את העור המגורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבדוק האם פיתחת רגישות....
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2010..מסוג אלרגיה למגע לתכשיר או לדבק.
פני להערכת רופא עור אשר ימליץ לך על אפשרויות הבירור והטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס?!רועי14/06/2010
שלום רב
לפני כשבועיים התחלתי להתגרד באזור הגב (גובה מרכז הגב) משמאל לעמוד השדרה ועד קצה הגב. בנוסף, התחיל לגרד באותו הזמן גם באזור הבטן. לפני כ-10 ימים הופיעה פריחה על הבטן (תמונה מצורפת). שני האזורים גירדו ומגרדים עד היום. התמונה הינה עדכנית - הפריחה הייתה גדולה יותר ונפוחה יותר. על הגב חוץ מסימני גרד לא מופיע דבר.
אתמול ביקרתי אצל רופא עור. לאור העובדה שהייתי אצלו פחות מ-2 דקות עד שנופנפתי, אני מרגיש צורך לדעת האם הוא ידע על מה הוא מדבר כשקבע כי זהו הרפס או שלבקת חוגרת, אמר לי לקוות שזו השנייה כי היא מופיעה רק פעם אחת ואמר שאין מה לעשות כי כבר עברו שבועיים.
השאלה האם זה מדבק, האם זה בכלל הרפס והאם הגב בכלל קשור לבטן. הגב מהתחלה גירד הרבה יותר - כולל מתוך שינה.
אציין כי הייתה לי מחלת הנשיקה לפני כעשור כי אני יודע שזהו אותו הוירוס פחות או יותר.
אשמח לכל תשובה ותגובה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבינתיים
נועה14/06/2010מחלת הנשיקה ושלבקת חוגרת זה לא אותו הוירוס, הם אמנם ממשפחת ההרפסים אבל הוירוסים שונים וכל אחד גורם למחלה אחרת, כדי שיהיו לך את שתי המחלות זה אומר שנדבקת מכל וירוס בנפרד, בלי קשר אחד לשני.
שלבקת חוגרת זה אותו הוירוס שגורם לאבעבועות רוח בילדות ונקרא vzv והוא ממשפחת ההרפסים,
זה לא אותו הרפס שאתה מכיר מהשפתיים/איברי המין (1 ו-2)- אלו נוטים להתפרץ לעיתים קרובות בעוד vzv מדוכא די טוב ע"י מע' החיסון ולכן מתפרץ לרוב פעם אחת כל החיים.
כל הנגיפים ממשפחת ההרפס הם כרוניים ונותרים בגוף (בגופי העצב), ההבדל ששלבקת חוגרת לא נוטה להתפרצויות.
לשאלתך האם זה מדבק- כן, בהחלט. יותר מזה, פגיעה בשלפוחיות ע"י גרד וכו' עוזרת להפצת הוירוס לנגעים נוספים בגוף (תגרד באיזור אחד ותעביר לאיזור אחר...), הוירוס מתרבה למעשה בעור בשלב הפעיל שלו והתגובה החיסונית נגדו גורמת לתופעה העורית ולשלפוחיות שמכילות וירוסים בתוכם.
אתה כמובן יכול להדביק גם אנשים אחרים ממגע או מנוזל מהפצעים ולכן כדאי להיזהר.
הטיפול יעיל בעיקר בתחילת ההתפרצות ומזרז את ההחלמה- היא תחלוף מעצמה גם בלעדיו, עם התגברות התגובה החיסונית על הנגיף ואז הוא יעבור לשלב"רדום" וסביר להניח לא יתפרץ שוב.
תשתדל להימנע מגירוד כדי לא לפצוע את העור עמוק יותר ולגרום לצלקות.
מחלה פחות חביבה מהאבעבועות שבילדות, אבל לפחות היא לא מתפרצת הרבה כמו ההרפס הפשוט...
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בשלבקת חוגרת=.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2010...HERPES ZOSTER. המחלה נגרמת עקב שיפעול חוזר של וירוס אבעבועות הרוח VARICELA שנדבקת בו בילדותך ולמעשה לא עוזב את גופנו. הוירוס מצוי באופן רדום בתאי עצב תחושתיים לצידי עמוד השדרה (ובעוד אזורים) ומתפרץ לאורך האזור המעוצבב ע"י אותה קבוצת תאים. האזור מכונה דרמטום ובגו הוא כולל פס אלכסוני כחצי חגורה מהגב אל הבטן.
הנך בר מזל שסבלת רק מגרד. המחלה עלולה להיות מאוד כואבת.
כשבוע לאחר פרוץ הפריחה אין טעם רב בטיפול תרופתי כוון שאינו משנה את מהלך המחלה אז וכוון שהמחלה חולפת מעצמה כמעט בכל המקרים.
שאר המידע מצוי בתשובתה של נועה ואני מאשר את כל אשר כתבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רועי15/06/2010תודה לכם
הרופא שהייתי אצלו אפילו לא טרח לציין שזה מדבק.
שמח שעניתם לי ועוד מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות מוזרותשיר14/06/2010
גיליי היום אחרי האמבטיה נקודות דומות קטנות קטנות על כל הבטן ..לא מצאתי את זה במקום אחר בגוף
עלי לציין שלא אכלתי דבר שונה או השתמשתי במשחה או סבון שאיני רגילה אליו..גם מבחינת האזור שאני נמצאת זה אותו אזור..הנקודות גם לא מגרדות
אשנח לדעת מימה זה יכו ל להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני אשמח אך לצורך יעוץ לבעייתך..
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010..נדרשת בדיקה קלינית. פני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבן המשךיואב14/06/2010
השיער הלבן כעקרון אינו גודל על הכתם פשוט הופיע לי תוך יומיים הרבה שיערות לבנות על הראש והשיער אינו גודל מהר כמו בעברקשה לי להאמין שהזדקנתי תוך יומיים ויש כלמיני תופעות שהיו לפניכן שאלתי היא האם אפשר לעצור זאת או שצריך לעשות איזה בדיקה מיוחדת או בעיה במערכת החיסון או חוסר בקורטיזון או חוסר בוויטמינים קבעתי תור לרופא עור אבל זה רק עו חודש וחצי בינתיים אני לא יודע אם לדאוג או לא.
תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאוג אין סיבה. יתכן ומדובר ב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010...אלופציה אריאטה שפוגעת בזקיקי שיער פיגמנטרי. במקרה כזה מדובר במצב הפיך.
פנה לבדיקת רופא העור שלך כדי לקבל יעוץ מוסמך על סמך ממצאי בדיקתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים זיעה (חררה) בהריוןשלי14/06/2010
שלום רב!
אני בת 30 בשבוע 15 להריון
מתחילת ההריון הופיעו על כול הפנים הגב והצוואר פצעי חררה רבים וצפופים מאוד
לא קרתה לי תופעה כזו בעבר
הייתי אצל רופאת עור שאבחנה את הפצעים כחררה
ונתנה לי לטיפול אקנתרים ותחליב קאלמין לייבוש הפצעים
זה לא עזר!!!
האם מוכר לכם טיפול רפואי או קוסמטי אחר המתאים לשימוש בהריון
נגד אותם פצעים
אשמח לתשובתכם
בברכה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי, לא ניתן ליעץ לך באופן מוסמך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010..ללא בדיקה קלינית. פני שנית לרופאת העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעורtali14/06/2010
שלום,
אני שחומה ויש לי כתמים לבנים בבטן ובגב, רופא עור אבחן את זה כשיזוף לא אחיד.
יש דרך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי, אם מדובר בבהרות מסוג...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010....Pytiriasis alba אזי הטיפול הטוב ביותר הנו להמנע משיזוף וכך להפחית את הקונטרסט בין כתמי העור הבהירים ובין האזורים השזופים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים בעור-המשך
tali14/06/2010רציתי לציין שרופא העור לא אמר לי את המונח המקצועי לכתמים הלבנים בעור, ואילו מקריאה באינטרנט אני רואה שpytiriasis alba מתאפיין אצל ילדים עד גיל 16. אני בחורה בת 26 ,האם עדיין יתכן שבזה מדובר? ואם כן האם מלבד להימנע משיזוף, ישנה דרך שהכתמים יעלמו לעד ולא רק יראו אותם פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינמת הגוףרחל14/06/2010
שלום
בתוך כמה ימים עליי למרוח על עצמי סיבוב שני של קרם קוטל כינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר 10-14 ימים
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר ליפשיץרון14/06/2010
ד"ר שלום
התחילה לי נשירה באיזור המפרצים ועקב כך התחלתי ליטול פרופסיה - רציתי לשאול האם יש הבדל בהשפעת פרופסיה בין המפרצים לבין הקודקוד?
מה הסיכוי (מנסיונך הרב) לעצירת הנשירה במפרצים ומה הסיכוי להצמחת שיער במפרצים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתקרחות נוטה להתחיל במפרצי...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010..המצח-רקות. הפרופציה מועילה לכ 90% מהמטופלים אך מגבירה את צפיפות השיער רק ב 30% מתוכם. בשאר 60% ההשפעה המועילה מתבטאת בעצירת ההתקרחות.
נובע מכך שסיכויי הטיפול בפרופציה צפוי לעצור את תהליך ההתקרחות בצידי הקרקפת המצחית-רקתית אצלך הנו כ60% והסיכוי להגברת צפיפות השיער שם הנו 30%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצית לדעת איכן אפשר לעשות בדיקתשיר14/06/2010
דרמוסקופ ..אני בקופת חולים כללית
ניסיתי ברר דרכם אבל הם לא ידעו לעזור לי
וגם במדיקל סנטר בדקתי ושם כבר לא עושים
אשמח לקבל תשובה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללית באיזה אזור בארץ
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מהמרכז תל אביב אבל אין לי בעיה
שיר14/06/2010ללכת לאיפה שישי בארץ אם יש דרך כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדים באזור המרכז רופאי עור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2010בסניפי הכללית ובמרפאות עצמאיות. צלצלי ובררי האם הם משתמשים בדרמוסקופ וקבעי תור לרופא שמשתמש במכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים ולבניםסהר13/06/2010
שמי סהר,ויש לי כתמים חומים לבנים על הכתפיים ובגב,הייתי אצל רופא עור,
והוא אמר לי שאלו פטריות שמש והטיפול הוא בעזרת משחה פוליקטן,שמפו וכדור טרבינאפין
אני מתמיד בטיפול,כבר 3 שבועות,ולא רואה שום שינוי ושיפור,מה עליי לעשות?אודה לך אם תענה לי סהר.
חפשו בפורום זה
הדפסה שלח לחבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן13/06/2010הטיפול נמשך בד"כ כשישה שבועות עד ההחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפין לאחר משגליניב13/06/2010
שלום,אני בן 34 והבעיה היא שלאחר קיום עם בת זוגתי
מופיע אצלי גירוד בפין.מה שמעניין זה כאשר היינו בהפסקה (לא היינו בקשר במשך שנה)
וקימתי יחסים עם נשים אחרות אז לא היתה לי שום בעיה ושכחתי מזה לגמרי.
היום לאחר שחזרנו,שוב מגרד לי אחרי קיום המשגל עם החברה
מה זה יכול להיות?אולי אני אלרגי אליה?אולי יש לה איזו מחלה שאנו לא יודעים עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן13/06/2010מציע שתלכו אתה והחברה לבדיקה אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מטרידה, בחו"לאור13/06/2010
שלום, אני נמצא כעת במרכז אמריקה ומסובך פה מאוד להגיע לרופא עור, לכן אני מנסה למצוא פתרון פה בפורום: יש לי די הרבה נקודות חן ואני נוהג לבדוק אותן בקביעות. הבדיקה האחרונה היתה לפני כחודש ונאמר לי שהכל בסדר. עכשיו, בדרום אמריקה, יש לי תופעה מוזרה ומטרידה: כאשר אני משתזף וכל הגוף שלי מתכהה, מסביב לאחת נקודות החן יש איזור שמקיף אותה ונשאר בהיר. צירפתי תמונה ואני אודה מאוד אם תוכלו להסביר לי את פשר התופעה ומה אני אמור לעשות בקשר זה, כי אני מאוד מוטרד וחסר אונים היות וקשה לטפל בזה מכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתבהרות סביב השומה מכונה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/06/2010...HALO NEVUS =(תרגום) שומת הילה. ברוב המקרים מדובר בספיגת גידול השומה השפיר ע"י מע' החיסון תוך יצירת טבעת התבהרות שמתפשטת מההיקף למרכז עד היעלמות מליאה של הפיגמנט באזור השומה. במקרים השפירים התופעה נוטה לכלול מס' שומות על גוף המטופל.
הבעייה הנה שלעיתים נדירות מדובר בתגובת מע' החיסון לסרטן עור מסוכן מסוג מלנומה.
המלצתי: פנה בהקדם (הכווה הנה לימים עד שבועות בודדים) לבדיקת רופא עור מומחה שמיומן בשימוש בדרמוסקופייה ואשר יוכל לשקול את הצורך בביצוע ביופסיה או שניתן יהיה להסתפק במעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפטרת ציפורניים ונשירת שיער.רותם13/06/2010
שלום רב,
אני מנסה להיפטר כבר כמה שנים מפטריות בציפורניים דרך טיפולים שונים,כולל כדורים,ללא הצלחה יתרה- מה ניתן לעשות?
בנוסף בשנתיים האחרונות יש לי נשירת שיער מוגברת ונראה לי זהיא מתגברת עם לקיחת הכדורים נגד הפטריה בציפורניים. האם יש קשר בין הדברים? אם כן מה ניתן לעשות?
תודה מראש
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני מכיר קשר בין תרופות פומיות ל..
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/06/2010..פטרת ציפרני הרגלים ובין השלת שיער.
באשר לפטרת ציפרני הרגלים: ממליץ לפנות ליעוץ רופא העור שלך. אני נוהג לטפל רק אחרי הוכחת הפטרת בתבחין מיקולוגי שכולל מיקרוסקופיה ותרבית. לאחר הוכחת הפטרת, ניתן לנקוט בנחישות והתמדה בטיפול התרופתי עד החלמת הציפרניים באופן מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)