מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם על עור הפניםגלית05/01/2009
קמתי בבוקר עם כתם לבן על עור הפנים הכתם לא בדיוק עגול אבל הבחנתי בו יותר כאשר שמתי סומק על עצמות הלחיים ואז ראיתי את הכתם הלבן היה הבדל בצבע של העור לכתם למי אוכל לפנות ? כתוצאה ממה זה . אני עובדת במרפאת שיניים האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. לרופא עור 2. לא קשור.
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בלחייםדוד04/01/2009
שלום אני בן 18 בשלוש שנים האחרונות אני סובל מלחיים אדומות הלכתי פעמיים לרופאי עור קיבלתי פעם אחת משחה בשם ניזורל ופעם שניה משחה בשם טבעקוטן שום דבר לא עזר לי לפתור את הבעיה, יש לציין שהאיזור של הלחיים חלק לגמריי כמו כל הפנים רק שבאיזור הלחיים זה אדום זה ממש מפריע לי הדבר הזה רציתי לשאול האם קיימת משחה או טיפול מסוים בשביל להעלים את האדמומיות מהפנים ?? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד, ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/01/2009... בדיקה קלינית. בפורום אינטרנטי לא ניתן ליעץ לך באופן מוסמך.
באם האבחנה של רופאי העור אליהם פנית היתה דלקת עור סבוראית אזי מדובר במחלה שלא ניתן לרפאה אלא רק לשלוט על תופעותיה למידה שתספק אותך מהבחינה האסתטית.
אישית אני נמנע מרישום תכשירים שמכילים סטרואיד (נגזרת של קורטיזון) למחלות עור כרוניות וממושכות כמו סבוריאה ולכן אני מסתייג מטיפול בתכשירים כמו טבעקוטן אלא אם מדובר בשימוש חד פעמי ולזמן קצר ביותר (מס' ימים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזם באף.מירי03/01/2009
שלום ד"ר, לפני כחודש וחצי עשיתי נזם באף . אפשר לומר שאני מחטא אותו עם אלכוהול פעם ביום. בערך לפני שלושה שבועות התחיל לגדול לי פצע ממש צמוד לחור של הנזם,הפצע מאוד גדול ובולט. מה עליי לעשות כדי שפצע זה יתרפא ויעלם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסיר את הנזם ולפנות בהקדם לר' עור!
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עור כתוצאה מלידהשלמה02/01/2009
בת זוגי קיבלה כתמים בפנים מהתחלת ההריון שעדין מופעים בפנים כ8 חדשים אחרי הלידה (סהב"כ כשנה ויותר) מה לעשות? הכתמים שהיו בגוף ,נעלמו (פס - כתם לאורך הבטן). מה עושים? לא נראה שזה עובר מעצמו. שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנו ליעוץ רופא עור. באם מדובר....
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/2009בכתמי מלסמה על עור הפנים בעקבות ההריון והלידה אזי צפויה התבהרותם במהלך החודשים לאחר הלידה. ניתן גם לשפר ולהאיץ את דהיית הכתמים ע"י טיפול בתכשירי הבהרה תרופתיים המבוססים על מרכיב ההידרוקינון שרופא העור יוכל להמליץ לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-דחוףסיגל01/01/2009
האם מותר להמשיך בטיפול להסרת שיער בלייזר /הבזקי אור בזמן טיפול בתרופה רמוטיב-היפרקום? מאחר ויש מידע כי הרמוטיב גורם לרגישות העור בשמש ואור. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאור השמש ע"י תרופות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/2009מתבטאת בעיקר באורכי גל שמתאימים לתחום הנראה ותחום ה UVA. בררי באיזה תחום גלי אור גורמת התרופה לרגישות לאור ואם ארכי גל אלו מוקרנים ע"י מכשיר הסרת השיער שמיועד לטיפול בך. אני ממליץ לבחור מכשיר שאינו מקרין את ארכי הגל להם את צפויה לפתח רגישות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-דחוף
סיגל11/04/2009בהמשך לתשובתך מדובר בטיפול קרני אור בטכנולגית SHR
מהו התחום הנראה?הבנתי הבזקי אור אינם מכילים קרינה אולטרסגולית.-תחום UVA
האם הרגישות בגלל התרופה עלולה להביא לכויות מהבזקי אור חזקים.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
סיגל21/04/2009לא קיבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לא להכביר בפרטים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/04/2009...ברצוני להציע הצעה מעשית - בצעי ניסיון טיפול הסרת שיער באזור קטן ונסתר וכך תוכלי לדעת האם הטיפול במכשיר שמציעים לך מעורר תגובה פוטוטוקסית - כלומר גורם לכוויה באזור הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש חשוב ודחוףחסוי01/01/2009
שלום אני יודעת שיש פורום ממוקד אבל הם לא עונים אז אולי תוכלו לעזור לי. רציתי לדעת מה הסיכויים שבחורה יכולה להידבק באיידס מבליעה של זרע [כמות קטנה ביותר]? אני ממש בחרדות ואני אפילו לא יודעת אם לבחור יש בכלל. אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הידע הקיים עד היום מקובל ל....
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/2009...הניח שנגיף האיידס אינו מועבר במגע מיני אוראלי.
המלצתי: פני עם בן הזוג לבדיקת דם ל HIV (שניכים ביחד) כעת, עוד 3 ועוד 6 חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נידבקתי בפפילומהעופר01/01/2009
שלום ליפני חודש גיליתי יבלת בבסיס איבר המין היום אני יודע שזה פפילומה לאחר ביקור אצל רופא בקופ'ח לצערי הרופא לא ממש התעניין רק שאל איפה מצאתי יבלות והוא שרף אותן בחנקן ונתן לי הרגשה של אין לו עניין להיכנס לזה(כששאלתי לגבי קיום יחסי מין עם זוגתי התשובה שלו היתה שים פלסטר) ,אני יודע שהוירוס הזה הוא מגפה עולמית וכל הזמן ישנם מחקרים חדשים ומידע חדש בנושא למשל שזה מדבק גם במין אורלי ויכול לגרום לסוגי סרטן בפה ובגרון אני מבקש אם אפשר להמליץ לי על רופא או רופאים (בכללית או שיש הסדר כלשהו עם קופח) שייתנו לי את כל המידע הרלוונטי כולל טיפול הולם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופר, באם אתה סובל מקונדילומה על...
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/2009בסיס איבר המין אזי לצערנו אין אפשרות לקיים יחסי מין בטוחים כוון שהקונדום אינו מגן על איזור זה של איבר המין הגברי.
הטיפול היעיל ביותר הנו צריבת הפפילומה - יבלת עד ריפוי מלא. מומלץ מאוד גם שבת הזוג תיבדק ע"י גינקולוג גם לאיזורים חיצוניים של איבר המין וגם בדיקת קולפוסקופייה לחלקים פנימיים יותר של איבר המין שלה.
מעבר לכך, נראה לי שתוכל למצוא את כל המידע הנדרש באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפה אליכסונית לכיוון מטהrami31/12/2008
שלום, אני בן 21, סובל מזיקפה אלכסונית כלפי מטה (בצורת פרולה), נכון להיום אני לא היעזתי לקיים יחסי מין, מחשש שהזיקפה המוזרה תיפגע ביוכלתי לקיים יחסים מלאים בלי הפרעות. האם הדבר נורמאלי, האם מדובר בבעיה המחייבת טיפול ובדיקה. אני מתוסכל מהעניין הזה, ומרגיש שאינני יכול לקיים יחסי מין איך שאני רוצה. נא בבקשה תמליצו לי מה לעשות בתודה, רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצותי לרמי
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/20091. פנה ליעוץ אורולוגי. שקול את הטיפול המוצע - יתרונות מול חסרונות
2. באם עוצמת הזיקפה מספקת, איני חושב ששינוי בצורת הפין צריך להפריע לקיום יחסי מין תקינים ומספקים. אני בטוח שהדבר לא יפריע לך לקיום זוגיות מספקת. שקול פנייה לייעוץ מיני (טיפול סקסולוגי). חלק מהמטפלים מאפשרים גישה לשירות בת זוג חלופית (סרוגייט) וכך תוכל לוודא שההפרעה בצורת הפין שלך אינה מונעת בעדך לקיים יחסי מין תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לויטיליגו בשם EZALLINE PAINTרותי29/12/2008
שלום רב לכם, קניתי את התרופה באמצעות רופא עור מסויים לפני כחודשיים ימים. התרופה מיוצרת למיטב ידיעתי במצרים. החומר שמצויין בתרופה: KHELLIN 2 GM להלן פרטים מהפתיקית: KHELLIN IS THE ACTIVE PRINCIPLE OF AMMI VISNAGA. של חברת MULTIPHARMA צריך למרוח ולהמתין 20 דקות בצל ולאחר מכן 20 דקות להשתזף בשמש בשעות הבוקר או אחר הצהרים ואני חייבת לציין שיש שיפור במראה העור שהפך להיות ורדרד. מה ידוע לכם על התרופה? האם היא גורמת לנזקים? באם התרופה טובה מדוע משרד הבריאות אינה מאשרת אותה לייבוא, האם משום שמדובר במדינה לא מפותחת בתחום הרפואה? אשמח לקבל תשובה מפורטת במייל. תודה רבה רבה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות, התרופה אינה מופיעה ברשימת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/12/2008התרופות המוכרות ע"י משרד הבריאות האמריקאי כפי שמשתקפת בתכנת האיפוקרטס על מחשב כף היד שלי.
קבוצת תרופות שעוזרת להשריית פיגמנטציה חוזרת על נגעי ויטיליגו בהשפעת אור שמש טבעי או מלאכותי ידועה בשם פסורלן. תרופה זו משווקת בארץ והטיפול בה בנלווה לטיפול הפוטותרפיה מוכרים באופן חלקי (50% כמדומני) בסל הבריאות הממלכתי.
אבצע בקרוב חיפוש ממוחשב בספרות הרפואית לראות האם קיים ביסוס מחקרי לשימוש בתכשיר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בשנית רות, בחיפוש בגוגל מצאתי:
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/12/2008Khellin is the Moorish name for Ammi visnaga, an herbaceous plant found in Egypt that was used primarily as a folk remedy for renal colic.
The incidence of renal colic was due mostly to schistosomiasis infections and stone formation. The plant mixture had diuretic properties that was seen to relieve renal colic in Egyptian folk medicine. After the chemical compound khellin was identified, people began to study its properties. It was found to relax the ureter and coronary arteries.
In the early 20th century, researchers searched for khellin analogues with lower toxicities and better efficacy. A number of drugs were discovered in researching khellin analogues. Amiodarone and cromolyn sodium are khellin analogues used in current medical practice.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה מסוכנת וכדאי לשניכם ללמוד
גיא31/12/2008התרופה הזו נקראת במקור meladinine אחר כך קראו לה ( יצרן אחר בארה"ב ) oxsoralen ultra בכל מקרה המרכיב הפעיל בשניהם הוא מצמח הנקרא אמיתה קייצית בעברית או בלטינית AMMI MAJUS היא מעלה את רגישות העור בצורה ניכרת לקרינה והסתבר בעבר לפני 30-40 שנה שהיא גרמה עקב כך לסרטן עור ולכן לא משתמשים יותר בארה"ב. אני לא מתפלא שבמדינות ערביות משתמשים כי שם זה לא אמריקה מבחינת המודעות. למה מייצרים במצרים ? כי הצמח נפוץ שם על גדות הנילוס וגם בישראל בשולי דרכים רואים אותו. השיפור זמני ויעלם אחרי הפסקת השימוש. גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה לילד בן 9אהרון28/12/2008
שלום רב,אני הורה לילד בן 9 אשר התחיל לסבול מפצעי אקנה על פניו{לדברי רופא העור זהו אקנה שמוגדר קל,אך בהחלט אקנה}.לי אישית יש עבר של אקנה קשה אשר הגיב טוב מאוד לרואקוטן ואך ורק לו ולא לשום דבר אחר,מקוסמטיקה ועד לאנטיביוטיקה ומשחות! כשהתחילו לצאת הפצעים על פניו של בני עוד בגיל שמונה וקצת הייתי בהלם טוטלי שכן לי הפצעים התחילו לצאת רק בגיל 12 בערך,אז איך בגיל כזה קטן כבר יוצא אקנה-הילד פשוט "בדיכאון" וגם אנחנו.היינו בייעוץ אצל רופא עור,מהבכירים בארץ,וכפי שציינתי קודם הוא קבע חד משמעית שזהו אקנה ונתן לילד טיפול בהתחלה של סבון ועוד איזה משחה שלא עזרה,ועכשיו כבר חודשיים הוא מטופל בסבון ובמשחה שנקראית רה-טווית שגם לא עוזרת בכלל.כפי שהבנתי ממנו עוד מוקדם מאוד לרואקוטן-רק בגיל 11 אולי אפשר להתחיל,עד אז אין הרבה מה לעשות. שאלתי היא מה אנחנו בתור הורים אמורים לעשות עוד בכדי לעזור כמה שיותר לשפר את המצב הנוכחי,והאם זה הגיוני שכבר בגיל כזה מתחיל אקנה-אומנם לא אקנה חמור,אבל אקנה!? תודה ההורה המודאג!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. פנו ליעוץ אנדוקרינולוג ילדים....
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/12/20082. טיפול באקנה דורש זמן - יש לצפות לשיפור רק אחרי 2 חדשי טיפול מתמיד. באם אין שיפור - פנו שנית לרופא העור שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת זיפרקסיה ואנטיביוטיקה בו זמנירון28/12/2008
אני לוקח זיפרקסיה 5 מ"ג והיום גם קיבלתי אנטיביוטיקה לפצעונים בפנים. אפשר לקחת את שניהם ביחד במהלך כמה שנה או לא(1 זיפרקסיה ו2 אנטיביוטיקה ביום)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שם התרופה האנטיביוטית?
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשם של האנטיביוטיקה MINOCYCLINE
רון29/12/2008השם של האנטיביוטיקה MINOCYCLINE 50mg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקה שערכתי בתכנת האיפוקרטס...
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/12/2008על מחשב כף היד שלי, שעודכנה אתמול, לא ידוע על תגובה צולבת בין מינוציקלין ובין זיפרקסה.
לצערי הטיפול במינוציקלין אינו משפר מראה של צלקות או מעלים אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה: ה-MINOCYCLINE מעלים צלקות
רון29/12/2008עוד שאלה: ה-MINOCYCLINE מעלים צלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרוזי28/12/2008
קיימתי יחסי מין עם בחור שפעיל מינית הרבה, התחלנו עם קונדום אבל הוא נפל בהמשך כי דיממתי במהלך ה..., ולא היה לו עוד קונדום אז המשכנו כך, הוא גמר בחוץ. קיים בי פחד שנדבקתי במשהו למרות שהוא אמר לי שעשה בדיקות דם לפני חודש והכל תקין ומאז לא שכב עם שום בחורה חוץ ממני, זה קרה לפני יומיים. אני חייבת להירגע, אני מפחדת, תעזור ל בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל, בדיקת דם ל HIV תשקף את....
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/12/2008פעילותך המינית הנוכחית רק עוד 3-6 חדשים.
בדיקת דם של בן הזוג תשקף את מצבו לפני 3-6 חדשים.
לגבי רוב שאר המחלות המועברות במגע מיני - טיפול מיידי בעת הופעה של סימפטומים ובדיקה גינקולוגית סדירה יאפשרו טיפול מהיר ומניעת סיבוכים.
המלצתי הכללית: בעת הווצרות זוגיות חדשה - קיימו יחסי מין מוגנים במשך 3 חדשים. לאחר מכן פנו יחד לביצוע בדיקות דם לוודא שאינכם נושאים מחלות מין ואם אינכם נושאים מחלות כאלה ואתם יכולים להתחייב לבלעדיות הדדית - תוכלו לעבור לקיום יחסי מין לא מוגנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפת הנרתיקרונית27/12/2008
שלום, בתי בת 14 וחצי, החלה מיום חמישי להתלונן על כאבים באזור הנרתיק והתפתחה נפיחות גדולה של השפה בצד אחד ואודם. היא לא יכולה ללכת וזה כואב ושורף לה. אני מאוד מודאגת, מה לעשות? מה זה בדיוק?מתי זה יעבור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנו מייד לבדיקת רופא עור\גינקולוג!
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה על העורמשה27/12/2008
שלום, אני בן 24, בריא באופן כללי. לפני כשבוע גיליתי בליטה באזור המפשעה. הבליטה ממוקמת בצד הפנימי של רגל ימין כ-2 ס"מ מהמפשעה. מימדי הבליטה הם כ-1 ס"מ על 1.5 ס"מ (לדעתי היא הייתה יותר קטנה בהתחלה) והעור מעליה קצת אדמדם הבליטה קשה (לא "כדור" שזז ) ועושה רושם שהיא על העור ולא מתחת, שכן זזה כשמותחים את העור מסביב. יש כאב קל כתוצאה מלחיצה עליה או משפשופה. בנוסף, בלוטת הלימפה במפשעה בצד ימין טיפה מוגדלת ורגישה. מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לבדיקת רופא\רופא עור! בהקדם!
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה! לחוץ מאוד מאודלחוץ24/12/2008
שלום רב, בשבוע שעבר סבלתי מהתופעה הבאה: יצא לי פצע הרפס על השפתיים בפעם הראשונה בחיי (מעולם מעולם לא היה לי הרפס). בנוסף יצא פצע הרפס (שאובחן כהרפס על ידי רופא עור) גם בסנטר התחתון (שלפוחיות מפרישות). במקביל לזה סבלתי מחום, כאב גרון, ותחושה של שלפוחיות בחיך או משהו כזה (היה לי מאוד קשה לאכול כשבוע. לא היו פצעים על הלשון אך הייתה תחושה של שלפוחית בחיך העליון). ד"ר, אני לא עשיתי שום מעשה שיכול לחשוף אותי באמת ל-HIV (לא סמים, לא הומוסקסואל וממש לא מין לא מוגן). האם התופעות האלה הן ייחודיות ל-HIV ? מה אני צריך לעשות אני מת מפחד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוץ לשוא!
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/12/2008שלום,
כמעט כולנו נדבקים בוירוס ההרפס בגיל הגן המוקדם (טרום חובה עד חובה) בהדבקה טיפתית.
הוירוס עלול להתפרץ בצורת פריחה שמורכבת משלפוחיות קטנות מלווה בכאב בנסיבות שונות וביניהן מחלת חום, מתח נפשי או חשיפה פתאומית וממושכת לשמש.
אירועי הרפס מופיעים ואף חוזרים באנשים בריאים שאינם נושאים את וירוס ה HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)