האם זה מוכח שדיקור סיני מועיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה מוכח שדיקור סיני מועיל?
    תמר
    02/11/2011

שלום. למישהו שאני מכירה יש אדמו קרצינומה בעפעפיים. הוא סובל מאוד מעיניים צורבות והרופאים לא עזרו לו. האם זה מוכח שדיקור סיני מקל על צריבה בעין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם זה מוכח שדיקור סיני מועיל? - תגובה

פרופסור שחר פרנקל
    03/11/2011

שאלה מעניינת, תמר.
    ראשית, אני מקווה שהמכר שלך מטופל לגידול שלו בעפעפיים שכן ללא טיפול sebaceous carcinoma יכול להתפשט ולגרום לנזקים חמורים ביותר, עד כדי התפשטות למח ומוות.

באשר לשאלת ה"הוכחה" בקשר לדיקור סיני.
    אנחנו בעידן של evidence based medicine - משמע שהרפואה הקונבנציונלית לא מאמינה לשום דבר שלא נבדק והוכח במחקר מדעי.
    עם זאת יש עדיין דברים רבים שלא הוכחו ואנחנו עדיין עושים אותם, כמו להשתמש במצנח כשקופצים ממטוס (אף אחר לא יעשה ניסוי בו יקפצו מספר מתנדבים בלי מצנח וכמה עם מצנח להשוות את מצבם בהגעתם לקרקע, נכון?). אותו הדבר באשר לחלק מהטיפולים המקובלים בעולם הרפואה היום.
    הרפואה המודרנית שואבת מרפואה "עממית" המשתמשת בחומרים שונים ובודקת אותם ליעילות והופכת אותם לתרופות. חלק מהחומרים נמצא מאוד יעיל. אז מה? זה שחומר מסויים עדיין לא נבדק אומר שהוא לא יעיל? אולי הוא דווקא יעיל מאוד. איך להתייחס אליו? התשובה היא בזהירות רבה, עד שייבדק.

באשר לטיפולים אנרגטיים מסוגים שונים - קשה מאוד להוכיח מדעית את יעילותם.
    במחקרים שכן נערכו נמצא שיש משמעות רבה לאפקט הפלצבו (אמונת החולה ביכולת הטיפול להועיל).

אישית אני מאמין ביכולתם של טיפולי "רפואה משלימה" להועיל.
    אם את מאמינה - נסי את זה. אם לא, אז חבל על הזמן והכסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו