מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלמה של פטריות שמשרותי03/01/2019
איך מעלימים פטריות שמש? יש לי הרבה בגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטירות בגב..
פרופ` חיים ראובני03/01/2019מצע להתייעץ עם רופא עור:
א. על האבחנה
ב. על אופציות טיפוליות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפלסטרים עם חומצה סיליצליתאירנה01/01/2019
יש לי יבלת תת עורית שמאוד כואבת לי, קניתי פלסטרים להסרת יבלות שמכילים חומצה סיליצלית. אני בהריון, האם השימוש בפלסטר יכול להזיק לעובר? אם כן, יש פתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה ליבלות ברגליים בזמן היריון ..
פרופ` חיים ראובני03/01/2019אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקלים משך תקופות ארוכות (חודשים ארוכים)גילי30/12/2018
סובלת מפרונקלים שלא עוברים, כלומר הם עושים סבבים: הם כאילו נגמרים ואז מתחילים מחדש, או ממש בשכנות לקודמים! זה מלווה אותי כל פעם לתקופות של כמה וכמה חודשים. זה כואב, שורף, דוקר, מגרד וממש מציק.
בחודשים האחרונים הם מופיעים בעיקר בצידי הבטן, משני הצדדים!
רופא המשפחה שלי הציע לתת לי אנטיביוטיקה, אך מכיוון שאני לוקחת כבר המון סוגי כדורים ליום, ומכיוון שאני יודעת שברגע שאפסיק זה כנראה יחזור במוקדם או במאוחר, החלטתי בינתיים לא לקחת.
אני בעיקר מעוניינת לדעת ממה זה נובע? על מה זה מעיד? (אולי זה מעיד על מחלה מסוימת שזה רק הסימפטום שלה), ומה אפשר לעשות עם הצרה הזאת שיחזיק למשך תקופה ארוכה יותר?
כמו כן, התחלתי לפני יומיים לשים על זה פלסטרים עם משחת ביפנטן. האם זה בסדר?
בתודה מראש,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ` חיים ראובני01/01/2019מציע להבדק אצל רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים ונפיחות באזור הירךליאב29/12/2018
שלום פרופ',
בשנתיים-3 האחרונות, בערך פעמיים בחודש, למשך זמן של כשבוע, אני סובל מנפיחות ופצעים בעור באזור הירך בחלק העליון. הכל מתנפח ויוצאים פצעים והאזור נהפך לקשה וגושי. הייתי אצל 2 רופאי עור ולא היה להם תשובה, אחד מהם נתן לי משחה בשם "פוסידין" אך היא לא מועילה ממש. האזור הופך להיות מאוד רגיש, שורף וכואב. זה קורה לי באופן אקראי, בכל עונות השנה, לא משנה אם חם או קר. בהתחלה חשבתי אולי בגלל בגד מסוים שאני לובש, אבל זה קורה לי עם כל דבר.
אני אצרף תמונה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ` חיים ראובני01/01/2019לא ניתן לייעץ ע"ס תמונה. מציע להבדק אצל רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום על גבי הידמשה28/12/2018
פרופ' ראובני שלום
מצורף צילום של כתם לא ברור שהופיע על היד.
הכתם גדל מעט בשבועיים האחרונים
מה זה יכול להיות לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעור בידיים האם מסוכנת ועליי להיבדקאנונימי28/12/2018
היי יש לי פריחה מגרדת רק בידיים, חשוב לציין שהיא רק מגרדת לא כואבת... רציתי לדעת איך פותרים את זה? והאם אני צריכה ללכת לרופא באופן בהול? מצרפת תמונה..
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקטקורט ושימושה על ציפורן?אנונימי26/12/2018
האם מותר להשתמש בדקטקורט על הציפורן? או רק על העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקטקורט
פרופ` חיים ראובני01/01/2019גם וגם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקומיצין והערת וירוסים "רדומים"אהרון26/12/2018
היי פרופ' ראובני,
רציתי לשאול האם שימוש בהיקומיצין לטיפול מקומי בדלקת עור קלה (בלניטיס) הבאה והולכת בעקבות גירוי מכני, יכולה לעורר וירוסים "רדומים" מקומיים כגון פפילומה, קרי להחזיר למצב שבו התאים שוב shedding (לפני שנים היה נגע שהוסר ומאז לא חזר) ולמעשה למצב מדבק.
במידה וכן, אני מניח שעדיף להמנע מקורטיקוסטרואידים. מה החלופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקומיצין..
פרופ` חיים ראובני01/01/2019חלופה : קרם לחות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להרפס 1ו2 אשמח לקבל תשובהמני26/12/2018
שלום לפני 11 ימים פגשתי בחורה התנשקנו והיא גם ירדה לי יוםלמוחורת כבר הרגשתי עקצוצים וגירודים בשפתיים בפתח של הפין למעלה ואז הגירודים המשכו לכיוון פי הטבעת והביציים עשיתי בדיקה להרפס אחרי שהרגשתי עקצוצים וגירוד בשפתיים ו באזור פי הטבעת באיבר המין ועכשיו יצאו לי חתכים באזור המפשעה חייב לציין גם עקצוצים בשפתיים שלי ,אבל בלי שלפוחיות לא למטה ולא למעלה אשמח לקבל יעוץ , צרפתי תמונה לבדיקה שעשיתי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כתמים בעור לפעוטהעדינה25/12/2018
שלום, לביתי בת השנה ישנם כתמים בעור בגוון חום בהיר, ישנם שלושה כתמים באזור הבטן ואחד בגב. יש לה אותם בערך חצי שנה או פחות (לא יודעת בדיוק). היינו אצל רופאת עור והיא אמרה שלהיות במעקב אך כרגע זה לא אומר משהו. רציתי לשאול לדעתך, מה זה יכול להיות ואיך אפשר לטפל בזה. מצ"ב תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בחזה ובאזור המפשעה שכל פעם חוזריםאלי25/12/2018
ד"ר שלום רב
אני בן 42 ובמשך תקופה ארוכה ( מעל שנה ) אני סובל מפצעים אדומים ומגרדים שבאים והולכים כל פעם מחדש בעיקר באזור החזה ובמפשעה. הייתי אצל שני רופאי עור ואמרו לי שפעם אחת מדובר בפולוקוליטיס ובפעם השנייה שמדובר על חיידק סטרפטוקוקוס או משהו דומה. בטיפול אחד לקחתי במשך 3 שבועות אנטיביוטיקה אך זה לא עזר. בטיפול שני מרחתי משחות פעם ביום למשך כשבועיים ואז הפצעים נעלמו ולאחר כשבועיים שוב חזרו.
אני די אובד עצות ולא יודע מה הפיתרון לבעיה מציקה זו.
אשמח לשמוע מה דעתך ומה כדאי לי לעשות על מנת לפתור את הבעיה ( בסה"כ אני אדם בריא שמבצע פעמיים עד שלוש פעילות גופנית של שעה בכל אימון גם אירובי וגם אנאירובי ) בתודה מראש אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ` חיים ראובני01/01/2019אבחנה של פוליקוליטיס סבירה..
פנה שוב לרופא לשקול אופציות טיפוליות נוספות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא מבריא -על הרגליונית24/12/2018
שלום רב, לפני כחודשיים הופיע לי על הרגל בירך ימין צד חיצוני, נקודה אדומה שגדלה וגדלה. כרגע היא כחצי סנטימטר. מפרישה נוזלים מעת לעת. כמו כן, לפני כשבועיים התנפחה בלוטת לימפה במפשעה באותו צד
אין פצעים אחרים. הייתי אצל הרופא ששלח אותי לבדיקת רופא עור. אני ממתינה לתור. אבקש סיוע בהבנה במה מדובר. ככל שניתן כמובן בפורמט הנ"ל. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מרוחה בבוהן ברגלדולב24/12/2018
כבר 3 חודשים יש את זה ומתעצלת ללכת לרופא עור כי אין אצלנו קרוב אז יכולים להגיד אם זה נראה שחייב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק תגיד אם זה נראה כמו שטף דם
דולב24/12/2018למה יש את הפורומים האלה אם אתם מתעלמים או נותנים תשובות לקוניות כאלה בשביל כניסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמה יכולה לחלוף מעצמה?דנה23/12/2018
האם אקזמה בכף הרגל יכולה לחלוף מעצמה ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזמה
פרופ` חיים ראובני24/12/2018אכן.. אך פרק הזמן עד לריפוי יכול להמשך שנים ועד בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת ניתוחית ונטילת ראוקוטןיהלי20/12/2018
שלום רב, ביתי עברה ניתוח אורתופדי בירך לפני חודשיים וחצי והצלקת סגורה ובהחלמה (מטפלים בקלוקוט). במקביל סובלת מאקנה, ורופאת העור המליצה על ראוקוטן כיוון שמתפתחות צלקות. ביקשה לברר האם מותר לקחת ראוקוטן בזמן החלמה מניתוח. המנתח אומר כי אינו מבין בכך. אשמח ליעוץ, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת ורואקוטן
פרופ` חיים ראובני24/12/2018ממליץ להמשיך עפ"י הנחיות הרופא ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדיין מבקשת יעוץ :-)
יהלי24/12/2018כפי שכתבתי- רופאת העור לא יודעת מה להמליץ והמנתח אמר שינו מכיר את התרופה. צריכים לקבל החלטה ולא רוצים לפגוע בתהליך ההחלמה. מאידך- בינתיים הנערה מצטלקת בגלל האקנה והדבר מסב לה מצוקה רבה (בנוסף לקושי הכרוך בהחלמה מניתוח). אנא - תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)