מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות אדומותמירב05/11/2008
שלום, בתי בת 15 מתלוננת על הופעת נקודות אדומות שחלקן נראות כמו שלפוחיות אדומות שטוחות מגרדות מהרגליים וזה מתפשט מעלה . זה החל מנקודה מגרדת ומתפשט . מאחר והיא אסמטית חשבתי שזו אסטמה של העור המוכרת ולכן המלצתי למרוח את משחת הבטקרוטן שהיא משתמשת בה לעיתים אומנם זה מחליש את הגרוד אך לא עוצר את זה . זה מתפשט והמיקום לא אופייני לאסטמה של העור הנקודות מפוזרות לאורך הרגל מעט בבטן במותן ועכשיו הופיע נקודה ביד יש לציין שהתופעה מיום א' דהיינו 4 ימים האם זה מדבק ? האם להיות מודאגים ? אני מניחה שאראה רופא אבל נכון להיום צריך לבודד אותה ממגע שלנו? אני מקווה שהתאור מספיק טוב תודה מראש מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב, לצערי אף תיאור לא יספק.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/11/2008...ואין דרך לייעץ לכם באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית. פנו בהקדם (!!!) לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבטל05/11/2008
הייתי היום אצל רופא עור והוא טיפל ביבלת בידי בחנקן נוזלי. קיבלתי סינטומיצין למרוח מידי ערב במשך השבועיים הבאים עד לתור מעקב. לא הבנתי ממש איך תיעלם היבלת ומה עליי לצפות בשבועיים הקרובים. אשמח להסברים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל, טופלת בקריוכירורגיה = ....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/11/2008כוויית קור. במהלך השבועיים הקרובים יחולו באזור היבלת שעברה צריבת קור התהליכים הבאים:
1. בצקת ואולי אפילו בועה
2. התייבשות והתכהות
3. קילוף
הערה: נדרשים מס' מפגשי טיפול לצורך ריפוי מלא. אני נוהג לבצע טיפול קריוכירורגיה חוזר אחד אחרי שמתקבל רושם שהיבלת החלימה לחלוטין ע"מ למנוע את חזרתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרית עור לאחר אנטיביוטיקהשלום04/11/2008
שלום הנני נכה צה"ל קואדרפלג פעם בשנה שנתיים מגיעה אלי "לביקור" פטרית עור מתחילה בדרך כלל באזור המפשעה או בצידי הישבן וכדומה. בניגוד לצפוי שהפטריה תופיע בקיץ אצלי היא דוקא מופיע בחורף. לפני כמה שנים הייתי אצל רופאת עור והיא זיהתה את הפטריה כפטרית קנדידה ונתנה לי מרשם למשחת אגיספור ולכדורים מסוג ספורנוקס. מאז כאשר מופיעה הפטריה בעיקר לאחר קבלת אנטיביוטיקה או כמו שקרה לאחרונה הופיעה לאחר זריקות סטרואידים לכתף. אני מנסה לטפל בפטריה במשחות, למיזיל, דרמאקומבין ופטרת ולצערי הטיפול נמשך זמן רב ולרוב אני חייב לקחת את הכדורים עם כל החשש לפגיעה בכבד. שאלתי מה ניתן לעשות בכדי להלחם בהופעת הפטריה כאשר אני חייב לקבל אנטיביוטיקה לפני שהפיטריה מופיעה והאם ישנן משחות פעילות יותר לטפול? בתודה שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, לצערי גם במקרה שלך נדרשים....
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/11/2008בדיקה והערכה קלינת לצורך ייעוץ מוסמך וזאת בשאלה האם מדובר באמת בזיהום קנדידה חוזר או זיהום בדרמטופיטים שקיים גם על כפות רגליך ועל צפרני הרגליים.
באם אכן מדובר בזיהום קנדידה חוזר, ניתן למנוע אותו ע"י מריחת תכשירים מקומיים (דקטרין, אגיסטן, ביפונזול, ניזורל) לאזורים שמפתחים זיהום כזה לפני שצפוייה התפתחות זיהום קנדידה חוזר שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים על האשכים וחלקים מהפיןמשהו04/11/2008
אני בן 15 ואף פעם לא קיימתי מגע מיני כלשהו. כבר מעל שנה ששק האשכים שלי מלא בפצעונים קטנים בצבע העור וכך גם התחתית של הפין, יש לי גם פצעונים מסביב לכיפה. אני מרגיש גירוד טורדני באשכים לעיתים קרובות. האם יש קשר בין הדברים, על מה זה מעיד, ואיך אני יכול לטפל בזה? בבקשה תעזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/11/2008....קלינית. פנה לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקל לבן על האשךאיש מודאג03/11/2008
שלום, לפני כמה שבועות ופיע לי פרונקל לבן על החלק התחתון של שק האשכים האם ללכת להיבדק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה קלינית הנה הדרך היחידה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/11/2008שתאפשר אבחנת בעייתך ויעוץ מוסמך על אפשרויות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקליםמירי02/11/2008
שלום דוקטור: אשה בת 59 רקע רפואי כולסטרול שומנים בדם לחץ דם מטופלת בכדורים בשלוש השנים האחרונות התפרצות הרפס מתיישב לי על הישבן כאבי עיקצוצים ומגרד עד לאודם רב מטופלת בכדורי זובריקאחד כל ערב. מעל שנתיים האם אצטרך כל חיי עם הכדורים הללו.? שאלתי השניה כל הזמן יוצאים לי פרונקלים גדולים פעם במפשעה פעם בבטן התחתונה תחתונה פעם באמצע הרגל . מה הסיבה? אוף מאוד מטריד ולא אסטטי. מאוד מאוד אודה לך על התיחוסתך לשאלותי תודה רבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות למירי
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/11/2008שלום מירי,
הטיפול בהרפס שחוזר לעיתים תכופות הנו טבליות זוביקרס לתקופה ממושכת (בין 8 ל 18 חדשים). לאחר תקופה זו כשמפסיקים את הטיפול המונע הקבוע תכיפות אירועי ההרפס פוחתת ברוב המכריע של המקרים
לגבי הפורונקלים שאת מתארת - נדרשת בדיקה קלינית לשם יעוץ מוסמך. הוועצי ברופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודן חן על איבר המיןרונן01/11/2008
לפני כיותר מ3 חודשים גיליתי שיש לי נקודן חן על איבר המין כיום אנני חושב כך צורתה השתנתה ואפילו נהיתה בולטת יותר צבעה חום כהה כמעט שחור מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות בהקדם לבדיקת ר' עור....
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/11/2008....שיוכל לאבחן את טיב הנגע לפי ממצאי הבדיקה הקלינית ולהמליץ על טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בקו הביקינייוני01/11/2008
בוקר טוב. במהלך השבועיים האחרונים התפתחה אצלי אדמומיות בקו הביקיני בין שק האשכים לירך ועל הירך.. העור לדעתי מודלק אך לא שורף לי כלל רק מגרד, מרגיש שהעור מעט רדום. בנוסף יוצא ריח חריף מההפרשה של העור מאותו מקום, האיזור די גדול. ניסיתי לשים בטא קורטן, ניסיתי משחות נגד פטרת, ואני שומר על הגיינה אך זה לא מפסיק, רק גדל. בנוסף העור מעט יבש (כלומר מופיעים עליו מעט "קמטים") לא ביצעתי יחסי מין במהלך חצי השנה האחרונה. אני בן 21. מה נראה לך שיש לי? כיצד עליי לפעול בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני, תיאורך יכול להתאים למס'....
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/11/2008אבחנות קליניות, אך לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית.
המלצותי:
1. פנה לבדיקת רופא עור בהקדם אפשרי
2. המנע מטיפול ובייחוד המנה מטיפול בתכשירים סטרואידיים (כמו בטאקורטן) ע"מ לא לטשטש את סימני המחלה ולאפשר לרופא העור לקבוע אבחנה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור שנובעת מבלוטות חלב סתומותרונית31/10/2008
שלום רב לפני שנתיים אובחנתי במחלת עור שנובעת מבלוטות חלב סתומות. התסמינים הם פצעים גדולים ומוגלתיים באיזור הבטן התחתונה,מפשעות ובית השחי. הרופא המליץ על לקיחת רואקוטן וזה לא עזר. שאלותיי הן:מה שם המחלה? והאם יש טיפול נוסף? תודה רבה רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיפור מתאים ל...
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/10/2008Hidradenitis suppurativa.
קיימות אפשרויות טיפול נוספות למחלה אך עלי לציין שמטרת הטיפול הנה לדכא את תופעות המחלה ו"להרוויח" זמן ארוך ככל האפשר של חופש זמני מתופעות המחלה. למעשה לא ניתן לרפא את המחלה.
המלצתי: פני שנית לרופא עור להמשך הטיפול בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!! מאוד מוטרד!!!!מוטרד31/10/2008
שלום לכם! קיימתי יחסי מין בדרום אמריקה עם מישהי ללא אמציעי מניעה. חודש אחר כך הופיעו לי פטריות לבנות על הלשון וכל מיני סמפטומים אחרים. עשיתי בדיקת HIV חודשיים אחר כך יצא שלילי. שנתיים וחצי לאחר המקרה (לפני שבועיים) הפטריות הלבנות חזרו. אחרי התייעצות עם רופא עוד הוא נתן לי דקטרין אורל ג'יל. אני כבר שבועיים משתמש בו ואין שום שיפור, יש לי הרבה פטריות לבנות כאלה ( יש לציין שהן לא כואבואת לא מגרדות כלום). מה עליי לעשות ? בבקשה מאוד דחוף!! תודהרבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוי לבן על הלשון יתכן גם ללא....
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/10/2008קיום זיהום פטרייתי של הלשון וחלל הפה. הסיכוי לקיום פטרת של חלל הפה ללא צריבה וכאבים הנו מזערי.
מעבר לכך, לצורך ייעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית.
המלצותי:
1. פנה לבדיקת רופא עור.
2. בצע שוב בדיקת נוגדנים ל HIV ובצע שנית כ 6 חדשים לאחר המגע המיני החשוד.
3. הקפד בעתיד לקיים יחסי מין מוגנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ואוננותאריאל30/10/2008
שלום, שמי אריאל ואני בן 16, הבנתי שקיים קשר בין אקנה להורמון הטסטוסטרון, הייתי רוצה לדעם האם אוננות קבועה יכולה להחמיר אקנה? בתודה מראש אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בלשון?קרן30/10/2008
שלום רב! אני לא יודעת אם יש דבר כזה אבל במרכז הלשון שלי יש איזור בגודל של טביעת אצבע בערך שבו הלשון יותר אדומה ונפוחה והאיזור הזה גם קצת כואב כשאני אוכלת משהו חם או בננות ועגבניות. המצב ככה כבר כמה שבועות ולאחרונה הלשון יותר כואבת גם בבליעה והתנפחו לי בלוטות הלימפה שמעל הגרון. האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעיית נדרשת בדיקה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ30/10/2008...קלינית. פני לבדיקת רופא המשפחה או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיך צהובאנו29/10/2008
שלום, לאחר השפיכה אני שם לב שהשפיך בצבע צהוב. אני לא זוכר ממתי זה התחיל, כבר תקופה ארוכה שזה ככה. מהם האפשרויות לבעיה? האם זה מסוכן? דבר ספציפי שחשוב לי לדעת - האם יש חלילה סיכוי מסוים לעקרות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע\דבר נוסף
אנו29/10/2008לא קיימתי יחסי מין כלל, אני בתול לגמרי. גילי 18. אני לא מרגיש כאבים בשום מצב שהוא. עניין קטן נוסף לגבי האשכים: שמתי לב שהאשך השמאלי נפול. הוא אינו "תלוי" כמו האשך הימני... כאילו הוא מנותק מהמערכת, אינו קשור לדבר. לעומת זאת, האשך הימני נראה "קשור" יותר למערכת\לאיבר. באופן דומה, שמתי לב שאין גדילה בעובי בחלק השמאלי באיבר בעת זיקפה, אלא יש גדילה רק באורך. רק החלק הימני של האיבר גודל גם בעובי וגם באורך. משום כך האיבר נוטה שמאלה (בצד שמאל אין תמיכה, בגלל אי-הגדילה בעובי). ממה זה יכול לנבוע, והאם ישנה אפשרות לתקן את הבעיה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/20081. ניתן לבצע בדיקת זרע ולוודא שהכל תקין. צבעו של נוזל הזרע הנו עכור ומעט צהבהב
2. האשך השמאלי תלוי לגובה נמוך יותר מהימני
3. לגבי איבר המין - פנה לבדיקת אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דםחנה29/10/2008
יש לי כארבעה נימי דם בולטים במקומות שונים בגוף. איך נפטרים מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לצרוב נימים מורחבים במס' דרכים
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדתמרה28/10/2008
היי. אני בת 30 . סובלת מידיי פעם מגירוד עז במקומות שונים בגוף. [שדיים ,רגליים ,אצבעות ידיים ואף גרד וגינאלי] הגרד לפעמים מלוווה באדמומיות . ולפעמים בשלפוחיות. לפעמים הוא נעלם כלא היה ,ואז הוא שוב חוזר ומציק. מה זה יכול להיות ? ואיך אפשר לטפל בזה? תודה , תמרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרה, סיפורך מזכיר אורטיקריה אך....
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/10/2008לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית. פני לרופא עור בעת התלקחות הפריחה והגרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)