מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה מוכח שדיקור סיני מועיל?תמר02/11/2011
שלום. למישהו שאני מכירה יש אדמו קרצינומה בעפעפיים. הוא סובל מאוד מעיניים צורבות והרופאים לא עזרו לו. האם זה מוכח שדיקור סיני מקל על צריבה בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מוכח שדיקור סיני מועיל? - תגובה
פרופסור שחר פרנקל03/11/2011שאלה מעניינת, תמר.
ראשית, אני מקווה שהמכר שלך מטופל לגידול שלו בעפעפיים שכן ללא טיפול sebaceous carcinoma יכול להתפשט ולגרום לנזקים חמורים ביותר, עד כדי התפשטות למח ומוות.
באשר לשאלת ה"הוכחה" בקשר לדיקור סיני.
אנחנו בעידן של evidence based medicine - משמע שהרפואה הקונבנציונלית לא מאמינה לשום דבר שלא נבדק והוכח במחקר מדעי.
עם זאת יש עדיין דברים רבים שלא הוכחו ואנחנו עדיין עושים אותם, כמו להשתמש במצנח כשקופצים ממטוס (אף אחר לא יעשה ניסוי בו יקפצו מספר מתנדבים בלי מצנח וכמה עם מצנח להשוות את מצבם בהגעתם לקרקע, נכון?). אותו הדבר באשר לחלק מהטיפולים המקובלים בעולם הרפואה היום.
הרפואה המודרנית שואבת מרפואה "עממית" המשתמשת בחומרים שונים ובודקת אותם ליעילות והופכת אותם לתרופות. חלק מהחומרים נמצא מאוד יעיל. אז מה? זה שחומר מסויים עדיין לא נבדק אומר שהוא לא יעיל? אולי הוא דווקא יעיל מאוד. איך להתייחס אליו? התשובה היא בזהירות רבה, עד שייבדק.
באשר לטיפולים אנרגטיים מסוגים שונים - קשה מאוד להוכיח מדעית את יעילותם.
במחקרים שכן נערכו נמצא שיש משמעות רבה לאפקט הפלצבו (אמונת החולה ביכולת הטיפול להועיל).
אישית אני מאמין ביכולתם של טיפולי "רפואה משלימה" להועיל.
אם את מאמינה - נסי את זה. אם לא, אז חבל על הזמן והכסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)