מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסוריאזיס שחזראסי28/10/2008
לפני כ-10 שנים הופיע אצלי פסוריאזיס באזור הרגל למטה, ובעורף מתחת לשיער. זה עבר אחרי כמה זמן בעזרת טיפול (לא זוכר איזו משחה) ועכשיו אני רואה שזה מתחיל מחדש ברגל. השאלה היא אילו דרכי טיפול השתכללו בשנים האחרונות, מה מומלץ לשים שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008...קלינית. פנה לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של רואקוטןבעז27/10/2008
שלום, בני בן 17 שוקל 58 ק"ג וקיבל מינון של 40 מ"ג של רואקוטן ליום. לאחר יומיים בלבד התחיל להרגיש כאבים בשרירים, הרופא המליץ להפסיק את הטיפול ולעשות בדיקות דם. הבדיקות (תפקודי כבד ו-CK ) יצאו תקינות אך הכאבים בשרירים נמשכו מספר ימים ואז החל כאב (לא חזק אך מטריד) בפרקים . כל תופעות הלוואי חלפו לאחר שבועיים. רופא העור המליץ לא להמשיך בטיפול מאחר ותופעות הלוואי החלו לאחר זמן קצר של לקיחת התרופה והמשיכו זמן ארוך של כשבועיים. האם יתכן ותופעות הלוואי קשורות לכך שהנער עדיין בתהליכי גדילה? האם יתכן והתופעות קשורות לכך שהנער רזה, גבוה ומאד שרירי? אם כדאי לנסות לחדש את הטיפול במינון של 20 מ"ג ליום ולהמשיך במעקב? האם הגוף יכול להסתגל לתופעות הלוואי? האם יכול להיות נזק לשרירים/פרקים גם כאשר בדיקות הדם יוצאות תקינות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן וכאבי שרירים
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008שלום בעז,
כאבי שרירים הנם תופעת לוואי שכיחה עקב טיפול ברואקוטן ואינם מהווים התוויה להפסקת הטיפול ברואקוטן. אם אין עדות לנזק לשרירים בבדיקת דם ניתן להמשיך את הטיפול ברואקוטן תוך המנעות מפעילות גופנית ככל האפשר.
להלן שאלותיך ותשובותי.
כאבי פרקים אינם תופעת לוואי מוכרת של טיפול ברואקוטן אך יתכנו כאבים ברצועות השרירים סביב הפרקים הגדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרהפסוריאזיסרונית27/10/2008
לבני בן השנתיים אובחן בביופסיה פרהפסוריאזיס.האם זוהי מחלה כרונית או שהיא חולפת ומתי. מהו הטיפול היעיל במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פארהפסוריאזיס
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008שלום רונית,
PP הנה כרונית לרוב אך עשוייה לעיתים לחלוף. אין טיפול יעיל למחלה. ניתן להעלים את הנגעים באופן זמני לצורך אסתטי או הקלת גרד בעזרת טיפול פוטותרפיה - הקרנה במקטע עור אולטראסגול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בירך אחרי מגע מינידויד26/10/2008
שלום רב, לפני שלושה חדשים היה לי מגע מיני חד פעמי שאחריו יש לי כל כמה שעות גירוד קל בנקודה קבועה בירך. אין כל סימפטום אחר, הגירוד חולף בקלות ונעלם לשעות אפילו ליום. מה זה יכול להיות ? האם זה hpv ? תודה, דויד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד,HPV אינו מגרד-פנה לבדיקת ר' עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשים חדשים בפניםשואנה26/10/2008
שלום! בשנה האחרונה הבחנתי שיצאו לי על הפנים נמשים חומים בהירים על כל הפנים. אף פעם לא היו לי נמשים. מציינת שטופלתי לפני שנה וחצי ברואקוטן אם יש קשר. האם עליי לדאוג אול הגיע לבדיקת רופא? בנוסף יצא לי מעין נקודה כזו, כמו פצעון בלחי שמאל בחלק העליון שלא עובר לי כבר שבועיים וזה לא פצעון, זה ממש דומה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרשת בדיקה קלינית ליעוץ פרטני...
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008...מוסמך. פני לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפת הפותטל26/10/2008
לא כואב, אך מביך: השפה הימנית של הפות התנפחה, גודלה פי 4 מהשמאלית.כבר חודשיים, לא משתנה. רופא הנשים אמר שלא ראה אף פעם תופעה כזו. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לבדיקת רופא עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטיריאזיס רוזאה - האם משאירה צלקות?יערה26/10/2008
שלום,
לפני כחודש התפרצה אצלי פיטריאזיס רוזאה (אובחנה ככזו ע"י רופא עור). כשאני מתבוננת בפריחה, היא כבר לא אדומה ובולטת, ושלב הקשקשים גם עבר, ועכשיו זה ממש נראה כמו צלקות (שטוח ובהיר יותר מהעור הבריא שמסביב).
הוסבר לי שהפריחה תחלוף תוך 6-8 שבועות, אבל האם ייתכן שיישארו לי צלקות?
והאם יש טיפול כלשהו/משחה שעליי לשים כדי להימנע מצלקות כאלה?תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ' רוזיאה ושינויים פיגמנטריים
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008שלום יערה,
במהלך החלמת פ' רוזיאה עלולים להופיע שינויים פיגמנטריים אם כי הם נדירים.
בכל מקרה - נוטים שינויים אלו לחלוף במהלך מס' חדשים לאחר החלמת פריחת הרוזיאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ומכונת גילוחליאת26/10/2008
האם מכונת הגלוח (בשמוש אצל נער) יכולה להחריף אקנה (הדבקה?). מה ניתן לעשות? האם יש צורך לחטא את המכונה אופן כל שהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה אינה מחלה זיהומית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008ניתן להשתמש במכונת גילוח באופן עדין שלא יקטום את הפצעונים. אין צורך לחטא את המכונה - ניתן לנקות אותה באמצעים הרגילים המומלצים ע"י יצרן המכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן 20 מ"ג, מספיק לטפל באקנה?זיו24/10/2008
שלום רב, אני כבר משתמש ברואקוטן כחודש וחצי בערך במינון של כדור אחד ליום אחרי אוכל (20מ"ג), כאשר השאיפה הייתה לעלות לאט במינון ולהגיע לפחות ל-30 מ"ג ליום. לאחר שביקרתי היום 24/10 אצל הרופא הוא טוען שהכדור במינון של 20 מ"ג עושה את העבודה ותופעות הלוואי מינימליות ובהתאם למצב האקנה אפשר להמשיך את הטיפול בעזרת כדור אחד בלבד ליום עד יומו האחרון של הטיפול, חשוב לציין שברוך השם מצב האקנה הוא קל והמצב באמת משתפר בעזרת כדור אחד בלבד (טפו טפו טפו). עכשיו כמובן שנאי סומך על הרופא אבל אני קצת סקפטי כי אני די מפחד שזה לא מספיק במיוחד ושהאקנה יופיעו לאחר שאפסיק את נטילת הכדור. אשמח אם תשפכו לי תפזרו לי קצת את הערפל ותעזרו לי, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ, חייב תשובה
זיו30/10/2008תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון19/10/2008
אני סובלת מהרפס באיבר המין. היו לי כבר 2 התפרצויות, אבל עכשיו יש לי שוב פעם וזה מלווה בנפיחות של השפה. האם זה נורמאלי? יכול להיות שהפעם זה לא הרפס? זה גם לא שורף וצורב. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתשובה מוסמכת נדרשת בדיקה קלינית!
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/11/2008פני לבדיקת רופא עור או נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסטל14/10/2008
מה הטיפול הכי יעיל לפסוריאזיס באיזור המתנניים? והאם אותו טיפול מתאים גם לאיזורים האינטימיים? למשל כמו משחת הדייבובט- לאילו איזורים היא הכי מתאימה? להכל או שיש הגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
ד''ר אכי פרידמן14/10/2008טיפולים בפסוריאזיס שונים ומגוונים ויש לנסותם בהתמדה ועיקביות עד למציאת הטיפול ההולם לאזור המטופל ולאדם הזקוק לו.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס
טל18/10/2008האם ידוע לך על יעילות של תרופה מסויימת על פני האחרת? האם אתה מטפל בחולי פסוריאזיס? האם יש לנו תקווה- לריפוי מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איעדר מהפורום בין 15-28/10. חג שמחד''ר אריה י. ליפשיץ12/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ואחזור לענות ב 28/10. חג שמח!
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות וכאבי בטן תחתונהדויד12/10/2008
שלום רב, לפני חמישה ימים איבחנו אצלי כלמידיה בבדיקת PCR שתן. לא היו כל סימפטומים. לקחתי זטו חד פעמי (1 גרם). עכשיו, אחרי חמישה ימים, התחלתי להקיא (מקיאה כל שעה. כבר 6 או 7 פעמים), יש לי בחילות (לא יכולה לשכב או להשעין את הראש) וכאבי בטן תחתונה. האם זה קשור לכלמידיה ? מה זה עוד יכול להיות ? האם עלי להמתין או לגשת לטיפול אצל רופא ? תודה רבה, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
דויד12/10/2008הכאבים הם דומים לכאבי מחזור - בבטן התחתונה ובגב התחתון. אציין שאמור להתחיל לי מחזור בעוד מספר ימים, אבל מעולם לא החלו הכאבים בשלב כ"כ מוקדם. בנוסף להקאות היה לי פעם אחת שילשול. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההקאות פסקו
דויד12/10/2008אבל עדיין אזור הבטן התחתונה והגב התחתון רגישים. האם יכול להיות שהכלמידה עדיין פעילה ? אולי אני צריכה לבקש עוד אנטיביוטיקה ? תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל, למרות שתמונה של .....
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/10/2008כאבי בטן, בחילות, הקאות ושלשול מתאימה לדלקת של דרכי העיכול אני מאוד ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא המשפחה שלך או לבדיקת רופא במוקד רפואה דחופה ומהר ככל האפשר. לא נראה לי שמדובר בסימפטומים של זיהום בכלמידיה בדרכי השתן או במערכת המינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלותעינת12/10/2008
שתי שאלות שונות: בעלי סובל מיבלות (כמו פלולות שהולכות וגודלות) באזור צדיי הפה והלחיים (בעיקרבצד ימין), ביקר אצל כמה רופאים וניסה כמה משחות וצריבות עם חנקן ומחט חשמלית אך דבר לא עזר. אחד הרופאים המליץ על היפנוזה רפואית, מה דעתך? האם זה יכול לעזור? אגב, היבלות הן ויראליות. (כך אמר הרופא). הפסקתי גלולות במטרה להכנס להריון. מעולם לא סבלתי מאקנה, אך מאז שהפסקתי את הגלולות(וגם הפסקתי לעשן) מופיעים לי פצעונים המתרכזים בעיקר באזור צידי הפה. ניסיתי משחות שונות (על דעת עצמי ומהמלצות חברים) שהפיגו מעט אך זה שב וחוזר. האם יש קשר בין הפצעים לעצירוית שמהן אני סובלת או שזה באמת בגלל הגלולות? האם יש משהו שאני יכולה למרוח בהמלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לעינת
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/10/2008שלום עינת:
1. הטיפול ביבלות ויראליות באזור הזקן צפוי להיות ממושך ומתסכל. היבלות נזרעות פעמים חוזרות לעור עקב פעולת הגילוח. היפנוזה רפואית עשויה להשרות ריפוי ולדעתי כדאי לנסות צורת טיפול כזו. לצערי טיפול זה אינו כלול בסל הבריאות ומבוצע רק במסגרת פרטית ובמימון עצמי
2. לגבי הפיצעונים על הפנים - אין דרך ליעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית. פני לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקריםשיר11/10/2008
שלום רב, רציתי לדעת אילו מחקרים יש היום, הכי מתקדמים בתחום של מחלות עור. בתחום של תורשתיות של מחלות עור וטיפול בהן. מה המחלות עור הכי נפוצות למשל בישראל? גם בגלל האקלים כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר, הפורום לא מיועד לשאלות....
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/10/2008..."סמינריוניות" כשלך.
קיימים פרקים ארוכים על מחלות עור תורשתיות בספרי הטקסט של רפואת העור (בשפה האנגלית) וניתן לחפש עליהן חומר באינטרנט דרך ה google.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)