מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לפפילומהמנשה11/06/2008
בערך כ2 -3 שנים יש לי על הפין נקודות צהובות ולי מה שקראתי יכול להיות שזה פפילומה
במידה וכן מהו משך הטיפול להורדת כל הנקודות האלה בערך??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפילומה
ד''ר אכי פרידמן11/06/2008יש לבצע טיפול המיועד להרוס את היבלות.
טיפול זה מצריך, לעיתים, חזרות מספר.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נדבקתי בהרפס?בחורה1808/06/2008
אתמול התחיל לכאוב לי האיזור בשפה התחתונה באיבר המין. הכאב בהתחלה לא היה רציני. אתמול נסעתי לים המלח והייתי גם בבריכה ומאז הכאב החמיר.
לפני כארבעה ימים קיימתי מין אוראלי עם פרטנר חדש. כמו כן, זאת תקופה מאוד לחוצה בגלל הלחץ בלימודים. [שמעתי שזה משפיע]
איני רואה שלפוחיות על איבר המין או שאני פשוט לא יודעת איך הן אמורות להראות. אבל השפה התחתונה ניראת מחוספסת וקשה יותר מהרגיל. המקום מגרד קצת ומציק בעת הליכה.
האם אלה תסמינים להרפס?
כמובן שאני אלך לגניקולוג אחרי החג, אך מה אני יכולה לעשות כעת? אחרי כמה זמן זה יעבור ואני אוכל לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם?
ד''ר אריה י. ליפשיץ09/06/20081. מין אוראלי הנו אחת הדרכים להדבקה בהרפס של אברי המין
2. ללא בדיקה קלינית לא ניתן לדעת האם את סובלת מהרפס של שפתי הערווה, מפצע שפשוף, זיהום בקטאריאלי, ציסטת ברטולין מזוהמת ו......האפשרויות רבות ומגוונות.
המלצתי: פני בהקדם לבדיקת גינקולוג או רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להרפסירון08/06/2008
כמה זמן אחרי הידבקות בהרפס בשפתיים אפשר לגלות זאת בבדיקת דם? בהנחה שלא היתה התפרצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמצעות בדיקות דם.......
ד''ר אריה י. ליפשיץ09/06/2008ניתן לאתר הדבקה בהרפס רק ע"י נטילת שתי דגימות עוקבות במרווח זמן של 2-3 שבועות והדגמת עלייה משמעותית בכייל הנוגדנים להרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיבר המיןגליה07/06/2008
שלום רב
היום שמתי לב בפצעון הממוקם בתחילתהפין בצידו.
הפצעון בצבע העור והוא כמו קשקשת של עור הדבוקה לעור של הפין.
מה זה? יש טיפול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באבר המין
ד''ר אכי פרידמן08/06/2008עלי לבדוק אותך בכדי לאבחן במה מדובר.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מתייבש באצבע.05/06/2008
שלום..אני בן 21 ובשנה האחרונה לי ולחבר שלי (לא בן זוג) הופיע קילופים באצבע ויובש... זה מחמיר כשנוגעים במים אז זה עוד יותר מתייבש. הלכנו לרופא עור וקיבלנו זריקת סטירואידים שהורידו את זה אבל אחרי חודש בערך זה חזר... בהתחלה שזה חוזר הופיעו שלפוחיות כאלה ואז העור הופך לקשה ויבש וגם האצבע נהיית לא גמישה כזאת וקשה לישר אותה עד הסוף כאילו העור התקצר.
רציתי לדעת האם יש סיכוי שמדובר בהרפס? או מה זה יכול להיות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתכם נדרשת בדיקה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/06/2008קלינית.
המלצתי: פנו שנית לרופא העור שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור בשם ליכןקפלן מירי04/06/2008
יש לני בנות תאומות בנות 24 כיום שתיהן סובלות ממחלת עור שנקראת ליכן סקלרוזוס
כעת מטופלות במשחה שנקראת פרוטופיק שאלתי היא האם יש אולי פתרון אחר
חדש בטיפול במחלת העור הנ"ל כמו כן דבר4 זה גורם לבעייה בקיום יחסי מין וכו
תוד על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Liches Sclerisus et Atrophicus
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/06/2008שלום גב' קפלן,
באם בנותיך אכן סובלות מהמחלה ששמה מופיע בכותרת תשובתי, אזי הטיפול למחלה הנו בעזרת תכשירים מקומיים נוגדי דלקת. זמן רב היה מקובל להשתמש בסטרואידים פוטנטיים - משחות המכילות נגזרת פעילה מאוד של קורטיזון.
השימוש בפרוטופיק עשוי להועיל לסימפטומים ולחסוך שימוש ממושך בתכשיר סטרואידי.
לצערי, בינתיים לא קיים טיפול שיוכל להשרות החלמה מליאה של המחלה.
חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערענת02/06/2008
לפני שנה וחצי עברתי ניתוח בכבד המנגיומה לאחר תכופה קצרה נשר לי שיער בצורת עיגולים בקמה מקומות והכרכפת רגישה וכואבת ניגשתי כמה פעמים קיבלתי משחת דירמובית וכול פעם משנים סוג אחר המצב מחמיר מה אעסה עזרו לי בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר אכי פרידמן02/06/2008הבעיה מוכרת והטיפול שקיבלת הולם.
אם אין שיפור יש להמתין זמן נוסף אך אם בסופו של דבר לא יהיה שיפור עליך לפנות ולהיבדק ע"י רופא עור.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמההילה02/06/2008
שלום רב
אנו סטודנטיות לריפוי בעיסוק המחפשות את הקשר בין מרפאות בעיסוק למחלות עור
שתי שאלות
האם אקזמה היא מחלה מדבקת וכיצד ניתן להתמגן מפניה
האם אקזמה ודרמטיטיס הם אותו דבר ומה שכיחות המחלות בקהילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזמה=דרמטיטיס=דלקת עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/06/2008שלום הילה,
דלקת עור שנגרמת מסיבה זיהומית (פטריות, חיידקים או טפילים) עלולה לדבק.
ההתגוננות הטובה ביותר הנה רחיצת הידיים לעיתים מזומנות והמנעות ממגע עם האזור החולה באם קיימת אי שלמות עור ידי המטפל.
קיימות צורת דלקת עור שנגרמות עקב מגע עם חומרים. החשיפה לחלק מהחומרים מתבצעת בסביבת העבודה. צורות אלה אינן מידבקות.
קיימות גם צורות דלקת עור אינטרינסיות - מחלות דלקתיות שנגרמות עקב פעילות חולה של מע' החיסון (כמו פסוריאזיס או סבוריאה שהנטייה להן תורשתית) גם מחלות אלה אינן מידבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אדומה ומגרדתDUDU02/06/2008
זה זמן רב שיש לי מעין פריחה אדומה באיזור הבטן התחתונה שהתפשטה גם לאיזור המפשעה
וכן גם באיזור הירכיים
הפריחה אדומה ומלווה בפצעים ואני חש לעיתים קרובות גירוד.
אציין שאני בן 29 בעל עודף משקל ולאחרונה ירדתי במשקלי
מה היא איך ניתן להפטר ממנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע"י פניה לר' עור שיטפל ע"ס הממצאים
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיריב01/06/2008
בן 40,
אישתי גירדה לי היום את הגב ונגעה לטענתה בנק' חן אשר בזמן הגירוד התקלפה והמקום החל מדמם.
לטענת אישתי הנקודה היא נק חן עם גוון חום ואת האמת היא הצליחה להלחיץ אותי שמא מדובר באיזושהי נקודה "מסוכנת"
אשמח לקבל חוות דעת
תודה
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "נקודת חן" שהתקלפה ודיממה
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/06/2008שלום יריב,
ראשית אסייג את דברי - לצורך ייעוץ מוסמך לעניינך נדרשת בדיקה קלינית. פנה לבדיקת רופא עור לצורך איבחון וודאי.
ובכ"ז - כוון שפטור בלי כלום אין, סיפורך על נגע שניתן לקלף בקלות ושפניו מחוספסות מתאים ביותר לסוג של נגעים שנקראים Seborrheic keratoses שאופיים שפיר תמיד.
המלצתי: פנה לבדיקת רופא עור לוודא שאכן הצפי האופטימי שלי מוצדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
אופיר02/06/20081- המון תודה
2- רק לידיעה המקום לעניות דעתי הצטמק אך עדיין מסביב המקום רך .
3- אם בעוד מס' ימים המקום יקטן לגמרי גם אז עדיין צריך עין מקצועית והאם העובדה שהמקום מסביב עדיין רך מרמז על משהו.
שוב תודה
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי נדרשת ביקורת בכל מקרה!!
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים - חשד לאטופיק דרמטיטיסשולה01/06/2008
בני בן 8.5, לפני כשלושה שבועות הופיעה אצלו פריחה על הגוף , לאחר יומיים נשארו רק כתמים אדומים מאחורי השוקיים שנעלמו לאחר מספר ימים.
ביום שישי הופיעו כתמים אדומים על הלחיים , הלחיים היו מאוד חמות למגע , אך לא הופיע גרד.
היום הכתמים על הפנים נעלמו אך הופיעו כתמים על הזרועות ופריחה וגרד בבטן וברגליים.
הילד נבדק ע"י שני רופאי ילדים , אחד מהם טען שזוהי תגובה אלרגית ורשם טיפות פנסטיל ואילו השני טען שזהו אטופיק דרמטיטיס.
יש לציין כי בני סבל בעבר מאטופיק דרמטיטיס בפנים ובמרפקים , והמחלה התבטאה באופן שונה לחלוטין מהכתמים שהופיעו בימים האחרונים.
האם אטופיק דרמטיטיס יכולה להתבטא ככתמים מפושטים על פני הגוף שנעלמים ללא טיפול לאחר מספר ימים? או שמא מדובר בתגובה אלרגית וכדאי לבצע בדיקות אצל אלרגולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה על עור ילד בן 8.5
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/06/2008שלום שולה,
לצורך יעוץ מוסמך למחלת העור של בנך נדרשת בדיקה קלינית. לצערי לא ניתן לייעץ לכם באופן מוסמך רק על סמך המידע שניתן להעביר בפורום אינטרנטי.
עליכם לפנות בהקדם אפשרי לבדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבהלאה30/05/2008
שכבתי עם בחור שהופיעה אצלו זיבה, ניגשתי לרופא נשים, לפי בדיקה וגינלית רגילה הוא אמר לי שאין לי זיבה. האם זה מספיק? לא צריך לקחת גם דגימה של הפרשה כדי לדעת זאת בוודאות?
אשמח לדעת כדי שאגש להבדק שוב במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה אצל בן הזוג
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2008שלום לאה,
רופא הנשים שלך לא מצא סימנים קליניים לזיבה אצלך. אין טעם לבצע בדיקת מעבדה באם אין הפרשה מהנרתיק לצורך ביצוע הבדיקה.
מאידך, לדעתי, יש בנסיבות מסויימות מקום לשקול טיפול אנטיביוטי, ולו רק למניעה.
המלצתי: פני שנית לרופא הנשים שלך או לרופא המשפחה שלך לשקול אפשרות טיפול אנטיביוטי בך ולא רק למניעה.
הערה: למרות מיעוט, או אפילו העדר מוחלט של ממצאים קליניים, יתכן שאת נשאית של מחלת הזיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים באזור המפשעהניב30/05/2008
לאחרונה החלו לצוץ פצעונים קטנים באזור המפשעה , זה החל מאזור הבטן התחתונה (אזור הגומי של התחתונים) והתפשט מטה לכל אזור המפשעה.
האם מדובר בפטריה או חיידק כלשהו ? מה הטיפול המוצע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים באזור המפשעה
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/06/2008שלום יניב,
לצורך ייעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית שתאפשר אבחנה והמלצת טיפול תואם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית עור ?נושי29/05/2008
שלום, מזה תקופה ועל העור שלי מופיע (אני מניחה) סוג פטריה אשר מתגלה לי מיד לאחר אמבטיה וגירודים והם נראים (מופיעים/נוצרים) כמספר נקודות כקבוצה בצורת מעגל בגודל 1.5 cm וגם כקבוצה גדולה .אינני חשופה בשמש בכלל אך מתברר לי שגם יש לי גירודים חזקים לאחר חשיפה בשמש. הם במצב רגיל לא כלכך נראים לעין (אני כן מבדילה כמובן) והדבר הינו מתפשט בגוף ומאד מקשה ליצור מצב לפני שאני מגיע לרופא ויבין במה מדובר. אשמח לקבל הכוונה על איזה סוג פטריה מדובר ואפילו בהשארה כדי לבדוק זאת ואם יש זיהוי לדעתך מה אפשר לעשות. אשמח לקבל הכוונה ושלא תחוו גירודים....בתודה מראש, נושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד''ר אכי פרידמן29/05/2008לצערי למרות הפירוט אין באפשרותי לאבחן ללא בדיקה.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם ממש מבאסים שאתם לא נותנים תשובו
איל11/10/2008ת. לפחות פיסת מידע בנושא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיל, לא ניתן לאבחן מחלות עור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/10/2008בלי בדיקה שמאפשרת ראיה ומישוש.
זה לא אנחנו ש"מבאסים". זו המציאות. אנו מנסים לענות כמיטב יכולתנו במקרים בם אפשר להשיב לפונים באופן אחראי.
נ.ב. אנו עושים זאת בהתנדבות וזכאים לתגובות קצת יותר נחמדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בשלבקת חורגתענת27/05/2008
מה ניתן לקחת להקל על הפצעים בשלבקת חורגת וכמו כן בשימוש פנימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבקת
ד''ר אכי פרידמן27/05/2008כל תרופה נגד כאבים שמקלה על כאבייך (אקמול, אופטלגין וכד') יכולה להועיל.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)