מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סעיף השלפוחית כאבי בטן תחתונההדס15/08/2023
הי. בת 40. עם סעיף השלפוחית בגודל 7.5 ס"מ
בשנה האחרונה סובלת מדלקות חוזרות.
האורולוג שלי לא הזכיר ניתוח. רק בדיקות שתן ואנטיביוטיקה. בשבועיים האחרונים סובלת נורא בכאבים בבטן התחתונה.
יש תסמינים של דלקת אבל בשתי התרביות האחרונות יצא שלילי.
הרופא טוען שהכאבים לא קשורים לסעיף. הייתי במיון פנימי ובמיון נשים, הכל תקין.
האם הסעיף יכול לגרום לכאבים כאלו? ולמה הוא לא הציע את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן 114 מל
הדס15/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 סעיפי שתן לטחר בדיקת ציסטקורפיהאליכוס13/08/2023
הי אחרי הבדיקה הנל יש 2 סייפי שתן וטורמית בגודל 40 סמק מה דרכי הטיפול אם הכל תקין האם חייבים ניתוח להסרה של הסעיפים שלא מפרעים לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלפוחית השתן
ד''ר יוסף שמואלי18/08/2023שלום אליכוס
לא ברור לי מה זה "טורמית"
סעיפים לא חייבים כריתה, תלוי בגודלם ומידת ההפרעה שלהם. יש לדון עם האורולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בציסטוסקופיהאבי10/08/2023
שלום. בבדיקת ציסטוסקופיה נמצא אזור שהוגדר כך- אזור חשוד שטוח ללא גבולות מוגדרים בעל ראשים צהבהבים בקצוות. בהיסטוריה tcc t1. הופניתי לבדיקה הנוכחית בעקבות דימום בשתן. מה זה אומר? האם זה ממצא נדיר? סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא בציסטוסקופיה
ד''ר יוסף שמואלי18/08/2023שלום אבי
צריך לכרות את האזור ובמעבדה יבדקו מיקרוסקופית את טיבו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ססילי כ 1.5 ס"מאלי03/08/2023
בבדיקת ציטוסקופיה בשלפוחית השתן נראתה נקודה אדומה ועברתי ניתוח שבו התגלה ממצא שטחי בדופן עליון, בעיקר אודם, וממצא נוסף התגלה בדופן שמאל - רושם לממצא ססילי כ- 1.5 ס"מ
הממצא נשלח לפתולוגיה.
השאלה שלי האם יכול להיות שמדובר בגידול שפיר?
במידה ומדובר בגידול סרטני, והאם 1.5 ס"מ נחשב לגידול שמעיד על שלב המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא ססילי
ד''ר יוסף שמואלי18/08/2023שלום אלי
מדובר בממצאים מוצקים וחשודים. פנה בהקדם לאורולוג לתכנן את כריתתם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהתאמת טיפול אנטיביוטירר.פפ02/08/2023
שלום רב,
עשו לי תרבית שתן להלן התוצאות:
יש לציין שזהתסמינים החלו לאחר ניתוח בקע שלאחריו חוץ מהחלמה רגילה החלו תסמינים דמויי דלקת לכן ביקשתי לעשות בדיקה.
1 Klebsiella aerogenes
< 10,000 CFU/ml
Organisms 1
Antibiotics
Amoxicillin/CA R
Cefazolin R
Cefuroxime - Axetil R
Ceftazidime R
Ceftriaxone R
Ertapenem S
Meropenem S
Amikacin S
Gentamicin S
Fosfomycin R
Trimethoprim/Sulfa S
Nitrofurantoin I
Ciprofloxacin R
I=INTERMEDIATE ,S=SUSCEPTIBLE ,R=RESISTANT
הבדיקה בקופח מכבי
רופא המשפחה נתן מרשם ל
DISEPTYL FORTE
האם לא עדיף מקרודנטין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרבית שתן
ד''ר יוסף שמואלי18/08/2023שלום לך עלום שם
סוגי האנטיביוטיקה המסומנים באות S , החיידק רגיש אליהם .
אלה באות R - עמידים בפניו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרבית שתן
ד''ר יוסף שמואלי18/08/2023שלום לך עלום שם
סוגי האנטיביוטיקה המסומנים באות S , החיידק רגיש אליהם .
אלה באות R - עמידים בפניו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה סעיף קטן בדופן שלפוחית השתן?אריק31/07/2023
שלום רב, בבדיקת US בטן תחתונה התגלו בין היתר הממצאים הבאים:
* סעיף קטן בגודל 1.1 ס"מ .
* שארית שתן כ 59 סמ"ק
מה זה אומר?
יש לציין כי אני סובל מזה שנים מהשתנה תכופה מחד, וחוסר יכולת להתרוקן "עד הסוף" מאידך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סעיף בשלפוחית
ד''ר יוסף שמואלי18/08/2023שלום אריק
סעיף הוא כעין כיס קטן בד"כ, בדופן השלפוחית. צריך לברר אם קיימת הפרעה חסימתית במתן השתן עי הערמונית הגורמת לתופעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בשלפוחית השתן שחדר לשרירעינב18/07/2023
אמא שלי אובחנה עם סרטן בשלפוחית השתן שחדר לשריר (ללא גרורות). מתחילה טיפול כימוטרפי בשבוע הבא, אך בינתיים סובלת מאד מכאבים, צריבות חזקים, ומתן שתן בתדירות גבוהה. יחד עם זה גם ניהיה לה דלקת ומקבלת אנטיביוטיקה (1000מ"ג לשבוע) אך אחרי 5 ימים של אנטיביוטיקה אין שיפור בהרגשה. אני קראתי ומודעת לזה שזה חלק מהתסמינים שמלווים את סוגם סרטן זה. יחד עם זה, האם אין איזה דרך להקל על הצריבות/כאב? היא כרגע בכאב תמידי שכמובן משפיע על התפקדו שלה, תאבון שלה ומצב רוח שלה.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גידול חודר לשריר
ד''ר יוסף שמואלי23/07/2023שלום עינב
בחלק מהמקרים הללו ממליצים על כריתת השלפוחית לאחר שהוכח כי אין חדירת הגידול אל מחוץ לדופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FREE PSA בכלליתפטר פרקש17/07/2023
קיבלתי המלצה לבדיקת PSAחופשי והרופא לא מצאה הפניה במחשב הכללית ולא יודעים איפה מבצעים
psa חופשי
ד''ר יוסף שמואלי23/07/2023שלום פטר
הבדיקה הזו מאיננה כלולה בסל הבריאות, היא מסובסדת עי קופ"ח. צריך לשלם עליה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת חיידקים בשתן והפרשות מהפיןיעקב16/07/2023
שלום דוקטור
אם יש לי קטטר שתן קבוע מה הדרך הכי טובה שאתה מכיר למנוע כניסת חיידקים לשתן?
האם החיידקים נכנסים דרך הצינור עצמו כלומר בחיבור של שקית השתן? האם אתה ממליץ על שימוש בכפפות סטריליות להחלפת שקית שתן? הבעיה שלא מצאתי שקית שתן סטרילית
ואם חלילה נכנס חיידק מה הדרך הכי טובה למנוע תהליך זיהומי?
ודבר אחרון לעתים יש לי הפרשות לבנות/צהובות באיזור הפין וכניסת הקטטר. אני כמובן מנקה את האיזור כל יום
מה המקור של זה והאם זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קטטר
ד''ר יוסף שמואלי23/07/2023שלום יעקב
אתה צריך לקבל הדרכה מהצוות שהחדיר ומטפל בקטטר.
הוכיחו שהחדרת קטטר איננה גורמת לזיהומים יותר תכופים, גם לא חיבור השקית. צריך להחליף את הקטטר במועדים המומלצים , שטיפות הקטטר וקצה הפין עם מים וסבון לעיתים תכופות .
יש אימרה אצל האורולוגים, הטיפול הטוב ביותר בקטטר , היא להוציא אותו.איך מציעים לך להגמל מהקטטר ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת שלפוחית השתןגיוס שולמית14/07/2023
אחי בן 65 עבר ניתוח כריתת שלפוחית שתן.)לאחר טיפול סרטן הערמונית בשיטת המחטים(.
קיבל טיפול כימותרפי.עבר את הניתוח והיה דלף מהשקית מהנפרוסטום.
נכנס לניתוח תיקון...ושוב דלף.
האם ניתן לתקן... ???
ומדוע יש דלף מהנפרוסטום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת ש. השתן
ד''ר יוסף שמואלי15/07/2023שלום שולמית
לא כורתים את השלפוחית עקב גידול בערמונית, אלא אם יש נזק קיצוני לשלפוחית עקב הטיפול הקרינתי. נפרוסטום הינו נקז המוחדר לכליה. אם מדובר בזה, דליפה עלולה להופיע עקב חסימת המעבר ? מיקום לא מספיק טוב וסיבות אחרות.
בהחלט ממליץ לשאול את השאלות הללו את המנתחים שיודעים בדיוק מה נעשה ומה יכולה להיות הבעיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו השתנה בכמות הזרע שאני פולטיא11/07/2023
היי החלטתי לפני חודש וחצי להפסיק לגמור , נקרא לזה שמירת זרע. ואז לפני שבוע ניסיתי לגמור ויצא לי מעט זרע ונוזל צהוב, ומאז אוננתי עוד פעמיים וכל פעם יוצא ממש מעט זרע. כאילו הגוף שלי שכח לייצר זרע ונראה לי שזה לא משתפר. המצב מאוד חריג ומלחיץ אותי. האם זו תופעה טבעית לאחר שמירת זרע ממושכת?
פליטת זרע
ד''ר יוסף שמואלי15/07/2023שלום יא
הגוף אינו שוכח לייצר זרע, נפח הזרע קשור לסיבות שונות כולל מידת הגירוי המיני ותדירות שפיכות הזרע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות מפי הטבעת באקט מינייוסי10/07/2023
שלום ד"ר, שמתי לב שבערך לפני שנה התחיל לי שכאשר אני מגורה מינית (הזקפה קשיחה ויש מגע פיזי מיני) יוצא לי רטיבות מפי הטבעת, זה די הרבה נוזל. זה לא משהו שמפריע לי עקרונית אבל האם זה משהו שצריך לדאוג לגביו או לברר וללכת לטיפול? תודה
רטיבות מפי הטבעת
ד''ר יוסף שמואלי15/07/2023שלום יוסי
ממליץ שתבדק עי רופא פרוקטולוג, מכירורגיה כללית המומחה לשטח פי הטבעת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות ממושכת לאורך זמןרועי27/06/2023
היה תקופה מסויימת שגיריתי את האיבר שלי לאורך זמן ומש ך האוננות ארכה כמה שעות וכל פעם לפני שהתקרבתי לשפיכה עצרתי את עצמי, זה יכול לגרום נזק? כיום כבר בקושי מרגיש זקפה, מה הפתרונות?
אוננות
ד''ר יוסף שמואלי28/06/2023שלום לך
אוננות איננה פוגעת בזקפה
בבקכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים כהים בצבע בורדואדוה26/06/2023
בני בן 14 חזר מבית הספר עם צריבה באזור המפשעה הביצים ממש כהות בצבע בורדו.אשמח למענה הוא לא מדבר נמצא על הרצף.
אשכים
ד''ר יוסף שמואלי28/06/2023שלום אדוה
קשה לענות על תיאור מרחוק
עליו להבדק עי אורולוג ילדים לברר אם קיימת חבלה או ממצא אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה תמידית באיבר מיןדניאל18/06/2023
שלום, בן 28 כבר כמה חודשים (אולי 4-5) שאני מרגיש שהאיבר מין שלי צורב כמעט תמיד. באיזשהו שלב ניהיה גם שבקושי יש לי זקפה ונפלט לי זרע ממש ממש מהר לאחר כמה שניות של גירוי. עשיתי בדיקת שתן הכל יצא תקין. עשיתי אולטרהסאונד אשכים ודופלר - ערמונית בגודל רגיל, זרימת דם תקינה. הלכתי לאורולג ובלי לבדוק אותי יותר מדי אמר שאולי יש דלקת בפרוסטטה ואין מה לעשות עם זה, בעיקר להימנע מקפאין, סוכר, חריף ולעשות אמבטיה חמה כל יום ל15 דקות בתקווה שאולי יעזור. עברו חודשיים מאז שהייתי אצלו והקפדתי על הכל והמצב לא משתנה. 1 האם זאת הבעיה? איך אפשר לטפל בה ולהחזיר את התפקוד המיני שלי? 2 האם יש בעיה להיות פעיל מינית? אם אמנע לתקופה זה יזרז את השיקום? יכול להיות שזה גורם לדלקת? 3 מה לגבי כושר? האם יש מניעה לבצע ספורט? או שאפילו מומלץ וזה יכול לעזור? או שאין קשר 4 יש לי רישיון לקנאביס רפואי (אני פוסט טראומטי מוכר ע"י משרד הביטחון) האם עדיף להימנע והקנאביס יכול להזיק למצב? הוא לא כלכך הכרחי לי כרגע הוא רק עוזר למצבי חרדה אני במצב כזה שאני לא חייב אותו ויכול להסתדר מצוין גם בלי. 5 מה לגבי טיפול הומאפתי? שייך למצבי ומומלץ? או לגבי שאר תרופות שיכולות לעזור? 6 מה דעתך לגבי רפואה סינית? ראיתי באינטרנט שכמה מייחסים אותה לטיפול בדלקת. 7 אם יש לך המלצות לגבי סוגי מזון שאוכל כדי לעזור בשיקום או כל דבר אחר שיכול להועיל מאוד מאוד אשמח לשמוע. תודה רבה 8 תוך כמה זמן זה אמור לעבור? יש סיכוי שזה לא יעבור לי לעולם? איך אוכל להתחתן ככה?
צריבה
ד''ר יוסף שמואלי28/06/2023שלום לך
אם קיים חשד לדלקת בערמונית , זה יכול להתאים להפרעות שלך. קיימות בדיקות ספציפיות להגיע לאבחנה לסוג החיידק ואם קיים, לטיפול ספציפי. דלקת כרונית כזו מתסכלת לפעמים וצריכה טיפול אנטיביוטי ממושך בכדי להשפיע. אינני ממליץ על טיפולים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על דלקת בערמונית
דניאל28/06/2023לפני כמה חודשים היו לי כמה פעמים בודדות שהייתה לי צריבה בעת מתן שתן ופליטת זרע אבל זה עבר וכרגע התחושה קבועה כל הזמן בין אם הוא זקוף בין אם הוא רך בין בשעת מתן שתן ובין סתם ככה. הכאב כל הזמן דומה. ויש רק קושי בזקפה ושפיכה מאוד מוקדמת.
הבדיקת שתן יצאה תקינה הבנתי שבמצב כזה לא עוזר אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה נויורולוגית באזור הפין
דניאל05/07/2023יכול להיות שיש בעיה בעצבים באיזור הפין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דלקת
ד''ר יוסף שמואלי08/07/2023שוב שלום דניאל
לא ניתן להגיע לאבחנות במסגרת הפורום ללא בדיקות . אבקש לפנות לרופאים בתחום לבירור וטיפול בהתאם לפי הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)