מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנהיצחק25/04/2008
בן 31 לפני כשנתיים החלו להופיע פצעים בפנים דמוי אקנה, ביקרתי אצל מספר רופאי עור והנ"ל רשמו לי תכשירים שונים בעיקר טיפול חיצוני לפני כ11 חודשים החלתי בטיפול ע"י שימוש במינוצקלין כ 7 חודשים ומשחת ניאומרידול - ללא שיפור משמעותי, כיום מטופל באריתרוטבע (כ 6 שבועות) ובמשחת רט אויט, שטיפת פנים בעזרת סבון פנים וישי ,מריחת קרם פלנטגו ושימוש בקרם הגנה אנה לוטן כנגד שמש(אני לא נחשף לשמש) גם זה ללא שיפור משמעותי, האם ישנם המלצות לטפולים אחרים בבעיה זאת? (מלבד רקרואטן) האם הטיפול הנוכחי מתאים? לטענת הרופא מדובר בדלקת זקיק השערה וקצת סבוריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים על עור הפנים
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/04/2008שלום יצחק,
לפי סיפורך לא ניתן להבין האם מדובר ב Acne vulgaris, או ב Rosacea או במחלה אחרת (כמו [Sycosis barbae [trichophytic or bacterial)
באם מדובר באקנה אזי הטיפול היחיד שיכול לרפא את המחלה הנוה רואקוטן במינון מצטבר מלא.
באם מדובר ברוזציאה אזי מדובר במחלה כרונית שניתן לשלוט עליה להשגת מראה אסתטי מספק.
באם מדובר באחת האפשרוית האחרות אזי הטיפול יהיה לפי האבחנה
מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ..דנדוש23/04/2008
היי יצא לי לפני כשבוע כתם כהה על הפין ותחתיו מעין משהו שלפי דעתי פטרייה כי זה גירד בהתחלה ומרחתי משחה שהביאו לי נגד פטרייה שהייתה לי בפנים וזה הפסיק וגרד אבל הכתם על הפין עדיין שם ולא נעלם ... הוא לא מגרד ולא כואב פשוט מעין כתם קטן דהוי ... לא קיימתי מגע מיני כבר 5 חודשים וגם כשהיה הוא כלל מין אוראלי ואוננות הדדית ... איני יכול לגשת לרופא מכיוון שאני בטיול בחו"ל ורציתי לדעת אם מישהו יכול לומר לי במה מדובר האם בפטרייה או שמא מחלת מין והאם אני יכול לשלוח תמונה לאחד הרופאים?
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם..
ד''ר אכי פרידמן23/04/2008הנגע אינו נשמע מדאיג, בשלב זה, לפי התאור, הייתי ממליץ לעקוב ולהיבדק בהזדמנות הראשונה על ידי רופא עור.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בהרפסאורלי23/04/2008
שלום, האם ניתן להידבק ממי שיש לו הרפס בכל צורה? כלומר מגע מקומי, זיעה, יחסי מין וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בהרפס
ד''ר אכי פרידמן23/04/2008תאורטית כן.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופי עורדנה21/04/2008
שלום, יש לי קילופי עור בכץ הרגל, רק באחת מהן, בייחוד באיזור שמעל לעקב, מה ניתן לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף עור כף רגל אחת
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/04/2008שלום דנה,
תופעה א-סימטרית כנ"ל, מצביעה על מחלה זיהומית. הסיפור יכול להתאים לזיהום העור בפטריה.
הטיפול מותנה בפרמטרים אחרים: זיהום בצפרני הרגלים, טיפול תרופתי כרוני וכו'.
עליך לפנות לבדיקת רופא עור שימליץ על בירור באם יש צורך בטיפול בבליעה או על טיפול מקומי בתכשירים למריחה.
אני ממליץ לך להמנע ככל האפשר מטיפול עד לבדיקת רופא העור כדי לא לטשטש את הממצאים וכדי לאפשר בדיקת פטריות מהירה ככל האפשר. מריחת תכשירים - אפילו קוסמטיים, מפריעה לבדיקת פטריות כוון שאפילו החומרים המשמרים מונעים את צמיחת הפטריה בתרבית.
מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטפתי איזה משהו ?!?חסוי17/04/2008
היי אני בן 22 ופתאום לפני כשבועיים הוא לי כתם מתחת לבסיס הפין שגירד ובנוסף נקודה כהה על עטרה של פין ... בפעם האחרונה שקיימתי מגע מיני הייתה לפני 6 חודשים והוא כלל מין אוראלי וכן גם "עבודת יד" עם גבר אחר ...הפצעים הפסיקו לגרד ואני כרגע משתשמש במשחה לטיפול בזיהומים בקטריאלים ורציתי לדעת האם יש סיכוי ומדובר בעגבת? (הנגע על העטרה אינו מוגלתי או כואב והכתם שהופיע מתחת לבסיס הפין גירד בהתחלה אך הפסיק בעת הטיפול )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 חדשים אחרי?
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/04/2008שלום,
לצורך איבחון וטיפול בבעייתך עליך להבדק ע"י רופא עור. אין אפשרות לייעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית.
מאידך, הסיכון שמדובר במחלת מין שסימניה הופיעו על איבר המין כ 6 חדשים לאחר מגע מיני הנו קלוש.
בברכת פסח שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות בילד בן 8אלי14/04/2008
שלום ד"ר.
אני כיום בן 38 ובני הבכור בן 8 .
בעבר בהתבגרותי החל מגיל 12 בערך התחלתי לסבול מפצעי בגרות קשים מסוג אקנה וזאת קיבלתי "בירושה" מאבי שסבל גם כן מכך.סבלתי המון,השתמשתי בכל המשחות והתרופות האפשריות ושום דבר לא עזר עד שקיבלתי,בגיל 17 תרופה בשם ;ROACUTAN וזה מה שבאמת פתר את הבעיה לצמיתות.
לתדהמתי,בני בן ה-8 החל בזמן האחרון לסבול מפצעים בפניו,אומנם הם לא נראים כאקנה והם לא "במינון גבוה" אלא בודדים על פניו,אך בהחלט נראים כפצעי בגרות עם ראש מוגלתי.
שאלותיי אלייך הם;
1.האם זה הגיוני בשלב זה של החיים בגיל 8?
2.מה אפשר לדעתך לעשות בנידון בגיל כזה?
3.מאיזה גיל אפשר להשתמש בתרופה;ROACUTAN?
הילד מתחיל להיכנס למצבי רוח לא נעימים והייתי שמח אם תוכל לכוון אותנו כהורים מה לעשות.
תודה אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים על פניו של ילד בן 8
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/04/2008שלום אלי,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם זה הגיוני בשלב זה של החיים בגיל 8?
תשובתי: הגיל אמנם מוקדם יחסית אך תופעות גופניות הכרוכות בגיל ההתבגרות עלולות להתחיל מגיל 9 לערך.
2.
שאלתך: מה אפשר לדעתך לעשות בנידון בגיל כזה?
תשובתי:
א. לגבי האקנה: אין מגבלת גיל לאמצעי הטיפול באקנה (מלבד סוגי אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים שאין רושמים אותם לילדים צעירים ששיניהם הקבועות עדיין לא בקעו מחשש לפיגמנטציה לא אסתטית של שיניהם)
ב. לגבי האפשרות של התבגרות גופנית מוקדמת: פנה לבירור אצל רופא הילדים ושיקלו יחד הפניית הילד לבירור אנדוקריני
3.
שאלתך: מאיזה גיל אפשר להשתמש בתרופה;ROACUTAN?
תשובתי: מחדשי החיים הראשונים. קיימים בספרות דיווחים על טיפול בתינוקות עקב אקנה קשה של יילודים. אין מגבלת גיל תחתו או עליון למתן רואקוטן
4.
שאלתך: הילד מתחיל להיכנס למצבי רוח לא נעימים והייתי שמח אם תוכל לכוון אותנו כהורים מה לעשות.
תשובתי:
א. טיפול מהיר ויעיל באקנה יחסוך מהילד את המבוכה הכרוכה במחלה
ב. יתכן שהתנהגות הילד מבטאת הלך רוח אופייני לגיל ההתבגרות (יותר סוער, יותר מפגין עצמאות, יותר "מרדן" וכד') הוועץ בנושא זה ברופא הילדים שלך, ביועצת בית הספר ושיקלו יחד את ההתערבות הרצויה אם בכלל.
בברכת בריאות ופסח שמח וכשר
תודה אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד וצריבה בעקבות שטיפה לשיערלילך12/04/2008
לפני כחודש צבעתי את שערי לראשונה בשטיפה אצל ספר מקצועי.
עוד באותו יום חשתי צריבה בקרקפת וגרד בלתי נסבל.
כשבועיים לאחר מכן הצריבה פחתה אולם הגרד המשיך.
כרגע מזה כשבוע אני מרגישה גרד וצריבה כשל כוויה+כאשר אני נוגעת בקרקפת
מרגישה מן בליטות של פצעונים.
בעלי בדק לי את הקרקפת ואמר שהוא רואה פצעונים בצבע אדום בהיר.
המצב בלתי נסבל! אנא ענו לי בדחיפות מה עלי לעשות כי התור לרופא עור רק בעוד שבוע.
האם לא אוכל לצבוע את השיער יותר? יש לי שערות לבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד וצריבה לאחר "שטיפת צבע" לשיער
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/04/2008שלום לילך,
ברוב תהליכי צביעת השיער מבוצע בתחילה חימצון מוטות השיער כדי שהצבע יחדור לתוך מוט השערה, יטמע בתוכו, ולא ישטף בעת החפיפה.
תופעת לוואי לפעולת חימצון זו הנה כווייה קלה של עור הקרקפת שעלולה לגרום לצריבה וגרד.
לגבי ה"בליטות" וה"פצעונים" איני יכול לייעץ לך בפורום זה. עליך לפנות לבדיקת רופא עור בשאלת גורם אחר לגרד
ברכת בריאות ופסח שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בעת דימוםטובה12/04/2008
שלום רב,
האם קיום יחסי מין בזמן מחזור עלול לגרום למחלות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי - לא!
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהGIL10/04/2008
שלום לפני שנתיים פלוס קיימתי יחסי מין מאז יש לי פחדים מהרפס....
בצעתי בדיקות להרפס2
כשבועיים לאחר אותו מגע
לאחר 3 חודשים
לאחר 8 חודשים(בוצע גם הרפס 1)
ולאחר שנתיים וחודשיים
והכל שלילי
כמו כן כמעט כל פעם שיצא לי נגע מוזר הלכתי לרופא..שאמר שאין לי כלום
חוץ מפעם אחת שלא ממש יצא לי.........
האם ניתן לסמוך על תוצאות הבדיקות הללו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן כבר השיב את תשובתו...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/04/2008הרפס של אברי המין הנו מחלה חוזרת שמאופיינית בכאב ושלפוחיות קטנות.
העדר אירועים כאלו הנו העדות העיקרית לכך שלא הודבקת.
הערה: זיהום בהרפס של אברי המין עלול להגרם גם ממגע מיני אוראלי לא מוגן
בברכת בריאות ופסח שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלאנוס וארימידקסתה תה10/04/2008
שלום
האם נתקלתם בליכן פלאנוס עקב לקיחת ארימידקס?
תשובתכם חשובה לי מאד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בספר של ג'רום ליט מ 2007 לא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/04/2008מופיעה אנסטרוזול (=ארימידקס) ברשימת התרופות שדווח בספרות הרפואית עד אז שגורמות לליכן פלנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מבררת16/04/2008תודה רבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור.!
יהב12/06/2008האם אתה יכול לעזור אולי אתה יודע איזה מיץ אפשר לשתות וזה מיבש את הפצעים המיץ שאני מדבר עליו זה של אחד הפירות ואני לא יודע איזה אז אם תוכל לענות לי אני מאוד ישמח .. בתודה: יהב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בפי הטבעתshlomke09/04/2008
היי
אני בן 28, בחודשיים האחרונים החל אצלי גירוד אנטנסיבי סביב פי התבעת,
יתכן כי זוהי פטריה? אם כן מה הן הסיבות לפריחתה? אני נורא הגייני, אבל בכל זאת..
אשמח לדעת באילו מוצרים מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת
ד''ר אריה י. ליפשיץ09/04/2008שלום שלמה,
תתכן פטרת של עור העכוזים אך פטרת בעור שסביב פי הטבעת נדירה מאוד.
הטיפול בגרד העור שסביב פי הטבעת תלוי בסיבות ובממצאים העוריים. פנה לבדיקת רופא עור אשר ימליץ על טיפול לפי הממצאים.
בכל מקרה שהנך סובל מגרד סביב פי הטבעת אשר מוחמר בשעות הלילה ובעת ההשכמה בבוקר - יש לשקול גם טיפול נגד תולעי קרס שהנגיעות בן נפוצה בעיקר בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת המשך לתשובה.
shlomke10/04/2008בקשר לתשובתך, הנוגעת לתולעי קרס,
בחצי שנה האחרונה אני מגדל בביתי חתול רחוב, אך הוא חוסן כולל תילוע,
ייתכן כי הודבקתי ממנו במשהו שקשור לתולעים?
ואם כן איזו בדיקה אני אמור לעשות בקשר למציאת תולעים בפי התבעת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעים
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/04/2008שלום שלמה,
ניתן להדבק בתולעי קרס מחיות בית אך מקור ההדבקה העיקרי הנו אנשים אחרים, בעיקר ילדים.
ניתן לגלות ביצי תולעים בבדיקת צואה.
בבדיקה עצמית ניתן לעיתים ניתן למצוא את התולעים באזור פי הטבעת בשעת בוקר מוקדמת (ע"י הצמדת הצד הדביק של צלוטייפ או פלסטר לפי הטבעת).
אולם גם אם הבדיקות שליליות והסימפטומים מתאימים - אני מוצא לנכון לטפל בתרופה לתולעים.
המלצתי: פנה לייעוץ רופא המשפחה שלך.
ברכת בריאות ופסח שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהשוקומוקו07/04/2008
מה קורה אם לא מתקלחים נגיד שבוע?אם לא מתקלחים הרבה זמן יהיה מחלות מין או עור או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה אם לא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/04/2008הלכלוך מצטבר על עורנו (תערובת של אבק וההפרשה השומנית של עורנו) וכן אנו מתחילים להדיף ריח גוף עז.
מבחינה בריאותית עולה הסכנה לזיהומים עוריים ובייחוד אלו המערבים את זקיקי השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול בנוגע לבדיקת שתןתודה07/04/2008
האם בבדיקה זו בודקים הכל.
או שבודקים אך ורק מה שהרופא נתן בהפנייה?
אם ישנה בעיה שלא כלולה במה שהרופא ביקש.. האם יעלו עליה במעבדה?
בנוסף הבדיקה הזאת היא בדר"כ לחיידקים? ומוצאים בה הכל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/04/2008שלום,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם בבדיקה זו בודקים הכל או שבודקים אך ורק מה שהרופא נתן בהפנייה?
תשובתי: בודקים לפי הפניית הרופא
2.
שאלתך: אם ישנה בעיה שלא כלולה במה שהרופא ביקש.. האם יעלו עליה במעבדה?
תשובתי: לא בהכרח.
3.
שאלתך: הבדיקה הזאת היא בדר"כ לחיידקים? ומוצאים בה הכל?
תשובתי: בבדיקת שתן לתרבית - בודקים קיום חיידקים בשתן. בכל מקרה לא קיימת בדיקה בה "מוצאים הכל". בכל בדיקה מוצאים את מה שבודקים (מה שמחפשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שיש צריבה שריפה בשתן
תודה08/04/2008והצבע הוא צהוב חזק.
מה בודקים בדר"כ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בודקים?
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/04/2008אם מדובר בצריבה בעת מתן שתן, דחיפות ותכיפות של מתן שתן אך ללא הפרשה מוגליתית מהשופכה - נהוג לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית וכן ליטול בדיקת שתן טרייה לבדיקה מיקרוסקופית לוודא שאין תאי דם אדומים מרובים בשתן (מה שיכול להצביע על אבן מדרכי השתן ש"תקועה" בשופכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובהנטע-לי06/04/2008
שלום, בשבועות האחרונים אני משתינה המון, לפחות 15-20 פעמים ביום. גם ביום וגם בלילה. זה מאוד מפריע לשינה שלי. אני לא שותה הרבה אלכוהול או קפה (כוס קפה ביום, בבוקר), מרבה לשתות מים, לעיתים משקאות מוגזים, לא יותר מידי (כוס- שניים ביום). יש לציין, כי יש תקופות שבהם אני מתעוררת בלילה ולא מצליחה לחזור לישון אם אני לא הולכת להשתין.
מעבר לכך, אני לא יודעת אם זה קשור, יש לי פריחה כבר כמה שבועות על העור (באיזור מותניים) , אני נוטלת קרם רטינול, אבל הפסקתי ברגע שהופיעה הפריחה. מלבד שמנים טבעיים, אני לא משתמשת בקרם גוף או משהו כזה. הפריחה ממש מגרדת לי....
אני מתארת לעצמי שיש אלפי סיבות למתן שתן מוגבר, אך מהי הסיבה הנפוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה והטלת שתן לילית ומרובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/04/2008נטע-לי,
לצורך איבחון וטיפול מותאם לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית.
עליך לפנות בהקדם (!!) לבדיקת רופא המשפחה בקשר לתלונות הקשורות להטלת שתן מרובה ולבדיקת רופא עור לבירור טיב הפריחה על מתניך וטיפול תואם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודאבי06/04/2008
שלום
אני בן 33 נשוי עם ילדים, זה כחודש אני שם לב שיש לי גירודים יוצאי דופן באיבר המין וסביבותיו ובעיקר באשכים.
אציין כי גירוד כזה הרגשתי בעבר לאחר לאחר נטילת אנטיביוטיקה בשביל דלקת גרון אני לא זוכר אם זינת או אוגמנטין. גירוד כזה גם חויתי לאחר אכילת עלי "הגאת" של תימנים. כרגע אני בודק מתי הגרד מתגבר ואני חש שזה בא לאחר אכילת שוקולד. האם יתכן ויש קשר בין המאכלים לגירוד?
האמת שאני לא מרבה לבקר אצל רופאים, ואני די נבוך מהעניין.
אודה לך אם תתני לי כוון לפתרון הבעיה.
תודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/04/2008גרד של המפשעות, הערווה ואיבר המין עלול להגרם מסיבות רבות ושונות.
לצערי ניתן לעזור לך רק לאחר בדיקה קלינית ואבחנה שמבוססת על ממצאי בדיקה זו.
המלצתי: פנה לבדיקת רופא עור ותטופל בהתאם לממצאי הבדיקה ולאבחנה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)