מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מספיק שיצמח חיידק בתרבית שתן עמ לתת אנטיביוטיקה רחבת טווחצחי07/03/2022
גם אם זה חיידק שיכול לשכון בגוף ורק צמח בתרבית? לקשישים אין תסמינים של צעירים. יכולים גם לא לעלות חום. או להתלונן. הם מבולבלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום פעיל מוגדר כלפחות 10000 חיידקים בתרבית שתן
ד''ר יוסף שמואלי08/03/2022שלום צחח
זיהום פעיל מוגדר כלפחות 10000 חיידקים בתרבית שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
100000 חיידקים מוגדרים כזיהום פעיל
ד''ר יוסף שמואלי09/03/2022תיקון, 100000 חיידקים מוגדרים כזיהום פעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת קטטר לצורך גמילהיוסי02/03/2022
ביום א' האחרון הכניסו לי קטטר למשך שבוע לצורך גמילה. א. יש דימום מאז. תקין? ב. השתן לא יוצא עצמאית. אני משתין רגיל רק לשקית. כך אמור להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקטטר בהחלט יכול מעט לשפשף ולגרום לדימום
ד''ר יוסף שמואלי07/03/2022שלום יוסי
הקטטר בהחלט יכול מעט לשפדף ולגרום דימום. זו כל מטרת הכנסת הקטטר, לעבור חסימה בשופכה ולהוציא את השתן דרך הקטטר
מאחל לך גמילה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומס נגיפי בשתן עצור. שתן זו מערכת סגורהמוטי14/02/2022
האם הגוף יגיב במדדי דלקת מוגברים? לפי מס' ימי השתן העצור? עלייה בWBC ובהתאם CRP, שקיעת דם? ככל שאצורים, המדדים עולים? או רק בזיהום שגורם לדלקת?
מדדים אלה מצביעים על תגובת הגוף לזיהום
ד''ר יוסף שמואלי14/02/2022שלום מוטי
מדדים אלה מצביעים על תגובת הגוף לזיהום ולא לעצירת שתן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכים בגמירה ובמה מדובראנונימוס18/01/2022
אני עברתי את גיל ה 50, לאחרונה כשאני עושה סקס או מאונן אני מרגיש כמו דקירה מהאשכים. אשמח לדעת על מה מדובר
אשכים
ד''ר יוסף שמואלי19/01/2022עליך להיבדק עי אורולוג, כולל לשלול זיהום בדרכי הזרע והדמיית האשכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצירת שתן אצל קשיש - של כ4 ימיםדוד12/01/2022
במיון הכניסו קטטר ויצא שתן עכור צבע בורדו. הרופא אמר שאין מדדי דלקת, אך crp90 (ד"כ תקין), והם לא ממהרים לתת אנטיביוטיקה. האם ציפרודקס לשבוע לא היה פותר את הבעיה מבלי לחכות לאיזה חיידק ספציפי? או שמא ניקוז השתן מספיק. בהפניה נשמעו גם קרפיטציות בריאה ימין. האם גם לזה ציפרודקס היה פותר את הבעיה.
יתכן וצבע השתן מצביע על דם בשתן
ד''ר יוסף שמואלי16/01/2022שלום לך
יתכן וצבע השתן מצביע על דם בשתן. יש לברר זאת. בכדי להחליט על טיפול אנטיביוטי יש צורך בתרבית שתן המראה זיהום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת קטטר ומה הטיפול הטוב ביותר עבורידודו09/01/2022
אחרי בדיקת אולטרסאונד עם המלצה להגיע למיון אולי להכנסת קטטר. אני מעוניין לדעת מה הוא השלב הבא והאם הוא ניתוח או טיפול אחר. ובעיה נוספת אני עצמאי מה הטיפול הטוב ביותר כדי שלא אצטרך אישפוז כדי לא לפגוע בשיגרת העבודה.
ניתן לנסות גמילה מקטטר עם תרופות
ד''ר יוסף שמואלי09/01/2022שלום דודו
לא ציינת את גילך, בגילאים מבוגרים הערמונית חוסמת את מעבר השתן. ניתן לנסות גמילה מקטטר עם תרופות. אם לא מצליחים, יש לבתע ניתוח לכריתת הערמונית סוג הניתוח נקבע על פי נפח הערמונית. אם חתך או אנדוסקופי דרך הפין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציין את גילי בן 58
דודו09/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פניה לאורולוג לבירור הממצא בכליה וגם לגבי שלפוחית השתן
ד''ר יוסף שמואלי09/01/2022היעוץ הטוב ביותר עבורך , פניה בהקדם לאורולוג גם לבירור הממצא בכליה וגם לגבי הממצא בשלפוחית השתן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- angiomyolipoma בכליהחגית30/12/2021
שלום דוקטור
למי שיש AML אחד בכליה אחת בגיל 27 .האם יש סיכוי שבהמשך החיים יווצר יש מאיין עוד angiomyolipoma
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדרך כלל, לא. אך ברפואה אין שחור לבן
ד''ר יוסף שמואלי30/12/2021שלום חגית
בדרך כלל, לא. אך ברפואה אין שחור לבן, לעיתים נדירות, יכול להתפתח עוד א מ ליפומה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה רקטלית לערמונית וכיס, שתןרן25/12/2021
דוקטור שלום
האם בבדיקה רקטלית של אורולג הוא גם חש את כיס השתן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה רקטלית מתבצעת רק רקטלית
ד''ר יוסף שמואלי30/12/2021שלום לך
בבדיקה כזו לא מגיעים ולא ממששים אץ השלפוחית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמונית חוזרת?ליאור11/12/2021
דוקטור שלום רב
בן 45 לפני כשנתיים עברתי דלקת בערמונית הסיפטומים היו בעיות בהשתנה אי נוחות בקצה הפין וכו בכל הבדיקות תוצאות תקינות
בהימור של רופא המשפחה ניתן ציפורדקס
לאחר שבוע הקלה משמעותית ולאחר שבועיים שלושה ממש כמעט שכחתי וחודשיים אחרי כלא היה.
שנה לאחר מכן היה גל נוסף שארך כחודש בו שתיתי אדוויל והמון מים וגם הוא חלף
לפני שבועיים וחצי כשנתיים מהגל הראשון החל גל נוסף
זה מתחיל באי נוחות בקצה הפין לאחר יחסי מין
אני שותה אדוויל ואז זה הולך ופוחת מקווה מאוד שעוד קצת יסתיים בעזרת השם.
שאלותיי
א. האם זו דלקת שאינה זיהומית היינו מחיידק ולכן היא חולפת בטיפול של אדוויל?
ב. מדוע הגלים האלו - יש משהו שאני עושה לא בסדר?
ג. האם מוכרת לך התופעה הזו?
תודה רבה על הענותך ותשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בערמונית יכולה להיות מתסכלת
ד''ר יוסף שמואלי18/12/2021שלום ליאור
דלקת בערמונית יכולה להיות מתסכלת, צריך לבצע מספר פעמים תרביות שונות לנסות לבודד את החיידק המחולל ולתת טיפול אנטיביוטי ספציפי לתקופה ממושכת. בחלק לא קטן , לא מצליחים לבודד חיידק ונותנים טיפול אמפירי. ההפרעות יכולות להישנות , אך צריך להתעקש לאבחן וטיפול ממושך וניתן כמובן להחלים. החיידקים כנראה מגיעים מדרכי השתן והמין,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם האדוויל מסייע לעבור את הגל מבחינת טיפול
ליאור18/12/2021אני מודה לל מאוד
כל גל כזה יכול להמשך חודשיים בערך?
והאם האדוויל מסייע לעבור את הגל מבחינת טיפול?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ביותרות האשכים אשמח למענהאנונימי בן 2610/12/2021
היי הבנתי שציסטות ביוצרות האשכים זה ממצא חסר משמעות וחשיבות קלינית ושזה בעצם "תנודע" של הריקמה שיוצאת שקיק קטן -יש לי כמה הגדולה ביותר בגודל גרגר תירס קטן -סתם לשם השווה קראתי שיותרת האשך היא צינור מפותל וארוך כ14 מטרים שמתכווץ ל2 סמ ומהצפיפות שיש בין השכבות המיקרוניות הדקיקות נוצרת ציסטה הן נשארות בגודל נורמאלי יחסי כמה מלימטרים בודדים ? 0.5 0.6 0.8?
ועוד משהו יש לי גם מיקרוקלציפיקציות - שקיעות סידן מזעריות דו"צ
באשכים הבנתי גם שזה חסר משמעות והדיעה שהן גורמות חלילה לסרטן יצאה מהרפואה ולא תומכים בידעה זו
אין סיכון מוגבר יותר לגבר עם סיד לחלות יותר מגבר ללא
צדקתי בהכל ? כי אני רוצה לדעת שאני יכול להיות רגוע ולחיות חיים שקטים ללא חרדות ומחשבות על זה
כמובן כל המידע שקראתי זה ממאמרים רפואיים
אשנח לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר בציסטות פשוטות אין מקום לטיפול
ד''ר יוסף שמואלי11/12/2021אם מדובר בציסטות פשוטות , אין מקום לטיפול. לבירור נוסף, פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בקצה לאחר קיום יחסיםיוני08/12/2021
דוקטור שלום
בן 32 שמתי לב בחודש האחרון
שמייד לאחר קיום יחסי מין או אפילו אוננות שורף לי בקצה ואחרי שעתתיים שלוש, זה חולף
הייתי בבדיקות שתן וגם למחלות מין והכל תקין
יש לי תחושה שהשריפה הזו מעט ירדה בעוצמה אך עדיין קיימת ומציקה
ממה זה לדעתך?
ומה המלצתך בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריבה
ד''ר יוסף שמואלי08/12/2021שלום תומר
צריך לשלול זיהום בדרכי הזרע, אם לא נתת בדיקה לתרבית זרע וכן בדיקת שתן ל pcr std, כדאי לעשות זאת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך להוסיף עוד תרופהתומר07/12/2021
שלום וברכה לפני 10 שנים אובחן אצלי סרטן הערמונית גליסון 8 עברתי ניתוח לכריתת הערמונית אבל השוליים היו מעורבים .לפני 8 שנים עברתי הקרנות למיטת הניתוח בגלל שה PSA עלה .אחרי שנה שוב עלה ה PSA ל 0.91 והתחלתי טיפול מסרס לסרוגין .אחרי עוד 4 שנים ה PSA עלה ל 2.3 ונמצאו בפט PSMA גרורות בבלוטות לאגן לכן התחלתי טיפול בדקפפטיל וה PSA ירד ,.לפני שנה הPSA עלה ל0.20 למרות שהטוסטסטרון היה נמוך.לפני 4 חודשים ה PSA עלה ל 0.37 .עברתי קרינה לבלוטות לימפה רטרופריטוניאליות .אבל ה PSA עלה ל 0.56 עשיתי פט סיטי עכשיו ונמצא שבלוטות האליאקליות והבלוטות הפארארקטליות גדלו מעט ועדיין קולטות PSMA בעוצמה גבוהה .2 מוקדים היפרמטבולים חדשים אחד בצלע 7 והשני בפדיקל של חוליה T5 עם רושם לשינויים סקלרוטיים עדינים הממצאים אינם חד משמעיים אבל לא ניתן לשלול מעורבות .הרופא אמר שצריך להוסיף אבירטרון .
אני תוהה האם באמת חיבים להוסיף אבירטרון מכיוון שאם נוריד את שני הממצאים החדשים שלא ברור טיבם אז נשארנו עם מחלה בהיקף מוגבל שהיא רק בבלוטות לימפה ,מחלה שמתקדמת לאט ,האם גם בכזה מצב צריך להוסיף אבירטרון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פנה לחוות דעת נוספת מאונקולוג בתחום הספציפי הזה
ד''ר יוסף שמואלי07/12/2021שלום תומר
בהתחשב במכלול הבדיקות והטיפולים שעברת, עליך להתייעץ עם האונקולוגים המומחים לטיפולים כימיים ואחרים בהתאם להתפשטות המחלה. זה אינו בתחום האורולוגיה. אם אתה מתלבט, פנה לקבלת חוות דעת נוספת מאונקולוג בתחום הספציפי הזה
כל טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקות אורולוג ופרוקטולוג מה דעתךרוני06/12/2021
דר שלום
בן 55 לפני שבועיים בבדיקת אורולוג בדיקה רקטלית ציין כי הערמונית בגודל תקין חלקה והמצב מצויין( כולל בדיקת psa 1.04)
לאור תחושת אי נוחות באזור פי הטבעת הייתי היום אצל פרוטולוג שבדק ומצא פיסורה קטנה מאוד אל ציין שהערמונית מעט נוקשה
האם זה שקיימתי יחסי מין אתמול בלילה יצר את האבחנה שלו מעט נוקשה?
דרך אגב לפני שנתיים עשיתי א. ס ערמונית בגודל 14.5 סמ"ק
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערמונית איננה משתנה בעקבות יחסי מין
ד''ר יוסף שמואלי06/12/2021שלום רוני
הערמונית איננה משתנה העקבות יחסי מין. בדיקה רקטלית היא סוביקטיבית ולאורולוגים יש ניסיון רב בבדיקה זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך - פרוקטולוג
רוני13/12/2021"דר יצא לי לדבר עם האורולוג והוא טען כי לפרוקטולוגיים אין ניסיון במישוש של פרוסטטה והם מתרשמים ממה שזה ולכן בגילאים צעירים אז המרקם הוא כאילו יותר הדוק ואורולגים בודקים לא את המרקם אלא לראות שזה הומוגני ואצלי זה הומוגני ולא היו גושים
האם ההסבר הזה לאי התאמות הוא נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האורולוגים יותר מיומנים בבדיקת ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי14/12/2021שלום רוני
בד"כ, האורולוגים יותר מיומנים בבדיקת הערמונית. גם בדיקת הדם שלך תקינה . הייתי ממליץ לחזור לבדיקה רקטלית אצל האורולוג בעוד כחצי שנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטט או זרם בפין והאם זה מסוכןGal05/12/2021
ד"ר שלום
התחיל לי לפני יומיים מעין רטט או זרם בפין ממש לשתי שניות וחולף שמתי לב בעיקר כשאני יושב
לא כל הזמן מידי פעם
ממה זה נובע והאם מסוכן
תודה רבה
יש לציין שעשיתי פעילות עם שרירי הבטן והירכיים אולי קשור?
לא נראה שזו הפרעה משמעותית מבחינה קלינית
ד''ר יוסף שמואלי06/12/2021שלום לך
לא נראה לי שזו הפרעה משמעותית מבחינה קלינית. פנה לבדיקה אם הדבר מפריע מאד
בבאכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה סף מדיד תחתון כלומר לא זוהה PSA?אמיר24/11/2021
האם PSA ירד? האם זה סף מדיד תחתון כלומר לא זוהה PSA?
PSA במכבי (לפני כשנה בשיטה הקודמת: 0.03), בשיטה החדשה: "קטן מ- 0.014 ng /mL. שונתה שיטת הבדיקה. לא ניתן להשוות תוצאות אלה לתוצאות שהתקבלו לפני 31.12.20".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי השיטה איננו מפריע על השוואת התוצאות
ד''ר יוסף שמואלי06/12/2021שלום לך אמיר
שינוי השיטה איננו מפריע על השוואת התוצאות.
סך הכל שתיהן תוצאות מעולות, מתחת ל-0
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)