פורום אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• PIRADS 3 בבדיקת MRI
    משה
    17/04/2023

בעקבות PSA (6.2) נשלחתי לבדיקת MRI ערמונית.
    להלן הבדיקה והממצאים
    נישלחתי לבדיקת MRI
    להלן ממצאי בדיקת MRI של בלוטת הערמונית
    טכניקה: הבדיקה בוצעה במכשיר של 3T עם סליל חיצוני, כולל DWI וחומר ניגוד.אין בVPACS בדיקות קודמות לצורך השוואה.
    ממצאים:
    מימדי בלוטת הערמונית: 8.4*9.3*3.4 ס"מ עם נפח משוער 42 סמ"ק.
    .0.14 -PSADENSITYBPHקל ב-TZ.
    לא הודגם תהליך מוקדי חשוד ב-TZ.
    ב-PZפסים לינאריים של אות ירוד ב-T2 ,המתאימים לפרוסטטיטיס או פיברוזיס - PIRADS 2.
    ב-GLAND MID ב-PZ אחורי לטרלי משמאל לדוגמא בחתך 13 של סריה 5 ,איזור של אות ירוד ב-T2 באופן מעט מרוכז יותר
    בקוטר4*5 מ"מ.
    אותמעט ירוד ב-ADC .ללא רסטריקציה משמעותית בדיפוזיה או האדרה מוקדמת משמעותית. PIRADS3.
    ללאמעורבותשל NVB ,קפסולה או שלפוחיות הזרע.
    ללאבלוטות לימפה מוגדלות או ממצאים חשודים בעצמות.

התרשמות: תהליך בדרגת PIRADS3 ב-PZ פוסטרו לטרלי משמאל ב-.GLAND MID.

שאלתי מה אומרת הבדיקה ולאן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PIRADS 3 בבדיקת MRI

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MRI

ד''ר יוסף שמואלי
    24/04/2023

שלום לך משה
    מצורף לפיענוח ה- mri הסבר על דרגות החשד לפי דרוג pirads/
    דרוג 3 מראה על חשד גבולי בערמונית , לא חשד גבוה. אך, מומלץ לעבור ביופסיות פיוז'ן של הבלוטה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית חודרני ושטחי
    אריק
    17/04/2023

האם תסמינים של סרטן שיטחי לסרטן חודרני הם שונים האם סרטן חודרני לא ירטה את עצמו בבדיקת ציטולוגיה או סיטי יו נכון הדבר שסרטן חודרני התסמינים הנוספים הם כאב גב תחתון ובטן תחתונה? ועוד שאלה יכול להיות גידול בשלפוחית שנתן סימנים ואז נרגע לשלש שנים וחזרו נסימנים

הוספת תגובה

• שלפוחית

ד''ר יוסף שמואלי
    24/04/2023

שלום אריק
    אלה לא תסמנינים אופיניים לגידול בשלפוחית. אך אין להתחייב על אבחנות כאלה ואחרות במסגרת הפורום. עליך להתיעץ עם האורולוגים ולקבל חוות דעת נוספות. נראה לי שבמגבלות הפורום , לא נוכל לענות על כל שאלה שעולה באותו נושא
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף חרד מאד מאד
    אריק
    09/04/2023

דם סמוי בשתן לסירוגין כולל דחיפות לפיפי וכאבי גב ובטן תחתונה התחיל עם כאב בפנים הטוסיק לכיוון האשכים תרביות שתן ללא דלקת עשיתי סי טי יו ללא ממצא עד כמה אפשר לסמוך על סטי האם היה רואה גידול בכיס השתן?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף חרד מאד מאד

הוספת תגובה

• דם סמוי והפרעות במתן השתן

ד''ר יוסף שמואלי
    15/04/2023

שלום לך אריק
    על פי התיאור , יתכן ומדובר בדלקת כרונית של הערמונית- פרוסטטיטיס כרונית אשר צריך להתעזר עבורה בסבלנות ולוקח זמן לטפל בה עד הסוף., הטיפול במקרה זה הוא טיפול אנטיביוטי ממושך.
    לכן, אתה צריך לעבור את הבדיקות הבאות לדעתי : שתן לכללית ותרבית , שתן ל- pcr std ותרבית זרע. לא ציינת את גילך, לצורך בירור דם סמוי יש לשקות ct ובדיקת ציסטוסקופיה. לגבי סיכון בערמונית , בדיקת psa ובדיקה רקטלית עם שקילת ביופסיות ?כל זה עליך לעבור דרך יעוץ אורולוג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרימת דם מש"ק האשכים.
    יחיאל
    24/03/2023

הבוקר בעת השתנה הבחנתי בדם הזורם משק האשכים, ממספר מקומות. לא חשתי שום כאב וזרימת הדם חדלה לאחר דקה או שתיים. חלפו מאז כשמונה שעות והתופעה לא חזרה על עצמה. מה הגורם לתופעה זו??

לקביעת תור
    סגירה
    זרימת דם מש"ק האשכים.

הוספת תגובה

• דימום משק האשכים

ד''ר יוסף שמואלי
    15/04/2023

שלום יחיאל
    כנראה שמדובר מדמם מורידים שטחיים מתחת לעור השק. אם כן , זו לא בעיה רצינית . יש להתיעץ עם אורולוג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים לערמונית
    זאב וקסמן
    21/02/2023

סובל שנים מערמונית מוגדלת נוטל קסטרל 10 MG
    נאמר לי השבוע שהכדור לא בשמוש
    האם ניתן להחליף בקסטרל 5MG SR
    כדורים אחרים של 10 MG גורמים לי תופעות לואי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים לערמונית

הוספת תגובה

• לא ידוע לי שהפסיקו לייצר

ד''ר יוסף שמואלי
    15/04/2023

שלום לך זאב
    לא ידוע לי שהפסיקו לייצר. ניתן להחליף את הכדור ב- omnic 0.4 mg.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שימוש חוזר בבטמיגה
    אורנה
    15/02/2023

הנני בת 68. מזה 4.5 אני סובלת משלפוחית רגיזה. קיבלתי תרופות ויסיקר ובטמיגה שהשפיעו עלי יפה למשך 4 שנים אך לפתע פסקו להשפיע ובעיית השלפוחית הרגיזה חזרה. האורולוג רשם לי תרופת ספזמקס במקום הוויסיקר לקחת עם הבטמיגה. הספזמקס גרם לעליה בלחץ הדם. גם לאחר שהפסקתי מיידית את הספזמקס לחץ הדם לא ירד ונדרשה תקופת זמן על מנת לייצב מחדש את לחץ הדם והעלאת מינון
    תרופת הדופלקס שקיבלתי מ5/80 ל5/160.
    לדברי האורולוג הבטמיגה והוויסיקר פסקו להשפיע עלי כי הגוף התרגל אליהן. הפסקתי לקחת אותן. האורולוג ניסה לרשום לי במקומן טוביאז אך תרופה זו השפיעה עלי לא טוב וגרמה לי לאצירת שתן. לדברי האורולוג לא נותרו לי אופציות תרופתיות ועלי לפנות לפתרונות הפולשניים והכירורגיים של זריקת בוטוקס או ניתוח השתלת קוצב סקארלי- פתרונות שמאד מפחידים אותי. שאלתי היא- האם לאחר הפסקה של חודשיים- שלושה בנטילת הבטמיגה( שהשפיעה עלי הכי טוב, יותר טוב מהוויסיקר)- האם לאחר הפסקה בנטילתה- אם אחזור ליטול אותה היא תחזור להשפיע עלי כמקודם לאחר ההפסקה? כמו כן אני שואלת האם הבטמיגה מסכנת את לחץ הדם שלי שכיום הינו מאוזן ותקין?

הוספת תגובה

• אני ממליץ שתעברי בדיקת אורודינמיקה

ד''ר יוסף שמואלי
    15/04/2023

שלום לך אורנה
    אני רואה שעברת לא מעט . לכן, אני ממליץ שתעברי בדיקת אורודינמיקה [ אם לא עברת ], אז ניתן לאבחן בדיוק היכן הבעיה ולהמליץ על טיפול ספציפי. לבקש ביקור אצל אורולוג המומחה בנאורואורולוגיה או בשם החדש אורולוגיה תפקודית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה ריכוז של ה-PSA מתחילים בטיפול הורמונלי?
    ברוך
    25/01/2023

סבלתי מסרטן ערמונית ועברתי הקרנות לפני 15 שנה. בזמן המעקב כש הPSA עלה ל 2.0 ( לפני כ 6-7 שנים) קיבלתי טיפול הורמונלי. הPSA נשאר די קבוע , בסביבות 1.0 , עד לאחרונה כש התחיל לעלות ותוך כ 6 -7 חודשים עלה ל 4.0. הפעם הרופא המטפל עמר שעדיין אין צורך בטיפול הורמונלי ויתחיל בזה רק כש ה PSA יגיע ל 10.
    האם ,לדעתך, זה מקובל ולא מעודד התפשטות הסרטן?

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי

ד''ר יוסף שמואלי
    15/04/2023

שלום ברוך
    יש פרוטוקולים שונים לחזרה על טיפול הורמונלי והאונקולוגים עוסקים בכך ביום יום, החזרה לטיפול מבוססת על מחקרים , האם מחמיצים משהו בהמתנה לעלית psa עד 10, כנראה שלא . שוב ממליץ על יעוץ אונקולוגי חוזר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעיף בשלפוחית כמה זמן החלמה לאחר ניתוח
    ליאת
    10/01/2023

גסעיף בגודל 5 ס"ס האם יש עוד דרך טיפול חוץ.מכריתת ואם לא כמה זמן החלמה אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• סעיף בשלפוחית

ד''ר יוסף שמואלי
    15/04/2023

שלום ליאת
    הדרך הטובה היא אכן כריתת הסעיף
    ההחלמה , כ- 10 ימים מנוחה והמנעות ממאמצי יתר כחודש ימים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - שלפוחית השתן
    ענבל
    07/11/2022

שלום
    גבר בן 70 עם תהליך פוליפואידי 13 מ״מ בדופן השמאלית של שלפוחית השתן
    עם קליטה מוגברת, למרות שתן מסומן.

מה זה אומר בבקשה?

אשמח להסבר במילים פשוטות יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה - שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• שלפוחית עם ממצא פוליפואידי

ד''ר יוסף שמואלי
    05/12/2022

שלום לך ענבל
    לא ציינת באיזה שיטה או צילום קבלתם את התוצאה. עליכם לפנות בהקדם לאורולוג ששלח את הבדיקה לשלול כי אין מדובר בגידול קטן בשלפוחית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואדרט ורמת psa
    מרקול
    18/10/2022

שלום רב, בן 49 עם הגדלה שפירה של ערמונית, תחת מעקב רפואי מעל 6 שנים. PSA יציב ב 3 שנים אחרונות סביב 2.7.
    לפני 7 חודשים התחלתי טיפול בדואדרט.
    ב 07.2021 psa היה 2.78
    ב 3.2022 התחלתי טיפול בדואדרו.
    ב 07.2022 psa 2.99
    היום psa 2.84.
    הרופא אמר שרמות psa אמורות לרדת תוך חצי שנה בחצי.
    שאלה למה זה לא יורד? חשוב לציין אין לי תסימינים אחרים , אחרי טיפול אני קם רק פעם בלילה. בדיקות שתן תקינות.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    דואדרט ורמת psa

הוספת תגובה

• דואודארט מורידה באופן מלאכותי את רמות הPSA בחצי

ד''ר יוסף שמואלי
    05/12/2022

שלום לך מרקול
    דואואדארט מורידה באופן מלאכותי את רמות ה psa בחצי. כלומר, צריך להכפיל ב- 2 את התוצאה בעת טיפול בו והתוצאה איננה יורדת עם הזמן.
    כלומר התוצאה האחרונה שציינת עם מעט מעל הנורמה אם אתה נוטל דואואדארט. ואז, עליך לעבור בירור לשלול ממצא בערמונית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3.5 מתאפקת לפיפי שעות ארוכות
    עמית
    15/10/2022

שלום. בתי בת 3.5 ולא מצליחה להיגמל מחיתולים. אנחנו יכולים להלביש לה תחתונים והיא פשוט מתאפקת גם 12 שעות עד שאנחנו מחליטים ביוזמתינו לשים חיתול ואז היא מתפנה. מיועצים פסיכולוגיים שפנינו אליהם אומרים לנו לא לשים חיתול בשום אופן ולתת לה להצאפק עד שיברח לה. אנחנו שואלים את עצמינו אם לתת לה להתאפק כ"כ הרבה זמן למשך תקופה לא ייצור נזק?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• עליכם להתייעץ עם אורולוג ילדים

ד''ר יוסף שמואלי
    05/12/2022

שלום עמית
    עליכם להתייעץ עם אורולוג ילדים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריטנין בבדיקת שתן
    חיים יפים סנקוב
    26/09/2022

בבדיקת שטן שיגרתית נמצא 106.8 mg/dl אני בן 52 מתאמן ובריא בכל שאר הבדיקות. מה זה מראה?

לקביעת תור
    סגירה
    קריטנין בבדיקת שתן

הוספת תגובה

• בדיקת שתן

ד''ר יוסף שמואלי
    01/10/2022

שלום חיים
    בדגימת שתן אקראית, ערכים כאלה נחשבים בתחום הנורמה. ליתר ביטחון, תוודא בטופס של תוצאת הבדיקה או במעבדה שהערכים שלהם אכן מתאימים לבדיקות שתן אקראיות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בשתן - נמשך כבר שבועיים
    רונן
    22/09/2022

שלום רב,
    בן 55, חולה בקרוהן , מטופל ביומירה, סטארואידים ועוד. "בזכות" הקרוהן סובל מאוסטאופורוזיס, אבנים בכליות (אפילו נותחתי פעם אחת בגין אבן), דלקות פרקים ועוד.
    מזה כשבועיים סובל מתופעה של דם בשתן.
    הקטע המוזר בכלל הסיפור הזה שלא כואב לי כלום, אין לי צריבה או דחף מוגבר לתת שתן, פשוט שבועיים באופן רציף יש דם בשתן.
    בצעתי בדיקת תרבית פעמיים שיצאה תקינה.
    מעברלכך קבלתי גם אנטיביוטיקה כיתר ביטחון.
    תוצאות בדיקת שתן:
    GLUCOSE - U STRIP - שלילי
    BILIRUBIN- U STRIP - שלילי
    KETONES- U STRIP - שליל
    SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.026
    PH- U STRIP - 6
    PROTEIN- U STRIP - 50 mg/dL
    UROBILINOGEN-U STRIP - NORMAL
    RBC calc. - U STRIP - 150 /µl
    NITRITE- U STRIP- Negative
    LEUCOCYTES - U STRIP - 25 /µl

לציין כי שבוע הבא אני מבצע בדיקת שתן ציטולוגיה וקבלתי הפניה לביצוע אולטראסאונד כליות ומערכת השתן (כרגע יש לי תור רק לסוף אוקטובר) ולאחר שיהיו בידי כל התוצאות נאמר לי כי עלי לראות אורולוג.
    מדגיש שוב, כי מעבר לתופעה של דם בשתן איני סובל כל תופעה או תסמין אחר ובתור אחד ש"ילד" 3 אבנים בבית לבד , זה ממש לא מרגיש לי כמו אבן.
    ברור לי שלא ניתן מהתאור הנוכחי להגיע לאבחנה כלשהי ומה שהייתי רוצה יותר לדעת הוא האם כדאי/מומלץ לי לבצע בדיקות נוספות (מעבר למה שבצעתי ואני מתוכנן לבצע) טרם הגעה לאורולוג.
    בתודה מראש ושנה טובה ומאושרת.
    רונן

הוספת תגובה

• דם בשתן

ד''ר יוסף שמואלי
    01/10/2022

שלום רונן
    הבירור המומלץ לדימום בדרכי השתן הוא - צילום CT UROGRAPHY, ובדיקת ציסטוסקופיה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח PET CT PSMA
    אבנר
    05/09/2022

בדיקה נעשתה היום 5/9 באסותא תל אביב.
    הדיסק אצלי, מבקש המלצה על מפענח פרטי, באסותא זה לוקח שבועיים לפחות.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח PET CT PSMA

הוספת תגובה

• פיענוח

ד''ר יוסף שמואלי
    01/10/2022

שלום אבנר
    אני אינני עוסק בפיענוח בדיקות אלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה מקרים חוץ מסרטן עושים אולטרה סאונד לפין ומהו הכינוי של האבחנה למיקרופניס שנרכש בגיל מבוגר להבדיל ממיקרופניס מולד ?
    אלון
    01/08/2022

באיזה מקרים (חוץ מחשד לסרטן) נותנים טופס 17 לעשות בדיקת אולטרה סאונד לפין ?
    ואיך קוראים למיקרופניס שאף פעם לא היה, כי הפין היה גדול (גם באורך וגם ברוחב ובעובי) ופתאום עקב חבלה שקרתה לפני שלוש שנים לפתע הפין הפך להיות קטן עד כדי מיקרופניס ? האם למיקרופניס שנרכש במהלך הזמן יש שם אבחנתי שנבדל ממיקרופניס מולד ? מהו שם האבחנה של מיקרופניס שנרכש במהלך החיים (להבדיל ממיקרופניס מולד) ?

הוספת תגובה

• הקטנה בגודל הפין

ד''ר יוסף שמואלי
    06/09/2022

שלום אלון
    הבדיקה הזו נעשית גם לבירור הצטלקויות בפין , אין שם מיוחד לפין שקטן עקב נסיבות שונות כולל מיעוט יחסי מין וירידה בזקפה הגורמים להתנוונות מסוימת של האבר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה