מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמים יעילים לגוף, ידיים, פנים, רגלייםדפנה20/12/2018
היי, אני בת 60 עד היום השתמשתי בדרמסילק והוא טוב האם עלי להחליף אותו? האם המוצרים הנמכרים בסופר פארם כמו חמאת שיאה ואחרים יעילים יותר וכדאי לשלם יותר?
אני מאוד רוצה למנוע נזקים ויובש בעור. אשמח לקבל המלצות לקרמים יעילים לגוף/ידיים/פנים/רגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם .
פרופ` חיים ראובני24/12/2018דרמסילק מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ברגליים ללא פתרוןנאור20/12/2018
היי,
לפני כשנה וחצי בערך עקב שטפי דם נוצרה לי פטריה בבהונות ברגליים.
עשיתי את הבדיקה של הפטרת 3 פעמים, ויצאה תשובה שלילית.
בשבועיים האחרונים נוצר כתם חום בבוהן ציפורן ימין.
קבעתי תור לרופא שוב, אך אני לא רואה פתרון מצד הקופת חולים..
מה אפשר לעשות? גם בתשלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שט"ד בבהונות ..
פרופ` חיים ראובני24/12/2018אין צורך לטפל בטפי דם בבהונות .
בדר"כ מדובר בלחץ על בצפרניים .. מנעליים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מאקנה מטרידאלמונית19/12/2018
בת 33, בריאה בד"כ. בשל אקנה עברתי כ4 סבבי רואקוטן החל מגיל 14 ועד היום (גיל 14, גיל 18 גיל 23 ושוב בגיל 27, בערך), וב4 השנים האחרונות (מאז ההריון ולידת ילדיי, תאומים) אני סובלת מאקנה מטריד – פצע או שניים באזור הסנטר ועצמות הלסת התחתונות. כשחולף אחד מתחיל אחר. אני יודעת שמצבי לא חמור, ישנן אף תקופות קצרות שבהן אין התפרצות פצעים, אך מאחר ואני טבעית מאוד, אסתטיקה חשובה לי, ואיני נוגעת בפצעים - אני מאוד סובלת מהופעת הפצעים ומהסימנים שהם מותירים לאורך זמן. נוטלת גלולות שגם הן לא עוזרות כנגד זה. איני מתכננת הריון בחצי השנה הקרובה, ואני שוקלת ליטול רואקוטן במינון נמוך למשך תקופה (קיבלתי היום מרשם מרופא עור) כדי למנוע הופעת הפצעים וסיוע בהעלמת הסימנים שנותרו מפצעים קודמים. האם מומלץ ? האם יש סיבות להימנע מכך? אולי הטיפול לא יעיל עבורי? (הפצעים חולפים אך חוזרים לאחר מספר שנים). אני מאוד רוצה אך חוששת שזה יכול לגרום לנזק כלשהו, מדובר בסבב חמישי. תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה זו
אלמונית19/12/2018אוסיף כי משחות למיניהן לא הועילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהYou אקנה מטריד
פרופ` חיים ראובני19/12/2018בהשגחת רופא אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נפטרת מקרטוזיס פילאריסענבר18/12/2018
יש לי פצעונים על הזרוע, רופא אמר לי שזה קרטוזיס פילאריס הביא לי משחה אבל היא לא עוזרת. מה עוד אפשר לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס פילריס
פרופ` חיים ראובני18/12/2018אין טיפול לקרטוזיס פילריס..
בדר"כ עובר עם הגיל ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוזיס פונגואידס ומגיב היטב לטיפול בנאוטגיסוןאליהו ש16/12/2018
שלום רב פרופ' ראובני.
אודה לדעתך בעניין הבא:
אדם באמצע שנות ה-60 של חייו, אובחן לפני מספר שנים במיקוזיס פונגואידס ומגיב היטב לטיפול בנאוטגיסון. נדיר מאד שמופיע Patch על העור.
חווה כבר תקופה מכובדת של מעל לשנה רגישות יתר לקור - מתלבש חם גם במבנים סגורים כאשר הטמפרטורה בפירוש אינה נמוכה.
(לדוגמה - 3 שכבות ביגוד עליון, כאשר המזגן על 28 מעלות)
הגפיים אינן קרות, המדדים הפיזיולוגיים תקינים ובדיקות מעבדה תקינות. טוען שאינו חווה בעיות פסיכולוגיות.
שתי שאלות ברשותך:
1. האם מדובר במצב מוכר במצבים של מיקוזיס פונגואידס בעת טיפול בנאוטגיסון?
2. כיצד ניתן להקל עליו? האם קיים ענף רפואה המתאים לייעוץ אודות מצבו?
תודה רבה והמשך שבוע נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת קור .
פרופ` חיים ראובני18/12/2018אין לי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי פיגמנטציה בזמן הריוןסוזי16/12/2018
יש דרך לטפל בכתמי פיגמנטציה בזמן ההריון ולא לחכות לאחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגמנטציה בהיריון
פרופ` חיים ראובני18/12/2018מומלץ לחכות .. חלקם עוברים לאחר היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בבית שחי ימניחפציבה12/12/2018
אני עוברת כימוטרפיה לסרטן השד ימני
מקבלת כרגע טיפול בטקסול פעם בשבוע
ולא מזמן הופיע לי כתמים חומים בבית השחי הימני בלבד
האם זה קשור או לא?
ומה עושים?
אני בת 65
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים ..
פרופ` חיים ראובני18/12/2018מתייעצים עם הרופא המטפל ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיספור - קשקשים ועור אדוםרגב11/12/2018
שלום רב,
אני סובל מקשקשים ועור אדום בקרקפת באיזור של מעל האוזניים ומאחורי הראש. הייתי אצל רופא עור לפני חודש והוא אמר לי לחפוף עם שמפו אגיספור 3 פעמים בשבוע למשך שבועיים, ולאחר מכן לחפוף פעם בשבועיים.
במהלך השבועיים הראשונים הקשקשים נעלמו, אבל בשבוע השלישי הם חזרו שוב והחפיפה הבודדת לא עזרה. עכשיו זה כבר השבוע החמישי מאז תחילת הטיפול ועדיין יש קשקשים.
השאלה שלי היא, האם אפשר לחפוף פעמיים-שלוש בשבוע על בסיס קבוע לצמיתות?
נ.ב - יש לי אטופיק דרמטיטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיספור קשקשים ..
פרופ` חיים ראובני11/12/2018סביר שצריך לשנות טיפול .. פנה לרופא העור שלך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע נפוח בשפתיים עם מוגלהאוראל09/12/2018
הי ,
יש לי רומן ארוך עם הרפס . מגיל קטן אני והוא נפגשים כל כמה חודשים.
לפני 4 ימים קמתי עם פצע נפוח בשפתיים ( לא קדם לזה כל התסמינים של ההרפס עיקצוץ גרד וכדו) כד עכשיו לא עובר הוא מידי פעם מפריש נוזל צהוב כזה. אשמח לדעת מה זה ? אולי הרפס אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ונפיחות ..
פרופ` חיים ראובני11/12/2018בזמן שיש לך פריחה פעילה .. פנה לבדיקת רופא .. להערכה קלינית ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת יתוש שאינה עוברתסיוון08/12/2018
שלום. בני נעקץ לפני למעלה משבוע על ידי יתוש (ככל הנראה). לאחר שהעקיצה הפכה לפצע, קיבלנו טיפול במשחת בטאקורטן. לאחר טיפול של כמעט שבוע, עדיין אין שיפור והפצע לא מגליד. רופאת העור אמרה למרוח את המשחה כשבועיים ואם אין שיפור לחזור שוב. אני חוששת כי אולי לא מדובר ביתוש רגיל.. אינני יודעת האם להמתין עוד שבוע. מצורפות תמונות. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה
פרופ` חיים ראובני08/12/2018תסמכי על הראה. חזרי אליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד לאחר הלם אניפלקסי מפנציליןזאב05/12/2018
הבן שלי סבל מהלם אניפלקסי חמור כתוצאה מלקיחת מוקסיפן. עקב השתהות לא טופל רציף בסטרואידים. התוצאה בעור הייתה הפיכת העור לגוון של סלק שחור לאחר תחילת טיפול בסטרואידים נרגע והעור התחיל להתקלף בכל הגוף. הוא לוקח עדיין זילרגי ונגמל אט אט מסטרואידים. למעט חולשה עקב המחלה הוא סובל מגרד בכל הגוף שמשגע אותו
איך ניתן לעזור לו להרגיע טת הגרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בגוף ..
פרופ` חיים ראובני06/12/2018סטרואידים שניתנים דרך הפה יעילים לגרד ..
לתוספת טיפול פני לרופא המטפל..
לעור המתקלף ממליץ הרבה קרם לחות פעמיים ביום ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת לוסריל לטיפול בנגעי עור פטרייתייםשלומי05/12/2018
ראיתי שבחלק מהעולם משווקים את המשחה שמתבססת על אמורולפיין (אותו רכיב פעיל כמו בלק לציפורן). המשחה מיוצרת מאז 2006 אבל באנגליה השיווק שלה הופסק ב-2010. האם יש חשש להשתמש בה למרות שיווקה במדינות שונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסריל
פרופ` חיים ראובני06/12/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופים של העור בפכות הידייםורד04/12/2018
העור בכפות הידיים שלי מתקלף כל הזמן, לא כואב או מגרד. שמה ככפות כשאני משתמשת בחומרי ניקוי, מה זה עוד יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף עור בכפות ידיים
פרופ` חיים ראובני06/12/2018כנראה רגישות לחומרי ניקוי ..
ממליץ לשקול בדיקות בתיאום רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש באצבע שלא עוברלאה02/12/2018
יש לי יובש בעור של האגודל, שמה קרמים ווזלין וזה לא עובר. יש איזה תכשיר חזק יותר שאפשר להשתמש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ` חיים ראובני02/12/2018בוואדי.. יש תרופות במרשם.פני לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית שמש לא עוברת אחרי טיפול בכדוריםליאור30/11/2018
היי ד"ר
אני מטופל כבר 6 שבועות בכדור פלוקנול 150 מג פעם בשבוע, עד כה לקחתי 6 כדורים על מנת לטפל ב פטריית שמש, בפועל אני לא רואה שום שינוי הכתמים נשארו (בעיקר בגב), קראתי איפשהו שלאחר הטיפול צריך לשזף המקום כדי שזה יעבור, האם זה נכון? האם הגיוני שבלי שיזוף כרגע אני לא רואה שום שיפור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורת
פרופ` חיים ראובני01/12/2018צריך לבחון את נכונות האבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)