מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יבלות??מחלת מין כלשהיא?דני19/06/2008
שלום
בנוסף לשאלה הקודמת, אני קיבלתי 2 זריקות נגד הזיבה ברקטום שבוע שעבר
ומשום מה אני רואה כעת כעין 2 פצעוני בגרות באזור פי הטבעת (קרוב לחור) לא ניתן להוריד או לפוצץ אותם, הם בצבע לבן.
היה גם גוש יותר גדול על החריץ ואותו הצלחתי למשוך בכח ואז ירד דם.
הלכתי לרופאת עור והיא שאלה מדוע באתי אליה ולא לפרוקטולוג? אחרי שהיא התבוננה היא אמרה שהיא לא ראתה דבר ונתנה לי משחה נגד פטריות עור.
שאלתי היא לאיזה רופא אני אמרו ללכת לדעתך והאם יש לך השערה מה הכיוון, למרות שאני מניח שקשה לשער על סמך תאוריי בלבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008פנה שנית לרופאת העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה ברקטוםדני19/06/2008
שלום,
רציתי לברר האם ישנן דרכים נוספות להדבקות בזיבה ברקטום למעט יחסי מין?
כמו כן רציתי לשאול, האם נכון לומר שמי שמתפקד כאקטיבי ביחסי המין (בין 2 גברים) והוא סובל מזיבה ברקטום בלבד, לא יכול להדביק ע"י חדירה מאחר וההפרשה איננה בפין אלא בפי הטבעת? או שנהגיף נמצא בכל הגוף למרות שאינו נראה (אין הפרשות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע אורואנאלי עלול להדביק לפי הטבעת
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008מגע אוראלי לפין עלול להדביק גם לבן הזוג ה"אקטיבי-חודר".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
דני22/06/2008האם בעצם הזיבה הינו חיידק לפי מיקום
דהיינו אם לי יש זיבה ברקטום אז בהכרח מי שיבצע מין אוראלי בפין שלי יקבל זיבה ברקטום ולא בפין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, המחלה מידבקת מהמקום הנגוע....
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/06/2008אצל המדביק, למקום הנוגע אצל המודבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להידבקותאנונימי19/06/2008
שלום
ברשותכם אני אעלה כאן 2 שאלות (שלא תלויות אחת בשניה).
1. בתמצית: רוק של אישה בא במגע עם פצע מדמם שלי.
בהנחה שהאישה יכולה להיות חולה במחלות מין וכדו', האם יש אפשרות שנידבקתי במשהו ?
2. היה לי מגע מיני לפני כמה חודשים. כיומיים שלשה לאחר מכן, הופיע פצע שנראה כמו חצ'קון, שכמו התיאורים של עגבת, לא כאב לי. הוא הופיע באזור שער הערווה (כלומר, לא על הפין עצמו אלא מעליו). הראתי אותו לרופא עור ומין, והוא אמר שזה חצ'קון שיכל היה לגדול בכל מקום. אני לא זוכר אם סיפרתי לו שהיה לי מגע מיני ביומיים שלפני כן. עד היום לא קרה לי שגדל לי חצ'קון שם. אם כבר אז הם גדלים לי על הפנים.
למעשה השאלה היא האם זה יכול להיות עגבת.
תודה רבה וכל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם תספק תשובה להידבקות בעגבת:
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008פנה לייעוץ רופא עור או רופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קונדום זה 100% מניעה למחלות מיןאנה19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שימוש נכון בקונדום ימנע העברה.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008של רוב מחלות המין.
מאידך, שימוש בקונדום אינו ערובה של 100%: מחלות מין מועברות גם במגע אוראלי. כמו כן הרפס באזור הבושת (פוביס - מיקום רוב שיער הערווה) אינו מכוסה פיזית ע"י הקונדום וכך גם לגבי קונדילומות ויבלות ויראליות אחרות באזור זה.
הערה: שימוש נכון בקונדום כולל לבישתו מייד בתחילת זיקפת האיבר הגברי, הפסקת התנועות מייד בעת פליטת הזרע (למנוע דליפת נוזל הזרע מקדמת הקונדום לשוליו האחוריים), אחיזת שולי הקונדום בשתי אצבעות ושליפת איבר המין הגברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים אדומים בגודל ראש של סיכהשריתוש19/06/2008
לאכי שלום!
אנו מכירים.
התחלתי להבחין על מבית החזה ולאורך כל הבטן בגושי דם קטנים מאד. אני לא יודעת מה זה ואני חוששת מאד. יש גם ברגליים אך אינם בולטים באזור זה.
אודה לתשובתך בהקדם.
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצורך איבחון והמלצת טיפול מוסמכת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008נדרשת בדיקה קלינית - פני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדא16/06/2008
שלום רב,
מזה מספר חודשים אני סובל מגרד באיזור המפשעה, הגרד אדום מאוד ואפשר לראות עור יבש, שמתקלף מידי פעם. לאחר זמן מה השתמשתי בספריי דאודורנט, והחלה אדמומיות בבית השחי השמאלי, אני לא יודע אם זה קשור לדאודורנט, אבל מאותו זמן הפסקתי מלהשתמש בו. הגרד בבית השחי דומה מאוד לזה שבמפשעה, גם שם נוצרו כתמים אדומים ולפעמים יש עור יבש.
יש לציין שעוד לפני הגרד העז במפשעה, התחלתי לסבול מגירודים בעור באיזו פי הטבעת.
אשמח מאוד אם תוכל לאבחן את הבעיה, והאם אפשר לעשות טיפול כלשהו לנושא.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/06/2008בדיקה קלינית.
פנה לבדיקת רופא עור אשר ימליץ על טיפול תואם לממצאי הבדיקה והאבחנה הקלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיסון מומלץ עקב הסיבות שמנית וגם..
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/06/2008כוון שתתיכן הדבקה בוירוס בנסיבות לא מיניות.
באשר להמלצות על רופאים - אשמח אם גולשי הפורום ייעצו לך. אני, מסיבות מובנות, מנוע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלחמית העין - כלמידיה?דידוש15/06/2008
בתחילת מאי 08 הגעתי לרופא שאיבחן דלקת ויראלית בלחמית העין בעין ימין בלבד. קיבלתי סטרודקס וכלפאמיד. ועדיין הייתה החמרה. לאחר מכן קיבלתי DEXDMYCIN . לאחר שבוע OFLIX03% , לאחר שבוע OFLIX0.3% + TAROCIDIN כאשר ההבחנה הייתה דלקת בלחמית אבל חיידיקית (כל זאת ללא מישטח). לאחר מכן קיבלתי CILOXAN (N הייתה קצת הטבה. ב- 12.6 הכוון היה כלמידה והטיפול שקיבלתי ל - 10 ימים הינו DOXYLINO 100 + CILOXAN (N .
אשמח לקבל חו"ד נוספת ודחופה.
אגב, אני בת 52 אין בעיות מיוחדות (רגישה לאספירין - שבר בסרעפת).
אודה על תשובתכם המהירה.
דידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידוש, אנו מומחים למחלות עור.
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2008עליך לפנות ליעוץ אצל רופא עיניים ולהפנות לו את שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות כואבות באזור השפתיים בפותאתי15/06/2008
הנני אשה בת 59 לפני חודשיים הופיעה בלוטה אחת באזור שפתי הפות. ונעלמה כעבור כמה ימים ללא שום טיפול, רק ע"י שטיפות.
לפני יומיים הופיעה עוד בלוטה בשפה בחלק העליון ואתמול נוספו עוד שתי בלוטות
הבלוטות סגורות. ללא שום הפרשה, קשות בגודל של כ-1 ס"מ לא כואבות מאוד.
הנני חולה במחלה אוטואימונית (אפלה, רינו וכן בעיות ברקמות חיבור) ומקבלת טיפול מדי שבוע בבי"ח ע"י אילומדין..
א. האם הבלוטות קשורות למחלה אוטואימונית.
ב. אם הבלוטות ייעלמו תוך מספר יימים ללא טיפול, האם יש צורך לגשת לרופא.
ג. אני מטפלת בזה ע"י שטיפות בתידירות גבוהה ושמה משחה נגד הרפס.
ד. אם תוכלו להפנות אותי למרפאה מסוימת שמטפלת במחלות אלו.
אודה לכם על תשובה מהירה כי אני יוצאת לחופשה בעוד 3 ימים לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי, סיפורך לא מאפשר לאבחן ב.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2008וודאות את טיבן של התופעות על שפתי הערווה.
עליך לפנות לבדיקת גינקולוג או בדיקת רופא עור לצורך אבחנה קלינית ויעוץ מוסמך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה בולטתיעל15/06/2008
יש לי שפה בולטת מאד ויש לה צורה מעוותת.. יש בה כמו כדוריות לבנות קטנות ואין לה צורה מוגדרת אני רוצה לדעת אם יש ממה לדאוג
אולי כדאי לציין גם שאני בת 18...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2008קלינית.
עליך לפנות לבדיקת רופא עור אשר יוכל לייעץ לך באופן מוסמך על סמך הממצאים הקליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים נרחבים אדומים המתפשטים על העואביב14/06/2008
שלום רב,
הנני בן 31
בשנה האחרונה קרו לי מקרים שבהם לפתע מופיעים כתמים רחבים אדומים, מתחת לעור, מעין התפשטות של הכתמים. זה מתחיל בפנים עד שהם הופכים לאדומים (כאילו חזרתי "שרוף" מהים), ממשיך לצוואר, כתפיים זרועות, בטן וגב...לרוב זה נמשך ומתפשט בהדרגה במשך שעה לעיתים יותר זמן.. בחלק מהפעמים , תוקף אותי כאב ראש חזק במיוחד (אינני סובל מכאב ראש בדר"כ), אך לעיתים גם ללא כאב ראש.
ההתפרצות הזו נגרמת פעם בחודשיים -שלושה, לא משהו שכיח.
יש לציין שמלבד הכאב ראש שמתלווה לעיתים, אני מרגיש מצויין.
כמובן שפניתי לרופאים ולבדיקות, אך ללא מענה (טסטים המליצו לי לא לעשות, כיוון שאין דבר ספציפי שחושבים שמשפיע על זה).
אני חושד שמדובר ברגישות לצ'ילי או לעץ אורן שנמצא בקרבת ביתי.
האם הגיוני? מה עליי לעשות???
אשמח לתשובתך
ישנן תמונות להמחשה, אך לא ניתן לצרפן בהודעה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירועי הסמקה עמוקה ונרחבת&כאב ראש!
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2008שלום אביב,
סיפורך צריך להחשיד להפרעה הורמונלית במהלכה נגרמים הסמקה פתאומית עם כאב ראש.
פנה עם תדפיס תשובתי לרופא המשפחה, בקש ממנו להפנותך לבירור אנדוקריני והראה גם לאנדוקרינולוג את תדפיס תשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים וצלקותסיו14/06/2008
שלום,
אני בת 24 ולפני כשבוע נשרטתי ברגל כתוצאה מרוכסן מכנסיים שנשבר ויצר שריטה מהברך ומטה.
מרחתי ויטה מרפן על השריטה, שלא נראתה עמוקה במיוחד ואכן היא הגלידה.לאחר שבוע כעת נותר רק סימן אדום בהיר- חום בהיר לאורך מיקום השריטה.
שאלתי היא 1. האם ניתן לחשוף כעת את המקום לשמש(אני אמורה לצאת לחופשה) או שיש סכנה לשינוי צבע?
2. האם משחת KELO COTE מתאימה לסוג זהשל סימן. אני פשוט חוששת שהכתם יישארומדובר בסימן בהיר, אך ארוך.
כמו כן, אני מסירה שערות בידיים בלייזר ונחתכתי מן הסכין מספר פעמים כאשר האיזור
גולח טרם הטיפול.נשארו סימנים כהים באיזור הפציעה, ללא צלקת בולטת מהעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Post Inflammatory Hyperpigmentation
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2008שלום,
לאחר החלמת דלקת עור ראשונית או משנית לפציעת העור - עלולה להופיע פיגמנטציה באזור הדלקת שהחלימה. התופעה שכיחה יותר באנשים כהי עור ממוצא מזרחי.
חשיפה לשמש בזמן ההחלמה או בתקופה שלאחר ההחלמה מעלה את הסיכון לתגובה פיגמנטרית כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזרת ושואלתתה תה14/06/2008
אני אמורה לעבור שוב ביופסיות בכמה מקומות כדי לדעת את מקור הבעיה. כנראה מה שחשוב זה , מי המפענח. עכשיו הסברה היא שאין לי ליכן פלאנוס אלא רגישות לתרופות או זוועה אחרת בשם
פיטיריאזיס מסוג ליכנואיד כרוניה.אין לי מושג מה זה,וגם לא ניתן לי הסבר. האם תוכל בבקשה קצת להסביר לי?
תדה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pityriasis Lichenoides Chronica
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/06/2008הנה מחלה דלקתית אחרת של העור.
המלצתי לך: המנעי מבירור אינפורמציה על כל אפשרות אבחנתית שעלולה להתאים למחלת! המתיני עד לסוף הבירור שיוביל לאבחנה הוודאית ואז תוכלי לקבל אינפורמציה ממוקדת ורלבנטית למצבך ולהפיק ממנה תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת בן זוגי
תה תה15/06/2008הקראתי לבן זוגי את תשובתך ותגובתו היתה :כל הכבוד
גם הוא לא אוהב שאני מחפשת ישועה ומידע על הבעיה הספציפית הזו.,ושעלי לחכות לאבחנה הסופית של הביופסיה. מה שקרה הוא שהרופא אותו בקרתי לא רצה להגיד לי בצורה ברורה את שם המחלה כי מיד ארוץ לאינטרנט. במכתב שקבלתי נרשמה האבחנה המשוערת בכתב של רופאים וכך הצלחתי לדלות את השם. כאשר רופא לא רוצה להסביר ואתה יושב מולו ,אתה הופך לדאגן עוד יותר. לא מספיק לשמוע שהמחלה לא מסוכנת.
בכל מקרה תודה רבה לך.
קבלתי כבר הסבר מדויק בפורום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא חייב לפרט לך את משמעויות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/06/2008מחלתך אך רק לאחר סיום הבירור וקביעת האחבנה הסופית.
פירוט האפשרויות האבחנתיות לפני כן הנו מלחיץ, בלתי יעיל, והופך את המרפאה לכעין בית ספר לרפואת עור - ובמילים אחרות: לא רציני!
ברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותוספת
תה תה16/06/2008תודה רבה לך ד"ר אריה ליפשיץ. מחר אני אמורה לעבור ביופסיות. עם קבלת האבחנה החדשה אני מקווה שאקבל טפול בהתאם ואוכל לחזור לחיים הרגילים.
ושוב תודה לך על ההתיחסות ואחולי הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
תה תה01/07/2008שלום הבקר קבלתי את תוצאת הביופסיה הנוספת . בכל זאת ליכן פלאנוס. לא נמצאו אאוזינופילים בתסנין. האם תוכל בבקשה להסביר לי מה זה אאוזינופילים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיאוזינופילים
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/07/2008איאוזינופילים הנם תאי דם מהשורה הלבנה שפעילים בתגובות אלרגיות.
אחד המאפיינים של ליכן פלנוס הנו היעדר איאוזינופילים בתסנין.
ברכת קיץ בריא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית עורבחורה1813/06/2008
בעקבות הפצעונים שהופיעו לי על השפה התחתונה באיבר המין פניתי לגניקולוג. הגניקולוג אמר שלדעתו זאת פטריית עור, הוא רשם לי 2 כדורים לבליעה, שאותם אני אמורה לבלוע בהפרש של 6 ימים, ומשחה למריחה יומיומית- טבעדרם.
הרופא אמר ש-99% שהפטרייה תעבור. אני משתמשת במשחה מיום שלישי. איני מרגישה את הפטרייה יותר אלא במתן שתן או כאשר אני נוגעת באיזור.
כמו כן, לפעמים תוקפת אותי צריבה ומה שמפסיק אותה זה שטיפה או יבוש של האיזור. האם זו תופעה נורמלית?
האם זה נורמלי שלאחר שימוש במשחה כשלושה ימים וחצי הפטרייה עדיין לא נעלמה?
ביום שני, יש לי תור להסרת שיער בלייזר במפשעות. האם כדאי לדחות את התור בגלל הפטרייה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד''ר אכי פרידמן14/06/2008טיפול מיום שלישי אינו מספק בכדי שהפטריה תעבור.
ניתן לבצע הסרת שיער בלייזר.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מפוחד, אשמח לתשובהשואל12/06/2008
שלום, אני בן 18 והתחלתי לאחרונה לקיים יחסי מין עם חברתי.
אנחנו משתמשים בקונדום והיא אמורה להתחיל להשתמש בגלולות. לשנינו אין עבר מיני כלל.
שמתי לב היום שמעל ומימין לבסיס הפין [כ 2ס"מ רוחק] הופיע גוש אדום שאינו פצע או מוגלה או בצבע משונה, אלא פשוט גוש אדום ממתחת לשערות הערווה. כך סתם הוא לא כואב אלא רק אם אני נוגע בו או לוחץ קצת.
מה זה יכול להיות? האם כדאי לפנות לרופא? ואם כן לאיזה?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מפוחד
ד''ר אכי פרידמן12/06/2008כדאי להתגבר על הפחד ולפנות לרופא עור.
איני יכול ליעץ ולסייע ללא בדיקה.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)