פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריח חריף מנרתיק
    רונן
    24/11/2008

שלום, יש לי חברה כ 3 שנים, ולפני כשבוע קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בת זוג חדשה, ברוב טיפשותי לא השתמשתי בקונדום, הבחנתי בריח חריף אשר מזכיר קצת דגים, אבל לא יחסתי חשיבות לכך, ויום לאחר מכן קיימתי יחסי מין עם הבת זוג הקבועה שלי, עברו מספר ימים והבת זוג שלי התחילה להתלונן כי יש לה ריח מוזר מהנרתיק, אשר לא עובר אפילו אחרי שטיפה יסודית במקלחת. חקרתי את העניין וראיתי כי אכן יש סוגים שונים של פטריות וחיידקים אשר גורמים לכך, האם תקופת הדגירה שלהם היא כל כך קצרה? ואיזה פטריות\חיידקים אני יכלתי להעביר לה (כשלי אין שום תופעות לוואי) כמו כן ברצוני להוסיף כי אין שום תופעות לואי נוספות כגון גרד או פצעים (לפחות בינתיים) אודה מאוד על תשובתך בברכה רונן המודאג, 24 .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריח חריף מנרתיק

הוספת תגובה

• רונן, ריח מהפרשות הנרתיק עלול...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/11/2008

להגרם עקב שגשוג אוכלוסיית חיידקים מסויימת בנרתיק.
    ניתן להתגבר על כך בעזרת טיפול אנטיביוטי.
    המלצתי: פנו לרופא הנשים של בת זוגך להמשך הבירור והטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס מסרטן
    אהרן
    23/11/2008

בתקופת מחלתי כחולה סרטן לימפומה גילו אצלי פסוראיזיס והרופאה אמר לי שכניראה זה בגלל שלקחתי תרופה בשם פרדניזון וברגע שהפסקתי המחלה פרצה.רציתי לשאול האם יש קשר בין לימפומה לפסוריאזיס. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס מסרטן

הוספת תגובה

• לחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר לחלות..

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

בלימפומות.
    טיפול בפרדניזון בחולי פסוריאזיס עלול לגרום לתגובת rebound בה מתפרצת הפסוריאזיס ביתר שאת מייד בתום הטיפול בפרדניזון, אך איני מכיר תגבוה כזו באנשים שלא סבלו מפסוריאזיס טרם הטיפול בפרדניזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות בגוף
    בחור24
    23/11/2008

באיזור החזה והבטן ובצוואר . יש סימנים אדומים כאלה ויש גרד , אני גם עשיתי טיפול בלייזר לפני שבועיים וחצי . . אבל הסימנים האדומים היו גם לפני כן ועכשיו רק התחזקו . ובאיזור הצוואר כבר תקופה ארוכה שזה ככה . מה יכולה להיות הבעיה? איך נפתרים מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות בגוף

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

....קלינית. פנה לבדיקת רופא עור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות ויראליות
    בתיה
    23/11/2008

שלום בני בן 4 והופיעו לו המון יבלות ויראליות באזור הבטן ובית השחי (כנראה מהבריכה שהוא שוחה בה כל שבוע). רופאי עור שפנינו אליהם טענו שזה יעבור לבד ולא המליצו לעשות שום טיפול במיוחד מכוון שהשטח המכוסה יבלות הוא גדול. לבני זה מאוד מפריע והוא כל הזמן שואל מתי ה"פצעים" יעברו לו. הוא גם מתבייש להוריד את החולצה ליד חברים. ברצוני לדעת אם אין שום טיפול שאנו יכולים לנסות, שמענו שחלב תאנים יכול לעזור. אודה לכם אם גם תוכלו להמליץ על רופא פרטי שמומחה לנושא. תודה בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    יבלות ויראליות

הוספת תגובה

• Molluscum contagiosum

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

בתיה, באם זו אכן אבחנת היבלות על עור בנך אזי לדעתי נוקטים רופאיו בגישה הנכונה.
    הטיפול ביבלות אלה כואב ואינו מועיל ממש. היבלות הספיקו לזרוע עצמן וצריבתן תסתיים בהעלמות היבלות הקיימות (שנוטות להיעלם מעצמן) והופעת חדשות ש"נזרעו" קודם לכן.
    המחלה צפוייה להסתיים מעצמה תוך עד שנתיים.
    צורות הטיפול המבוססות על תכשירים כגון וורומל, וורוציד או חלב תאנים מבוססות פועלות גם הן באמצעות צריבת הנגעים. חלב תאנים גורם לרגישות העור לשמש ולמעשה לכוויית שמש באזור. טיפול זה עלול להכאיב ותועלתו אינה עולה על התועלת המופקת מצריבת הנגעים.
    הערה: במרפאת עור ילדים בבי"ח דנה ליד איכילוב נוהגים להסיר את היבלות לאחר עטיפה במשחה להקלת כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות ויראליות

בתיה
    24/11/2008

הרבה תודה על התשובה והעצות, השאלה שלי כיצד ניתן לדעת אם אכן האבחנה של הרופאים היא נכונה. יש לציין שהאיבחון התבצע באמצעות הסתכלות על הנגעים בלבד. האם ישנן בדיקות שיכולות ללהצביע בוודאות שאכן הנגעים הם יבלות ויראליות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למולוסקה צורה אופיינית ואבחנתן....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/11/2008

מבוצעת באמצעות בדיקה קלינית בלבד ("הסתכלות על הנגעים בלבד"?!?)
    באופן תיאורטי ניתן לבצע ביופסייה אך הפעולה צפוייה לגרום בכאב וחרדה לילד וזאת ללא כל תוספת מידע כוון שקל מאוד לאבחן את נגעי המולוסקום בבדיקת העור ("הסתכלות")

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטופיק
    אייל
    23/11/2008

שלום, בן 21. אני כמעט שנתיים מסתובב עם נגע אדום על הפנים, וזה זוהה כסבוריאה. לאחרונה, טופלתי בפרוטופיק 0.1% למשך שבועיים, ולאחר שהנגע עבר כמעט לחלוטין הפסקתי את הטיפול. כעת הנגע חזר, באדמומיות חזקה עוד יותר ממה שהייתה. מקריאה באינטרנט גם גיליתי שהוצאה אזהרה של משרד הבריאות האמריקני לגבי המשחה, ואני חושש להמשיך עם הטיפול בפרוטופיק. האם השימוש במשחה בטוח לתקופה נוספת של שבועיים-שלושה? האם שלל המוצרים הטבעיים הקיימים בשוק (לדוג' סבומדיס) יכולים לעזור לריפוי האיזור?

לקביעת תור
    סגירה
    אוטופיק

הוספת תגובה

• סבוריאה הנה מחלה כרונית שהנטייה ל..

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

...פתח אותה הנה תורשתית.
    טיפול לסבוריאה צריך להיות ממושך כדי למנוע את חזרת תופעות המחלה.
    צורות הטיפול הבטוחות ביותר מבוססות על תכשירים שאינם מכילים נגזרות קורטיזון או תרופות מדכאות חיסון.
    בין התכשירים הקוסמטיים - סבוקלם הוכח מדעית כמועיל לסבוריאה.
    בין התכשירים התרופתיים - ביפונזול וניזורל הוכחו מדעית כמועילים לסבוריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור
    אולגה
    22/11/2008

שלום רב, זה חודש אני סובלת מאוד מעור הקרקפת בשיער ומגירודים בגוף ... הרופא עור הביא לי שמפו בשם אקסרה ואלפוסיל.... יש לי גרד חזק בקרקפת , יובש ממש חזק וקשקשים נופלים כמו פתיתי שלג מהשיער.. מה אפשר לעשות ? בנסוף יש לי גרד בגוף אמרו לי שזה קשור לאלרגיה היתי אצל רופא אלרגיה היא הביאה לי תרופה אריוס . וקרם גופ קסריאל לטיפול בעור יבש.. שיש לי גם עור יבש ... מה אפשר לעשות ? אני מאוד מודאגת במיוחד מעור הקרקפת.... תודה רבה מאולגה.

לקביעת תור
    סגירה
    עור

הוספת תגובה

• אולגה, השילוב אלפוסיל&אקסרה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

...יעיל מאוד לטיפול בקשקשת הקרקפת.
    באשר לסיבות לגרד עור הגוף, נדרשת בדיקה קלינית לשם יעוץ מוסמך.
    פני שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רגש
    א
    21/11/2008

אני בן 24 ומזה כ 4 חודשים כאשר אנ י מאונן איני מרגיש תחושה חזקה/ רגישות בראש הפין(בכיפה) כמו שהרגשתי לפני. בשאר אזור איבר המין הרגש נשאר כרגיל. אני חושד שזה נגרם כתוצאה מקרם לחות לפנים שהשתמשתי. אם לא ממה הדבר יכול לנבוע וכיצד ניתן לפתור זאת? אין סימנים מיוחדים באזור הכיפה מלבד אדמומיות קלה.האם זה נובע מהפעלת באחיזה חזקה שפגעה? מה ניתן לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רגש

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

...בדיקה קלינית. פנה לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן..ותופעות הלוואי....
    שני
    20/11/2008

אני מתחילה שימוש ברואקוטן..שמעתי שהעור מאוד רגיש בתקופה זו ורציתי לדעת: האם יש בעיה בהורדת שיער מהגוף? מהפנים? האם יהיו לי צלקות בעקבות זאת? וגם, אני מתכננת לעשות החלקה צרפתית בשיער, האם כדאי לעשות החלקה כשאני נוטלת את הכדורים? האם יש השפעה כל שהיא של הכדורים על השיער? לתשובתכם המהירה אודה,

הוספת תגובה

• רואקוטן-תשובות לשני

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

שלום שני,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: האם יש בעיה בהורדת שיער מהגוף? מהפנים? האם יהיו לי צלקות בעקבות זאת?
    תשובתי: בעת הטיפול ברואקוטן מותר להסיר שערות בטכניקות שאינן תולשות את העור כלומר בעזרת מכונה להסרת שיער, בעזרת גילוח ובעזרת חוט אך לא בשעווה עקב קילוף שכבת הקרן ע"י השעווה בעת תלישתה מהעור. הטיפול ברואקוטן גורם לשכבת הקרן להיות דקה יותר באופן זמני ואז העור עלול להגיב בכעין כווייה עקב תלישת השכבה החיצונית ע"י פד השעווה
    2.
    שאלתך: וגם, אני מתכננת לעשות החלקה צרפתית בשיער, האם כדאי לעשות החלקה כשאני נוטלת את הכדורים? האם יש השפעה כל שהיא של הכדורים על השיער?
    תשובתי: שיער הקרקפת נוטה להיות מעט יותר דק ומעט יותר דליל בעת הטיפול ברואקוטן. אני ממליץ להמנע מביצוע הפרוצדורה לשיער עד תום הטיפול וחזרת מראה שיערך לקדמותו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע עם אדמומיות ליד המפשעה
    דני
    20/11/2008

אני כבן 40 גילתי פצע עם אדמומיות נראה קצת מוגלתי עם קצת נוזל מתחת לאשכים ממש מתחת קצת מפריע בהליכה כמו שפשפת אבל זה לא שפשפת נדמה לי שהיה לי פעם משהו דומה וזה חלף בינתיים בשביל להרגיע מרחתי פטיר נגד פטריות וכו מה עליי לעשות אני לא רוצה לבקר אצל רופא לא מרגיש בנח אודה דני

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/11/2008

....קלינית. פנה לרופא עור להמשך הבירור והטיפול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בשפתיים
    אורלי
    18/11/2008

שלום, יש לי יובש בשפתיים כתוצאה ממזג האויר ואני משתמשת בשפתון לובלו אני מרגישה שהלובלו מחמיר לי את היובש האם יש שפתון מומלץ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בשפתיים

הוספת תגובה

• ווזלין, אקוליפ, בליסטקס......

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    19/11/2008

...נסי עד שתמצאי אחד מתאים לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים על הישבן
    גל
    18/11/2008

בת 21. כבר כמה שנים שיש לי פצעים על הישבן, לא מוגלתי אלא נקודות אדומות, מציקות ולא אסתטיות. ניסיתי משחות, קרמים, תמיסות ולא עוזר , נהיה רק גרוע יותר. נדמה לי פוליקוליטיס... מה ניתן לעשות? האם יש תרופה? אני כבר אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים על הישבן

הוספת תגובה

• גל, נדרשת בדיקה קלינית לאבחן האם...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    19/11/2008

... מדובר אכן בפוליקוליטיס או רק ב keratosi pilaris - נטייה תורשתית להתקרנות וחיספוס מוצא זקיקי השיער.
    פני לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוללת בדיקות לגילוי מחלות מין
    שרון
    17/11/2008

שלום לאחר גילוי גידול טרום סרטני בעקבות וירוס הפפילומה שלא ידעתי על קיומי למרות שחשבתי שנזהרתי החלו לקנן בי עוד ספקות לגבי דברים אחרים שאולי "זכיתי" בהם בלי ידיעתי הבנתי שזה יכול להיות משהו שקינן בי 10 שנים והתפרץ רק עכשיו (האמנם?) אבל כך או כך ולמען הסר ספק הייתי מעוניינת לבדוק אם לא קיבלתי עוד "מתנות" בדרך... אני אישית נזהרתי לאורך כל השנים. אבל החבר שבגד בי - לא... בדיקת איידס (תודה לאל) יצאה שלילית, אבל בעקבות הממצאים האחרונים חשבתי על זה שאולי יש דברים אחרים שאני לא מודעת לקיומם. האם יש "סוללת בדיקות" שאפשר לעשות מעבר לבדיקת איידס? האם היא "מובנית"? או שצריך להרכיב אותה? ואם כן ממה היא מורכבת? כלמידיה? עגבת? הרפס? האם בדיקה כזו נמצאת בקופות חולים או שמבצעים אותה במקום פרטי? תודה מודאגת...

הוספת תגובה

• בדיקות לגילוי מחלות מין

ד''ר אכי פרידמן
    18/11/2008

ניתן לבצע את הבדיקות שהזכרת ואף נוספות אולם בד"כ המגמה הינה לבדוק כאשר ישנה בעיה (כלומר, לחפש את המטבע במקום בו נפל ולא לחפש מתחת לפנס כיוון ששם נוח).
    אם בדיקת האיידס ביצעת תקינה הייתי ממליץ, בהעדר סימנים קלינים כלשהם, להמתין עד לתופעות (אם בכלל).

ד"ר אכי פרידמן
    מגדלי עזריאלי, המגדל השולש קומה 30
    054-2232619

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאמור

שרון
    19/11/2008

בדיקת האיידס יצאה שלילית אולם היום אני סובלת מגידול טרום סרטני כתוצאה מוירוס הפפילומה שממנו לא הייתי אמורה לסבול משום שאני, כאמור, נזהרתי... מה גם שזה שהוא לא העביר לי איידס אומר רק שאת זה הוא עצמו לא קיבל כדי להעביר. לא ככה? קראתי שחלק מהמחלות לא מורגשות בכלל ולמרות זאת עלולות לגרום לעקרות ולשאר "ברכות" וזה דבר שממש לא בא לי לסבול ממנו, האם בכל זאת ניתן לבדוק את העניין לשם השקט הנפשי משום שכאמור וירוס הפפילומה זו "מתנה" שכן קיבלתי? נכון שאני יכולה לחכות לסימפטומים, אבל למה לא להיות אחראית יותר ולבדוק כדי לא להדביק את בן הזוג הבא שלי למקרה שאני נשאית של מחלה מסויימת אם אני יודעת שהסיכון קיים? אם אני יודעת שבן הזוג הקודם שלי התפרפר ולא שמר על עצמו ואולי הדביק אותי במחלות, למה לא לוודא ולמקרה שאכן הדביק אותי לטפל בזה כדי לא להדביק אחרים? לא יותר אחראי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - פטרייה בקרקפת לילד בן 6+
    אור
    16/11/2008

שלום רב! בני בן ה-6+ חולה בפטרייה בקרקפ,אובחן בלקיחת דגימה במעבדה. הרופאה הסבירה שזה מחתולים. הוא מקבל גריפולין פורטה -4 פעמים ביום למשך 3 חודשים . כך הוסבר לנו. כאשר לאחר חודש בקרקפת התגלה זיהום ,קיבל צפוויט פורטה 7CC שלוש פעמים ביום, למשך שבוע ימים. פנינו ו לייעוץ בביה"ח מאחר ובני סבל-התלונן על כאבי ראש , האזור הנגוע גדל,המקום הדלקתי הפריש פחותו, נוספו אזורים נגועים בראש בני. הרופאים בביה"ח, לא הסכימו משום מה לקבל אבחון מעבדתי אחר-לא שלהם ,על כן חזרנו על הבדיקה. לבינתיים קיבלנו מהרופא עור, משחת טופיסלן למריחה פעמים ביום +שמפו ניזורל לחפיפה יומית. הפטרייה באזורים השונים בראש בני נעשו חלקים ואדומים,כול השיער נשר ובמיוחד, באיזור שעור הקרקפת היה דלקתי.(אזור גדול יותר ממטבע 10 ש"ח). שאלותיי בגדול: למה לצפות ? איזו בשורה רעה יכולה להיות אחרי הבדיקה? מה רוצים הרופאים לשלול? האם מצבו מעיד על רמת חיסון נמוכה? באם יש חומר כתוב בנושא אשמח לשמוע עליו. מעריכה מאוד את התייחסותכם והתנדבותכם הרופאים בפורום. ת ב ו ר כ ו האמא המודאגת מאוד.

הוספת תגובה

• פטריה בראש

ד''ר אכי פרידמן
    16/11/2008

בעקרון פטרת ברקרפת הינה תהליך שיכול להימשך זמן רב (לעיתים עד 6 חודשים ואף יותר) ובמהלך התקופה הזו ולמרות קבלת טיפול (שנראה הולם לפי תאורך) יש לעיתים הטבות והחמרות כמו גם התרחבות הנגע, הופעת זיהום חיידקי משני ונשירת שיער באזורים הנגועים. באופן גורף ומבלי להתייחס למקרה הספציפי או לטיפול אותו בנך מקבל, טיפול ארוך טווח אנטי פטריתי הן בכדורים והן בטיפול מקומי (שמפו/משחה) ובנוסף טיפול אנטיביוטי במידה ומופיע זיהום חיידקי שהוא הינם מתאימים לסיטואציה.
    עליך להתאזר בסבלנות רבה, בסופו של התהליך ובחלוף הנגעים הזיהומים יחזור ויצמח שיער במקומות שעברו התקרחות קלה בשלב זה.

ד"ר אכי פרידמן
    מומחה ברפואת עור ואסתטיקה
    054-2232619

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וצביעת שיער
    מגי
    15/11/2008

האם צביעת שיער עלולה להזיק לסובלים מפסוריאזיס? אם כן, האם קיימים תכשירים שונים, אולי טיבעיים לצביעה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס וצביעת שיער

הוספת תגובה

• פסוריאזיס

ד''ר אכי פרידמן
    16/11/2008

תכשירים אגרסיבים עשויים לגרום להתפרצות ויש לקחת זאת בחשבון.

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס בקרקפת

אלונה
    17/11/2008

במידה וינו פסוריאזיס בקרקפת- ניתן להשתמש במשחת דייבובט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס

ד''ר אכי פרידמן
    18/11/2008

כן.

ד"ר אכי פרידמן
    מגדלי עזריאלי, המגדל השולש קומה 30
    054-2232619

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות!

אלונה
    19/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות בעור?
    דורית
    13/11/2008

שלום מזה כמה ימים שמגרדת לי נורא כף הרגל באופן ממש מטריד. בהתחלה חשבתי שאולי זה מהצטברות עור מת אז עשיתי פדיקור לעצמי באמצעות אבן מיוחדת אבל זה לא עזר. ככה עובר יום אחרי יום ואני ממשיכה להסיר את העור המת וזה לא עוזר. אתמול אמרה לי חברתי שאולי יש לי יבלות ברגליים, החלטתי לקנות מכשיר יותר מקצועי, סכין להורדת יבלות, אבל זה לא ממש עזר, מה ששמתי לב אליו אלו הן נקודות שחורות קטנטנות בעור כף הרגל שלאחר ששייפתי אותה מאוד נהפכו לחורים קטנטנים ממש בגודל דקירת סיכה. מה זה יכול להיות? יש דרך בה אני יכולה לפתור את הגרד הזה בעצמי, אני חייבת לציין שלפעמים הוא דועך או עובר לכמה שעות אבל מדי יום חוזר. מה אני יכולה לעשות? תודה מראש, דורית

לקביעת תור
    סגירה
    יבלות בעור?

הוספת תגובה

• יבלות

ד''ר אכי פרידמן
    16/11/2008

מדובר ככל הנראה ביבלות עליך להיבדק ע"י רופא עור בדי לקבל טיפול הולם.

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה