מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית עור וגירודים קשהחיים21/01/2009
לאחי שבחו"ל יש בעיית גירודים מזה שנים שלא נמצאה לה פיתרון, כיום כבר יש שלפוחיות ממש וזה כואב לו ונורא מציק, יש לו בספירת דם או בדיקות דם EOS-16 BASOS-3 וכן BANDS-1 הערכים האלה מלווים אותו כבר בכמה טפסים של בדיקות שאני רואה , מה עושים נראה לי לפי מה שקראתי שמדובר אולי באלרגיה חמורה או תולעים משהוא מה זה למי פונים הוא יהייה כאן במאי הקרוב ואני רוצה למצוא את המקום אליו יוכל ללכת למצוא לו טיפול שייקל עליו חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקת ר' עור!
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות ברקטוםלירון21/01/2009
לאחרונה גיליתי כי יש לי יבלות ברקטום. לאיזה רופא עלי לפנות? עור? כרורג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור או כירורג פרוקטולוג
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיבגני21/01/2009
אני בן 24 פלוס והרבה שנים סובל מאקנה בפנים בנאדם שאוכל אוכל שומני ואני לא יודע האם יותר טוב לבקש מירשם מרופאת עור מירשם למשהו אבל יש תופעות לוואי שאני לא יכול להגיעה איתם לעבודה או ללכת לבית מירקחת ולקנות שם שאלה לפי ניסיון שלכם זה מישתלם או לא ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבגני, במקרים של אקנה שלא חולפת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/01/2009....אחרי גיל 18 יש לשקול טיפול ברואקוטן.
המלצתי: פנה לרופא עור ושקול עמו את אפשרויות הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס מדבק?אופיר20/01/2009
האם פסוריאזיס יכול להיות מדבק? בזמן קיום יחסים עם חולה פסוריאזיס באיזור המפשעה אפשר להידבק את מהפרטנר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים מגרדיםאביבה20/01/2009
לאחרונה יצאו לי כתמים אדומים ומגרדים על הסנטר, הגרון, החזה בחלק העליון והכתפיים. רופא עור אמר לי שזה מהקור (לא הרפס) ורשם לי הידרו אגיסטן. אני בת 45. מעולם לא היו לי פצעים כאלה והם מגרדים. מהם הפצעים האלה בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתשובה מוסמכת נדרשת בדיקה קלינית!
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות בציפורנייםאיריס בכר20/01/2009
היי מאחר וציפורניי הטבעיות לא נוטות במיוחד לגדול ולהיות ארוכות במיוחד עשיתי בניית ציפורניים כמו אוכלסיה נכבדת של נשים ונערות . בשל כך החלו לי בעיות ונלצתי להסירן בשל פטריות . מה הטיפול המהיר ביותר והנכון בשל העניין האסתטי. האם מותר להשתמש במים אני אישית משתמשת בכפפות גם שמכינה אוכל . תודה פניתי לרופא והוא נתן לי לעשות בדיקת דם מיוחדת על מנת שאוכל לקבל כדורים. ברצוני לציין שאני חולה בנוירפרומטוזיס N.F1 ,תודה ויום טוב איריס בכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לאיריס
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009שלום איריס,
פטרת צפרניים כמעט אינה מגיבה לטיפול שאינו ניטל בבליעה.
אני נוהג לבצע גם בדיקת פטריות להוכחת צורך בטיפול כזה לפני תחילת הטיפול כפי שהמליץ ה FDA (רשות התרופות של ארה"ב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNF1
מיכל ש18/04/2009שלום קראיתי את שאלתך וברצוני לשאול מה הקשר למחלת ה-nf רמה 1 שיש לך.
זה נושא שמאוד מעניין מתוך היכרות של חברה שיש לה את המחלקה הזו.
כיצד זה מתבטא אצלך. והאם לעוד בני משפחה יש תופעה של המחלה.
האם יש הגבלה בביצוע טיפולים מסוימים ותרופות מסוימות.
אשמח לקבל תשובה.
מיכל ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתייםאהרון20/01/2009
שלום רב. אני כבן 40 ואני סובל מהרפס שפתיים בערך פעם בשנה ומטפל במשחה ואחרי 10 ימים זה עובר. דרך אגב תמיד ההרפס יצא במקום קבוע מתחת לשפה התחתונה של הפה מצד ימין. לפני כחודשיים יצא לי הרפס חדש במקום אחר בשפתיים.פניתי לרופא עור והוא נתן לי כדורים וטען שהמשחה לא תעזור כי זה הרפס חדש ובכלל הוא טוען שהטיפול הנכון הוא רק בעזרת כדורים ולא משחה.לקחתי את הכדורים ואחרי 10 ימים זה עבר. אתמול שוב יצא לי עוד פצע חדש במקום אחר לגמרי-אומנם הוא קטן מאוד-אך פניתי שוב לרופא ששוב נתן לי את הכדורים וטען שאם יצא לי שוב בזמן הקרוב אולי אצטרך לקחת כדורים באופן קבוע כדי לדכא את הווירוס. שאלותיי אלייך הם; 1.האם חייבים לקחת כדורים או שאפשר להסתפק במשחה-זה פשוט הרבה כדורים וידוע שהרבה כדורים זה לא בריא לגוף?או שהכדורים האלה לא חזקים?-אציקלוביר. 2.אם עברו יומיים מהופעת הפצע שנראה כמו סימן אדום קטן בקוטר של מילימטר ועדיין לא הופיעו שלפוחיות הייתכן שזהו לא הרפס-אגב אני מטפל במשחה מאז הופעת הפצע? 3.ואם זה הרפס-איך זה שאחרי 20 שנה שהיה יוצא לי פעם בשנה במקום קבוע,עכשיו יוצא לי כל חודש כבר פעם שנייה ובמקומות שונים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לאהרון
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009שלום אהרון,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם חייבים לקחת כדורים או שאפשר להסתפק במשחה-זה פשוט הרבה כדורים וידוע שהרבה כדורים זה לא בריא לגוף?או שהכדורים האלה לא חזקים?-אציקלוביר.
תשובתי: אציקלוביר הנה תרופה מאוד ספציפית שמעכבת פעילות אנזים של וירוס ההרפס ואינה משפיעה על תאי האדם. אציקלוביר הנה תרופה בטוחה ביותר ומותר כיום ליטול אותה אפילו בהריון.
כעיקרון מחלת ההרפס חולפת לרוב מעצמה אך הטיפול בטב' אציקלוביר יכול לקטוע את התפתחות המחלה בעודה באיבה ולקצר את מהלך המחלה. טיפול ממושך בטב' אציקלוביר יכול להפחית את תדירות חזרת ההרפס
2.
שאלתך: אם עברו יומיים מהופעת הפצע שנראה כמו סימן אדום קטן בקוטר של מילימטר ועדיין לא הופיעו שלפוחיות הייתכן שזהו לא הרפס-אגב אני מטפל במשחה מאז הופעת הפצע?
תשובתי: יתכן שהטיפול הצליח לעצור את המחלה בשלבים ראשונים וכך יקצר את מהלכה
3.
שאלתך: ואם זה הרפס-איך זה שאחרי 20 שנה שהיה יוצא לי פעם בשנה במקום קבוע,עכשיו יוצא לי כל חודש כבר פעם שנייה ובמקומות שונים?
תשובתי: המנגנונים רבים אך האפשרות קיימת. ראיתי מקרים כאלה בעבר וכך גם רוב עמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבא19/01/2009
שלום אני בחור בן 27 יש לי מין פטריה או משהו כזה על איבר המין כבר תקופה (בערך שנה) בא והולך כלומר לפעמים נראית יותר לפעמים פחות לאחרונה יותר הייתי אצל כמה רופאים בקופת החולים שלי (שלא אציין שמה) נתנו לי משחה פעם ראשונה חזרתי אחר תקופה לרופאה אחרת אמרה לי המשחה שנתנו לך לא טובה כל את זאת אם אני רושם לך עכשיו סימן גם השנייה לא עבדה!!!! אני מבקש שם של רופא אפילו פרטי!!! אני מעוניין לסיים עם הסיפור הזה אני גר במרכז אני יודע שבד"כ אתה לא נותנים דעות על רופאים אך פה אני לא מבקש לדעת איך הרופא כזה וכזה אלא רופא מומחה!!!! אשר יודע מה הוא עושה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם בקופה בה אתה מבוטח עובדים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009רופאי עור שהתמחו במקצוע.
תוכל למצוא רשימת רופאי עור ברשימת הרופאים העובדים בקופה בה אתה מבוטח, ברשימת הרופאים המשמשים כיועצים עבור הביטוח הרפואי המשלים של קופת החולים שלך. תוכל גם לפנות לטיפול במרפאת עור של אחד מבתי החולים בתשלום עצמי - העלות של פנייה כזו למסגרת רפואה ציבורית נמוכה יחסית.
הערה: יתכן גם שמדובר בבעיית עור שלא ניתן לרפא ושנדרש לה טיפול קבוע למניעת הופעתה מחדש
המלצתי: בכל מקרה פנה לרופאי עור עד שתמצא אחד שיחסו אליך יזכה באמונך ותוכל לפנות לעזרתו בעת צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסהידרוטיק אקזמהנועה19/01/2009
אני בת 24 ומגיל 12 אני סובלת ממחלה שנקראית פומפוליקס או בעברית דיסהידרוטיק אקזמה, שנים רבות אובחנתי כחולה באסטמה של העור ורק לפי מחקר שעשיתי באינטרנט בשנים האחרונות גיליתי שהתופעות מתאימות בדיוק לתופעות של דיסהידרוטיק אקזמה, הלכתי בעקבות כך לרופא עור ואכן הרופא אישר את האבחנה, מדובר בשלפוחיות שמופיעות אצלי אך ורק בכפות הרגליים והידיים, הן מגרדות מאוד, בעקבות כך מתפוצצות, העור נסדק, זה דם וכואב, בנוסף כל פעם שיש לי התקפת גירוד אני נכנסת לסטרס ולא ישנה בלילות מגירודים. הרופא בדק אלרגיות ע"י משטח על העור של מגע עם חומרים (לא דקירות) אך התשובות היו שליליות, ומאז אנחנו מנסים כל מיני משחות שונות שלא עוזרות (מטופלת אצלו כשנה), אני חושבת שהבעיה העיקרית היא הופעת השלפוחיות ותחושת הגרד שבאה איתה. השאלה שלי האם יש איזו משחה או תרופה שנועדה להעלים שלפוחיות (לאו דוקא עבור דיסהידרוטיק אקזמה) או לחלופין תרופה שמרגיעה את הגירוד? ניסיתי תרופות אנטיהיסטמיניות שהייתי לוקחת כאשר יש לי התקפי גירוד אך התרופות היו משפיעות רק אחרי זמן רב וגם מרדימות אותי בכל היום שלמחרת. האם יש מקום לבצע בדיקות אלרגיה למזון? אשמח לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה, אקזמה דיסהידרוטית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009הנה אכן מחלה מאוד מציקה. לצערי לא ניתן לרפא אותה ולרוב לא ניתן למצוא את האלרגן הספצפי שמעורר אותה. לעיתים קרובות זו צורת תגובה של האדם המרוגש לאלרגנים רבים.
מאידך קיים מדרג של אפשרויות טיפול רבות למדי ומגוונות.
פני לרופא עור לתיכנון אסטרטגיית טיפול בך לצורך שליטה ממושכת על המחלה ושיפור איכות חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיסהידרוטיק אקזמה
יובל24/04/2009שלום קוראים לי יובל ואני בת 11 וגם לי יש את המחלה הנוראה הזו ובנוסף יש לי את המחלה טרומבוציטופניה כרונית מגיל 4 ועדיין יש לי אותה.
אני רוצה לדעת אם יש מקרים או מקרה אחד בו מישהו הבריא מהמחלה הזו כי אני נורא עצובה ואני נורא מקווה שיש סיכוי שאני ארפא מהמחלה הזו. אני מטופלת בשניידר אצל פרופסור תמרי במחלקה ההמטולוגית. אני מקווה שתחזיר לי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינים מתחת לעור בכול הגוףאורית18/01/2009
יש לי כינים מתחת לעור בכול הגוף, לא באזורי מין. קבלתי אותם כשהייתי בהודו בבית מלון, אני מטפלת בהם עם כול מיני משחאות שהרופאים נתנו לי כבר כשנה והענין לא מסתיים. כמעט שזה עבר, שהיה בשמש החמירה את הנצב לא ידעתי שאסור לי להיות בשמש, בקיץ. בתחילה הרופא אמר שאלה כינים מסוג - סקרייביס. רופא אחר שבקרתי לא היה בטוח בכך. בבדקת ביופסיה לא מצאו דבר,יכול להיות שהדוגמה נלקחה ממקום בו לא היה כלום, אני בטוחה שאלה כינים כי אני רואה אותם כשאני מוציאה עם היד. אולי אוכל לקבל איזה עצה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינים
ד''ר אכי פרידמן18/01/2009התמונה שאת מתארת אכן מתאימה לגרדת (scabies) נסי טיפולים בכיוון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר במפשעהשרון17/01/2009
שאלה מה לעשות בהזעת יתר בצדי המפשעה אני גם מגלח בשבל אסתטיקה אנה חזור בתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר אכי פרידמן18/01/2009נסה להשתמש בתכשיר ספיריאל לנסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בעוראורי17/01/2009
שלום, אני סובל מספר שנים מגירודים בכל גופי. אך אין סימנים כלשהן על העור. אבל הדבר גורם לי לאי נוחות מכיוון שאני כל הזמן צריך לגרד וזה מקשה עלי במיוחד שאני מנסה לישון או במצב חברתי שאני צריך לשבת בשקט ואני חש את הצורך לגרד. האם יש לך רעיון מה זה יכול להיות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לרופא עור
ד''ר אכי פרידמן18/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בעורכרמית15/01/2009
שלום רב, בן זוגי(בן 37מעשן בעל עור יבש) סובל מזה שנתיים מנגעים מפושטים (לא מפרישים) בעיקר בגב אך גם במפשעה וברגליים. התופעה מגרדת מאוד ומחמירה מאוד בחורף . ביקורים אצל רופאת עוד לא עזרו, בבדיקות הדם לא היו ממצאים חריגים, והטיפול שנתנה כנגד "אסתמה של העור" בדרמווט בשנה שעברה ופוסיקורט השנה הקל זמנית אך לא מיגר את הפצעים שחוזרים בעוצמה ברגע שמפסיקים למרוח את המשחה. האם תוכל בבקשה לידע אותנו לגבי אפשרויות נוספות למקור הבעיה? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים
ד''ר אכי פרידמן18/01/2009מקור הבעיה הינו בד"כ גנטי ויש למצוא תכשיר טיפולי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוד בגוףרבקה15/01/2009
לאחרונה אני סובל מתופעה של גרוד פתאומי בחלקים שונים בגוף שמתחיל בכתם אדום. כאשר אני מורח קרם גוף הגרוד נעלםץמה יכולה להיות הסיבה לגרוד? בדיקת סוכר תקינה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009בדיקה קלינת.
אני ממליץ לך לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור כוון שסיפורך מתאים לאורטיקריה (=סרפדת=חרלת).
פריחת האורטיקריה מאופיינת בגרד ובהופעה די פתאומית של נגעים שנראים כהתנפחות העור ושנוטים להעלם מעצמם תוך עד 24 שעות מזמן הופעתם. החשש הנו שנפיחויות מסוג זה עלולות להופיע גם בדרכי נשימה עליונות ולהפריע לנשימה ולכן אני ממליץ לך לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור וכן לפנות למיון או לעזרה רפואית מיידית בכל מקרה של קושי בנשימה, קושי בבליעה, צרידות, נפיות השפתיים והפנים או כל הרגשה כללית רעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע עור בראשאורן14/01/2009
שלום רב, לפני כשנה אותר אצלי נגע עור בקרקפת שהוסר ולאחר בדיקתו אובחן כהמנגיומה. לפני כחודשיים הבחנתי במה שנראה כנקודת חן שנוצרה בדיוק באותו מקום ומאז הולכת וגדילה. ניגשתי לרופא משפחה, אבחנתו הייתה: "נגע דיספלסטי, גוונים שונים, מומלץ להסיר" והופניתי לכירורג פלסטיקאי. אבחנת הכירורג הייתה: "צלקת כתוצאה מניתוח הסרת נים דם". מדובר בסתירה די גדולה בין שתי האבחנות. האם באמת ייתכן שצלקת תופיע/תיגדל כשנה לאחר הניתוח? או שאולי בכל זאת כדאי עדיין לחשוד באבחנתו של הכירורג במקרה זה? בברכה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן,אני ממליץ לך לפנות לרופא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2009עור לצורך חוות דעת נוספת.
לחליפין אני נוטה תמיד להיות זהיר וחששן יותר ולכן ממליץ לך לפנות לכירורג פלסטי נוסף עם מכתב ההפנייה של רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)