מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיידק בשתן אצל אדם דמנטיאוהד20/11/2021
שלום רב
האם נוכחות חיידק בשתן שלעצמה כאשר *אין חום* ומדדי דלקת כמו crp ושקיעת דם *אינם מוגברים* , אצל אדם מבוגר הסובל מדמנציה וסקולרית יכולה לגרום ל:
א) כאבים
ב) שינויים התנהגותיהם ו/או דליריום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום בדרכי השתן אינו גורם להפרעות במוח
ד''ר יוסף שמואלי21/11/2021שלום לך
זיהום בדרכי השתן, גורם להפרעות במתן השתן, כולל כאבים
אינו גורם להפרעות במוח
בבאכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן 10 מלאור15/11/2021
דוקטור שלום
בבדיקת שתן שביצעתי הכל תקין למעט פרוטאין u 10 מל דל
האם התוצאה תקינה או שמה יש לבדוק
תמיד היה נגטיב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטאין הבדיקה בגדר הנורמה
ד''ר יוסף שמואלי15/11/2021הבדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות מעקב פעילירון14/11/2021
שלום דוקטור
אני בן 66 ,אבא שלי נפטר מסרטן הערמונית .בגלל עלי ב PSA עד 10.5 עברתי MRI ולאחר מכן ביופסית ערמונית . קור ביופסי מימין חזר עם גליסון 3+3 ,2 קורים מעורבים ,אחוז של רקמת הפרוסטוטה שמעורב על ידי גידול פחות מ5 אחוז .עוד קור ביופסי מימין גם גליסון 3+3 ,קור אחד מעורב מתוך 2 ,האחוז של רקמת הפרוסטוטה שמעורב על ידי גידול הוא 20 אחוז .עוד קור ביופסי מימין גם גליסון 3+3 ,קור אחד מעורב מתוך 2 ,האחוז של רקמת הפרוסטטה שמעורב על ידי גידול הוא פחות מ 5 אחוז . קור ביופסי משמאל גם גליסון 3+3 ,קור אחד מעורב מתוך 2 ,האחוז של רקמת הפרוסטטה שמעורב על ידי גידול הוא 5 אחוז..עוד ביופסיה משמאל בקור אחד מתוך 2 ASAP.עוד קור ביופסי משמאל גליסון 3+3 ,2 גלילם מתוך 2 מעורבים ,האחוז של רקמת הפרוסטטה שמעורב על ידי גידול הוא 5 אחוז. LEFT LOBE ROI 1 גליסון 3+3 ,5 קורים מעורבים בגידול מתוך 8 , האחוז של רקמת הפרוסטטה שמעורב על ידי הגידול הוא פחות מ 5 אחוז ,5 אחוז ,10 אחוז 1ם אחוז ,20 אחוז .RIGHT LOBE ROI 2 גליסן 3 +3 ,2 גלילים מעורבים מתוך 6 ,האחוז של רקמת הפרוסטטה שמעורב על ידי הגידול הוא 5 אחוז ו10 אחוז ,
הרופא המטפל אמר שחיבים טיפול או בקרינה או בניתוח ,קראתי שבגליסון 3+3 אפשר לעשות בדיקה כמו אונקוטייפ או דיסייפר או פרולריס ואם הסיכון יוצא נמוך אפשר לעשות מעקב פעיל.האם יש סיכוי שרופא אחר יגיד שאפשר להסתפק במעקב פעיל אחרי תוצאת הבדיקות כמונן או שאין סיכוי בגלל נפח המחלה הגבוה
תודה רבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב פעיל מומלץ בגידול מינימלי
ד''ר יוסף שמואלי15/11/2021שלום ירון
בד"כ, מעקב פעיל מומלץ בגידול מינימלי בדרגה - 6 , אך במוקד אחד ולא מפושט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריד רקמה בערמוניתסמי משעל14/11/2021
שלום רב, אני בן 88 בUS כליות האחרון שעשיתי ציינו גם בין השאר ״ערמונית לאחר כריתה חלקית, שריד רקמה בקוטר 44 ממ״
אני שואל מה זה שריד רקמה בקוטר 44ממ?
תודה על תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בניתוח כריתת הערמונית שפירה
ד''ר יוסף שמואלי15/11/2021שלום סמי
בניתוח כריתת הערמונית שפירה, כורתים את החלק הפנימי החוסם של הערמונית והמעטפת נשארת. אם קיימות הפרעות חסימתיות במתן השתן, עליך לעבור בירור אצל אורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה דוקטור השאלה האם כבדות מידי פעם באשכיםיעקב06/11/2021
זהו הסיפטום למים באשך?
כפי שציינתי יש, גם בקע קטן משמאל חוזר
שנפתח לאחר ניתוח לפרוסקופיה
נראה לי שהקדשנו מספיק לעניין
ד''ר יוסף שמואלי15/11/2021נראה לי שהקדשנו מספיק לעניין, אם יש עדין דבר לא ברור , פנה לאורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדות באשכים ריצה הידורצלה בקע ערמונית?יעקב06/11/2021
דר שלום
בן 45 בעקבות כבדות באשכים לדעתי לסירוגין
נשלחתי לא.ס כולל ערמונית כליות שיצאו תקינות כולל בדיקה רקטלית
להלן תוצאות א.ס של אשכים
שני אשכים הודגמו בגודל ומרקם תקינים, הדיות שווה - דו צדדי, ללא עדות לגושים .
נצפתה זרימת הדם שווה ולא מוגברת באשכים .
האפידידימיס לא מעובה -דו צדדי .
הידרוצלה עד קטן בינוני מימין.
אין עדות לווריקוצלה .
שאלתי היא מכל הבדיקות מהי לדעתך הסיבה לכבדות באשכים?
( לציין כי היה לי גם לפני שנתיים וחלף והאם ריצה שאני עושה יכולה לגרום זאת בהתחשב בתוצאות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין יש בקע מפשעתי קטן בנוסף
יעקב06/11/2021. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדות באשכים ריצה הידורצלה בקע ערמונית?יעקב06/11/2021
דר שלום
בן 45 בעקבות כבדות באשכים לדעתי לסירוגין
נשלחתי לא.ס כולל ערמונית כליות שיצאו תקינות כולל בדיקה רקטלית
להלן תוצאות א.ס של אשכים
שני אשכים הודגמו בגודל ומרקם תקינים, הדיות שווה - דו צדדי, ללא עדות לגושים .
נצפתה זרימת הדם שווה ולא מוגברת באשכים .
האפידידימיס לא מעובה -דו צדדי .
הידרוצלה עד קטן בינוני מימין.
אין עדות לווריקוצלה .
שאלתי היא מכל הבדיקות מהי לדעתך הסיבה לכבדות באשכים?
( לציין כי היה לי גם לפני שנתיים וחלף והאם ריצה שאני עושה יכולה לגרום זאת בהתחשב בתוצאות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המטברות של נוזל מסביב לאשכים
ד''ר יוסף שמואלי06/11/2021שלום יעקב
לפי הסונר שכתבת, נמצאה מעט הצטברות של נוזל סביב אשך ימין. זה איננו ממצא מסוכן ומטפלים רק אם כמות הנוזל גדולה ומפריעה לאיכות החיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כליות ודרכי השתן.27/10/2021
רציתי לשאול מה אומר האולטרסאונד? כליות תקין שלפוחית שתן בקיבולת מועטה עד בינונית נמדדה כשארית שתן בנפח 102.15 סמ"ק אין לדון על הדפנות .0 יש לציין שהנבדקת אינה מרגישה צורך להתרוקן) 5 דקות אחרי כן הרגשתי הלכתי לשירותים ואחרי 10 דקות שוב שירותים ממצא לוואי: הודגמה הסננה שומנית בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דרכי השתן והפנייה לבדיקת רופא
ד''ר יוסף שמואלי03/11/2021שלום לך
הופנית לבדיקה עי רופא אשר התרשם ששיש צורך לברר דבר מה אצלך . עליך לחזור אל הרופא שהפנה אותך לסונר כדי שיקבל תשובות למחשבותיו ויוכל לפעול בהתאם אם צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לאבחן דלקת בערמונית דרך בדיקה רקטלית של אורולוגאור22/10/2021
דר שלום
האם בבדיקה רקטלית של אורולוג
גם אם מדובר בחיידקית או דלקת רגילה
ניתן לאבחן דלקת בערמונית?
אבחנה של כל דלקת מוכחת ע"י תרבית וצמיחה של חיידקים
ד''ר יוסף שמואלי23/10/2021שלום לך אור
אבחנה של כל דלקת מוכחת ע"י תרבית וצמיחה של חיידקים בתרבית . כך גם בדלקת של הערמונית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורדקס ערמונית שתן ופתר את הבעיהיעקב19/10/2021
דר שלום
חשבתי עכשיו על זה שאולי עליתי למסלול לא נכון כלל. בהודעה ובחשיבה הקודמת
בן 54 היה לי כאב תכיפות בהשתנה עקצוץ בפין
בדיקות שתן היו תקינות א. ס הכל תקין
ורק ציפורדקס למשך 12 יום פתר את הבעיה
האם ייתכן כי מה שהיה לי לפני שנתיים וחצי היה דלקת בשתן בלי שום קשר לערמונית?
או האם 12 יום של ציפורדקס מסוגל לטפל בדלקת בערמונית עד כדי כך שזה חלף?
תודה רבה לך אולי תשובתך תשפוך אור
זה ימקד אותי
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור של זיהום בדרכי השתן והמין
ד''ר יוסף שמואלי19/10/2021עליך לעבור בירור בשאלה של זיהום בדרכי השתן והמין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגל נוסף של דלקת בערמונית או יובשיקי17/10/2021
ר שלום רב
בן 54
לפני שנתיים וחצי לאחר דקירות בפין והפרעות במתן שתן והליכים ארוכים כולל בדיקות
א. ס ערמונית אשכים כי שתן בדיקות שתן וכו שכולן יצאו תקינות
החלטנו יחד עם רופא המשפחה להמר על ציפורדקס ל 14 יום
תוך שבוע הטבה ניכרת תוך שבועיים כמעט הסתיים ולאחר כחודש וחצי שכחתי שהיה כלל
החיים אושר
לאחר שנה וחצי היו מעין תחושות דומות אבל לא ברמה ולאחר שבוע נעלמו ללא טיפול
עכשיו שנתיים וחצי יש לי תחושה בקצה השמאלי של הפין ( לא בקצה)כבר יומיים ממש ממש חלש וזה לא דומה כלל לדקירות או לכאב ואין בעיות השתנה הכל תקין.
האם זה יכול להיות יובש או האם ייתכן כי זה חלילה תחילתו של גל נוסף?
אחרי שנתיים וחצי האם הסבירות נמוכה או סיכוי גדול שסיימתי עם החיידק הזה?
זיהום כרוני של בלוטת הערמונית, יש מקום לבירור חוזר
ד''ר יוסף שמואלי17/10/2021שלום יקי
אם היה מדובר בזמנו על זיהום כרוני של בלוטת הערמונית, יש מקום לבירור חוזר. עליך לפנות לאורולוג לביצוע תרביות וכן בדיקה בשם : std לשלול מקור זיהומי בדרכי השתן והזרע. הטיפול הוא אנטיביוטי. צריך רק לזהות את המחולל ולאיזה אנטיביוטיקה הוא רגיש. ויתכן, שההפרעות אינן משמעותיות קלינית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עקצוצים אין כאב ואין בעיות בהשתנה
יקי17/10/2021לדעתי זה היה חיידקי כי עובדה היא שהציפורדקס השמיד לי את הבעיה לשנתיים וחצי - וכרגע כפי שאתה שואל כמעט אין קליניקה
למעט מידי פעם ביומיים האחרונים מעט תחושה של רגישות אבל
אין עקצוצים אין כאב אין בעיות בהשתנה
אולי צריך לחכות דוקטור עוד כמה ימים ?
תודה לך על פועלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לרופא תודה רבההההההעידן17/10/2021
שלום אני בן 30 יש לי כבר שנה כמעט מרגיש רדימות באשכים ולא נהנה בגמירה לא מרגיש הנאה לעומת פעם שהיתי מרגיש מאוד בזמן שיוצא הזרע ממש לא מרגיש כלום היתי אצל אורטופד שלח אותי סיטי עמוד שדרה מותני תקין סיטי גב תקין וצוואר בקע קטן לא רציני יש בעיות עם השתן גם זרם חלש ולפעמים שתן בקושי יוצא זה קורה בבוקר יוצא ממש קצת שתן ויש בעיות שתן גם בדיקות דם תקינות מזה יכול להיות בבקשה יש לי כאבים גם בבטן שמאלית תחתונה סיטי בטן תקין ....אשמח עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעות בשפיכת הזרע ומתן השתן
ד''ר יוסף שמואלי17/10/2021שלום לך עידן
המלצה שלי, עליך לשלול זיהום בדרכי השתן הזרע ע"י בדיקות שתן וזרע אצל אורולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RBC CALC-U STRIP 10ברוך11/10/2021
קיבלתי תוצאה של 10. מה זה אומר? אני בן 63. לפני שנתיים ראיתי דם בשתן ועשיתי ברור מקיף שכלל אולטרסאונד, בדיקות דם ושתן ובדיקת פולשנית בבית חולים. האבחנה הייתה : הגדלה שפירה של הערמונית. ואני לוקח TAMSULIN כדור אחד ליום.
כרגע עשיתי בדיקות דם ושתן שגרתי. הבדיקות דם יצאו בסדר כולל PSA. בשתן קיבלתי תוצאה של 10 ב RBC CALC-U STRIP. התוצאה של 10 היא תוצאה בעייתית? היא גבוהה? מה אתה מציע שאעשה עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בבדיקות חוזרות נמצאות כדוריות דם יש צורך
ד''ר יוסף שמואלי11/10/2021שלום ברוך
10 כדוריות דם בשתן דורשות בירור למקור הדימום המיקרוסקופי. אם בבדיקות חוזרות, נמצאות כדוריות דם, יש צורך בבירור מלא של המטוריה: דימום במערכת השתן. פנה לאורולוג במושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכים לאחר לבישת ג'ינסעדו11/10/2021
שלום רב , האם קיים קשר בין כאבים באשכים ללבישת ג'ינס ?
קניתי גינס חדש וכאשר לבשתי אותו למחרת היום , כאבו לי האשכים ...
האם זה בגלל שה ידה קטנה מדי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ על האשכים גורם לכאב
ד''ר יוסף שמואלי11/10/2021שלום עידו
כמובן שלחץ על האשכים גורם לכאב. אם המכנסיים אכן לוחצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות למעקב פעיל בלבדטוביה04/10/2021
שלום דוקטור
אני בן 60 ואובחנתי על ידי ביופסיה מכוונת MRI גם מנגע פריפריאלי מימין וגם משמאל בסרטן גליסון 3+4 .האם גם במצב זה ניתן לעשות אונקוטייפ או פרולריס ועל פי התוצאות אם יצא סיכון נמוך לעשות מעקב פעיל בלבד
דרגת גליסון מעל 6 יש לטפל
ד''ר יוסף שמואלי05/10/2021שלום לך טוביה
כאשר דרגת הגליסון מעל 6,כמו אצלך, לא מציעים מעקב בלבד, אלא טיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)